United States of Liman

HEMI 426:
a sto se tice alternativnog pozorista...dobra ideja. Ipak, postoji jos jedan detalj...Ako se slozimo da umetnost imitira zivot ( pozoriste je oblik umetnickog izrazavanja ) i predstavlja ga na jedan specifican nacin onda je zivot inspiracija umetnosti. Alternativno pozoriste, samo po sebi treba da bude neformalno i opste i u kombinaciji sa predhodnom konstatacijom, lako se moze zamisliti kao pozoriste ulice. Znajuci kakve su limanske ulice i kako u "glumcima" ( raznim likovima ) nikad nismo oskudevali, onda je Liman jedno veliko alternativno pozoriste gde predstave nikad ne prestaju. Tragedije, komedije, ljubavne drame i satire....sve je tu... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na koga mislis? Navedi mi neke glumce iz Realnog pozorista? :lol:

E ovako, samo par likova iz mog kvarta...ne moraju da glume, jer bi gluma ubila njihovu prirodnu autenticnost... :lol:

Baba Mara- teska alkoholicarka,totalno prsla i ima obicaj da se "navatava" sa dedama iz okoline. Ima uzasno krestav glas i nerazmljivu uzrecicu "mikano"....

Milan zvani 15 piva ( ili daj dinar )-objasnjenje nepotrebno, lik koji ide da peca za i novu godinu...

Moja drugarica iz drugog ulaza koja pati od straha od otvorenog prostora, zadnji put sam je video kad je maturirala...

Ljuba Zmija ( u zargonu- balju jazmi ) frizura iz ranih osamdesetih, papuce i nenormalna strast za fudbalom...

Mnogi drugi, ko zna mozda se prepoznaju... :lol: :lol: :lol:

Ovo su samo "prvaci" mog pozorista iz najblize okoline...mada ko zna, mozda sam i ja "glumac" a siguran sam da smo svi vise ili manje statisti u jednoj velikoj predstavi... :lol: :lol: :lol: :lol:

HEMI 426:
E ovako, samo par likova iz mog kvarta...ne moraju da glume, jer bi gluma ubila njihovu prirodnu autenticnost... :lol:

Baba Mara- teska alkoholicarka,totalno prsla i ima obicaj da se "navatava" sa dedama iz okoline. Ima uzasno krestav glas i nerazmljivu uzrecicu "mikano"....

Milan zvani 15 piva ( ili daj dinar )-objasnjenje nepotrebno, lik koji ide da peca za i novu godinu...

Moja drugarica iz drugog ulaza koja pati od straha od otvorenog prostora, zadnji put sam je video kad je maturirala...

Ljuba Zmija ( u zargonu- balju jazmi ) frizura iz ranih osamdesetih, papuce i nenormalna strast za fudbalom...

Mnogi drugi, ko zna mozda se prepoznaju... :lol: :lol: :lol:

Ovo su samo "prvaci" mog pozorista iz najblize okoline...mada ko zna, mozda sam i ja "glumac" a siguran sam da smo svi vise ili manje statisti u jednoj velikoj predstavi... :lol: :lol: :lol: :lol:
Sta kazes na Baba Dusanku? Prava Limanska institucija!!!! :lol: :lol:

HEMI 426:
joj promakla mi je, moracu da odem do nje u cujem tu pricu! Inace, obozavam trash likove sa svih strana, margina me uvek jako inspirise :lol:
Inace ima cerku, koja ima stan, ali nece da zivi kod nje. Znaju je sva deca sa limana :lol: Garant si je video :P A sta je sa matorim Ostojom koji stalno odvaljuje aforizme, pa POLIS, Zafir, Bambi.... :wink:

ma te likove znam, omiljen mi je Police, uvek sam ga nalazio u busu ( naravno 4-ka ) i uvek je bio urnebesan . Ima i onaj lik Tuta ( "meni je keva ispekla palacoce" ) koji se stalno mota oko stadiona....

....kazem ti VELIKO pozoriste :lol:

HEMI 426:
Niko ovde ne deli ljude na limance i ne limance ( pera je lose skontao stvari ) nego se samo prica o jednom delu grada koji ima neki svoj fazon, autenticnost i, recimo, stil. :wink: Budimo realni, u odnosu na sve ostale krajeve NS liman je jednini koji ima to "nesto" jako izrazeno i vidljivo, kako po zgrdama, tako i ( najvaznije ) po ljudima, slengu u zezanju

Mialim da su Limanci oni pravi, stari Novosađani...
Pozdrav za sve Limance sa komšijske Grbavice!
:wink:

very merry berry:
HEMI 426:
Niko ovde ne deli ljude na limance i ne limance ( pera je lose skontao stvari ) nego se samo prica o jednom delu grada koji ima neki svoj fazon, autenticnost i, recimo, stil. :wink: Budimo realni, u odnosu na sve ostale krajeve NS liman je jednini koji ima to "nesto" jako izrazeno i vidljivo, kako po zgrdama, tako i ( najvaznije ) po ljudima, slengu u zezanju

Mialim da su Limanci oni pravi, stari Novosađani...
Pozdrav za sve Limance sa komšijske Grbavice!
:wink:

BIG RESPECT za Grbavicu :lol:
sa vama nikad nismo "ratovali", nadam se da ni necemo... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A da li se neko seca pokojnog MOSHE?
On je po meni bio neprevazidjeni kralj, non-stop je isao ulicom i pricao (vikao) sam sa sobom... mahao je rukama kao vetrenjaca dok je pokusavao samom sebi da objasni sta je hteo da kaze...
Cesto je znao i da zica koji dinar od komsija, bez ustezanja, a onda kada nazica dovoljno sedne u kafanu "Novi zivot" na pice :)
Bas mi je bio simpatican, Bog da mu dusu prosti...
Pozdrav svim limancima, a naravno pozdav i vima onima koji nisu sa limana. A poseban pozdrav komsijama sa Telepa :D

Hey, Mosha je bio bas iz mog kraja! Vecinu vremena je bio ok ali kad ga uhvati, onda pocinje ide ulicom i prica. Jednom sam ga slusao dok je drzao govor, sa sve zahvaljivanjem publici sto ga je pazljivo slusala! Inace, lik je imao strasno pamcenje i tacno je znao kako se zoves, ko su ti matorci, ko ti je ekipa....Umro je pre par godina i godinu ili dve pred smrt nije vise izlazio. Cuven lik.... :lol:

Nina-lavica:
A poseban pozdrav komsijama sa Telepa :D
14.gif
Pridruzujem se :D

U mom kvartu je bila neka baba zvali smo je Cveta Kometa, luda kao struja! Inace, zivela je u pridzemlju i bio je obicaj da joj se petarde ubacuju u stan a onda ona krene da nas vija. Jenom je na vratima stana ostavila poruku svom muzu da je otisla kod komsinice. Najstrasnije je bilo to sto je baba nepismena a ni deda joj nije bolji.Secam se da smo pokusavali da procitamo i da smo se krivili od smeha...

veliko pozoriste,veliko pozoriste,glumaca koliko hoces......... :lol:

GoldenLady:
nesons:
gde je liman lep ?
i koji ?
mislim da je propao sto se tice trgovine ....?
toliko zgrada ,i stanova , a ljudi skrti !

mora da si ti onaj koji ides od stana do stana i trazi nesto sitno???? pa sto nisi rekao da si ti??? ja mislila cigus :lol:

aaaa , ti si ona luda teta , sa maramom na glavi i bradavicom na nosu ? i podocnjacima , onako malo pogrbljena ( sa jednom grbom ) !

GoldenLady:
nesons:
gde je liman lep ?
i koji ?

mora da si ti onaj koji ides od stana do stana i trazi nesto sitno???? pa sto nisi rekao da si ti??? ja mislila cigus :lol:

ma jeste ganer....cuo sam da je emil krenuo "on line" ali nisam znao da cu da ga sretnem pod tim nikom... :D :D :D :D

p.s. mojne mi diras golden, ok?

HEMI 426:
GoldenLady:
nesons:
gde je liman lep ?
i koji ?

ma jeste ganer....cuo sam da je emil krenuo "on line" ali nisam znao da cu da ga sretnem pod tim nikom... :D :D :D :D

p.s. mojne mi diras golden, ok?

Moj ne diras ? :lol:
Vodi je kuci , ako neces da je diram !
Pa se dosadjujte zajedno !

Back