Umrla Sonja Savić!

• Začetnik teme Začetnik teme [Una]
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Strasno,jos uvek ne mogu da verujem da je umrla,evo sta danasnji pres pise o njenoj smrti

UMRLA SONJA SAVIĆ
Poznata glumica preminula sinoć u svom stanu u Beogradu od posledica predoziranja narkoticima!

sonja savic

Glumica Sonja Savić (47) preminula je juče u svom stanu u Beogradu, a prema prvim informacijama, uzrok smrti jedne od najpoznatijih srpskih umetnica je predoziranje narkoticima.

Stan bez nameštaja, pun špriceva!

Komšije preminule glumice rekle su za Press da je Sonja poslednjih dana izgledala vrlo loše.
- Bila je bleda, izgledala je veoma loše i više je nego očito bilo da je stalno drogirana. U stanu nije bilo uopšte nameštaja, a na sve strane nalazili su se špricevi. Sonja je spavala samo na jednom starom dušeku - kaže za Press jedan komšija.

Kako saznajemo, Savićkinu smrt prijavio je njen dečko, koji se u to vreme nalazio u stanu u Kursulinoj ulici br. 23.

Hitna pomoć je vrlo brzo po prijavi stigla na lice mesta, ali nesrećnoj glumici nije bilo pomoći.

- Dečko, koji je bio u stanu sa preminulom glumicom, naveo je da je Sonja već oko 18.30 počela da se gubi - kaže za Press izvor iz policije koji je insistirao na anonimnosti, i dodaje:

- On nije odmah pozvao pomoć, već je to učinio tek posle 22 sata, kad je, kako je rekao, "Savićka prestala da daje znake života".

Hitna pomoć je stigla veoma brzo, pokušana je reanimacija na licu mesta, ali je u 22.30 konstatovana smrt popularne glumice.

Deca propalih vojnih lica i milicionera su nam prodavala heroin!

Glumica Sonja Savić u jednom intervjuu priznala je da je koristila narkotike, i to uz alkohol. Na direktno pitanje da li je konzumirala tešku drogu, Sonja je odgovorila: - Ne, nisam je konzumirala, osim u društvu gde se droga uzimala uz alkohol. Ovde se protura đubre od droge kao narkotički trend. Za drogu treba para - rekla je glumica, i dodala:
- Pogledajte ko je žut, ko je beo. To piše na licu svakog narkomana, ali ljudi vole da slušaju policiju. Narkomanija je širom Srbije projektovana za vreme rata. Doneli su je vikend ratnici. Njima je droga davana da bi zaboravljali strah i jurišali. Ali, po povratku u grad oni su drogu dilovali. Javna tajna je da je devedesetih država proizvodila heroin i da ga je masovno prodavala. Deca propalih vojnih lica i milicionera su nam prodavala benzin i heroin. Vreme je za hajdučiju i to mentalno-astralnu - navela je nedavno Sonja Savić.

U stan, koji je pripadao Savićkinim roditeljima, veoma brzo je stigla i sestra preminule.

Sonja Savić rođena je 15. septembra 1961. godine u Čačku.

Jedna je od najznačajnijih glumica jugoslovenskog filma. Još tokom srednje škole bavila se glumom u amaterskim družinama.

Već u tom periodu debituje na filmu (Leptirov oblak, 1977), a svojim briljantnim filmskim ulogama ubrzo se izborila za status zvezde - kreacijama izvan određenog faha, ali uvek s prepoznatljivim ličnim pečatom.

Završila je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu (1982).

Savićeva je glumila u više od 50 ostvarenja i kritičarima, ali i publici, pokazala da je jugoslovenski film i te kako imao lepu i talentovanu glumicu, koja se uvek izdvajala sopstvenim mišljenjem i nikada nije "igrala kako je drugi svirao".

fakti

- Sonja je umrla 11 dana pošto je proslavila svoj 47. rođendan
- U specijalnoj emisiji o bendu "Ekatarina Velika", koji je u nedelju emitovan na RTS-u, Sonja Savić je pričala upravo o pošasti droge, koja je i odnela živote pet članova kultne beogradske grupe
- Dugi niz godina Sonja Savić važila je za "personu non grata" zbog svog beskompromisnog stava prema dogmama u srpskoj kinematografiji

Dobitnica je brojnih priznanja, među kojima posebno mesto zauzimaju Zlatna arena u Puli, Car Konstantin i Carica Teodora, Specijalna nagrada žirija na Festivalu u Veneciji.

Za ulogu Sonje u filmu "Hleb i mleko" (2001) dobila je nagradu za najbolju epizodnu ulogu koju dodeljuje žiri magazina "Stop" na Festivalu slovenačkog filma u Portorožu.

U njenu filmografiju ulaze i sledeći filmovi: "Živeti kao sav normalan svet" (1982), "Šećerna vodica" (1983), "Balkanski špijun" (1984), "Davitelj protiv davitelja" (1984), "Una" (1984), "Život je lep" (1985), "Kako je propao rock'n'roll" (1989), "Mi nismo anđeli" (1992), "Hleb i mleko" (2001), "Desperado tonic" (2004), "Od groba do groba" (2005), "Jug-jugoistok" (2005), "Princ od papira" (2008), "Vratiće se rode" 2008

zabava_sonja_savic.jpg

Poslednja izmena:
Sonja Savić je oko 18.30 pala u neki vid kome. Iako je glumica tada izgubila svest, njen prijatelj, za koga se takođe pretpostavlja da je bio pod uticajem heroina, Hitnu pomoć je pozvao tek oko 22 sata. Ekipa Hitne pomoći stan je zatekla u potpunom haosu. Na sve strane su bili špricevi, a reanimaciju nesrećne glumice su morali da obave na dušeku u dnevnoj sobi, jer u stanu nije bilo nikakvog nameštaja. Posle polučasovne reanimacije, lekari su mogli samo da konstatuju smrt glumice.
Njeni poznanici kažu da se Savićeva okrenula narkoticima zbog neuzvraćene ljubavi. Ona se u proteklih nekoliko godina veoma retko pojavljivala u javnosti, a poslednje javno pojavljivanje imala je u u predstavi „Tajne venčane fotografije“ Olge Stojanović. Jedno vreme vodila je emisiju „Sanjarenje sa Sonjom Savić“ na televiziji „Avala“, ali je emisija ukinuta, jer menadžment ove TV stanice nije bio zadovoljan načinom na koji ju je glumica vodila. Posle toga Sonja Savić ostala je bez prihoda, a zbog svog oštrog jezika i kritičarskog duha nije mogla naći angažman. Žalila se da je i u vreme osamdesetih, kada je bila na vrhuncu slave, bila veoma slabo plaćena i potcenjena. Čak joj ni uloge u filmovima „Šećerna vodica“, „Una“ i „Davitelj protiv davitelja“ nisu doneli značajnije prihode.
Krajem devedesetih ona je sa grupom istomišljenika oformila umetničku grupu „Supernaut“ kako bi na specifičan način „zadala udarac“ umetničkom establišmentu u Srbiji. Tokom trajanja ove trupe imala je veliku romansu sa Srđanom Điletom Markovićem, za koga njeni prijatelji kažu da je bio njena poslednja velika ljubav. Za razliku od Srbije, gde je retko dobijala uloge, u Sloveniji je tretirana kao zvezda.

Sonja Savić se tokom osamdesetih intenzivno družila sa beogradskim muzičarima novog talasa, naročito sa članovima sastava „Šarlo akrobata“ Milanom Mladenovićem (kasnijim frontmenom EKV-a) i Ivicom Vdovićem, koji je takođe umro od prekomerne doze heroina 1992. godine.

Odlazak devojke iz grada

Sonja Savić, koju je Miroslav Ilić zbog savršenih crta lica, aristokratskog držanja i puti izabrao kao idealnu „devojku iz grada“ za video spot svog najvećeg hita, završila je život na podu polupraznog stana na Vračaru. Zaboravljena i napuštena glumica je za taj stan tvrdila da joj je jedini kapital i da „ne bi imala ništa da joj on nije ostao od roditelja“.

:cry::cry::cry: I sad ce svi da pricaju o tome,a kad je bila ziva zaboravili je i izbrisali:cry: samo zbog bludnog zivota:(( Carica nasa!:cry::cry::cry::cry::cry::(:( Ne mogu da verujem,a sad sam gledala „Tajne venčane fotografije“:( Covece sta je glupi zivot i treba da se stidimo gde i u kakvim uslovima je nestala:(:(:(:cry::cry::cry::cry::cry: Ne mogu da verujem:sad2::cry: Princeza i boginja nasa!:cry::(:cry::cry:

Poslednja izmena:
Da, sad će svi pričati o njenoj smrti, o konzumaciji droge, ali ipak su njene uloge veličanstvene.. neverovatno je kako ostavljamo tako velike ljude na margini našeg društva i ni ne čujemo za njih sve dok se ovako nešto ne dogodi...
Mislim da je kao umetničko biće mogla još mnogo toga da da...
Nek joj je večna slava!

Upravo:( Ja sam cula da je pocela neku seriju da snima,da se vraca na scenu..ali nista od toga...Kako mi je krivo...pa nije iza sebe ostavila nikakav trag,mislim na decu...odavno je ona pocela da odlazi,sve se manje pricalo o njoj,zivu su je ubili time sto nisu govorili o njoj..Neverovatno je da se toliko malo pricalo o toliko velikoj i bitnoj nam licnosti... O covece,ja necu moci da gledam kako svi ti divni ljudi odlaze..Kad pomislim sve omiljene grupe mi se drogiraju,svi ce mi otici.....zanemela sam... Sonja bre!!!!!!!!!

Zivela je i umrla kao devojka koja je rodjena na asfaltu, kao dete `Kolodvora Zoo`, pripadnica generacije `Manje od nule` kao prijateljica EKV ekipe, bila simbol urbanog Beograda `70 ih i `80ih. Pronadjena predozirana u stanu.

Изузетно морална (?!?) :eek: ... Дајте људи трагедија је, жена је умрла, али молим вас, немојмо хвалоспеве сад, поготово тамо где им место није...

Zasto mislis da nema mesta hvalospevima kad je ona u pitanju?
Ako se neko drogirao ne mora da znaci da je bio nemoralan. Biti nemoralan znaci ukrasti, prevariti nekoga .... to sto se drogirala je njen izbor i velika tragedija jedne jako talentovane osobe.
To sto je ona zivela prakticno pakao i umrla u jadu ne znaci da je bila nemoralna i manje vredna od nekoga ko "vodi ugledan zivot".
Svako ima svoje demone. Neko se s njima izbori bolje, nego gore. I to je to...
A ovo za nju je pre svega tragedija i svaka osuda je neukusna.

Yebiga sama je kriva
Meni se neshto ne da zaliti likove koji sami sebe svesno upropaste jer su glupi
Kad neko ima sve predisopzicije za kvalitetan zivot a bezrazlozno sam sebe syebe meni je taj vishe za osudu nego zal...jer sht da kazu nepokretni,hendikepirani,defektni sakati ruzni glupi?
Ajde da je siromashtvo,tezak zivot ili ta neka prichica ali bila je poznata,situirana kao takva(za nashe uslove kako-tako) kao mlada recimo i lepa,prilichno talentovana a opet sama sebe unishtila
Ajde da je bila klinka ali zena od skoro 50 da ovako ode...debilizam i nezrelost
Prilichno me je nervirala tim svojim tripom i preuvelichavanjem 80-tih,furanjem kao da je excentrichna i posebna preko svake mere...ona je bre kad se pojavio Sharlio bila klinka s 20-ak godina veze s tim novim talasom kao aktivna figura nije imala(shto ne kazem ja nego likovi koji su bili uchesnici tog doba)
Ipak
R.I.P

... Дајте људи трагедија је, жена је умрла, али молим вас, немојмо хвалоспеве сад, поготово тамо где им место није...
Zbog razmisljanja kao sto je tvoje ona je i nestajala sa scene,zbog takvih ljudi.Koji su je odbacili zbog nacina zivota zanemarivsi njen talenat i dobrinos nasoj sceni. Zato je i umrla u najvecoj bedi... Sad mogu da pricaju o njoj koliko zele i snimaju dokumentarce kad je ona otisla...nije vise bitno.. Umrla je postidjena,tuzna,sama i u bedi.. Stvarno nema smisla to sto pricas,nije bitan ni smisao,ali bas si izabrao trenutak...

Zbog razmisljanja kao sto je tvoje ona je i nestajala sa scene,zbog takvih ljudi.Koji su je odbacili zbog nacina zivota zanemarivsi njen talenat i dobrinos nasoj sceni. Zato je i umrla u najvecoj bedi... Sad mogu da pricaju o njoj koliko zele i snimaju dokumentarce kad je ona otisla...nije vise bitno.. Umrla je postidjena,tuzna,sama i u bedi.. Stvarno nema smisla to sto pricas,nije bitan ni smisao,ali bas si izabrao trenutak...

Каква гомила ...., "због људи као ја"..... моралан човек је човек који је, између осталог, одговоран према самоме себи, а човек који је одговоран према самоме себи, не наноси себи зло....
Довољно сам рекао...
А што се смрти тиче, страшно је и тужно....

Ја сам само замолио да не крећу бескрајни хвалоспеви (али не везано за њен таленат и допринос нашој кинематографији) и даље молим...

Yebiga sama je kriva
Kad neko ima sve predisopzicije za kvalitetan zivot a bezrazlozno sam sebe syebe meni je taj vishe za osudu nego zal...jer sht da kazu nepokretni,hendikepirani,defektni sakati ruzni glupi?
Ajde da je siromashtvo,tezak zivot ili ta neka prichica ali bila je poznata,situirana kao takva(za nashe uslove kako-tako) kao mlada recimo i lepa,prilichno talentovana a opet sama sebe unishtila
Ajde da je bila klinka ali zena od skoro 50 da ovako ode...debilizam i nezrelost
Prilichno me je nervirala tim svojim tripom i preuvelichavanjem 80-tih,furanjem kao da je excentrichna i posebna preko svake mere...ona je bre kad se pojavio Sharlio bila klinka s 20-ak godina veze s tim novim talasom kao aktivna figura nije imala(shto ne kazem ja nego likovi koji su bili uchesnici tog doba)
Ipak
R.I.P
I ti vala.. Pa nije ona pocela da se drogira sad,eheheh..ona je prva iskustva verovatno imala sa 19-20 god. I nije to bas tako..jednostavno je bila podlozna,nedovoljno srecna osoba sklopila se takva prilika da proba nesto i u igri sucajno udjes u neke vode ,a nisi ni primetio... Ne mozes tako to da osudjujes.. Nije ona bas znala kako ce sve da se zavrsi kao sto ni ti ne mozes da predpostavis kakav je to zivot..Nekad se jednostavno ne odvija sve tako kao sto je negde napisano...
A i verujem da je ona bila prilicno zrela za svoje god. Znas ti koliko je 20 god? Klinkom mozes da nazoves nekog ko ima 13 godina. E ako je neko bio drugaciji sam po sebi onda je to ona,to sto je ti nisi voleo to je druga stvar..
Stvarno je ruzno,jos se nije ni ohladila...imaj malo obzira,ako ne prema njoj onda prema ovim ljudima koji je vole i kojima u ovom trenutku nije tako lepo..pogotovo za bespoentna raspravljanja.

Yebiga sama je kriva
Ajde da je bila klinka ali zena od skoro 50 da ovako ode...debilizam i nezrelostPrilichno me je nervirala tim svojim tripom i preuvelichavanjem 80-tih,furanjem kao da je excentrichna i posebna preko svake mere...ona je bre kad se pojavio Sharlio bila klinka s 20-ak godina veze s tim novim talasom kao aktivna figura nije imala(shto ne kazem ja nego likovi koji su bili uchesnici tog doba)
Ipak
R.I.P

Управо сам то и ја помислио. Па није то нека балавица незрела, одрасла, зрела, формирана жена....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back