Ukrajina - vojne vesti, mape, slike, snimci, analize, mišljenja

Ukrajinci u ovo vruće vrijeme časte Ruse sa Hell-om.
Screenshot_20220718-120808_Chrome.jpg

Совјетски топови и хаубице користе клинасти затварач за забрављивање цеви а самим тим и месингане или челичне чауре тј дводелни метак

Амерчке користе завојне затвараче и барутна пуњења без металне чауре.
Они метални контејнери на снимку су ти барутна пуњења у којима су смештене вреће са барутом. Исти систем метка преузет још од првих м101 155мм хаубица.

Упоредите слике из прилога телетабиси па и даље тврдите да је 122мм хаубица на снимку😂

Вама глупанима и незналицама треба забранити да коментаришете о оруђима јер не поседујете ни елементарно знање о истима.
Пошто си ти војно лице....."рекнидер ми" у чему је фора са овом "Ховицер" М-777 хаубицом у односу на нашу Д-30 ? Знам да је наша у мањем калибру ( 122 мм ) али ме занима по чему је америчка боља. Ваљда за обе рачунарско одељење мора да израчуна елементе гађања. А могу да имају и рачунарске компијутере на себи. То сам сликао 2014. на неком војном скупу у Ужицу.

5.jpg

Пошто си ти војно лице....."рекнидер ми" у чему је фора са овом "Ховицер" М-777 хаубицом у односу на нашу Д-30 ? Знам да је наша у мањем калибру ( 122 мм ) али ме занима по чему је америчка боља. Ваљда за обе рачунарско одељење мора да израчуна елементе гађања. А могу да имају и рачунарске компијутере на себи. То сам сликао 2014. на неком војном скупу у Ужицу.

Pogledajte prilog 1189464
Зато што је америчка и добра реклама 😂

Прескупа и прецењна вучна хаубица као и све њихово

Није ти баш за поређење д30 са њом због калибра и осталих тактичко техничких карактеристика,а и новије је средство па самим тим има напредније нишанске справе(рачунање и корекција ватре) и конструкцијски напреднију муницију па јој све то побољшава домет и прецизност. Све остало је гвожђе и исти елементи оруђа као и свака друга вучна хаубица.

Нпр.ЈНА нора 152мм M84.(унапређена верзија ссср д20 хаубице) je 1984 год.имала домет до 41км користећи тренутно фугасни метак м84 са генератором гаса,тако да ово америчко гвожђе не представља ништа спектакуларно ни по питању домета обзиром да је новија генерација оруђа.

stariji video šokantne izjave zelenskog iz 2019, ispada da su ukrajinske vlasti spremale vojno rešenje za pobunjene regione
Па и сам Порошенко је изјавио да преговоре у Минску никад нису узимали за озбиљно већ су само куповали време да се наоружају и припреме за рат...

Неко је овде окачио поређење... Украјинска војска пред рат је имала више авиона, артиљерије и људи него војске Немачке, Француске и УК ако се не варам...

Back