UKLETE KUĆE

Crna magija
Prota Milenko Lazić kaže da je na poziv osveštao kuću i da su mu se oni požalili na muke koje su ih snašle.
- Pred Bogom smo svi živi, pa se zato svetitelji uzimaju da štite dom i porodicu. Duhovi postoje, svako od nas ima svog anđela čuvara, koji nije materijalni već duhovni i upućuje nas na dobro. Postoje i loši duhovi koji ljudima čine zlo i kojih se treba čuvati i to tako što ćemo se moliti Bogu i svetiteljima zaštitnicima doma i porodice. Ta kuća je u mojoj parohiji, u njoj je živela pristojna osoba, ali mislim da se u toj kući nije slavila slava - kaže prota Lazić. On podseća da se ovakve pojave dešavaju na mestima gde se neko bavio crnom magijom.

Ispade da ako se slavi slava, kuća je automatski zaštićena od ukletih suptilnih bića?
Ne bih baš rekla.. iskustva iz prakse govore drugačije.

Inače, gore opisani članak baš oslikava školski primer zaposednute kuće..

Prilog je od pre 2 godine, ali svakako zanimljiv za pogledati :)

Ukratko, mladi bračni par se uselio u kući čija je vlasnica umrla nekoliko meseci ranije, i ubrzo su počele da se dešavaju razne čudnovate stvari - čuli su se koracikroz kući, jako luopanje u kući i na prozoru, kuče koje neobično cvili i laje... zvali su popu da osvešta kuću, i kažu da je sat vremena nakon osveštavanja čitava kuća iznutra bila prekrivena crnom paučinom. Bračni par se brzo iselio iz kuće, a mislim da je kuća i danas prazna

Istina ili ne, ali neki moji poznanici znaju ove ljude, i svi se kunu da se tu nešto zaista dešava,i da život u toj kući nije bio moguć. Popa veli da duhovi postoje, na 6:19 :)

Ne zna covek u sta da veruje.Ne verujem,a onda pogledam haunted house i ne znam sta da mislim.Tacno mi dodje,samo da sam blize,da odem i prespavam tamo pa da se lepo uverim.

Ukratko, mladi bračni par se uselio u kući čija je vlasnica umrla nekoliko meseci ranije, i ubrzo su počele da se dešavaju razne čudnovate stvari - čuli su se koracikroz kući, jako luopanje u kući i na prozoru, kuče koje neobično cvili i laje... zvali su popu da osvešta kuću, i kažu da je sat vremena nakon osveštavanja čitava kuća iznutra bila prekrivena crnom paučinom. Bračni par se brzo iselio iz kuće, a mislim da je kuća i danas prazna

Istina ili ne, ali neki moji poznanici znaju ove ljude, i svi se kunu da se tu nešto zaista dešava,i da život u toj kući nije bio moguć. Popa veli da duhovi postoje, na 6:19 :)

Ma daj,pa da se tako nesto dogodilo to bi bio siguran znak paranormalne pojave,citav svet bi se sjatio da ispituje i snima:mrgreen:
I sta,jos uvek je crna paucina svuda po kuci?Iz cega je nastala?
Ebote,vi u svasta verujete:mrgreen:

Bem ti boodale . Dvadeset prvi vijek je stigao , ali ne svima .Popu su se ne cudim sto prica o postojanju duhova , jer od od prodavanja magle i zivi .
Ni popa nije pokazao da je neka sila jer jer bracni par na kraju prodao kucu . Magija se pokazala jaca i od pravoslavlja !

Šta još treba skepticima, koji ne veruju ?

Svi akteri pričaju isto.
Osim ovog rođaka na kraju.
Njegove pobude shvatam, kuću treba ponovo prodati.
A, najubedljiviji je, upravo, mladi bračni par.
Oni ne deluju zabrinuto, oni deluju prestrašeno !

Ma daj,pa da se tako nesto dogodilo to bi bio siguran znak paranormalne pojave,citav svet bi se sjatio da ispituje i snima:mrgreen:
I sta,jos uvek je crna paucina svuda po kuci?Iz cega je nastala?
Ebote,vi u svasta verujete:mrgreen:

Pa evo, ekipa Čačak videa je provela nekoliko dana na terenu, ali ništa nisu videli
Paučinu su odmah obrisali, to kaže i Mile Lopata :D
Komšiluk veli da je kuća ukleta, sad se svi plaše

Bem ti boodale . Dvadeset prvi vijek je stigao , ali ne svima .Popu su se ne cudim sto prica o postojanju duhova , jer od od prodavanja magle i zivi .
Ni popa nije pokazao da je neka sila jer jer bracni par na kraju prodao kucu . Magija se pokazala jaca i od pravoslavlja !

Sarvas, ukalupljuješ.
A, tu grešiš.
Mene je život naučio da nikome ne verujem "na blanko".
Iste rezone poput tvojih imao sam do, otprilike, dve godine....
Sprdao se na baljezganje o pojavama, koje se ne mogu materijalizovati.
A, onda sam doživeo lično iskustvo, slično ovome...
O tome sam pisao na Krstarici.

Prema tome, olabavi !
I veruj ili ne veruj, imaš pravo na lični izbor !

Sarvas, ukalupljuješ.
A, tu grešiš.

Prema tome, olabavi !

da li bi mogao ukratko da nam kažeš kakvo je tvoje iskustvo bilo? Koliko sam saznao maločas, ova kuća je i dalje neuseljena nakon što je onaj bračni par pobegao odatle

da li bi mogao ukratko da nam kažeš kakvo je tvoje iskustvo bilo? Koliko sam saznao maločas, ova kuća je i dalje neuseljena nakon što je onaj bračni par pobegao odatle

Jebbi ga, Reške !
Ne može ukratko, mora da se ispoštuju hronologija i detalji.
A, to podrazumeva opširnost.
Trenutno me mrzi, fokusiran sam na kratke tekstove.....
Idi na "Neprirodne pojave", naći ćeš....
Sve fino i podrobno objašnjeno.
Koliko se sećam, čak si lično postovao !?

Sarvas, ukalupljuješ.
A, tu grešiš.

Prema tome, olabavi !
Naravno da svako ima izbor da vjeruje ili ne vjeruje . Vjerurovatno cu i ja vjerovati ako dozivim nesto nadnaravno .
Zasad mi nisu naudile ni vjestice ni crne macke , mada se vjerovatno trude posto sam ateista .
U ovu pricu ne vjerujem jer pop dva puta istice u prici kako pokojnica nije slavila slavu , a to joj je izgleda bio veliki
grijeh posto debeli pop nje imao od nje vajde . U insertu cujemo jednog svjedoka koji prica o crnoj paucini , a drugi
o paucini kao snijeg .Kad snijeg bude crn i ja cu vjerovati u ovakve price !

Naravno da svako ima izbor da vjeruje ili ne vjeruje . Vjerurovatno cu i ja vjerovati ako dozivim nesto nadnaravno .
Zasad mi nisu naudile ni vjestice ni crne macke , mada se vjerovatno trude posto sam ateista .
U ovu pricu ne vjerujem jer pop dva puta istice u prici kako pokojnica nije slavila slavu , a to joj je izgleda bio veliki
grijeh posto debeli pop nje imao od nje vajde . U insertu cujemo jednog svjedoka koji prica o crnoj paucini , a drugi

Ne, koliko se ja sećam zidovi su belikao sneg, to je naglašeno kako bi se stavilo do znanja da je kuća pre toga bila čista i okrečena, i da crna paučina nije bila posledica prljavštine

Ja lično ne verujem u natprirodne pojave poput duhova, i nečistih sila koje pohode ljude i kuće, ali uvek ostavljam mesta za neko ALI, jer priča i očevidaca je toliko, često i onih koji su racionalni i trezveni ljudi. Moje mišljenje je da onostrane stvari, ako ih ima, obitavaju tamo gde je pogodno, nanapuštenim i pustim mestima, kao što su planine i sela, gde istorija tog mesta i verovanje ljudi u njih pogoduje njihovom postojanju

U ovom tvom tekstu ima nekoliko tvrdnji, koje su netačne.
1. Pop je rekao, pored ostalog, da je nekoliko puta bio u toj kući.
2. Nije komšija izjavio da je paučina bela, već kuća sređena i zidovi beli.
3, Sneg nikad neće biti crn, kao što ni paučina ne može biti bela...
Nikad.

Ne, koliko se ja sećam zidovi su belikao sneg, to je naglašeno kako bi se stavilo do znanja da je kuća pre toga bila čista i okrečena, i da crna paučina nije bila posledica prljavštine

Ja lično ne verujem u natprirodne pojave poput duhova, i nečistih sila koje pohode ljude i kuće, ali uvek ostavljam mesta za neko ALI, jer priča i očevidaca je toliko, često i onih koji su racionalni i trezveni ljudi. Moje mišljenje je da onostrane stvari, ako ih ima, obitavaju tamo gde je pogodno, nanapuštenim i pustim mestima, kao što su planine i sela, gde istorija tog mesta i verovanje ljudi u njih pogoduje njihovom postojanju

Iskusan srpski seljak dobro pazi gde će graditi kuću.
Čuo sam za jedan od načina provere.

Grubo obeležiš prostor na placu gde imaš naum da zidaš.
Na 4 ćoška postaviš 4 cigle ili 4 bloka....
Na te blokove postaviš čaše napunjene vodom.
Do vrha.
I odeš kući....

Sutradan, dođeš ujutro.
Ako vidiš da je netaknuto, onako kako si ostavio juče - zidaj slobodno.
Ako ima bilo kakve vidne promene, zaboravi....
Ne zidaj kuću na tom mestu !

Iza postupaka seljka uvek stoji iskustvo, koje se prenosi generacijama.
Zato je seljak žilav i večan !

Sto je veca vukojebina to ima vise duhova , a pojavljuju se i vjestice i vampiri .Poznato je da je narod najzatucaniji uz rumunsku i bugarsku granicu , a
koliko vidimo ni Cacak nije zapostavljen . A , prica ocevidaca ima toliko da ih ne bi pojeo ni pas sa maslom , pa tako postoje oni koji su vidjeli vukodlake
letece tanjire , neki su razgovarali sa marsovcima , a neki idu u lov na cudoviste iz Loh Nesa . Interesantno , ni za jedno od tih cudovista nema dokaza .
Postoje price onih koji su culi da je neko vidio , price onih koji su navodno vidjeli i fotografski snimci ili video filmici redovno zamuceni .
Neke je nemoguce razjasniti , a neki su dokazane prevare !

A brate,pa znas kad bi razmisljao o kameri da si u toj situaciji....
Ne znam,postoji mnooooogo snimaka za koje skeptici
odmah nadju milion ,,dokaza,,da je foto shop..sta ce vam onda snimci?

Back