Ukrajinska kriza

Šta će se dalje odvijati?

• Rusi samo brane Donbas

glasova: 13 22,8%
  • Rusi uzimaju još neke delove Ukrajine

glasova: 27 47,4%
  • Rusi osvajaju čitavu Ukrajinu

glasova: 11 19,3%
  • Treći svetski rat

glasova: 6 10,5%

• Ukupno glasova
    57
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kazu salju Ukrajincima protivtenkovske rakete ,mine...
Onako laicki meni je tenk oruzje koje bih izbacio iz upotrebe ili koristio ukopane ne mobilne.Previse privlace vatru a vec su se razvila protivtenkovska oruzja protiv kojih tenk nema sanse.Pisem laicki pa ako nije tako volio bih cuti pametan demant.
Ruski tenkovi kao i većina modernih tenkova imaju pasivnu zaštitu u vidu reaktivog oklopa (ploče koje stoje preko tijela tenka i eksplodiraju kad i pogodi raketa i time skreću kumulativni mlaz) i aktivnu zaštitu, arenu i kod armate afganit gdje senzori na tenku uočavaju nadolazeću raketu ili projektil, i gdje se pali na određenim mjestima na tenku usmjereno eksplozivno punjenje koje uništava opasnost na sigurnoj udaljenosti od tenka.

Ruski tenkovi kao i većina modernih tenkova imaju pasivnu zaštitu u vidu reaktivog oklopa (ploče koje stoje preko tijela tenka i eksplodiraju kad i pogodi raketa i time skreću kumulativni mlaz) i aktivnu zaštitu, arenu i kod armate afganit gdje senzori na tenku uočavaju nadolazeću raketu ili projektil, i gdje se pali na određenim mjestima na tenku usmjereno eksplozivno punjenje koje uništava opasnost na sigurnoj udaljenosti od tenka.
Sve mi je ovo novo.Ne pratim naoruzanja i mogucnosti tehnickih sredstava.Ucestvovao sam u jednom ratu.Nadam se da ce me Gospod postediti jos jednoga.Ali ko zna na ovom nasem nemirnom prostoru.

Секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов апеловао је на медије са захтевом да се смање тензије у вези са безбедносном ситуацијом.

Такође је рекао да украјинске снаге безбедности неће никога напасти.

Руски амбасадор у САД демантовао да је амбасада у Вашингтону почела да се евакуише у вези са ситуацијом у Украјини

Министри спољних послова Европске уније сложили су се да нема потребе за било каквим мерама за евакуацију запослених из Украјине, изјавио је шеф европске дипломатије Жозеп Борељ после састанка у Бриселу.

Sjecam se 1986.Cernobilj.Kakva je tada bila frka u Evropi i bivsoj nam drzavi.E sada ovi koji se raduju kako ce ovi one ili oni ove.Jeste li vi normaln?Imate li djecu?Ja nemam.Da imam djecu bilo bi mi jos gore.Ko su ti idioti koji guraju Ukrajince na sukob sa Rusima?Jesu li njihovi idioti na vlasti svjesni da su izmedju 2 kamena.
Kao kada bi nas neki nas ,,prijatelj" gurao da krenemo vojno na Kosovo i Metohiju i ugrozimo postojanje citavog naroda.

Ja sam izmedju ostalog i magistar grcke filozofije i znam za onu: ne veruj danajcu ni darove kad nosi.

Iako mi je iskeno uzasna grcka filozofija, mnogo mi je draza Turska.

Ne znam, meni ovo nije beznacajno.

Zamisli da je ovolikog naoruzanja dobijala Bosanska vojska 92-95, bojim se da bi se ostvarilo Atifovo prorocanstvo da ce doci do Beograda

Izmedju ostalog magistre, Danajci se pise velikim slovom, a bosanska malim, kao i turska jer je pridev (turska filozofija).
Cega si jos magistar, 'leba ti?

Kazu salju Ukrajincima protivtenkovske rakete ,mine...
Onako laicki meni je tenk oruzje koje bih izbacio iz upotrebe ili koristio ukopane ne mobilne.Previse privlace vatru a vec su se razvila protivtenkovska oruzja protiv kojih tenk nema sanse.Pisem laicki pa ako nije tako volio bih cuti pametan demant.
Zapravo sadasnji tenkovi imaju oklop koji nije tako lako probiti. Inace bi kao sto si rekao bili izbaceni iz upotrebe

Sjecam se 1986.Cernobilj.Kakva je tada bila frka u Evropi i bivsoj nam drzavi.E sada ovi koji se raduju kako ce ovi one ili oni ove.Jeste li vi normaln?Imate li djecu?Ja nemam.Da imam djecu bilo bi mi jos gore.Ko su ti idioti koji guraju Ukrajince na sukob sa Rusima?Jesu li njihovi idioti na vlasti svjesni da su izmedju 2 kamena.
Kao kada bi nas neki nas ,,prijatelj" gurao da krenemo vojno na Kosovo i Metohiju i ugrozimo postojanje citavog naroda.
Da krenemo vojno na kosovo resili bi kosovski problem vrlo brzo. Ovog puta nato ne bi intervenisao protiv nas. To je razlika. A buducnost kada ti neprijatelji rade o glavi, gradi se krvavo. Ozbiljne drzave i ozbiljne glave su spremne da podnesu zrtvu za bolje sutra nasih porodica. Ja znam recimo da bi kada bude trebalo da polozim svoj zivot obezbedio sigurniji i bolji zivot mojoj deci, porodici i sugradjanima. Mozda zato sto imam neko ubedjenje o necem vecem i vaznijem od mene. Da neko ne namece vojno resenje i oruzani sukob i da je na drugoj strani stola normalna osoba, dogovor bi se mogao naci diplomatijom i mirnim putem, ali ako druga strana silom zeli da ispuni svoje ciljeve, ako zelimo dobro svojim porodicama bez obzira sto to niko nece, nekada se mora i silom uzvratiti. Nemoj pogresno da razumes, niko ne zeli da pogine, ali razlika izmedju deteta i muskarca je ta sto odrasla i zrela osoba zna sta su prioriteti i zna da prepozna odredjenu situaciju i reaguje u skladu sa njom koliko god ona bila bolna i teska. Nasi dedovi su umeli to da prepoznaju a nisu veruj mi bili skolovani kao mi. Ali su bili odgovorni pre svega prema svojim porodicama, jer nisu okretali glavu od opasnosti i rizika koji se priblizavao njihovim porodicama. Priznavanjem kosova ako to mislis nece se zavrsiti ova prica i nece se ako se nadas moci ususkano ziveti u Srbiji misleci da je sve gotovo. To je samo pocetak, i ako se ne reaguje na vreme doci ce trenutak kada ces usred Srbije gledati siptare ili nekog drugog kako ti kolje dete ako budes imao. Mozda nemas decu, ali kada ih budes imao drugacije ces gledati na buducnost.

Da krenemo vojno na kosovo resili bi kosovski problem vrlo brzo. Ovog puta nato ne bi intervenisao peotiv nas. To je razlika. A buducnost kada ti neprijatelji rade o glavi, gradi se krvavo. Ozbiljne drzave i ozbiljne glave su spremne da podnesu zrtvu za b9lje sutra nasih porodica. Ja znam recimo da bi kada bude trebalo da polozim svoj zivot obezbedio sigurniji i bolji zivot mojoj deci, porodici i sugradjanima. Mozda zato sto imam neko ubedjenje o necem vecem i vaznijem od mene. Da neko ne namece vojno resenje i oruzani sukob i da je na drugoj strani stola normalna osoba, dogovor bi se mogao naci diplomatijom i mirnim putem, ali ako druga strana silom zeli da ispuni svoje ciljeve, ako zelimo dobro svojim porodicama bez obzira sto to niko nece, nekada se mora i silom uzvratiti. Nemoj pogresno da razumes, niko ne zeli da pogine, ali razlika izmedju deteta i muskarca je ta sto odrasla i zrela osoba zna sta su prioriteti i zna da prepozna odredjenu situaciju i reaguje u skladu sa njom koliko god ona bila bolna i teska. Nasi dedovi su umeli to da prepoznaju a nisu verujmi bili skolovani kao mi. Ali su bili odgovorni pre svega prema svojim porodicama, jer nisu okretali glavu od opasnosti i rizika koji se priblizavao njihovim porodicama. Priznavanjem kosova ako to mislis nece se zavrsiti ova pric i nece se ako se nadas moci ususkano ziveti u Srbiji misleci da je sve hotovo. To je samo pocetak, i ako se ne reaguje na vreme doci ce trenutak.kada ces usred Srbije gledati siptare ili nekog drugog kako ti kolje dete ako budes imao. Mozda nemas decu, ali kada ih budes imao drugacije ces gledati na buducnost.
Ne treba da se plašiš, ovaj naš što obećava ovom našem narodu na Kosovu da će ih zaštititi, krene, pa se obično zaustavi jedno dva kilometra ispred granice.
Dok je njega, nema rata .

Da krenemo vojno na kosovo resili bi kosovski problem vrlo brzo. Ovog puta nato ne bi intervenisao peotiv nas. To je razlika. A buducnost kada ti neprijatelji rade o glavi, gradi se krvavo. Ozbiljne drzave i ozbiljne glave su spremne da podnesu zrtvu za b9lje sutra nasih porodica. Ja znam recimo da bi kada bude trebalo da polozim svoj zivot obezbedio sigurniji i bolji zivot mojoj deci, porodici i sugradjanima. Mozda zato sto imam neko ubedjenje o necem vecem i vaznijem od mene. Da neko ne namece vojno resenje i oruzani sukob i da je na drugoj strani stola normalna osoba, dogovor bi se mogao naci diplomatijom i mirnim putem, ali ako druga strana silom zeli da ispuni svoje ciljeve, ako zelimo dobro svojim porodicama bez obzira sto to niko nece, nekada se mora i silom uzvratiti. Nemoj pogresno da razumes, niko ne zeli da pogine, ali razlika izmedju deteta i muskarca je ta sto odrasla i zrela osoba zna sta su prioriteti i zna da prepozna odredjenu situaciju i reaguje u skladu sa njom koliko god ona bila bolna i teska. Nasi dedovi su umeli to da prepoznaju a nisu verujmi bili skolovani kao mi. Ali su bili odgovorni pre svega prema svojim porodicama, jer nisu okretali glavu od opasnosti i rizika koji se priblizavao njihovim porodicama. Priznavanjem kosova ako to mislis nece se zavrsiti ova pric i nece se ako se nadas moci ususkano ziveti u Srbiji misleci da je sve hotovo. To je samo pocetak, i ako se ne reaguje na vreme doci ce trenutak.kada ces usred Srbije gledati siptare ili nekog drugog kako ti kolje dete ako budes imao. Mozda nemas decu, ali kada ih budes imao drugacije ces gledati na buducnost.
Djecu necu imati nikada.
Ko govori o priznanju Kosova.Dok mi ne priznamo da Kosovo i Metohija nisu nasi slucaj nije zatvoren.U ovom momentu u Srbiji nema ni jedna ozbiljna stranka koja bi to uradila.Neka iz ubjedjenja i patriotizma a neka iz straha sta bi im se desilo.1991.je bila slicna situacija.Irak je imao svoje Kosovo i Metohiju.Kuvajt.Krenuli su da ga vrate u sastav svoje drzave.Smradovi bjelosvjetski su ih porazili.Mislis da smradovi ne bi intervenisali za svoje cedo.Obrazlozi.

evo jamerika hoce da jos uvedu teske sankcije RUSIJI
ima da im zabrane da mogu kupovati , telefone , igrice a i tablet za igranje.
mislim i pored onih drugih kao da ne mogu rublje pretvarati u dolar.
ali ne pomenu da se RUSIJA oslobadja obveznica jamerickih.
a to ih boli...

merica has threatened to impose a novel export control to deprive Russia of key tech components that would damage AI and aerospace industries if Russia were to invade Ukraine.

That control is aimed at blocking the export of cutting-edge 'novel' American-made products to Russia, in a bid to deprive Vladimir Putin's regime of technology that could be used in any future conflict with Ukraine.

Officials said the Biden Administration may also opt to apply the control to restrict Russia's access to semiconductors, and therefore making it harder for Russians to get their hands on smartphones, games consoles and tablets.

The US and the EU already have sanctions on Russia's energy, financial and defense sectors, with tensions between Moscow and Western powers raising the prospect of new economic sanctions being imposed if Russia attacks neighboring Ukraine.

The White House is also floating the idea of curbs on Russia's biggest banks and has previously mooted measures targeting Moscow's ability to convert roubles into dollars and other currencies.

Washington could also target the state-backed Russian Direct Investment Fund.

Similar restrictions on technology were deployed during the Cold War, when the United States and other Western nations maintained severe technology sanctions on the Soviet Union, keeping it technologically backward and crimping growth.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back