umeće i razlozi...

DeeLite

Zaslužan član
Poruka
141.914
na jednoj temi na ženama jedna je odvalila kako je verovatno njen dragi voli zbog nečeg drugog a ne zbog kecelje i varjače, pošto kecelju i varjaču retko kada koristi (čitaj spremanje ručkova)...ja sam to shvatio kao da su one koje kuvaju ono...teške domaćice, kao da je to nešto čime jedna savremena žena ne treba da se diči, valjda treba da izbegava, šta li... naime njen dragi je voli zbog drugih kvaliteta, jel...kao da muškarci svoje žene vole samo zbog toga što im spremaju hranu...i da nije tog kuvanja verovatno ih ne bi zarezivali ni 2%...ispada da se žene vole samo ako kuvaju...:I
s obzirom da mi se takve izjave gade i zbog kojih sam i stavio ovakav potpis, pa bi ja pitao ovom prilikom vas dečake - koji su to razlozi zbog kojih volite vašu dragu (naravno, koji su to drugi razlozi osim kuvanja)...? :lol:
oni koji imaju nešto protiv žena ne moraju ništa da pišu...
hvala...

Poslednja izmena:
Ne samo da kuva, nego i pere, pegla, puši, ćuti i sluša :heart: A i ume da povuče, podigne, podvikne i bome pogura. A u obaranju je pravi mali car :worth: Pola sela je izvrnula na leđa. Moj mali Tajson :zaljubljena:

Prike, nemo se ljutiš, ovo mi samo izletelo. Saću ja odgovorim ki čoek.

Aj saću nako kako sam mislijo zajista:

Juče, kada smo klinca uvalili tašti i krenuli poslom nekim oboje, sišao sam iz kuće do auta da ga isparkiram i dok sam sedeo i čekao u kolima, video sam je kako se spušta niz stepenice i dolazi do kola. Dovoljno je bilo da je pogledam i kažem: to je moja malecka. Uopšte mi nisu bile na pameti moje omiljene palačinke, koje su me tog dana čekale na stolu sveže ispečene i urolane sa mojim omiljenim filom.

Kuvanje nema veze sa time, ne moze da skodi ako je super kuvarica i zna da spremi sve zivo, ali nije presudno. Najbitnije, razumevanje, slicni pogledi na zivot, slagadje u zivotu, a i krevetu. Kuvanje je negde na dnu liste.
Bitnije je da mi je ona podska u zivotu, da cini da se osecam bolje, kompletnije kao osoba, da cini moj zivot kvalitetnijim, a kuvanje ko kuvanje, sve se nauci, pa na kraju mozemo i zajedno da se poducimo :)

Jedino bi bio problem ako je alergicna skroz na skroz na sporet, i uopste rad, ali zato ima snage i volje za manikir, pedikir, solarijum, aerobik i izlazak sa drugaricama do 5 i treznjenje do 2 popodne, mada ne verujem da cu pasti na takvu.

na jednoj temi na ženama jedna je odvalila kako je verovatno njen dragi voli zbog nečeg drugog a ne zbog kecelje i varjače, pošto kecelju i varjaču retko kada koristi (čitaj spremanje ručkova)...ja sam to shvatio kao da su one koje kuvaju ono...teške domaćice, kao da je to nešto čime jedna savremena žena ne treba da se diči, valjda treba da izbegava, šta li... naime njen dragi je voli zbog drugih kvaliteta, jel...kao da muškarci svoje žene vole samo zbog toga što im spremaju hranu...i da nije tog kuvanja verovatno ih ne bi zarezivali ni 2%...ispada da se žene vole samo ako kuvaju...:I
s obzirom da mi se takve izjave gade i zbog kojih sam i stavio ovakav potpis, pa bi ja pitao ovom prilikom vas dečake - koji su to razlozi zbog kojih volite vašu dragu (naravno, koji su to drugi razlozi osim kuvanja)...? :lol:
hvala...

Vise volim da jedem nego da ***** - nista bez dobre kuvarice. :rumenko:

:D

Искрено, секс више него добра храна.

Ако ћемо ићи до екстрема, боље сам да научим све да кувам, него да стално дрндам десанку јер нам не иде у кревету.

Sve je to lako objasniti sa muskog stanovista jer su ovdasnje zene uglavnom prosecne.Prosečna žena koju cete ovde sresti uvek je rađe lepa nego pametna.Nasa prosečna žena zna da prosečni muškarac bolje vidi nego što misli i samim tim je svaka ovdasnja prosecna u cabru. Dakle sve njihove zenske podvale su osudjene na propast kod prosecnih muskaraca.Zato se stalno foliraju i glumataju ne bi li sto vestije sakrile svoje falinke koje ih unistavaju i zabijaju im komplekse do bola.Znaju da nemaju sanse kod onih iznadprosecnih muskaraca a prosecni im se ne svidjaju ali u situaciji nisu za nista bolje.

hvala...

Еманципована жена у Србији: кур*ем неће да мрдне, курчи се и за шта треба и за шта не треба, она мора да буде главна, она је по дифолту најпаметнија, научила је три до четри кул израза и сада се то фура, трагедија, али трагедија је ако случајно у току дана проведе више времена у кухињи него у салону лепоте јер је то удаљава од еманципације, мисле да ће им се дете од годину дана сутра хранити паштетом и пицом, и углавном и сама милион пута потеже то "буди мушко" или "да се зна ко је ко", или "то је мушки посао", али само када јој одговара тј када треба да се намести кревет, да се скува ручак, да се опере нешто, е тада еманципација ступа на снагу. То је класичан изговор једних ђабалебароша од девојака које су мама и тата размазили максимално јер јелте то су њихове "принцезе" које су заслужиле и кафу у кревет јер су не знам ослободиле Беогарад, Србију, свет, спасиле су нуклеарну катастрофу, спречиле глобално загрејавање, не знам..

Ne znam zbog čega neko nekog voli, to su lični razlozi.........Čovek se ne voli zbog jednog razloga, čitav splet je potreban ( nesretnih okolnosti :rotf:)
Samo da se oglasim povodom kuhanja, to je isto stvar izbora. Neko voli da se ušlihtava na ručkove kod roditelja i kada je fizički odrastao.
Ja uživam da kuvam, ali to mi nije merilo u proceni drugih. Meni je prosto normalno da čovek ako ima potrebu da jede ima potrebu i da nauči jelo da napravi.

Meni je prosto normalno da čovek ako ima potrebu da jede ima potrebu i da nauči jelo da napravi.

E to za mene ne vazi! Ja volim da pojedem kad je nesto lepo spremljeno, ali cu radije da napravim sendvic, nego da se smaram kuvanjem! Prvo treba da nabavim hranu koju hocu da spremim, onda da to sve operem, iseckam, bla, bla, bla, bla, bla... Onda da spremim (moram da pazim kad sam sta stavila i koliko minuta svaki deo treba da se kuva/pece/przi, sta vec), onda to konacno serviram i pojedem za 15minuta! Onda me ceka hrpa sudova, za koju mi treba bar pola sata da sve operem, obrisem, sklonim! Sve u svemu, potrosila sam 3-4 sata vremena smarajuci se i nervirajuci se, da bih uzivala 15min u hrani! Neka hvala... Mnogo mi je lakse da napravim sendvic, ili ubacim u mikrotalasnu, ili - najbolje - odemo lepo u restoran... A ta 3-4 sata provedem radeci nesto drugo u cemu uzivam...

E to za mene ne vazi! Ja volim da pojedem kad je nesto lepo spremljeno, ali cu radije da napravim sendvic, nego da se smaram kuvanjem! Prvo treba da nabavim hranu koju hocu da spremim, onda da to sve operem, iseckam, bla, bla, bla, bla, bla... Onda da spremim (moram da pazim kad sam sta stavila i koliko minuta svaki deo treba da se kuva/pece/przi, sta vec), onda to konacno serviram i pojedem za 15minuta! Onda me ceka hrpa sudova, za koju mi treba bar pola sata da sve operem, obrisem, sklonim! Sve u svemu, potrosila sam 3-4 sata vremena smarajuci se i nervirajuci se, da bih uzivala 15min u hrani! Neka hvala... Mnogo mi je lakse da napravim sendvic, ili ubacim u mikrotalasnu, ili - najbolje - odemo lepo u restoran... A ta 3-4 sata provedem radeci nesto drugo u cemu uzivam...

Како би квантном физиком овладала кад не можеш да се сетиш шта си ставила на шпорет пре 15 мин?
Никако.

Ako si neka klinka, sasvim je ok taj stav, koji ćeš promeniti.......Jednog dana.
Inače, nema tu mnogo komplikacija, kako si pokušala da dočaraš, to je stvar organizacije. Namirnice se nabavljaju u povratku sa posla, recimo ili vikendom, seckanje, prženje i to kako kažeš ne iziskuje nikakav napor,već malo vremena i dosta ljubavi. Dobra varijanta je što postoje jela koja mogu biti gotova za pola sata, a postoje i jela koja se, uslovno rečeno duže kuvaju-pa dok se to kuva-obavaljaš ostale obaveze bez smetnje.
Svako ko kuva zna da se ne gleda na grame i minute, nego je to deo gde se radi po osećaju, rutini i ličnom ukusu.
Još jedan dobar savet: sudovi se ne gomilaju do plafona, nego se opere kako se šta isprlja :)
P.S. u restoran svi mi odemo, ali to nam nije svakodnevna maršruta u životu.
Naravno da te ne osuđujem, ali jednog dana možda budeš mama ili žena ili prosto shvatiš da je umetnost skuvati lep obrok i uživati u tome, manje je stresno od obaveza na poslu, a osmeh i prazni tanjiri dragih ljudi-bilo da su prijatelji ili deca-jeste velika nagrada.

Ako si neka klinka, sasvim je ok taj stav, koji ćeš promeniti.......Jednog dana.
Inače, nema tu mnogo komplikacija, kako si pokušala da dočaraš, to je stvar organizacije. Namirnice se nabavljaju u povratku sa posla, recimo ili vikendom, seckanje, prženje i to kako kažeš ne iziskuje nikakav napor,već malo vremena i dosta ljubavi. Dobra varijanta je što postoje jela koja mogu biti gotova za pola sata, a postoje i jela koja se, uslovno rečeno duže kuvaju-pa dok se to kuva-obavaljaš ostale obaveze bez smetnje.
Svako ko kuva zna da se ne gleda na grame i minute, nego je to deo gde se radi po osećaju, rutini i ličnom ukusu.
Još jedan dobar savet: sudovi se ne gomilaju do plafona, nego se opere kako se šta isprlja :)
P.S. u restoran svi mi odemo, ali to nam nije svakodnevna maršruta u životu.
Naravno da te ne osuđujem, ali jednog dana možda budeš mama ili žena ili prosto shvatiš da je umetnost skuvati lep obrok i uživati u tome, manje je stresno od obaveza na poslu, a osmeh i prazni tanjiri dragih ljudi-bilo da su prijatelji ili deca-jeste velika nagrada.

Pa ove godine se verovatno udajem, ali posto sam sa mojom jacom polovinom vec par godina, sam cin udaje mi sigurno nece nista promeniti po pitanju kulinarskih navika. Obicno jednom nedeljno kao nesto spremim (tipa stavim gotovo jelo u rernu i izvadim posle pola sata - sat, a u medjuvremenu spremim pomfrit - naravno, gotov iz kese, da se ne bih smarala ljustenjem i secenjem krompira); jednom nedeljno odemo u restoran; to sve za vikend, a ostatak nedelje smo i onako na poslu u vreme rucka.

Moguce da ce mi se stav o kuvanju promeniti kad/ako budem imala dete(ili decu), jer razumem da je za decu vrlo bitna zdrava ishrana, mada i tu vise naginjem resenju unajmljivanja dadilje/kuvarice...

Inace, moj posao mi je neuporedivo zanimljiviji od kuvanja, i kuvanje mi dodje mnogo stresnije! Drugim recima, svoj posao volim a kuvanje ne volim (blago receno).

Back