Umrla Sonja Savić!

• Začetnik teme Začetnik teme [Una]
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanimljiv tekst 11 januara o Sonji Savic: http://www.naslovi.net/2008-01-11/kurir/droga-je-skupa-navika/542049

DROGA JE SKUPA NAVIKA!

Glumica Sonja Savić objašnjava zašto je nema na srpskom filmu i kaže da je drogu konzumirala samo uz alkohol
Kurir petak, 11. januar 2008.

Kurir
Iako se njeno ime vezivalo za drogu, glumica Sonja Savić je filmsku karijeru odradila čistog razuma i tela. Jer, kaže da se narkomanija odmah vidi na čoveku! “Moja najveća želja je da radim čiste glave i čistog srca. Kamera sve vidi - kome je žuta, kome bela koža, a ko ima bore oko očiju.”

Priznaje Sonja da nije bard poput Pavla Vuisića i Zorana Radmilovića, kojima je boemština pristajala. Znali su da piju, da pripiti izađu na scenu i bravurozno odigraju svoje uloge. - Ali, kada bih rekla “pustite me da budem na sceni haj uz marihuanu”, ne bi mi dozvolili!

Nakon svake predstave Sonja želi da se oslobodi šumova i glasova koji joj se motaju po glavi. Buka mase koja navaljuje kao s lanca opterećuje je. Zato joj posle predstave prija crno pivo. Ali, dok radi na predstavi - alkohol ne dolazi u obzir!

- Da duvam pre predstave, pa da padnem sa stolice? To ne dolazi u obzir!

Na direktno pitanje da li je konzumirala drogu, Sonja kaže:

- Ne, nisam je konzumirala, osim u društvu gde se droga uzimala uz alkohol. An

ženeral! Jedino kanabis može da me pomeri u neke više sfere i da me otvori za slavljeničko osećanje ovog bednog i jadnog sveta. Ovde se protura đubre od droge kao narkotički trend. Ambrozije su se koristile za ceremonije u starim civilizacijama, za najviše aristokratske rodove.

- Za drogu treba para, ističe Sonja i dodaje:

- Pogledajte ko je žut, ko je beo. To piše na licu svakog narkomana, ali ljudi vole da slušaju policiju. Narkomanija je širom Srbije projektovana za vreme rata. Doneli su je vikend ratnici. Njima je droga davana da bi zaboravljali strah i jurišali. Ali, po povratku u grad oni su drogu dilovali. Javna tajna je da je devedesetih država proizvodila heroin i da ga je masovno prodavala. Deca propalih vojnih lica i milicionera su nam prodavala benzin i heroin. Vreme je za hajdučiju i to mentalno-astralnu, zaključuje Sonja.

Nisam ja za tranziciju!

Iako si ostala u Srbiji, nema te na srpskom filmu. Ali, zato su tu Branka Katić i Mira Joković!

- Možda je vrlo korisno da baš Branka Katić igra suprugu gospodina Mileta u tranziciji. Što ja da igram u “Komuninim” filmovima kad to može Mira Joković iz Amerike? Zašto da ja dobijem stan kad može Jokovićka, koja u Beograd dođe jednom godišnje?!

Preminula je od prekomerne doze heroina. Sa njom u stanu bio je njen prijatelj - ljubavnik.
Oko 18.30 sati je pocela da pada u komu. Oko 22.00 njen prijatelj je pozvao Hitnu pomoc jer ona nije davala znake zivota. Ali vec je bila mrtva. Lekari probali da izvrse reanimaciju u dnevnoj sobi, ali neuspesno.

Preminula je od prekomerne doze heroina. Sa njom u stanu bio je njen prijatelj - ljubavnik.
Oko 18.30 sati je pocela da pada u komu. Oko 22.00 njen prijatelj je pozvao Hitnu pomoc jer ona nije davala znake zivota. Ali vec je bila mrtva. Lekari probali da izvrse reanimaciju u dnevnoj sobi, ali neuspesno.

Odakle ti te informacije? Jos nisu objavili od cega je umrla.

http://tristacuda.blogspot.com/2008/09/umrla-sonja-savic.html

popboks Ukus poznatih | 07.04.2008.
Sonja Savić

Nekada ultimativna Devojka iz grada; kažu, kao studentkinja glume je hrabro i nepogrešivo išla tamo gde iskusne glumice neće, ne smeju i/ili ne umeju. Igrala u mnogim filmovima, poznata svima; kao svoj istinski poziv, međutim, doživljava alternativno pozorište. O VD-u, Logosu, mladima...

Omiljeni album?
Šarlo Akrobata – Bistriji ili tuplji čovek biva kad...
I ne mogu da zaboravim prvi i jedini subverzivni album 90-ih, album Supernauta Niže nego ljudski ('97).

Film?
Do poslednjeg daha (Godard, ’60).

Knjiga?
Anđeo sa zapadnog prozora – Gustav Meyrink (Bela kuća, Golem; pisac koji je uticao na epohu sledbenika – Hessea, Burroughsa i ostale psajko moderniste do danas).
Leonid Andrejev – Juda iz Kariota, Lazar, O svešteniku. Savremenik Gustava – najbolji tripTIH kratkih priča.

TV emisija?
Nacionalni dnevnik, ili nacionalna hipGnoza.

Sajt?
Internet pretraživači.

Film u kom bi volela da si igrala?

Jean Seberg u Do poslednjeg daha i Marlene Dietrich u Shternbergovom Maroku ('30).

Hobi?
Davno beše, sećaš li se? - joga, abnormalno čitanje; a sad - BLEJANJE zauvek!

Sportista?
Nađa Komaneči.

Putovanje?
Njujork. Tamo bih živela, a ovde blejim.

Za koga navijaš? Kako?
Za sebe. Čuvanjem ovo malo duše do Predstavljanja Logosu.

Pet istorijskih ličnosti koje bi pozvala na večeru?
Onog koji je promovisao pojam tajne večere, Aristotela, Gustava Meyrinka, Ivicu VD-a, Kanta i Hegela.

Ko je tvoj alter-ego?

Drugo ja. Nadam se da odosmo dvojica po dvojica.

Šta voliš da misliš o sebi?
Da sam najstarija biljka na Zemlji.

Da li psuješ? U kojim prilikama?
Taman posla, ma gde bih ja u ovakvom kočijaškom okruženju.

Šta bi probala, a još nisi?
Sve što vole mladi, patriote, a ja ne znam? Hm, haj, hoo. HI... Ha ha ha.

Bojiš li se stvarnosti?
Bojim se neototalitarizma u koji mlade navlače, a oni, k'o i mladi '45, grade „novo, novo vreme“, nemajući pojma da su samo kopija partijskog komesarskog stratega.
K'o '45. "Ljubav, hrabrost i sloboda, za budućnost celi sebe predajemo." Samo što je sve na stranom jeziku, a oni su duboko hipnotisani, pa ne možeš da im dokažeš da je "strategy chief" strateški komesar partije, etc.

Šta bi ponela na pusto ostrvo?
Gospodo, odavno sam na njemu. Svoju glavu, valjda.

Šta je pravi muškarac?
Srodna duša, drugo ja, ali mislim da smo se negde mimoišli. Bio je petak, padala je kiša.

Ko je genije?
Sam svoj, sobom nosi.

Dovrši rečenicu: Sonja je...
SAVić.

RIP :sad2:

15. септембар 1961. Чачак - 23. септембар 2008. Београд

16a1o35.jpg

ngvhhl.jpg

ehiy3s.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back