Umrla Mileva Gaćeša

Ево да доказани манипулатори виде како изгледа јунак.
Pogledajte prilog 1102738
Поштоваоци злочинаца Броза и Павелића знају зашто.
Čitao sam knjigu Tihomira Burzanovića "Dva metka za Pavelića" koja je zapravo ispovjest ovog Blagoja Jovovića kako je ranio Pavelića. Da li je on to uradio, ne znam. Možda. Ali u toj knjizi imamo toliko samohvalisanja i nekih priča u koje je iskreno teško povjerovati da iskreno kod čitaoca budi sumnju da je ovaj čovjek uopšte pucao na Pavelića.

Čitao sam knjigu Tihomira Burzanovića "Dva metka za Pavelića" koja je zapravo ispovjest ovog Blagoja Jovovića kako je ranio Pavelića. Da li je on to uradio, ne znam. Možda. Ali u toj knjizi imamo toliko samohvalisanja i nekih priča u koje je iskreno teško povjerovati da iskreno kod čitaoca budi sumnju da je ovaj čovjek uopšte pucao na Pavelića.
Упуцао Павелић сам себе случајно!!
Или је ипак крив Драгановић, видела Вишња на часну усташку реч.

Čovjek je bio maltene bez škole. Ali je u knjizi opisao kako se sastajao kao neka velika i značajna ličnost u toku rata sa Mošom Pijade, sa Blažom Jovanovićem, sa svim četničkim komandantima iz Crne Gore, sa Adamom Pribićevićem, sa Nedićem koji mu je plakao pred njim, sa patrijarhom Gavrilom Dožićem i Nikolajem Velimiroviem zajedno, sa Rendolfom Čerčilom koji mu je rekao da je Draža bio ozbiiljan a Tito je bio laf, moglo je da se pije kod njega i bilo je žena :hahaha:Naravno sa svima je bio na "ti". Pa je pričao kako su Italijani naoružavali partizane u Crnoj Gori i bili njihovi saveznici i kako su zapravo na Neretvi četnici porazili Italijane i kako tamo uopšte nije bilo Njemaca :hahaha: Da ne spominjem kako je hronološki brkao stvari, neke događaje iz 1944. je smještao u 1943. i to poslije nekih događaja koji su se desili 1944. godne. Mislim čovjek je zeznuo James Bonda.

Упуцао Павелић сам себе случајно!!
Или је ипак крив Драгановић, видела Вишња на часну усташку реч.
A da, Jovović spominje u knjizi i "Draganića" (tako ga naziva) kako je volio Crnogorce, ali kaže da je bio lukavi Vatikanac :hahaha:

Па био је у четницима, наравно да је знао четничке команданте из тог краја.
Владику Николаја и патријарха Гаврила је упознао боравећи по избегличким логорима после рата.
Рендолфа Черчила је упознао такође у емиграцији јер је једно време радио за Интелиџенс сервис.
Тако је и сазнао за Павелићев одлазак у Аргентину.
Могуће да је неке датуме промашио јер је прошло пола века од тада па до разговара са Бурзановићем, али се атентата наравно сећа.
И поменута Гаћеша потврђује то.
Чак су и комунистичке власти знале за то, толико да су тврдиле да је у њихово име Благоје извршио атентат.
http://www.zlocininadsrbima.com/Nov...sаcuvао-dоkumеntа-о-аtеntаtu-nа-Аntu-Pаvеlicа
Ниједна друга опција не постоји до дан данас.

Upucale ga njegove ustase, uvek se i najblizi posibaju. Zato je Draganovic lepo pevao Udbi o tome.
Ма јок убио га народни херој Броз!

Па био је у четницима, наравно да је знао четничке команданте из тог краја.
Prvo je ispričao kako je bio primljen u SKOJ, ali nije htio po naredjenju Radosva Babića da ubije prvo nekog seljanina pa onda potom Baja Stanišća :mrgreen: Pa su mu komunisti oduzeli puškomitraljez koji nije htio da im da, ali je ipak popustio :D Ali su mu ga kasnije ipak vratili jer je opet otišao sa njima. Na kraju je ipak prešao u četnike. To što je bio u SKOJ-u nije nimalo smetalo da sa svim četničkim komandantima bude na "ti". Pričao je kako je Pavle Đurišić jurišao na bijelom konju dok su oko njega zviždali meci, pa je Pavle stao na neku stijenu i pucao iz uspravnog položaja, "neće ga metak" :rotf:
Владику Николаја и патријарха Гаврила је упознао боравећи по избегличким логорима после рата.
A ne, ne. Dožića je posjetio u Pančevu u jednom manastiru. Sa njim je tada bio Nikolaj Velimirović i to je bilo jun-jul 1944. godine. Kaže da ih na ulazu nije pustio neki stražar pa su mu psovali oca i majku. Onda su se vratili u Beograd ali su se vratili sjutra, pa ih je patrijarh primio. Predagali su patrijarhu da mu pomognu da pobjegne. Nikolaj Velimirović ih je dočekao riječima: "Blago meni, evo moje srpčadi" :hahaha:
Рендолфа Черчила је упознао такође у емиграцији јер је једно време радио за Интелиџенс сервис.
Rendolfa Čerčila je upoznao u Riminiju kada se takmičio na skoku u vis. Kako je solidno skočio (173 cm) prišao mu je Rendolf Čerčil, valjda da mu čestita, šta li, nije to objasnio.
Тако је и сазнао за Павелићев одлазак у Аргентину.
Ma jok. On je htio Pavelića da ubije još u Italiji, po njegovoj priči. Tek znatno kasnije kada je već živio u Argentini čuo je od nekog Hrvata iz Istre Defrančeskija da je tu Pavelić pa je odlučio opet da proba. Pa se povezao sa nekim cetinjaninom, pa Blagoje nije htio pomoć SNO, neće on to da radi za pare :roll:
Могуће да је неке датуме промашио јер је прошло пола века од тада па до разговара са Бурзановићем, али се атентата наравно сећа.
И поменута Гаћеша потврђује то.
Чак су и комунистичке власти знале за то, толико да су тврдиле да је у њихово име Благоје извршио атентат.
http://www.zlocininadsrbima.com/Novost.aspx?Naslov=Аkаdеmik-Vаsiliје-Krеstic-sаcuvао-dоkumеntа-о-аtеntаtu-nа-Аntu-Pаvеlicа
Ниједна друга опција не постоји до дан данас.
Vjeruj mi tu još ima dogodovština o kojima bi mogao pisati ... Već sam rekao, moguće da je on pucao. Ali toliko je u knjizi "sumnjivih" dogodovština i sigurno netačnih priča da se opravdano dovodi u sumnju da je uopšte on pucao na Pavelića.

Poslednja izmena:
Као што рекох књига је писана по сећањима доста после рата, али сам чин атентата не одступа од онога како су га описали остали учесници.
Као друго радио је за Интелиџенс сервис што му је омогућило бројне контакте са многим личностима из рата.

Као треће за другог кандидата за тај почасни чин још нисам чуо, сем Вишњиног Драгановића.

Back