Ако се Запад тек сада сетио међународног права – нека отпризнају Косово /видео/
16:55 23.02.2022
Пратите нас
Сандра Черин
Сви текстови
Врло је интересантно да су на Западу поново открили да постоји међународно право, каже бивши шеф Координационог центра за КиМ Небојша Човић. То, додаје, није лош моменат, а први корак у показивању да то што су открили хоће и да примене је - отпризнавање независности Косова.
Он овако за Спутњик коментарише поруке из Сједињених Америчких Држава у којима се наводи да „верују да ће Србија стајати раме уз раме са Европском унијом у поштовању међународног права да би се штитили мир, просперитет и стабилност широм региона“. Претходно је и портпарол ЕУ Петер Стано рекао да ће ЕУ реаговати санкцијама на, како тврди, руско кршење међународног права и поручио да од држава у процесу приступања очекује да се ускладе са одлукама Брисела, а то се односи и на Србију.
Сетили се међународног права
„После свега што смо ми доживели као народ, као земља на простору и СФРЈ и после на просторима Србије, нико нема морално право да
од нас очекује да подржимо санкције, да ми осуђујемо не знам кога, из простог разлога јер је на нама вежбано брутално кршење међународног права. Неки су тада схватили, а првенствено Американци, да је међународно право право бруталне силе, право јачега“, категоричан је Човић.
Човић напомиње да нико од Србије нема права да очекује да се придружује било каквим санкцијама према било коме јер је то, једноставно, неморално. Како каже, сам је био противник увођења санкција Минску и придруживању целој тој групи везаних за санкције Белорусији.