HEMI 426
Poznat
- Poruka
- 9.436
Liman. Da li zivite na Limanu, da li ga volite ili ne i zbog cega. Tema za limansku ekipu sa svih strana 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Iskreno... I ja se nekako slažem sa ovim. Ne mogu baš da kažem da mrzim liman, ili sve limance, ali nekako mislim da su tamo baš najisfoliraniji likovi. I ja ih povezujem sa maminom i tatinom dečicom. Dobro, mislim, čiji bi bili :?Cupi NS:Пошто живим на Булевару мрзим Лиман. Не знам, Лиман увек везујем за мамину и татину децу која су завршила нижу музучку-клавир само да би има маме имале о чему да причају на кафици. такође је карактеристично да Лиманци иду кући чим неко почне да руча. Ево једне поруке коју сам добио од једне другарице са Лимана: "Могу ли да те назовем на фиксни иако је време одмора и недељног ручка?"!!!!! Какви ликови
intra:Ja sam živio par godina (dok sam studirao) i najveće s* je povratak iz grada u zoru kad se nema za taxi![]()
HEMI 426:Mada, ok, ima nas raznih. Licno, od svoje druge godine sam na limanu i ne bi ga menjao ni za sta na svetu. Mislim da je najbolji deo grada za zivot iz vise razloga. Prvo, nalazi se blizu centra i svih vaznijih tacaka grada, drugo, ima dosta zelenila ( bilo je dok ovi majmuni nisu posekli drvece ) i mesta za setnju, zezanje i otpadanje, trece, dobro je pokriven svim linijama mada ni peske nije frka, cetvrto, "arhitektura" je "prijatna" za razliku od satelita ili stare "deteline" gde su zgrade kao kutije sibice, sesto, ekipa je ( u globalu super ), sedmo, sve vaznije radnje, pekare,pijaca, skole i skolice su blizu i rade skoro stalno pa je dobar i za "uzgajanje" dece....ima toga jos....vi dodajte....
Posmatraj Limansku stvar(al sam prepotentan) :wink: U drugom kontekstu. To predstavlja razvoj subkulture mladih koji mogu doprineti izmeni dominantne kulture. Koja bas i nije nekaPera_Zdera:Smatram da je primitivizam tipa Liman drzava, neka decija tema, za one iz osnovnih skola. Obicno takav pogled na svet imaju oni koji su ceo zivot proveli u svojih 2KM kvadratnih. Isto vazi za bilo koji deo grada.
Treba se uzdignuti malo iznad takve malogradjanstine i pogledati neku malo vecu i siru sliku. Treba proputovati svetom malo. Ljudi koji su ceo zivot ziveli na jednom mestu ne mogu imati realan pogled na svet, tj. na pitanje - gde je bolje.
Pa iako su ovakve teme provokativne i teraju te da kazes nesto tipa "limanci su uobrazeni, isfolirani i razmazeni". Ipak je moje misljenje da su u NS-u svi manje vise jednaki.
Ljudi ne treba da se dele, separatisu i sire neku mrznju na druge vec treba da se zblizavaju, postuju i vole.
Prica "liman drzava" je uzdizanje limanaca na neki visi nivo od ljudi iz drugih delova. Tj ljudi vece vrednosti, tj. visa rasa. Isto sto i rasizan, nacizam i sovinizam.Orvel:Ta prica LIMAN DRZAVA predstavlja samo jednu * i nista vise. Ako neko voli Liman ne znaci da je malogradjanin. Bar nece ubijati zbog toga kao napr. u ime nacije, sto je mnogo shiri pojam. To Liman drzava je samo interna fora i nista vise. A to sto su se ljudi u gradu poceli deliti prema delovima grada, to je samo znak da je Novi Sad sve urbaniji i urbaniji.... Ziveo Lokal-patriotizam.
Ma nema problema, dok ne pristupas drugim ljudima sa predrasudama.peach:ja volem samo liman 3!![]()
el sad spadam u limanofile ili u limanofobe?![]()
Orvel:Ma nema problema, dok ne pristupas drugim ljudima sa predrasudama.peach:ja volem samo liman 3!![]()
Cupi NS:такође је карактеристично да Лиманци иду кући чим неко почне да руча. Ево једне поруке коју сам добио од једне другарице са Лимана: "Могу ли да те назовем на фиксни иако је време одмора и недељног ручка?"!!!!! Какви ликови
. Za tvoj predlog 5 bambija. Samo na limanu vlada vellika apatija. Znam ekipu sa Limana koja nece da se pomere sa Limana, a svaki vikend ih gnjavim.HEMI 426:Orvel:Ma nema problema, dok ne pristupas drugim ljudima sa predrasudama.peach:ja volem samo liman 3!![]()
Niko ovde ne deli ljude na limance i ne limance ( pera je lose skontao stvari ) nego se samo prica o jednom delu grada koji ima neki svoj fazon, autenticnost i, recimo, stil. :wink: Budimo realni, u odnosu na sve ostale krajeve NS liman je jednini koji ima to "nesto" jako izrazeno i vidljivo, kako po zgrdama, tako i ( najvaznije ) po ljudima, slengu u zezanju ( u globalu ). Licno, mislim da je to cool i da je bolje tako nego da su svi delovi grada isti po svemu. Bas to i cini jedan grad interesantnim i velikim, raznolikost, drugaciji kvartovi i razlicite boje. NS je vec velik, hajde da ga ucinimo i jos interesantnijim. Mi ce mo da forsiramo Liman a vi svoje delove pa da vidimo sta je bolje ili lepse....![]()
![]()
![]()