Упознајте се с њима

A sta drugo mozes da ocekujes od ljudi (?) koji nikada u istoriji nisu uspeli da sami nesto urade?
Uvek su bili necije sluge i konjusari. Cas austrijski, cas madjarski, cas nemacki, po primorju venecijanski, cas komunisticki, pomalo turski....jednu gresku smo mi napravili...1918. smo ih iz nekih totalno glupi razloga tretirali kao ljude a ne onako kako su navikli - kao porobljenu radnu snagu.
Suvise dobro smo postupali sa njima i naravno da im se onda malo povratilo samopouzdanje, kompleksi su disli do izrazaja kao i najnizi ljudski ubilacki porivi koje su dugo godina sakrivali. Oslobodili smo jednu krvolocnu divlju zver.
To nam se na kraju obilo o glavu.
Па и у последњем рату су изгинули због интереса запада- дакле, искоришћени су, а сад их тај исти запад по ББЦ-ију назива несигурном дестинацијом за летовање, не дају им у еу, условљавају их, уцењују....мислим да сваки паметан и неострашћен Хрват види колику су грешку направили и како су себи наштетили тим својим ''домовинским ратом''.

Опет су их искористили као марионете...и ево, најављују лагано одлазак Хрватске на добош- значи опет ће бити под нечијим патронатом.

Али битно је да нас Србе називају фашистима.

Ма златно је правило- слушај ког Србина пљују Хрвати- тај је добар за Србију!

Ma dobro, nek ti vidis. Kod vas je nacionalizam bajan i divan, med tece sa usana, pacifizam, ljubav, itd. Ajde molim te.

da.nacionalizam je dobra stvar..nacionalizam nije negativna pojava...stalno brkas
sovinizam je negativni oblik nacionalizma
a ja sam nacionalista
nisam sovinista
ja nema protiv nikog nista
samo ne dam da se moj narod kvalifikuje kao napadacki ..jer srbi u svojoj istoriji nikad nisu vodili osvajacke vec samo odbrambene ratove
vas rat koji ste poceli nije bio odbrambeni vec secesionisticki kad se budemo oko toga slozili onda mozemo ici dalje

Оштро осуђујемо српски национализам и отпор српској модернизацији. Не сме бити двоумљења у бирању пута између модернизације и заостајања, између нацизма и демократије, паланке и Европе

Придружујем се осуди истакнутих персона српске уметности, поготово у овом делу који се тиче забране двоумљења, јер то су основне демократске тековине којима тежимо. Силама мрака и зла се мора стати на гркљан!

Не оправдаваш злодела?

Оправдаваш, чим оправдаваш ''домовински рат'' .

Ako odobravam odbranu od srpske agresije, opravdavam zlodjela? Glupost bez premca.

Ono o Oluji necu da komentarisem jer ce tema onda otici u tom pravcu pa ce biti da sam je ja skrenuo. Uostalom, to su sto puta ispricane stvari i tu se definitivno nikad necemo sloziti.

niste nas vi oslobodili, nego smo se mi oslobodili vas. velika je razlika. a o glavu je bilo neminovno da vam se obije zbog svih zala koje ste napravili hrvatskom narodu.
Eto vidite klasican primer iskompleksiranosti prouzrokovane milenijumskim robovanjem pod raznim stranim gazdama.
Takav poljuljani, dugogodisnjim nipodastavnjem degradiran mentalni sklop je sposoban na svaki vid zlocina i mrznje.
jedino za sta nije sposoban je da malo pogleda u svoje dvoriste i razmisli o onom sto se cinilo u njegovo ime i sa time se suoci. Klasican nedostatak svojeg JA!

Poslednja izmena:
WW2 oslobađanje države od okupšatora (njemaca, talijana ustaša i četnika)
domovinski oslobašanje države od okupatora (JNA, raznih paravojnih jedinica, drvosjeća koji nisu priznale legalnu vlast)

Аха, Хрвати су се борили против усташа и њемаца... Сад ми је све јасно :ok:

који клинац радите ви хрвати на теми :roll:

Ako odobravam odbranu od srpske agresije, opravdavam zlodjela? Glupost bez premca.

Ono o Oluji necu da komentarisem jer ce tema onda otici u tom pravcu pa ce biti da sam je ja skrenuo. Uostalom, to su sto puta ispricane stvari i tu se definitivno nikad necemo sloziti.

Srpska agresija..pa slusas li ti sebe
koja bre srpska agresija
srbi su narod koji je ziveo kod vas..dok ga niste porterali
koja bre srpska agresija

Ненад Прокић даје изјаву од које су се они који имају национално достојанство згражавали:

- Србија ће постати модерна земља, са Србима или без њих. Уколико се настави са политиком да се воде ратови и праве грешке постоји реална опасност да Срби нестану једног дана са ове територије а да овде живе други народи, способнији од Срба, можда Бугари, који ће бити срећнији.

Ово је један од највећих "бисера" од кад пратим политичка збивања!

Е сад рекла бих нешто око те "модернизације", а поготово око темпа, који се намеће, као императив.
Седамдесетих година прошлог века, владар Ирана Шах Реза Пахлави, кренуо је убрзаним темпом у
модернизацију (читај позападњавање Ирана), добијао је похвале са запада, али је у његовој земљи
расло незадовољство, да би све кулминирало 1979. године свргавањем Резе са власти и доласком на
власт Ајоталаха Хомеинија, који је гле чуда у Техеран дошао право из Париза, где је био у егзилу. Значи
тај исти запад имао је једног свог играча, кога је тапшао по раменима и гурао га у брзу модернизацију,
а другог (резервног играча) држао у Паризу, за случај да Реза пропадне...

Ово би могла бити јако поучна прича за све ове наше, које западњаци данас тапшу по раменима и гурају
Србију у "мореднизацију".

Стварно не знам одакле толика мржња у поменутим људима према свом роду?!

Неки од њих лепо живе, односно веома им је исплативо пљување свог рода (то имамо као последицу делања
Џорџа Сороша:mrgreen:), неки нису Срби, или су полутани, а оно што је најбитније, такво понашање се у овој
растуреној држави не санкционише, јер ко се боји казне, не постаје тако лако зао!

Какве црне казне!? :think:
Па ко је још од њих и за шта је кажњен!? :think:

Осим тога,
мислим да је још опаснији, најблаже речено, млак и афирмишући став наших медија, па и политичких структура на власти,
према тим и таквим појединцима и организацијама, који су и иначе сами по себи врло агресивни и безобзирни у својим наступима !!!

Па имамо ситуацију да се искрени националисти, патриоте и родољуби исмевају, ниподаштавју па и кажњавају при изношењу својих ставова и убеђења !!!

Све то може нас, с правом, навести на закључак тј питање,

"КУД ПЛОВИ ОВАЈ БРОД"!?:think::sad2::sad2::sad2:

Па и сада и овде, наћи ће се нека тзв. "паметна будала" да се исмева и подсмева и да овај мој пост назове паранојом !!!

Definitivno i u Hrvatskoj ima sasvim dovoljno vrlih primjera sovinizma, sto ne opravdava onaj srpski i obratno.
E moj sused,
ako ti svaki put izbegavas konkretan odgovor,
mozemo se ovako do sutra natezati,.............
lepo sam pitala,lepo mi odgovori,
ko su ti sovinisti,jesu to u stvari nacionalisti,
ili su kod vas nacionalisti samo nacionalisti,
a ne sovinisti

domovinski oslobašanje države od okupatora (JNA, raznih paravojnih jedinica, drvosjeća koji nisu priznale legalnu vlast)
Pa u oba ste bili satrapi samo agresivne zapadne politike prema Srbima i nista vise. Vi ste nebitan faktor na Balkanu cak je i saveznik NDH Adolf Hitler( veliki neprijatelj Srba i Srbije ) imao takvo misljenje.

Српска агресија?!

Ето, опет мењаш тезе.

Нису Срби покренули рат, већ ви Хрвати тако што сте хтели да изађете из СФРЈ.

Дакле, ви сте почели са агресијом.

Друго, конзаб је навела хронолошки кад сте ви вршили све испаде и агресију над Србима...почев од Другог св. рата ( а и раније), преко маспокрета '72. године који је повела чувена Савка кад је опет у Србију дошао добар део Срба из Далмације....закључно са ратом '90. их који сте ви почели сецесијом.

Према томе, да подржаваш агресију.
Ужас!

da.nacionalizam je dobra stvar..nacionalizam nije negativna pojava...stalno brkas
sovinizam je negativni oblik nacionalizma
a ja sam nacionalista
nisam sovinista
ja nema protiv nikog nista
samo ne dam da se moj narod kvalifikuje kao napadacki ..jer srbi u svojoj istoriji nikad nisu vodili osvajacke vec samo odbrambene ratove
vas rat koji ste poceli nije bio odbrambeni vec secesionisticki kad se budemo oko toga slozili onda mozemo ici dalje

Dobra stvar je mozda negdje u Kanadi, Skotskoj, ili ne znam ti ni ja gdje. Na ex-yu protoru, nacionalizam je metastazirao u najgoru bolest.

I svi po pravilu tvrde da je to nesto dobro, da ne mrze nikog i da su vodili samo odbrambene ratove. Evo recimo, Crnogorci su kod Dubrovnika vodili nadasve odbrambeni rat, a Srbi su se 91. u proboju banjaluckog korpusa preko zapadne Slavonije prema madjarskoj granici samo branili. :lol: Pa vama izgleda stvarno jos nista nije doslo iz guzice u glavu.

Dobra stvar je mozda negdje u Kanadi, Skotskoj, ili ne znam ti ni ja gdje. Na ex-yu protoru, nacionalizam je metastazirao u najgoru bolest.

I svi po pravilu tvrde da je to nesto dobro, da ne mrze nikog i da su vodili samo odbrambene ratove. Evo recimo, Crnogorci su kod Dubrovnika vodili nadasve odbrambeni rat, a Srbi su se 91. u proboju banjaluckog korpusa preko zapadne Slavonije prema madjarskoj granici samo branili. :lol: Pa vama izgleda stvarno jos nista nije doslo iz guzice u glavu.

A vi?:hahaha1:

Pa u oba ste bili satrapi samo agresivne zapadne politike prema Srbima i nista vise. Vi ste nebitan faktor na Balkanu cak je i saveznik NDH Adolf Hitler( veliki neprijatelj Srba i Srbije ) imao takvo misljenje.
Браво!

Баш је тако, а то је оно што њих највише боли јер су свесни да никад неће имати статус Срба и Србије.

Увек су их западне силе користиле да слабе Србе и Србију јер су били свесни да је Србија, Русија у малом.
И то настављају да раде....али их дозирано, свакодневно, постављају на њихово место- слугерањско.
Никад им неће дати да буду самостални.

Pa sto ste onda saradjivali s njima,i docekivali ih cvecem(90%),
ako ste se hteli njih osloboditi,.............
pa njih ste docekali kao oslobodioce,
zar nisi slusao hrvatski radio
koji je komentarisao ulazak fasista u Zagreb ,
i nazvao ih oslobodiocima,
to je bio vas radio,ne nas,
ili ste se pre borili za nezavisnu drzavu Hrvatsku,
isto kao i sad,
sve isto,samo nema vise deda,nego unuka:rtfm:

Srpska agresija..pa slusas li ti sebe
koja bre srpska agresija
srbi su narod koji je ziveo kod vas..dok ga niste porterali
koja bre srpska agresija

Kako koja srpska agresija?

Sta se ima napadati Vukovar iz Vojvodine?

Sta ima banjalucki korpus forsirati Savu prema madjarskoj granici?

Sta imaju Crnogorci sa Dubrovnikom, da ne spominjem Trebinjce koji bi "napravili stariji"?

Ma neeee, to je sve bilo onako odbrambeno.... :lol: pa koga vi lazete...

. Na ex-yu protoru, nacionalizam je metastazirao u najgoru bolest.

Па видимо ми да си ти тешко "болестан" и да ти у ствари ниси случај за "нападање", већ ЗА ЖАЉЕЊЕ !!! :per::per::per:

:hahaha1::rotf::hahaha1::rotf::hahaha1:
a122.gif
a122.gif
a122.gif

]Ako odobravam odbranu od srpske agresije,[/B] opravdavam zlodjela? Glupost bez premca.

Pa i u ww2 ste se samo borili protiv srpske agresije,
jesi vec zaboravio sta je Pavelic govorio?

Back