Urasli nokti!! POMOĆ!!

Medicinska njega stopala ili Podolog rešava problem urastanje nokta na stopalu

Medicinska njega stopala je zasebna grana škole u njemackoj ideš dve godine fulltime 2002 godine je stupio zakon na snagu da medicinska njega stopala postaje Podolog!

Ko živi u njemackoj i ko je dijabetičar kao i sve osobe koje imaju dijagnozu slabe cirkulacije imaju pravo na odlazak kod Podologa , to vam placa zdravstveno osiguranje a propisuje kucni doktor !

Za urastanje nokta Podolog ima “šnalice” koje vam stavi i redovno menja i te šnalice ne dozvoljavaju noktu da urasta

Ko je zdrav i ima problema sa urastanjem nokta može sam da plati Podologische komplexbehandlung košta oko 90-100 eura

Inače ovo mi je još ostao san za kojeg nažalost nemam vremena a rado bih voljela da dve godine uložim još i završim za podologa

Za sve osobe koji su dosli u njemacku razmislite da li imate ambicije da završite za podologa

Traženi su na sve strane

Hvala na odgovoru ali juce sam vec operisana! Dogovorili smo se da ipak bude lokalna anestezija , pa ako ipak bude suvise bolno, nastavicemo sa totalnom anestezijom. Anesteziolog je bio prisutan da uskoci ako krene po zlu. Pa , kod mene je problem bio takav da je morao da se sastruze deo korena nokta sa obe strane. Suvise siroka nokatna ploca . I saznajem da se takav zahvat ipak radi u totalnoj anesteziji jer je suvise bolno. Ali eto. Uspeli smo samo uz blokadu . Mnozda ce ova informacija nekom biti korisna.
Ja sam imao problem sa jedne strane i debelo parce je bilo uraslo,ali srecom nije bilo od samog korena,ali veoma blizu.Te sam zavukao i porad jakog bola i krvarenja grickalicu i iz 3 puta odsekao to parce koje je pravilo proble.Posle sam pcistio alkoholom i mrevijao,nekoliko dana.Kasnije sam bez previjanja sipao alkohola na ranu dok to nije zaraslo.Bolelo je,ali je vredelo.Znaci kada ti nokat izreste,nemoj nikako da ga seces blizu mesa prsta,vec ostavi malo,pa isturpijaj i te coskove gde se najvise preve problemi ostavi duze,samo ih turpijom zaobli.Tako radi stalno od samooperacije i nisam vise imao problema.Stalno pustim da nokti na palcevima noge izrastu duzi,da buh mogao da ih oblikujem kako mi odgovara.

Ja sam imao problem sa jedne strane i debelo parce je bilo uraslo,ali srecom nije bilo od samog korena,ali veoma blizu.Te sam zavukao i porad jakog bola i krvarenja grickalicu i iz 3 puta odsekao to parce koje je pravilo proble.Posle sam pcistio alkoholom i mrevijao,nekoliko dana.Kasnije sam bez previjanja sipao alkohola na ranu dok to nije zaraslo.Bolelo je,ali je vredelo.Znaci kada ti nokat izreste,nemoj nikako da ga seces blizu mesa prsta,vec ostavi malo,pa isturpijaj i te coskove gde se najvise preve problemi ostavi duze,samo ih turpijom zaobli.Tako radi stalno od samooperacije i nisam vise imao problema.Stalno pustim da nokti na palcevima noge izrastu duzi,da buh mogao da ih oblikujem kako mi odgovara.
Niste bas najbolje razumeli moj problem . Ja sam morala na operaciju . Sve sto ste vi naveli kod mene je oprobano i testirano u proteklih 20 godina. Moj problem je sto su operaciju hteli da izvedu u totalnoj anesteziji. Gde sam i cula da je radjena operacija, radjena je u lokalnoj anesteziji.

Niste bas najbolje razumeli moj problem . Ja sam morala na operaciju . Sve sto ste vi naveli kod mene je oprobano i testirano u proteklih 20 godina. Moj problem je sto su operaciju hteli da izvedu u totalnoj anesteziji. Gde sam i cula da je radjena operacija, radjena je u lokalnoj anesteziji.
Ma razumeo sam ja tebe,nego ti izgleda nisi mene.Ja sam uradio operaciju uraslog nokta sam i bez anestezije.Jeste bolelo,ali je vredelo.

Takve operacija sam i ja sama sebi radila 20 godina unazad ali nije vredelo. Dva puta su mi hirurzi tako sekli nokte, ni to nije pomoglo. . Sada su mi uklonili i deo korena sa obe strane. To nisi radio . :eek: Narocito bez anestezije.
Nisam sekao koren,ali do samog korena jesam,jel meni je tek od izrastanja nokta iz korena isao u meso.A da je trebalo i to bi uradio ne razmisljajuci.Mogu da trpim veoma jake bolove.

Back