Umetnici u ateljeu

Mike Savad | Digital painter

"Rođen sam u Teksasu, u vojnoj bazi. Uvijek sam imao kameru u ruci, uglavnom da bih bio zauzet.
Tek prije otprilike 20 godina, kad sam dobio svoj prvi digitalni fotoaparat, mogao eksperimentirati i naučiti kako se fotografira ".

"Foto realistično je ono što ljudi prvo pomisle. Postoje mnoge teme, cvijeće, trijemovi i lokalne
prigradske scene, neki grad, neki urbani. Imam i mnoge slike inspirirane poslom koje pokrivaju
čitav niz. Moja umjetnost nadahnuta je Normanom Rockwell 1894-1978🎨
i slike iz doba renesanse🎨 ".
Mike Savad.jpg

"Moj stil zapravo nije fotografija i zapravo nije slika. Stvaram slike koje nalikuju slikama.
Ne volim obične fotografije.
Otkrio sam da će s vremenom svaki rad fotografa izgledati jednako. Teško je izdvojiti se od
svih ostalih ako vaš rad izgleda poput svih.

Mike Savad - Tutt'Art@ (1).jpg

" Specijalizirao sam se za HDR. HDR je kratica za: High Dynamic Range, ima sposobnost
istodobnog održavanja i vrhunaca i sjene.
Omogućuje mi da kroz sunčani dan vidim kroz prozor, vidim travu, dok istovremeno vidim
pitu na stolu i mačku ispod stola. Da biste to postigli, trebate više okvira i morate ga urediti
u jednu sliku
".

Luciano Ventrone
Luciano-Ventrone-TuttArt@.jpg

Iako je Luciano Ventrone međunarodno priznat kao jedan od glavnih realističnih slikara svoje generacije, on veruje da se njegova dela zapravo tiču optike: "Slikarstvo nije samo puki prikaz predmeta, već njegova boja i svetlost", kaže on. "Subjekt se ne može vidjeti takav kakav jest,
već kao apstraktni element." Ventrone je studirao na rimskom Liceo Artisticu i - uprkos eksperimentisanju s avangardnim metodama - privukao je pažnju svojim akademskim
realizmom i pažnjom prema anatomskim detaljima; njegovi životni crteži bili bi objavljeni u univerzitetskom udžbeniku o ljudskoj anatomiji. Na Ventroneovim slikama i dalje se često
pojavljuju aktovi, kao i pažljivo uređene mrtve prirode. Za svako svoje djelo, Ventrone
pažljivo postavlja svoju temu pod jarkim studijskim svjetlima i fotografira aranžman za slikanje.
Luciano-Ventrone-Dolce-messaggio.jpg

Luciano Ventrone-Dolce messaggio

Ова фотографија Јурија Литвиниенка назива се „Последњи дан сликања“. Уметник из Одесе Валентин Захарченко није могао своју велику слику „Слепи“ (уље на дрвету, 1978) понети из трошне куће 2012. године, па је морала да буде пресечена на два дела.
EzrjOH4XIAMzYeV

Luchita Hurtado, umetnica, 1920.-2020
7a1cb09e3c01927d138a04a7f6eabdc0luchita-hurtado-artist-jpg.781916

Luchita Hurtado je tek u svojoj 97-oj godini..dostigla svetsku slavu
„Luchitin život - i rad - dolazi iz poniznosti i želje da bude jedno s prirodom, svojim telom i svojim mestom u svetu. Bila je umetnica za zaštitu okoline pre nego što je to nastao pokret i odlučni je zagovornik bolje brige o našem planetu ”, rekla je Saldana o Hurtadinom radu na Nacionalnim umetničkim nagradama 2019.

Iako se povezivala s velikom mrežom međunarodno poznatih umetnika i intelektualaca, uključujući članove Dynatona, meksičkih muralista i nadrealista, Hurtadina praksa uvek je ostala neovisna potraga. Kratko je izlagala dela 1970-ih na malim mestima i skupnim izložbama s feministima
poput "Nevidljivo / vidljivo" u Umetničkom muzeju Long Beach 1972. Međutim, Hurtado je
umetničku slavu stekao tek 2015. godine kada je njenu arhivu slika i crteža otkrio je voditelj
studija njenog pokojnog supruga Leeja Mullicana. Javno priznanje stiglo je u obliku rasprodate
izložbe u galeriji Park View 2016. godine, a njen se rad pridružio izdanju bijenala "Made in LA"
muzeja Hammer za 2018. godinu, samostalnoj izložbi njenih dela iz četrdesetih i pedesetih
u Hauseru & Wirth, NY,i njena prva međunarodna retrospektiva 2019. u galeriji Serpentine Sackler
u Londonu, "I Live I Die I Will Be Reborn". Druga retrospektiva predviđena za Museo Tamayo u
Mexico Cityju otkazana je zbog pandemije Covid-19.
luchita-hurtado-9-jpg.781919

Saznavši za njenu smrt, američki predsjednik i izvršni direktor Robert L. Lynch rekao je:
„Luchita je bila izvanredna umetnica i zagovornica okoliša i drugih važnih stvari. Bila mi je čast moći prepoznati njeno životno postignuće prošle godine na našim nacionalnim umetničkim nagradama.
Iako je uticajni član međunarodne zajednice umetnika više od pola stoleća, kroz brak sa slikarkom
Lee Mullican, njen vlastiti javno prepoznati uspeh kao vizualne umetnice tek je poslednjih nekoliko godina života. Bila je inspiracija i primer umetnika koji je uistinu predan svakodnevnoj praksi
stvaranja . "

Nicoletta Tomas Caravia (Spanish painter, 1963)
Nicoletta-Tomas-Caravia-Tutt'Art@-45.jpg

"Slikarstvo i ja smo zajednica, ono me ima, imam ga. Idem ruku pod ruku sa slikanjem, jer je to intimni jezik između mene i moje duše. Učim iz slikanja. Izražavam svoja najdublja osećanja u takvom obliku sveta. Iz mog sveta u vanjski svet, i iznutra i izvana, odražavaju se na način ogledala. Unutarnji svet se uvijek bori. Obrasci koje crtam, svetlost ljudskog postojanja, krhkost i njegova veličina, što je sve u pratnji moje mašte. Nicoletta Tomas Caravia rođena je u Madridu. Ona je dugogodišnja međunarodna slikarka i ilustratorka. Putuje svetom s izvrsnim veštinama, bogatim bojama, nežnim i oštrim dodirom. Najčistiji aspekt ljudi takođe privlači publiku u svoje iskustvo.
Nicoletta-Tomas-Caravia-Tutt'Art@-9.jpg

Nicoletta Tomas-Caravia

Tina Spratt, 1976 | Figurative painter​

Tina-Spratt-TuttArt-4.jpg

Britanska slikarka🎨 Tina Spratt najpoznatija je po svojim slikama ženske figure, bilo u ulju ili pastelnim bojama, čiji se subjekti često gube u introspekciji ili okruženi fascinantnim teksturama bezbrojnih tkanina. „Uvek me je u mom radu privlačila ženska figura“, rekla je, „i nadam se da ću ponovo stvoriti lepotu i integritet jednostavne svakodnevne intimnosti“. Sa naglaskom na prelepim tkaninama ili domaćim scenama, na nju utiču umetnici kao što su Andrev Vieth🎨, Rembrandt🎨 i Vermeer🎨.
Tina-Spratt-As-The-Light-fades.jpg

Tina Spratt-As The Light fades
Spratt trenutno živi u Somersetu u Engleskoj i studirala je BA (Hons) ilustracije na Univerzitetu u Volverhamptonu.

Sir-Luke-Fildes-Tutt'Art@-10.jpg

Sir Luke Fildes
Luke Fildes je najpoznatiji kao slikar patnje siromašnih, posebno sa „podnosiocima zahteva za prijem u slučajno odeljenje“. Međutim, takve slike činile su samo deo njegovog stvaralaštva, a njegova najplodnija dela su portreti i slike venecijanskog života. Takođe je bio zapažen crno-beli crtač.
motherless.jpg!Large.jpg

Motherless 1917.

Christophe Carbonnel(1967)

Započeo je karijeru kao crtač, a zatim modelar u studiju Walt Disney.
izlaže svoja dela od kasnih 1990-ih.
Nedaleko od Pariza, u svojoj radionici Ivelines,radi sa bronzom u moćnom i ponovo izmišljenom neoklasicizmu.
Monumentalna lica njegovih statua uvek su prožeta dramatičnom i napetošću koja im daje neporecivu lepotu.
Sam umetnik kaže:

„Ako se ništa ne dogodi, ako ne osetim ništa, radije bih razbio svoj komad i krenuo dalje. »

201901_CC-Oros-II_m1a.jpg

201604CC_atelierDavidGoliath.jpg

201200_CC_Veilleur-monumental_m1a.jpg

Rene Snyman
Rene Snyman Tutt'Art@ (46).jpg

Rene Sniman je međunarodno priznata umetnica iz Južne Afrike koja živi i radi iz svog studija u prevoju Sir Lovri's u zapadnom rtu Južne Afrike. Njene slike istražuju efekte svetlosti na različite površine. Umetnica svoju inspiraciju crpi iz prirode, detinjstva i svakodnevnih životnih iskustava. Često je uzbuđuje način na koji svetlost pada i igra se na određeni predmet. Rene suštinu svog umetničkog dela opisuje kao intimnost: „ovo bi zaista bila jedina reč koja bi opisala moje slike - bliskost sa pejzažom, likovima i životinjama koje prikazujem. ”Njen cilj je da skrene pažnju na
lepotu stvaranja kompozicijama„ u licu ”, nikada prirodu ne prikazujući kao nešto udaljeno.
Tako je odrastajući u pustinji Kalahari blizu zemlje zamišljala svetove na pesku i između trava. Naučila je da vidi svet sa nivoa zemlje i detaljno. Ono što je bilo daleko nikada joj se nije registrovalo ili joj je značilo jer je bilo potpuno van fokusa. Ova invalidnost je imala veliki uticaj
na njenu umetničku karijeru. „Do danas tako doživljavam i odnosim se prema stvarima oko sebe. Volim da se nadvijaju iznad mene i budu ispred! “. „Komunikacija, kao i intimne i lične priče,
takođe se dešavaju u bliskom okruženju - što se dalje nešto uklanja iz svemira, to postaje
bezličnije; isto i sa slikarstvom “. Njen rad je više međuljudski i interaktivan, a manje „udaljen“
ili udaljen od gledaoca
Rene Snyman Tutt'Art@ (42).jpg

Kao umetnica, ona uvek traži osnovnu poruku zaključanu u stvorenom svetu oko nas. Po završetku umetničkog dela, Rene se distancira od njega kako bi ono moglo da ispuni svoju svrhu. „Svrha mog rada je da blagosiljam druge, hranim glad za lepotom i saopštavam nešto od Boga što bi im moglo promeniti život.“
Z5YMMKu.jpg

Derek Kinzett

Derek Kinzett rođen je 1966. godine, a detinjstvo je proveo u Dodington parku u Gloucestershireu,
imanju koje oduzima dah...
Dizajnirao ga je i uredio Capabiliti Brown 1764. godine.

Studije je završio 1984. godine u školi u Viltshireu, gde je diplomirao skulpturu i trodimenzionalni dizajn.
Kinzett je 2004. godine lansirao The Inner Spirit Collection,
seriju ručno izrađenih žičanih skulptura u prirodnoj veličini, koje je od tada nastavio da dodaje.

Njegov rad stekao je priznanje zbog svoje zamršenosti i detalja.
Na listi njegovih klijenata nalaze se Tim Green iz galerije Tate, Lord Ethan Stevart i glumac Nicolas Cage.....

07e644c543f07fedcbf28466af26eb9f.jpg

75e86748247a5c1f9525fd48b0c1336a.jpg

Derek Kinzett

Derek Kinzett rođen je 1966. godine, a detinjstvo je proveo u Dodington parku u Gloucestershireu,
imanju koje oduzima dah...
Dizajnirao ga je i uredio Capabiliti Brown 1764. godine.

Studije je završio 1984. godine u školi u Viltshireu, gde je diplomirao skulpturu i trodimenzionalni dizajn.
Kinzett je 2004. godine lansirao The Inner Spirit Collection,
seriju ručno izrađenih žičanih skulptura u prirodnoj veličini, koje je od tada nastavio da dodaje.

Njegov rad stekao je priznanje zbog svoje zamršenosti i detalja.
Na listi njegovih klijenata nalaze se Tim Green iz galerije Tate, Lord Ethan Stevart i glumac Nicolas Cage.....

Pogledajte prilog 974925

Pogledajte prilog 974926

I ja bih bila njegov klijent :per::per::per:

Back