Kusturica: "Studenti nam govore da živimo u sistemu u kom se više cene Karleuša i Kristijan, nego Đoković i Bodiroga"

ne valja da si tako jako pametna :kafa: a ako jesi :D ,..
da li je pravilno 'non disputandum' ili "non disputabant " :kafa: - de gustibus :whistling:
Ti nisi znao ko je napisao scenarije dok ti nisu "otvorili oči" i sad aludiraš da je osrednji pisac Sidran zaslužan za Kusturičin uspeh.
Da, aludiram,... ima onaj filing koji pali,.. patetiku, romantiku,.. sentiment.
Nagrađena je režija tih filmova, ne scenario. Usput, nagrađen je i film Podzemlje za koji je scenarista Dušan Kovačević, a ne Sidran.
:D svi naši (solidni) filmovi gde smo negativci ili smo Romi, budu nagrađeni :p
Kusturica je Sidrana učinio poznatim, ne obrnuto.
Filmovi su ih obojicu učinio poznatim. Sidran je bio sve vreme dok je Kusturica režirao,.. bio je uz njega.
Kusturica je bio dugo na meti autošovinističke klike koja mu nije mogla oprostiti ni slavu ni stav jer se nisu mogli načuditi zbog toga što on kao musliman ne radi to što oni rade.
ne ulazim u te vaše ,.. razmirice,.. Za mene, u umetnosti, nema mesta za nacionalizam. :hvala:
Što se tiče njegove podrške blokaderima, ja mu ništa ne zameram osim naivnosti. On spada u one ljude koji naivno misle da iza blokadera stoji sva studentska populacija i koji su onako onako naivno i sanjarski na te "studente" projektovali ono što bi sami želeli, neko bolje drušvo itd....
No koment,..

:D svi naši (solidni) filmovi gde smo negativci ili smo Romi, budu nagrađeni :p

Filmovi su ih obojicu učinio poznatim. Sidran je bio sve vreme dok je Kusturica režirao,.. bio je uz njega.

Neshvatljiva je tolika površnost i neznanje o Kusturičinim filmovima i o filmskoj umetnosti uopšte od strane onog koji se upleo u diskusiju o Kusturici. Ja ne znam šta bih ti rekla. Nemam neku preteranu želju da nastavim diskusiju s tobom.

Neshvatljiva je tolika površnost i neznanje o Kusturičinim filmovima i o filmskoj umetnosti uopšte od strane onog koji se upleo u diskusiju o Kusturici. Ja ne znam šta bih ti rekla. Nemam neku preteranu želju da nastavim diskusiju s tobom.
:hvala:svidža mi se,..
a ono iz latinskog - obe varijante su pravilne ;) .

Neshvatljiva je tolika površnost i neznanje o Kusturičinim filmovima i o filmskoj umetnosti uopšte od strane onog koji se upleo u diskusiju o Kusturici. Ja ne znam šta bih ti rekla.
:D ali ja znam šta bih ti rekao: O ukusima se ne raspravlja ( to je trebala biti moja poruka iz oba moja posta).
Znači rekao sam da je i Sidran zaslužan za prva dva velika uspeha Kustiurice kao režisera,.. ne sećam se tačno ali u jednom je filmu Abdulah Sidran - asistent režije ( potpisan na odjavnoj špici filma).
A da li je Sidran baš "osrednji pisac" - tako si ga nazvala, je takođe stvar ukusa (pa ja ne bih o tome).

+ dva priloga u atačmentu . 1. Iz Sidranovog intervjua ( gde ne vređa nikoga - nije to bilo u njegovom opusu,..) i 2. prilog sa Wikipedije.

Prilozi

• Screenshot_44.png
    Screenshot_44.png
    152,8 KB · Pregleda: 3
  • Screenshot_45.png
    Screenshot_45.png
    162,2 KB · Pregleda: 3
Znači rekao sam da je i Sidran zaslužan za prva dva velika uspeha Kustiurice kao režisera....

Sidran nije zaslužan ni za kakve uspehe Kusturice. Dva Kusturičina najuspešnija filma koja su dobila kansku Zlatnu Palmu su Otac na službenom putu (scenarist Sidran) i Podzemlje za koji je scenario napisao Dušan Kovačević. Pored toga film Dom za vešanje je nominovan za Zlatnu Palmu. U Veneciji je dobio srebrnog lava za Crna mačka, beli mačor, a u Berlinu je dobio srebrnog medveda za Arizona dream. Sidran je radio scenario za prva dva filma Sjećaš li se Dolly Bell i Otac na službenom putu, dok sa ostalim nema nikakve veze. Kusturica je nastavio da niže uspehe i bez Sidrana, dok je sva Sidranova reputacija vezana za negovu vezu sa Kusturicom. Scenario nema nikakve veze sa režijom i uspehom filmova koje je režirao Kusturica. O besmislenosti tvoje tvrdnje da je svaki naš o Ciganima dobijao nagrade ne treba ni pisati.

Neki moji drugari iz zrenjaninskog pozorišta, koji imaju više kontakata sa umetničkim miljeom beogradskim, su mi 'otvorili oči' u vezi Kusturice.
Za njegove najbolje filmove je scenario pisao Abdulah Sidran.
Nagrade koje je pokupio za ta dva filma ( Doli Bel i Otac na službenom putu) su ga uobrazile,.. (i preobrazile,.. od uličnog mangupa postao je filozof - moralista),.. posvađao se i sa Sidranom i sa Bregovićem,.. i postao pametan za svašta.
Toliko se uobrazio da je rešio da snimi film sa Monikom Beluči (nekada jednom od najlepših glumica u svetu).
I to je neko morao da plati debelo. Platio je Dodik,.. tu Kustinu zahebanciju, gde on lično igra glavnu ulogu (po meni je to glupost, al' ajt' ). Film je koštao neverovatno puno.
Ne uvažavam ga baš nešto,.. snob.
A ovo za Karleušu i taj mafijaški milje je u pravu,.. sve nam je to donelo ono ratno pumpanje i huškanje.

Све нам је то донео тај полусвет још 1944.г....

Зато они и постоје

Neki moji drugari iz zrenjaninskog pozorišta, koji imaju više kontakata sa umetničkim miljeom beogradskim, su mi 'otvorili oči' u vezi Kusturice.
Za njegove najbolje filmove je scenario pisao Abdulah Sidran.
Nagrade koje je pokupio za ta dva filma ( Doli Bel i Otac na službenom putu) su ga uobrazile,.. (i preobrazile,.. od uličnog mangupa postao je filozof - moralista),.. posvađao se i sa Sidranom i sa Bregovićem,.. i postao pametan za svašta.
Toliko se uobrazio da je rešio da snimi film sa Monikom Beluči (nekada jednom od najlepših glumica u svetu).
I to je neko morao da plati debelo. Platio je Dodik,.. tu Kustinu zahebanciju, gde on lično igra glavnu ulogu (po meni je to glupost, al' ajt' ). Film je koštao neverovatno puno.
Ne uvažavam ga baš nešto,.. snob.
A ovo za Karleušu i taj mafijaški milje je u pravu,.. sve nam je to donelo ono ratno pumpanje i huškanje.

Kad je Kusta snimao Arizona Dream sa Johnny Deppom, Faye Dunaway i Jerry Lewisom, Monica Belucci je bila anonimus u svetu filma 🎥

Sarajevska kasaba mu nikad nece oprostiti sto se distancirao njihovih mudzahedinskih uverenja i zato ga pljuju, ukljucujuci i debelog dok je bio ziv; a dekica sa kosicom i belim odelom je tek lopina koji se slepa uz trubace zadnjih 30 godina.

Kad je Kusta snimao Arizona Dream sa Johnny Deppom, Faye Dunaway i Jerry Lewisom, Monica Belucci je bila anonimus u svetu filma 🎥

Sarajevska kasaba mu nikad nece oprostiti sto se distancirao njihovih mudzahedinskih uverenja i zato ga pljuju, ukljucujuci i debelog dok je bio ziv; a dekica sa kosicom i belim odelom je tek lopina koji se slepa uz trubace zadnjih 30 godina.
Taj dekica sa kosicom i izgužvanim belim odelom je genije. Mislite li da je Kusta 'probio' Moniku ? ili je samo doprineo njenom probijanju ? :kafa:
Mislim da preterujete sa mudžahedinskim uverenjima. Kuran je lepša knjiga od Biblije (u potpisu ateist - agnostik).
Meši (Mehmedu) to nisu zamerali, a Kusta se možda privoleo strani koja je bolje plaćala.

Taj dekica sa kosicom i izgužvanim belim odelom je genije. Mislite li da je Kusta 'probio' Moniku ? ili je samo doprineo njenom probijanju ? :kafa:
Mislim da preterujete sa mudžahedinskim uverenjima. Kuran je lepša knjiga od Biblije (u potpisu ateist - agnostik).
Meši (Mehmedu) to nisu zamerali, a Kusta se možda privoleo strani koja je bolje plaćala.
Dekica je K na biciklu; a ja nisam napisao da je Kusta probio Moniku vec da je bio
mudo u svetu filma kad je Monika otisla na prvi casting.

Quran ateiste skracuje za glavu; toliko o lepoti.

Jeste, privoleo se Srbima ‘92 kad se sve bolje placalo nego biti Srbin.

Uzmi Quran i citaj, bices pametniji.

Back