UMRLE UJEDINJENE NACIJE

• Začetnik teme Začetnik teme tobra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ujedinjene Nacije.
Formirane posle II svetskog rata.
Osnovni cilj, uloga, im je da budu svetska vlada, da donesu svetsko zakonodavstvo koje će poštovati sve države, i koje će zauvek da spreči neki novi svetski rat.

Dugo godina unazad Amerika i njen verni satelit Engleska, gaze ovu svetsku organizaciju. Perfidno stvaraju utisak u svetu kako su UN prevazene, nepotrebne. Sinoć je odigran završni čin. A svi ćute, gledaju u mooda i igraju kako USA svira.

Krivo mi je što Tadić nije bio mnogo, mnogo oštriji.Što nije oštro govorio o američkoj sili, dominaciji, silovanju čitavog sveta i njihovog orgazma na kraju u samim Ujedinjenim Nacijama. Što nije otvoreno rekao Generalnom sekretaru: ''Gospodine, posle ovoga možete da kažete da svi napuste ovu zgradu i da vi poslednji izađete i stavite katanac na vrata.''

Stvarno kontam da ne bi bilo loše da negdje u BGD-u postavimo spomenik "In memoriam OUN"!!! Sasvim sigurno da bi to ubrzo postalo i turistička atrakcija Grada!!!:rolleyes:

Nije loša ideja, stvarno bi se moglo da uradi po tom pitanju. Kao što kažeš da se uvede kao turistička atrakcija, ne zaboravimo da smo i mi učestvovali u stvaranju UN (tada SFRJ) i napisati ovde su započete i ovde su ge'crknaja.
:cool::cool:

Ljudi...

Te UN - i svaka druga organizacija - su dobre i principijelne onoliko koliko im je i clanstvo takvo.

Ne mogu UN da budu principijelne a da ni jedna zemlja na svetu ne vodi principijelnu politiku, jel' tako? I ne mogu da budu principijelne kad su ih od pocetka devedesetih Ameri koristili kao orudje sopstvene spoljne politike, zar ne?

Od beskorisnog debatnog kluba do poluge americke politike nije dug put, mada sada rastu tendencije da opet postanu beskorisni debatni klub.

Batalite UN i nadu i veru u UN.

citat:"Proshli put kad se odustalo od slichne medjunarodne organizacije,ma koliko kozmetika bila,izbio je rat u kome je izginulo 72 miliona ljudi ove planete."

pa cini mi se da je doslo vreme da dodje do nekog novog al sad jedno sa 720 mil. zrtava

citat:"Proshli put kad se odustalo od slichne medjunarodne organizacije,ma koliko kozmetika bila,izbio je rat u kome je izginulo 72 miliona ljudi ove planete."

pa cini mi se da je doslo vreme da dodje do nekog novog al sad jedno sa 720 mil. zrtava

Pa samo ako pomislis na njesra izmedju Indije i Pakistana, Kine i Tajvana (saveznik Japan i USA), US (Izrael) Vs. Iran (islamski svet), medjuetnicki ratovi u Evropi & Africi, moglo bi vrlo lako da se dodje do tog broja ako ne i vise.

Back