Ухапшен Ратко Младић

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
У Сребреници није било геноцида. Када су муслимани одустали да је 8.000 убијених у Сребреници, већ да се ради о убијенима у 13 општина, једино су још остале доследне првобитној лажи власти у Србији и поједине НВО. Питамо се –зашто Србија на основу докумената које није сама формирала, већ на основу туђе документације, доноси проклетство свом народу и осуђује будућа покољења и децу наше деце да су геноцидни, да су злочинци? Чињенице говоре другачије. То је био рат у коме су Срби више страдали од муслимана. Набројали смо сва села, имена убијених, рекли смо датуме када се то догодило и то публиковали. Они то немају, али имају пропаганду.“

Ma šta on može da dokaže, kad zna vrlo dobro kakvo su nepočinstvo napravili u Srebrenici? Treba reći zarad onih koji to ne znaju, da nijedan, ponavljam nijedan vojnik ili oficir vojske Republike Srpske nije poricao masakr u Srebrenici, već su se svi vadili na priče tipa "nisam se tada nalazi na tom području" i slične gluposti. Neki su čak i priznali krivicu. Ono, možete vi do sutra da lažete i mažete da se taj masakr nije dogodio, ali je činjenica da su ratni zarobljenici masovno ubijani po školama, fabrikama, štalama, fudbalskim igralištima itd. Bilo da su pobili 2000 ili 15 000 ljudi, činjenica je da se taj zločin desio i velika je sramota što se mnogi ponose masovnim ubijanjem ljudi. Strašno.

dete...obrisi penu oko usta...pomislice neko da si pobesneo...

У Сребреници није било геноцида. Када су муслимани одустали да је 8.000 убијених у Сребреници, већ да се ради о убијенима у 13 општина, једино су још остале доследне првобитној лажи власти у Србији и поједине НВО. Питамо се –зашто Србија на основу докумената које није сама формирала, већ на основу туђе документације, доноси проклетство свом народу и осуђује будућа покољења и децу наше деце да су геноцидни, да су злочинци? Чињенице говоре другачије. То је био рат у коме су Срби више страдали од муслимана. Набројали смо сва села, имена убијених, рекли смо датуме када се то догодило и то публиковали. Они то немају, али имају пропаганду.“

ma opusteno, sad kad ratka osude za genocid, srbi ce zameniti mesto nemcima kao genocidnom narodu, to je tako ocigledno

Када је реч о српским жртвама треба рећи да је коначни списак жртава у том крају 3262 имена од којих је 860 страдалих било из редова војске и полиције а 2382 су били цивили, дакле старци, жене и нарочито деца. Тај број је неупоредиво већи него што су бројке које муслимани могу доказати.
У време ослобађања Сребренице јула 1995. је високи комесар УН за људска права Хенри Виланд рекао да је са својих пет помоћника интервјуисао велики број муслиманских избеглица из Сребренице.

Он је том приликом за „Дејли телеграф“ изјавио да нису пронашли никога ко је својим очима видео злочин који су починили Срби. Касније је утврђено да је велики број муслиманских војника страдао када је под оружјем покушао да се пробије од Сребренице према Тузли. Било је између 12.-15.000 људи који су покушали да превале тих 60 км. Као такви били су легитимни војни циљ, а највећи број је страдао тако што је наилазио на заседе војске Републике Српске. Отуда се појављују само мушкарци у најбољим годинама. За стрељање преко 400 лица, Хашки трибунал никада није покренуо озбиљну истрагу, тако да се и дан данас не зна ко се крије иза наручиоца. Једини који је оптужен и осуђен за тај злочин је Дражен Ердемовић, Хрват из околине Тузле.

nisam ni mislio da bude sam...pisao sam sinoc negde valjda ali i toliko puta dosad....srbija je trebala da angazuje najbolji svetski pravni tim koji bi branio sve optuzene u hagu...da je najbolji americki advokat ili engleski ,francuski branili nase ljude---oni advokati koje haske sudije znaju iz svojih zemalja---druga bi pesma bila...ali nista...ni milosevic ne htede da pomogne ljudima u hagu pa zaglavi i on...za ove posle njega da i ne govorim...a cenu presuda u hagu ce srbija da placa da se ne lazemo...

Pa ne bih rekao da je bas tako,"moraces pogledati malo van "vidokruga" :)

Радили су озбиљну истрагу Руси.
И најавили су јуче да ће веома будно мотрити суђење Младићу.
А званично саопштење из руског МИП-а је било веома јасно - даће све доказе које су скупили да је цифра лажна и пренапумпана.

kad nece srbija---moraju rusi...

Ма све велике јуначине и славне војсковође, ваљда смо зато и ПОБЕДИЛИ у свим овим ратовима.
МИР БРАЋО И СЕСТРЕ, боље мир када нас у рату растура ко стигне !!!
:gace: :brus: :gace: :brus: :gace:

I Mlatko je na kraju rata doživeo katastrofalan poraz, ali su ga Amerikanci spasili jer nisu želeli muslimansku državu u sred Evrope. Ali tkz. patriote ne žele to da vide.:think:

Pravno gledano verovatno jeste, ......................moralno gledano, i ja bih im isto tako presudila, sto se i posle 15 godina dokazalo i pokazalo da je bilo jedino ispravno resenje, posto ni jedan njihov zlocinac nije dobio nikakvu kaznu.

Vidis, vlada ovde misljenje da se to na sudu ne postuje, taj ratnicki zakon,veruj, postuje se i te kako!
Zbog velikog broja dokazivanja na razne nacine, nekad se ni nevidi kada se donese odluke suda, o takvim stvarima,ali to je svakako uslo/dolazi u obzir.
Streljanje ratnih zarobljenika koji su nacinili zlocine, je jedno,dok masakr balija nad kompletnim civilnim stanovnistvom u veliki broj naselja je nesto drugo. razlika je drasticna, i to ce da se uzme u obzir svakako.

Ja sam veći Srbin od tih koji su ga uhapsili!

Pevač Hasan Dudić je za „Alo!“ izrazio duboko žaljenje zbog privođenja bivšeg generala.
- Naša žemlja predaje sve, a druge zemlje svoje ljude čuvaju. Ratko Mladić je branio svoju zemlju, on nije kriv. Uskoro će i mene, Hasana Dudića, da pošalju u Hag. A za šta mi njega menjamo? Za Evropu? Kakva Evropa, oni su sada treći svet. Nemaju ni za lovačke paštete. To je bruka i sramota! Ja se zovem Hasan, ali sam veći Srbin od tih koji su uhapsili Mladića. Ja sam patriota - tvrdi pevač Hasan Dudić, koji svoje razočarenje nije krio.
- Sada će da zapnu za Hadžića, a onda će i one koji su bili civili da šalju u Hag. Ja volim Borisa, ali mnogo lako oprašta i zaboravlja. I Šešelj na pravdi boga leži tamo već osam godina. Toliko mi je ova vest degutantna da više ne mogu da pričam o tome.

http://www.alo.rs/ljudi/38872/Corba_Evropi_smo_se_uvukli_u_cmar

To ni meni nije jasno odavno! Ni za Hrvatsku ni za Republiku Srbsku kao da im nije stalo do istine i do poboljsanja situacije medju Narodima.

Ма све велике јуначине и славне војсковође, ваљда смо зато и ПОБЕДИЛИ у свим овим ратовима.
МИР БРАЋО И СЕСТРЕ, боље мир када нас у рату растура ко стигне !!!
:gace: :brus: :gace: :brus: :gace:

Vidi, vidi, bolje da je i Lazar bio miran na Kosovu Polju, nego sto ga Murat rasturio......................ma kukavica i papak neki, taj Car Lazar, kad je Srbima omogucio da 600 godina ostanu na Kosovu

zaboravih da kazem, trebalo bi ispitati koliko Turaka je pobio, pa se lepo Turcima izvinuti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back