Quantcast

Umetnost tela - Bodi art (Body art)

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
36.356

2785e154c010f29dd917715107a7954b.jpg

Marek Szatkowski​

 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
36.356
mq9a6258.jpg
Pružamo različite usluge umetničkih dela i šminkanja za privatne klijente, modele, agencije, brendove, događaje ili bilo koje druge prilike. Takođe možete da rezervišete fotografisanje sa slikama tela, slikanjem lica, bojanjem stomaka, specijalnom FKS šminkom, fluo bodi umetnostima, lepotnom šminkom i prilagođenim kostimima ili dodacima.
Kliknite na sledeće sličice da biste saznali više:
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
36.356
Trbušno slikanje nudi jedinstvenu priliku ženi koja čeka dete. Obeležava trenutak ovog dragocenog vremena ukrašavajući matericu originalnim umetničkim delima.

Dizajn može biti bilo šta što poželi, od teme bebine sobe do sezonskog ukrasa koji se slavi u mesecu dolaska. Iako će se boja isprati, sećanje i fotografija mogu joj izmamiti osmeh tokom celog života i jednog dana da ga podeli sa detetom.
6250937.jpg
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
36.356

Lynn Schockmel​

Linn Schockmel je šminker i slikar tela sa sedištem u Luksemburgu. Na njen umetnički stil utiče priroda i savremena pop kultura, uključujući sklonost ka pretvaranju višestrukih ljudskih tela u raznovrsnu optičku iluziju. Linn Schockmel je za svoj rad dobila višestruka priznanja, uključujući prve nagrade na Festivalu slikanja lica i tela na Gibraltaru, Estetiki i Međunarodnom festivalu fantastičnog filma u Briselu. Njena dela su predstavljena na Svetskom festivalu bojanja svake godine od 2011. godine i pojavila su se na više medija.
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
36.356
Kada se naslika ljudsko telo, ono postaje živo umetničko delo
Sa bojom, dizajnom i pokretima, sve u jednom.
Ništa nije fascinantnije.
riina-laine-body-paint-sq7_4.jpg

Slikanje tela uvek privlači pažnju i postaje posebna tačka za razgovor kod gledalaca.

Može se koristiti na više načina u korist vašeg projekta. Možemo stvoriti bilo koji dizajn prilagođen vašem proizvodu, temi događaja ili zahtevima kampanje.
Pogledajte neke primere uspešnih komercijalnih projekata koji koriste bodi art.
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
36.356
TELESNA UMETNOST / IZVOĐENJE PREDMETA nudi izvrsnu kritiku fascinantnog fenomena u savremenoj umetnosti: umetnikova dobrovoljna upotreba tela u umetnosti. U ovoj vrhunskoj i prijeko potrebnoj knjizi, Amelia Jones definiše umetnost tela „kao skup performativnih praksi koje, kroz takav intersubjektivni angažman, čine dislokaciju ili decentralizaciju kartezijanskog subjekta modernizma“. Anti-formalistička intersubjektivnost i poststrukturalistička kritika na račun kartezijanskog razdvajanja uma i tela dva su teorijska ugla iz kojih Jones ispituje dela umetničkih dela tela od 1960-ih do 1990-ih. Ona tvrdi da performansi umetničkih dela na telu, izvedeni protiv zrna normativnog predmeta, izlažu logiku isključenja koju pretpostavlja modernistička istorija umetnosti i kritika.
Ovom rigoroznom, prodornom i politički informisanom tezom, Jones razvija zapanjujući niz analitičkih ponovnih čitanja: od akcione slike Jacksona Pollocka - snimio Hans Namuth; erotska / nasilna / kontemplativna telesna skulptura Vita Acconcija; feminističke predstave Hannah Vilke, koja seksualnost, vitalnost i smrtnost obeležava jednakom merom inteligencije, humora i hrabrosti; do preseka tela i tehnologije, što su ilustrovali radovi Gari Hilla, Jamesa Lune, Orlana, Boba Flanagan / Sheree Rose, Maureen Connor, Laurie Anderson, Lile Ashton Harris i Laure Aguilar. Među ostalim umetnicima koji su detaljno pokriveni Bodi Artom su Chris Burden, Ives Klein, Carolee Schneemann, Iaioi Kusama, Linda Benglis, Marina Abramovic i Ulai, Adrian Piper i Niki de Saint Phalle. Dubina i širina Jonesovih teorijskih referenci koje detaljno objašnjavaju njene portrete ovih umetnika čini čitanje ove knjige teškim, ali podsticajnim zadovoljstvom.
Provokativno argumentovano i elegantno izraženo, Bodi Art / izvođenje teme obavezno je štivo za one koji su zainteresovani za debate o otelotvorenju, subjektivnosti, performansu, feminizmu i teorijama identiteta. Intenzitet Jonesovog pisanja je vrućina - i hladnoća - filozofskog pokreta.
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
36.356
Fotografija Mari Kataiama koristi sopstveno telo kao jedan od svojih materijala. Rođena sa retkim urođenim poremećajem, umetnici su noge amputirane, a ponekad njeno skulptorsko delo oponaša osobine njenog tela koje je stanje prouzrokovalo. Dobijene slike istražuju identitet, anksioznost i druge teme. Pogledajte više ovde.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.