Umrla Sonja Savić!

• Začetnik teme Začetnik teme [Una]
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ti vala.. Pa nije ona pocela da se drogira sad,eheheh..ona je prva iskustva verovatno imala sa 19-20 god. I nije to bas tako..jednostavno je bila podlozna,nedovoljno srecna osoba sklopila se takva prilika da proba nesto i u igri sucajno udjes u neke vode ,a nisi ni primetio... Ne mozes tako to da osudjujes.. Nije ona bas znala kako ce sve da se zavrsi kao sto ni ti ne mozes da predpostavis kakav je to zivot..Nekad se jednostavno ne odvija sve tako kao sto je negde napisano...
A i verujem da je ona bila prilicno zrela za svoje god. Znas ti koliko je 20 god? Klinkom mozes da nazoves nekog ko ima 13 godina. E ako je neko bio drugaciji sam po sebi onda je to ona,to sto je ti nisi voleo to je druga stvar..
Stvarno je ruzno,jos se nije ni ohladila...imaj malo obzira,ako ne prema njoj onda prema ovim ljudima koji je vole i kojima u ovom trenutku nije tako lepo..pogotovo za bespoentna raspravljanja.

Imam ja obzira,ne pljujem je
Ne kapirash
Ali ovo je vishe za ljutnju nego zal
Kad neko kao ona ima sve predispozicije,lep,pametan,talentovan..znachi ima sve da uspe i ostvari se u zivotu i zavrshi ovako nije tu kriva"sudbina" nego on sam.Koliko ljudi nema ni gram onoga shto je ona imala po rodjenju pa se ne unishti?I njih niko ne zali jer mozda nisu poznati.Veci deo te generacije je sam sebe ugazio,od toga se sad pravi neka srceparajuca "kultna urbana"pricha,traze se izgovori a niko se ne seti da krivi njih same.
Imali su sve nije im bilo dovoljno.Zali se gubitak zivota ali krivica je samo njihova.

Каква гомила ...., "због људи као ја"..... моралан човек је човек који је, између осталог, одговоран према самоме себи, а човек који је одговоран према самоме себи, не наноси себи зло....
Довољно сам рекао...
А што се смрти тиче, страшно је и тужно....

Ја сам само замолио да не крећу бескрајни хвалоспеви (али не везано за њен таленат и допринос нашој кинематографији) и даље молим...
Nisam mislila da je ona umrla zbog ljudi kao ti nego da je zbog takvog razmisljanja(odbacivanja zato sto je narkoman) "nestajal sa scene",nisu je vise angazovali,niti joj bilo kakvu podrsku pruzali...A nekad je bila legenda,meni je uvek bila.
Ona je trebala da umre kao velika velika glumica,a umrla je kao poslednj parazit drustva...
Ma u redu je,samo ne volim da se odbacuju ljudi i dele po tim stavkama da li se neko drogira ima sidu ili sta vec... I nemojte ljudi da pisete ruzne stvari ovde,bar ne danas

Imam ja obzira,ne pljujem je
Ne kapirash
Ali ovo je vishe za ljutnju nego zal
Kad neko kao ona ima sve predispozicije,lep,pametan,talentovan..znachi ima sve da uspe i ostvari se u zivotu i zavrshi ovako nije tu kriva"sudbina" nego on sam.Koliko ljudi nema ni gram onoga shto je ona imala po rodjenju pa se ne unishti?I njih niko ne zali jer mozda nisu poznati.Veci deo te generacije je sam sebe ugazio,od toga se sad pravi neka srceparajuca "kultna urbana"pricha,traze se izgovori a niko se ne seti da krivi njih same.
Imali su sve nije im bilo dovoljno.Zali se gubitak zivota ali krivica je samo njihova.
Ma dobro brate,upravu si ti sve to,ali to ti je zivot glupi..tako je kako je... Jeste ona kriva i kako to sve vec nazivate,ali nije to tek tako.
Resila da mre i eto ceo zivot je cekala ovaj blazesni trenutak.Nije to tako.. Narkomanija nije tako jednostavna i prostoobjasnjiva,ima tu dosta...jeste da je kako kazu"najbolje ne probati",ali mozes da zamislis koliko je to dobro kad ti ne mozes posle iz toga da se izvuces...Tako da ne mozemo o tome tek tako da pricamo... Ko sto se covek zajebe sto predje na crveno i cape ga kola,al' kasno da se kaje,tako isto i sa drogom..
E ja odoh malo da iskuliram i gledam neke njene snimke,a vi budite dobri i pustite je da umre kao sto je i zivella poslednjih godina..neprimetno.

Nisam mislila da je ona umrla zbog ljudi kao ti nego da je zbog takvog razmisljanja(odbacivanja zato sto je narkoman) "nestajal sa scene",nisu je vise angazovali,niti joj bilo kakvu podrsku pruzali...A nekad je bila legenda,meni je uvek bila.
Ona je trebala da umre kao velika velika glumica,a umrla je kao poslednj parazit drustva...
Ma u redu je,samo ne volim da se odbacuju ljudi i dele po tim stavkama da li se neko drogira ima sidu ili sta vec... I nemojte ljudi da pisete ruzne stvari ovde,bar ne danas

Мој добар друг је бивши, излечени наркоман.... Ја никога не одбацујем....

039_67817~Greta-Garbo-Posters.jpg
garbo-greta-photo-greta-garbo-6220496.jpg

garbo-greta-photo-greta-garbo-6220493.jpg

Znala je da je Greta.

Poslednja izmena:
Ravnodusan prema plaču,
obozavam ilovaču.
Gotova je moja muka,
pa se smejem iz sanduka.
Oko mene su, u stvari,
licemeri i govnari.
Svako mi za dusu pije,
a znam, lazu drkadžije.
Svako ko je tu plakao,
posl'o bi me u pakao.

A gore mi pevaju popovi
i nasledjuju me lopovi.
Šapucu samozvani proroci:
"Upropastiše ga poroci!".
Dok izjavljuju saučešće,
pljuju po meni sve cešće i žešće,
na glavu mi stavljaju lovore,
drze mi posmrtne govore.
Stoka sto laže kako zine,
preuveličava moje vrline.

Možda nema ko da plače,
pa plaćaju narikače.
Mnogo sveta, divan sprovod,
za pijanku sjajan povod.
K'o u svakom dobrom vicu,
sreća je na svakom licu.
Grobar čeka napojnicu.
Još po jedna za ubicu,
za presrećnu porodicu,
i veselu udovicu!

Ravnodušan prema plaču
i, konačno, sasvim sam,
obozavam ilovaču,
ne moze mi ništa šljam.

Hvala ti, Sonja.

I oprosti.

Prilichno me je nervirala tim svojim tripom i preuvelichavanjem 80-tih,furanjem kao da je excentrichna i posebna preko svake mere...

evo kako Milan Mladenovic govori o tom periodu :arrow:
da li i on preuvelichava?!

ona je bre kad se pojavio Sharlio bila klinka s 20-ak godina veze s tim novim talasom kao aktivna figura nije imala(shto ne kazem ja nego likovi koji su bili uchesnici tog doba)
Ipak
R.I.P

koliko su 3 akrobata imala tada godina?!
Milan 22, Vd 18-19, Koja 20
:neutral:

no, to sad sve nije ni bitno...

RIP

Yebiga sama je kriva
Meni se neshto ne da zaliti likove koji sami sebe svesno upropaste jer su glupi
Kad neko ima sve predisopzicije za kvalitetan zivot a bezrazlozno sam sebe syebe meni je taj vishe za osudu nego zal...jer sht da kazu nepokretni,hendikepirani,defektni sakati ruzni glupi?
Ajde da je siromashtvo,tezak zivot ili ta neka prichica ali bila je poznata,situirana kao takva(za nashe uslove kako-tako) kao mlada recimo i lepa,prilichno talentovana a opet sama sebe unishtila
Ajde da je bila klinka ali zena od skoro 50 da ovako ode...debilizam i nezrelost
Prilichno me je nervirala tim svojim tripom i preuvelichavanjem 80-tih,furanjem kao da je excentrichna i posebna preko svake mere...ona je bre kad se pojavio Sharlio bila klinka s 20-ak godina veze s tim novim talasom kao aktivna figura nije imala(shto ne kazem ja nego likovi koji su bili uchesnici tog doba)
Ipak
R.I.P
U svakom sluchaju, poshtujem tvoju iskrenost.
Ne slazem se, ni sluchajno sa tvojim stavom,malo me asocira na Tomu Nikolica i njegov komentar u vezi atentata na premijera, ali, zanemaricu i to.
Vidim, vrlo si raspolozen da sudish!Dozvoljavash sebi da, toliko ozbiljnu temu (narkomanije) svedesh na najprizemniji nivo.
To je jako veliki problem, slobodno mogu da kazem, velika nesreca.ljudi, zarobljeni u tom zlu su najnesrecniji na svetu, chak mnogo vishe od njihovih najrodjenijih. Taj pocenjivachki odnos prema Sonji Savic, samo zato shto je bila nesrecna, je bash malo bljutav i otuzan!

[/B]Vidim, vrlo si raspolozen da sudish!Dozvoljavash sebi da, toliko ozbiljnu temu (narkomanije) svedesh na najprizemniji nivo.
To je jako veliki problem, slobodno mogu da kazem, velika nesreca.ljudi, zarobljeni u tom zlu su najnesrecniji na svetu, chak mnogo vishe od njihovih najrodjenijih. Taj pocenjivachki odnos prema Sonji Savic, samo zato shto je bila nesrecna, je bash malo bljutav i otuzan!

Apsolutno se slazem!

Ma dobro brate,upravu si ti sve to,ali to ti je zivot glupi..tako je kako je... Jeste ona kriva i kako to sve vec nazivate,ali nije to tek tako.
Resila da mre i eto ceo zivot je cekala ovaj blazesni trenutak.Nije to tako.. Narkomanija nije tako jednostavna i prostoobjasnjiva,ima tu dosta...jeste da je kako kazu"najbolje ne probati",ali mozes da zamislis koliko je to dobro kad ti ne mozes posle iz toga da se izvuces...Tako da ne mozemo o tome tek tako da pricamo... Ko sto se covek zajebe sto predje na crveno i cape ga kola,al' kasno da se kaje,tako isto i sa drogom..
E ja odoh malo da iskuliram i gledam neke njene snimke,a vi budite dobri i pustite je da umre kao sto je i zivella poslednjih godina..neprimetno.

Sa jednim narkomanom je teško (nemoguće) raditi. Kako zamišljaš da izgleda (veliki) filmski (ili drugi) angažman nekog ko je teško ogrezao u drogu? I sad u ovoj emisiji o EKV-u videlo se da je stravično propala... nekad je jedva nalazila snage da izgovori reč... takva ne bi mogla da radi ni nešto drugo, "običnije", a kamoli da se lati velikih uloga... Zato je i u Rodama dobila simboličnu ulogu... Tako to, nažalost, ide... Grubo je, ali je realnost. I treba je prihvatiti. Treba prihvatiti da su najviše krivi za svoj odlazak zbog droge, oni koji za njom posegnu. I ne može im pomoći niko, ukoliko sami sebi ne žele da pomognu. Ako pak zatraže pomoć, bez sumnje je treba pružiti.

Opet kažem, meni je žao... S jedne strane, bila je inteligentna, rečita, beskompromisna, vrcavog uma... s druge strane i ne tako pametna i mudra, jer je izabrala "to".

Za njenu glumu ne mogu da kažem da mi se dopada. Volela sam da je slušam i divim se njenom izboru reči.

Poslednja izmena:
Vidim da sad svi pricaju o tome kako je umrla od droge, a retko ko o tome sta je uradila za zivota.
Zar je moguce da je to sto je preminula od prevelike doze heroina bacilo u senku cinjenicu da je bila sjajna glumica? Ne razumem zasto je uopste ljudima koji je nisu ni poznavalii bitno kako je umrla. A jos vise kako mogu u ovakvom trenutku da je osudjuju.
Da li je umrla od droge, raka, side, infarkta.... poenta je da je umrla.

Mi koji je nismo poznavali nemamo pravo da pricamo o njenoj zavisnosti, ni o privatnom zivotu. Ostavila je iza sebe toliko sjajnih uloga, a skoro niko to ne pominje. Pitam se da li ce se bilo koja televizija setiti da pusti neki njen film danas ili sutra. Mislim, bio bi red odati joj postu, ne?
Svi su se uhvatili za narkomaniju. Postade to javnosti vaznije od onoga sto je uradila za zivota.

Mnogi poznati filmski radnici su bili teski narkomani, a za neke od njih vecina populacije to ne bi ni pomislila. Na primer Martin Skorseze i Al Pacino. Srecom pa nisu umrli od droge, inace bi verovatno svi pricali o tome, umesto o njihovim filmovima.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back