Ukrajinska kriza

Šta će se dalje odvijati?

• Rusi samo brane Donbas

glasova: 13 22,8%
  • Rusi uzimaju još neke delove Ukrajine

glasova: 27 47,4%
  • Rusi osvajaju čitavu Ukrajinu

glasova: 11 19,3%
  • Treći svetski rat

glasova: 6 10,5%

• Ukupno glasova
    57
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Добитница Нобелове награде за књижевност оптужила Украјинце и Пољаке за холокауст

00:55 05.07.2016.
8 коментара
Штампај

СВЕТЛАНА АЛЕКСИЈЕВИЧ: ПОЉАЦИ СУ СЕ ПРЕМА ЈЕВРЕЈИМА ОДНОСИ ЧАК ГОРЕ ОД СВИХ

nWNfKUR.jpg

Светлана Алексијевич

Указала да су преци данашњих Украјинаца били главни помагачи Немцима у истребљивању Јевреја у њеној Белорусији
У Украјини сада проклињу Алексијевич они који су је дизали у небеса док је ударала на Русе, Русију и „Путинову диктатуру“. Неки у њој чак виде прикривену Рускињу...

ПОСЛЕДЊА добитница Нобелова награде за књижевност – Белорускиња Светлана Алексијевич која пише на руском – оптужила је Украјинце да су њихови очеви и дедови, заједно са Немцима, криви за холокауст.

У свом последњеем наступу, који је био превођен на енглески, рекла је и ово због чега се одмах нашла у епицентру „међународног скандала“:

„...Припадници казнених јединица, које су деловале на територији Белорусије, сви су били из Украјине. А и у Литванији и у Летонији су домаћи уништили (доста) Јевреја пре него што су Немци уопште стигли. Тако је било и у самој Украјини...“

Алексијевич је – нимало успути нимало нежно – докачила и Пољаке:

„Сносе ли људи који данас живе у Летонији одговорност за оно што су (са Јеврејима) чинили њихови родитељи? У неком више смислу – сносе! Један пољски новинар, мој познаник, описао је шта су Пољаци радили Јеврејима. Пољци су се према Јеврејима односили горе од свих. Њихови ксензи су директно у проповедима изговарали: „Убијајте Јевреје!“

Неки сматрају да је Алексијевич у неку руку за холокауст оптужила све Пољаке („према Јеврејима су се односили горе од свих“).

Међутим, пољска дипломатија је на ово прилично уздржано одреаговала. Упозорила је да она своју оцену-оптужбу није поткрепила никаквим фактима и да је сама оптужба „у највећој могућој мери неправедна“.

У украјинским медијима доминирају наслови у стилу овог „Алексијевич оптужила Украјинце да су учествовали у холокаусту“.

Међутим, Украјинци се не могу опрати. Њихови преци су били главни помагачи Немцима у зверствима почињеним на територији Белорусије, иако је било и пољских и литванских квислинга који су у томе учествовали.

У Украјини сада проклињу Алексијевич они који су је дизали у небеса док је ударала на Русе, Русију и „Путинову диктатуру“. Неки у њој чак виде прикривену Рускињу...

странная тётка.
сравнивает Путина со Сталиным. клеймит Россию за Крым, считает что Крым оккупировали. Алексиевич считает что мы руссские радуемся тому что на Донбассе убивают наших братьев.
а теперь оптом обвиняет украинцев и поляков в холокосте. это всё равно что обвинить весь хорватский народ в преступлениях отдельных усташей.
\\
чудно тетка.
Она упоређује Путина Стаљину. осуђује Русија преко Крима, он је рекао да је Крим била заузета. Алексиевицх верује да руссски радују да у Донбас убио нашу браћу.
а сада оптужује бруто Украјинци и Пољаци у холокаусту. то је као кривити цео хрватски народ за злочине индивидуалног усташа.

странная тётка.
сравнивает Путина со Сталиным. клеймит Россию за Крым, считает что Крым оккупировали. Алексиевич считает что мы руссские радуемся тому что на Донбассе убивают наших братьев.
а теперь оптом обвиняет украинцев и поляков в холокосте. это всё равно что обвинить весь хорватский народ в преступлениях отдельных усташей.
\\
чудно тетка.
Она упоређује Путина Стаљину. осуђује Русија преко Крима, он је рекао да је Крим била заузета. Алексиевицх верује да руссски радују да у Донбас убио нашу браћу.
а сада оптужује бруто Украјинци и Пољаци у холокаусту. то је као кривити цео хрватски народ за злочине индивидуалног усташа.

А онда су је Укри обожавали и величали, када проговори другачије пљују је:lol:

:)

в том то и дело что сейчас униатов и католиков никто не трогает на Украине, а идёт давление именно на православные церкви.

в ночь 22 на 23 февраля 2014 была заблокирована Киево-Печерская Лавра, нацисты обыскивали монахов и все выезжающие машины.
25 февраля 2014 - нацисты приехали на шести автобусах и пытались штурмовать Почаевскую Лавру. православные верующие создали сплошную живую стену у входа в лавру и штурм сорвался.
в этот же день 25 февраля 2014 нацисты ворвались в Сумскую епархию и требовали чтобы архиепископ Сумский и Ахтырский Евлогий совершал службы за погибшую "небесную сотню" в раскольническом соборе. В ответ на все аргументы архиепископа Евлогия относительно канонических
препятствий в вопросах сослужения ему было заявлено, что в случае отказа "весь Майдан будет здесь, и забросают епархию коктейлями Молотова".
2 марта 2014 г. на заборах и дверях 13 православных храмов в Ковеле Волынской области прихожане обнаружили нацистские листовки озаглавленные «Геть москаля!». В них содержались грубые оскорбления в адрес православных священнослужителей, а также их фотографии.
в ночь с 7 на 8 марта 2014 г. в селе Солнечное Житомирской области был совершен акт вандализма по отношению к Иоанно-Богословскому храму Житомирской епархии.

это всего только за один неполный месяц.

\\
у ствари, у питању је сада унијатску католици и нико додирује Украјину, а ту је и притисак на њему је православна црква.

у ноћи 22. на 23. фебруара, 2014. је зауставио Кијев-Пецхерска Лавра, нацисти претресли монахе и сву путну машину на.
25. фебруар 2014 - нацисти дошли у шест аутобуса и покушао да се Поцхаев Лавра. Православни верници су створили континуирано дневну зид на улазу у манастир, а напад није успео.
Истог дана, 25. фебруара, 2014, нацисти су упали у Суми епархији и захтевао да надбискуп Суми и Охтирка Еулоги је сервис за мртве "небеском сто" у расколничког цркви. Као одговор на све аргументе у вези са канонски архиепископа Еулоги
препреке у саслужење констатовано је да у случају неуспеха "цео Мајдан ће бити овде, а Епархија бацају молотовљеве коктеле."
2. март, 2014 на зидовима и вратима 13 православних цркава у Волин региону Ковел парохијана открио нацистичке летке под називом "Напоље Мусковит!". Они садрже бруто увреде против православног свештенства, као и њихове фотографије.
у ноћи од 7 до 8 марта 2014, у селу Зхитомир регион Соларна био акт вандализма према цркви Светог Јована Богослова Житомир епархије.

то је само један мање од месец дана.

Знам за оваква недела.

Него, ово ме подсетило на један напис о једном православном свештенику у Новорусији.
Он је својим делима и молитвама спречио погибије бројних својих суграђана.
А погинуо је, колико се сећам, упозоравајући људе да се склоне од предстојећег бомбардовања у 2014. или 2015.

То ме је дубоко гануло.

А ипак, мислим да то није нико овде поставио.
Малопре сам пожелео да опет то нађем, али нисам успео.

И даље не знам дали је то стварна прича.

- - - - - - - - - -

Добитница Нобелове награде за књижевност оптужила Украјинце и Пољаке за холокауст

00:55 05.07.2016.
8 коментара
Штампај

СВЕТЛАНА АЛЕКСИЈЕВИЧ: ПОЉАЦИ СУ СЕ ПРЕМА ЈЕВРЕЈИМА ОДНОСИ ЧАК ГОРЕ ОД СВИХ

nWNfKUR.jpg

Светлана Алексијевич

Указала да су преци данашњих Украјинаца били главни помагачи Немцима у истребљивању Јевреја у њеној Белорусији
...

А, којим поводом, кад и где је ово изјавила?

Иначе, ово што је изречено није никаква новост.

- - - - - - - - - -

странная тётка.
\\
чудно тетка.

Мени ово мирише на сорошев новац.

Има ли та тетка што лепо да каже о Русима, Украјинцима, Пољацима?

Ако нема, онда је јасно зашто је добила ту награду - да њено олајавање има "тежину".

Мени ово мирише на сорошев новац.

Има ли та тетка што лепо да каже о Русима, Украјинцима, Пољацима?

Ако нема, онда је јасно зашто је добила ту награду - да њено олајавање има "тежину".
эта тётка поднялась при коммунистах. при этом она не совсем писательница. то что она делает это не литература, а это публицистика.
название для своей книги "У войны не женское лицо" Алексиевич сплагиатила у русской поэтессы Юлии Друниной.
после развала СССР эта тётка только и занималась тем что оплакивала народы России Беларуси и Украины, и называла эти народы "очень агрессивными и очень опасными для мира".
а ещё эта тётка в 2006 году получила Национальную премию США. :)
\\
Ова тетка подигао под комунизмом. док то није стварно писац. оно што ради није литература, али је новинарство.
наслов за своју књигу, "Рат није женско лице" Алексиевицх сплагиатила на руском песникиње Иулиа Друнинои.
након распада СССР-а, ово је само моја тетка и радио тако да туговао народе Русије и Украјине, Белорусије, и позвао ти људи "су веома агресивни и веома опасан за свет."
а ипак то тетка у 2006. години добила Националну награду САД. :)

эта тётка поднялась при коммунистах. при этом она не совсем писательница. то что она делает это не литература, а это публицистика.
название для своей книги "У войны не женское лицо" Алексиевич сплагиатила у русской поэтессы Юлии Друниной.
после развала СССР эта тётка только и занималась тем что оплакивала народы России Беларуси и Украины, и называла эти народы "очень агрессивными и очень опасными для мира".
\\
Ова тетка подигао под комунизмом. док то није стварно писац. оно што ради није литература, али је новинарство.
наслов за своју књигу, "Рат није женско лице" Алексиевицх сплагиатила на руском песникиње Иулиа Друнинои.
након распада СССР-а, ово је само моја тетка и радио тако да туговао народе Русије и Украјине, Белорусије, и позвао ти људи "су веома агресивни и веома опасан за свет."

Па зато је и добила. Није она мени била битна када сам поставио онај текст, него су ми интересантни Укри који се окрећу као онај метални петао на оџаку како ветар дува.

\\

Светлана Алексијевич:

"Рођена сам у Ивано-Франкивиску у Западној Украјини. Моја бака ми је као детету увек говорила: „Ако не будеш слушала, доћи ће *******."

"Ако се неко у Србији ослања на Русију, могу да вам кажем - немате на кога да се ослоните. Не постоји јединствена Русија. Нема хуманистичких идеја. То су ипак све second hand, националистичке идеје. Они имају још ту варварску енергију. Много нас убија та национална основа."

Светлана Алексијевич:

"Рођена сам у Ивано-Франкивиску у Западној Украјини. Моја бака ми је као детету увек говорила: „Ако не будеш слушала, доћи ће *******."

"Ако се неко у Србији ослања на Русију, могу да вам кажем - немате на кога да се ослоните. Не постоји јединствена Русија. Нема хуманистичких идеја. То су ипак све second hand, националистичке идеје. Они имају још ту варварску енергију. Много нас убија та национална основа."

da mi je samo znati sta je pisac htjeo reci....valjda da zapad vrvi od humanistickih ideja...valjda, da se na zapad moze osloniti...valjda, da je zapad jedinstven...valjda, da tamo, na zapadu, nema nacionalizma...briljantno, nema sta - tako da komentar nije potreban...

Светлана Алексијевич:

Алексиевич воспитывалась советской школой и националистической бабушкой. и Россию она пытается измерять с советской и с националистической точек зрения. радикальный национализм подпитываемый из США сумел развалить Югославию. и в России не проходит трюк с национализмом подпитываемым США.
тётка совсем не понимает, что Россия очень сильно изменилась. тётка не понимает или просто не желает понимать, что Россия это уже давно не СССР.
Алексиевич преднамеренно врёт в отношении Сербии и России. Сербии незачем во всём полагаться на Россию. Сербии просто надо стать достаточно сильной чтобы не попасть в рабство к США. а Россия одна из стран не желающих попадать в рабство к США. нет такого понятия чтобы Сербия выбирала между США или Россией. если Сербия присоединится к России, это значит что Сербия присоединится к Китаю, Индии, Бразилии, Ирану, и другим странам. Алексиевич не хочет понимать такую простую истину, потому что она сама всё ещё советская тётка и рассуждает как испорченный националистами коммунист.
\\
Алексиевицх одрастао од стране совјетске школе и националистичке баком. и Русија покушава да измери са Совјетским и националистичке тачке гледишта. радикални национализам подстакнут од стране САД био у стању да разбију Југославију. и Русија не иде трик против национализма који је био изазван Сједињеним Државама.
тетка не разуме да је Русија драматично променила. тетка не разуме или једноставно не желе да схвате да Русија више није Совјетски Савез.
Алексиевицх намерно лаже против Србије и Русије. Србија, нема потребе да се ослони на широм Русије. Србија само треба бити довољно јак да не падне у ропство у Сједињеним Америчким Државама. а Русија је једна од земаља не жели да падне у ропство у Сједињеним Америчким Државама.
не постоји таква ствар да Србија изабрати између Сједињених Држава и Русије. Ако Србија уђе Русију, што значи да ће се Србија придружити Кина, Индија, Бразил, Иран и друге земље. Алексиевицх не желе да разумеју ову једноставну истину, јер она још увек је био совјетски тетку и разговоре као размажено комунистичких националиста.

da mi je samo znati sta je pisac htjeo reci....valjda da zapad vrvi od humanistickih ideja...valjda, da se na zapad moze osloniti...valjda, da je zapad jedinstven...valjda, da tamo, na zapadu, nema nacionalizma...briljantno, nema sta - tako da komentar nije potreban...

Не знам, али могла је да се сети и бомбардовања Србије од стране НАТО-а, као и отимања Косова и Метохије од стране тог истог Запада и стварања једне квазидржавне творевине.

Алексиевич воспитывалась советской школой и националистической бабушкой. и Россию она пытается измерять с советской и с националистической точек зрения. радикальный национализм подпитываемый из США сумел развалить Югославию. и в России не проходит трюк с национализмом подпитываемым США.
тётка совсем не понимает, что Россия очень сильно изменилась. тётка не понимает или просто не желает понимать, что Россия это уже давно не СССР.
Алексиевич преднамеренно врёт в отношении Сербии и России. Сербии незачем во всём полагаться на Россию. Сербии просто надо стать достаточно сильной чтобы не попасть в рабство к США. а Россия одна из стран не желающих попадать в рабство к США. нет такого понятия чтобы Сербия выбирала между США или Россией. если Сербия присоединится к России, это значит что Сербия присоединится к Китаю, Индии, Бразилии, Ирану, и другим странам. Алексиевич не хочет понимать такую простую истину, потому что она сама всё ещё советская тётка и рассуждает как испорченный националистами коммунист.
\\
Алексиевицх одрастао од стране совјетске школе и националистичке баком. и Русија покушава да измери са Совјетским и националистичке тачке гледишта. радикални национализам подстакнут од стране САД био у стању да разбију Југославију. и Русија не иде трик против национализма који је био изазван Сједињеним Државама.
тетка не разуме да је Русија драматично променила. тетка не разуме или једноставно не желе да схвате да Русија више није Совјетски Савез.
Алексиевицх намерно лаже против Србије и Русије. Србија, нема потребе да се ослони на широм Русије. Србија само треба бити довољно јак да не падне у ропство у Сједињеним Америчким Државама. а Русија је једна од земаља не жели да падне у ропство у Сједињеним Америчким Државама.
не постоји таква ствар да Србија изабрати између Сједињених Држава и Русије. Ако Србија уђе Русију, што значи да ће се Србија придружити Кина, Индија, Бразил, Иран и друге земље. Алексиевицх не желе да разумеју ову једноставну истину, јер она још увек је био совјетски тетку и разговоре као размажено комунистичких националиста.

Нисам читао њене књиге, па немам став о томе што пише и како пише.

Али, изгледа да су се код Алексијевичеве помешале различите емоције и ставови. На страну то што је рођена у западној Украјини и што је белоруско-украјинског порекла, матерњи јој је руски (или бар пише на руском) и изјавила је како је образована у оквиру руске културе.

ЖЕСТОКА УКРАЈИНСКА АГРЕСИЈА: Куда гледа свет док украјинска војска сравњује са земљом Горловку?
07/11/2016 13:55 Свет Планета Видео

ДНР - Током гранатирања Горловке током прошле ноћи, оштећено је више од 70 кућа, а десет је потпуно уништено. Има и рањених људи.

Artiljerija_Jutjub.jpg

"Гранатирање је почело у 00:10 и трајало је око пет минута. Разбијени су прозори и врата, целе зграде. Убили су пса. Експлодирало је најмање 40 граната", рекла је једна од жртава.

"Ништа не знам. Била сам у таквом шоку да се ничега не сећам. Не знам шта да радим и где да идем. Када се све смирило, изашла сам напоље. У 2:30 је све почело изнова. Цела улица је у кратерима", каже Наталија.

"Ноћу нисам спавала, још сам у шоку", додала је она.

Pa Putin je rekao da neće ići na aneksiju Novorosije.

Time je ona praktično ukinuta.

Sada se uništavaju poslednji džepovi terorista.

Не може ни Русија ни пучистички део Украјине да укине Новоросију. Ту се уопште не ради о анексији, него у чињеници да су мајдански пучисти произвели распад Украјине и да више немају контролу над читавом територијом те земље која практично не постоји у својим некадашњим границама, а питање је и да ли ће уопште моћи да опстане као заједничка држава и у којој форми.

3SmhYum.jpg

Резултат ноћашњег гранатирања области Горловке је да су становници села Зајцева морали да буду евакуисани на северни део Горловке. Да ли се господо Укрољупци ово сматра применом споразума из Минска ?Да ли је ово пример на који треба и мора да реагују потписници тог споразума , ОЕБС и многобројни " хуманитарци" ?

Poslednja izmena:
3SmhYum.jpg

Резултат ноћашњег гранатирања области Горловке је да су становници села Зајцева морали да буду евакуисани на северни део Горловке. Да ли се господо Укрољупци ово сматра применом споразума из Минска ?Да ли је ово пример на који треба и мора да реагују потписници тог споразума , ОЕБС и многобројни " хуманитарци" ?

эта девочка из Зайцево всё запомнит. и напомнит тем кто будет забывать нынешний геноцид украинского народа со стороны бандеровцев.
\\
ова девојка из Заитсево све запамтити. и подсетити оне који неће заборавити тренутни геноцид над украјинског народа из Бандера.

Poslednja izmena:
ЖЕСТОКА УКРАЈИНСКА АГРЕСИЈА: Куда гледа свет док украјинска војска сравњује са земљом Горловку?
07/11/2016 13:55

ДНР - Током гранатирања Горловке током прошле ноћи, оштећено је више од 70 кућа, а десет је потпуно уништено. Има и рањених људи.

"Гранатирање је почело у 00:10 и трајало је око пет минута. Разбијени су прозори и врата, целе зграде. Убили су пса. Експлодирало је најмање 40 граната", рекла је једна од жртава.

"Ништа не знам. Била сам у таквом шоку да се ничега не сећам. Не знам шта да радим и где да идем. Када се све смирило, изашла сам напоље. У 2:30 је све почело изнова. Цела улица је у кратерима", каже Наталија.

"Ноћу нисам спавала, још сам у шоку", додала је она.

Доњецк, дан након гранатирања

Најмање четири особе су рањене, а осамдесетак стамбених кућа је оштећено након што су снаге безбедности гранатирале Горловку и Доњецк са око 308 граната дуж целе линије разграничења, јавила је Доњецка новинска агенција.

„У артиљеријском нападу на Никитовску област Горловке и Петровску област Доњецка су коришћене гранате калибра 152 мм и минобацачи. Рањена су четири цивила, уништено је 10, а оштећено око 70 стамбених објеката“, рекао је заменик команданта оперативне команде „Доњецк“ Едуард Басурин.

Због гранатирања је цела област остала без струје.

Према речима локалног становништва, гранатирање је почело око 23 часа и трајало до 4.30 ујутро. Све то време људи су се скривали у склоништима. Гранате су, како кажу мештани, падале и у центру Никитовске области. Последњи пут су ту област Украјинци гранатирали током прошле зиме.

Од фебруара 2014 године, када су украјинске власти почеле војну операцију против република Доњецк и Луганск, у сукобима је страдало више од 9400 људи.

Pogledajmo online novine sa Krima..
Kao da nema rata, sasvim običan dan....
Ma kakav rat, nema rata u Rusiji.

http://news.allcrimea.net/

U Donbasu...

U predgrađu Luganska jedan ukrainski vojnik nastradao, petoro ranjeno...

Один погибший, пятеро раненых, - АП озвучили боевые потери ВСУ

13:12 / 18.07.2016 — Новости Донбасса
За минувшие сутки в результате боевых действий на Донбассе один украинский военнослужащий погиб, пятеро были ранены. Об этом сообщил спикер администрации президента по вопросам АТО Андрей Лысенко.

Nešto ranije su gađali po zgradama, jedna žena je ranjena...

В Донецке обстрелами повреждены дома, ранена женщина, - соцсети ФОТО

10:35 / 18.07.2016 — Новости Донбасса
Сегодня, 18 июля, ночью Петровский район Донецка оказался под обстрелом. Об этом сообщают соцсети.

Также пользователи сообщают, что в районе автобазы осколочные ранения получила мирная жительница. Она госпитализирована, угрозы для жизни нет.

A sinoć su ubijeni jedan starac i žena od 35 godina.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back