Uhapsen Raja Rodic

za rkedit je procedura sledeca - ako ne vracas kredit , aktivira ti se osiguranje kredita - hipoteka, menica, administrativna zabrana na platu i licno.

Niko u Srbiji ne ide zbog ne vracenog kredita u zatvor - osim Rodic. NIKO

Jer je obelezen kao neprijatelj Tadicevog rezima.

Pa hiljade DS-ovaca su dobili i uzeli kredite iz fonda za razvoj republike Srbije koje nisu nikad vratili pa niko nije otisao u zatvor. Jasno pravila nisu ista za sve.
Jesi ti video šta sam te ja pitao? Šta se dešava u slučaju neispunjenja finansijskih obaveza? Šta zakon nalaže ako neko neće da plati nešto ni po koju cenu?

Jesi ti video šta sam te ja pitao? Šta se dešava u slučaju neispunjenja finansijskih obaveza? Šta zakon nalaže ako neko neće da plati nešto ni po koju cenu?

pa ja sam ti odgovorio. niko ko nece da plati kredit ne ide u zatvor. niko. vec banka aktivira hipoteku ili koju vec drugu garanciju je uzela .

u slucaju da je garancija nenaplativa - nikom nista kredit se otpisuje. tako ti je to u svim zemljama na svetu. nigde ne ide u zatvor ako ne vratis kredit.

pa ja sam ti odgovorio. niko ko nece da plati kredit ne ide u zatvor. niko. vec banka aktivira hipoteku ili koju vec drugu garanciju je uzela .

u slucaju da je garancija nenaplativa - nikom nista kredit se otpisuje. tako ti je to u svim zemljama na svetu. nigde ne ide u zatvor ako ne vratis kredit.

Овај пут си Тихи управу.
Отприлике ко да те таксиста вози по граду и не наплатити ко му крив

E moj Tihomire. :lol: Kako je kada ne platiš račun za telefon, koja je procedura ako samo nećeš da platiš? Ima li tu nešto o "naplativosti"?

za rkedit je procedura sledeca - ako ne vracas kredit , aktivira ti se osiguranje kredita - hipoteka, menica, administrativna zabrana na platu i licno.

Niko u Srbiji ne ide zbog ne vracenog kredita u zatvor - osim Rodic. NIKO

Jer je obelezen kao neprijatelj Tadicevog rezima.

Pa hiljade DS-ovaca su dobili i uzeli kredite iz fonda za razvoj republike Srbije koje nisu nikad vratili pa niko nije otisao u zatvor. Jasno pravila nisu ista za sve.

И од њега двадест посто у кешу странци, односно БоТи и дружини у џеп.Јавна тајна.

Rodić treći dan štrajkuje glađu
Autor: Beta | 31.10.2009. - 09:31

Listovi Kurir i Glas javnosti saopštili su u petak uveče da uhapšeni vlasnik tih listova Radisav Rodić treći dan u pritvoru štrajkuje glađu i apelovali na državne organe da ga hitno premeste u bolnicu, jer bi u suprotnom mogao da umre.

"Rodić je na postoperativnom tretmanu i zato apelujemo na državne organe da ga što hitnije premeste u bolnicu i obezbede mu odgovarajući medicinski tretman, garantovan Evropskom konvencijom o ljudskim pravima", piše u saopštenju sektora za odnose sa javnošću Kurira i Glasa javnosti.
Dodaje se da je Rodićeva porodica veoma zabrinuta za njegovo psihofizičko stanje.
"Podsećamo javnost da je Rodić krajem 2008. godine imao tešku operaciju jetre, zbog čega je na posebnom životnom režimu, te ovakav postupak može imati fatalne posledice po njegov život", piše u saopštenju.

Istražni sudija je odredio pritvor do 30 dana Radisavu Rodiću, vlasniku preduzeća „Manami“ i Slavoljubu Kačareviću, direktoru tog preduzeća. Rodiću je određen pritvor zbog mogućeg ponavljanja krivičnog dela, bekstva i uticaja na svedoke, dok je pritvor za Kačarevića obrazložen time da može da utiče na svedoke.
Rodić i Kačarević su osumnjičeni da su tokom 2001. godine zloupotrebivši službeni položaj pribavili protivpravnu imovinsku korist, na štetu „Komercijalne banke“, u iznosu 1.035.658 nemačkih maraka po tadašnjem kursu Narodne banke Jugoslavije.
http://www.blic.rs/hronika.php?id=118338

Čuda neviđena. :hahaha1:

mesto sto se blesavis, ajde razmisli malo pa kazi jel znas nekog bilo gde u Srbiji da je zbog nevracenog kredita zavrsio u zatvoru?

drugo za poslovanje preduzeca uvek odgovara direktor a ne moze da odgovara vlasnik preduzeca ili akcionar.

TO je tako svugde osim u Tiranijama kakva vlada u Srbiji , diktatura i tiranija rezima Borisa Tadica.

Poslednja izmena:
ja znam coveka koji je bio u zatvoru zbog nevracenog kredita i malverzacija,nije rodic u zatvoru zbog nevracenog kredita vec zbog toga sto je raznim malverzacijama stvari koje je kupio na kredit prebacivao sa laznom dokumentacijom na druge firme,jedino mi nije jasno kako komercijalna banka nije uzela bolje garancije vracanja kredita

ja znam coveka koji je bio u zatvoru zbog nevracenog kredita i malverzacija,nije rodic u zatvoru zbog nevracenog kredita vec zbog toga sto je raznim malverzacijama stvari koje je kupio na kredit prebacivao sa laznom dokumentacijom na druge firme,jedino mi nije jasno kako komercijalna banka nije uzela bolje garancije vracanja kredita

kako prebacio sa laznom dokumentacijom?

pa postoji ugovor o prodaji te masine izmedju te firme manami i NIP Glas.

Rodicu se nestavlja ne teret bilo kakav lazni ugovor vec da je ostetio Komercijalnu banku nevracanjem kredita. Drugo u firmama koje su DOO, vlasnik ne odgovara za poslovanje preduzeca vec direktor. Takodje u akcionarskim drustvima ako se desi neka pronevera ili sta , opet u zatvor ide direktor i uprava preduzeca a ne akcionari.

Sve je ovo tezak kriminal i zlocin nad pravosudjem i pravdom sto se radi Rodicu.

pa postoji ugovor o prodaji te masine izmedju te firme manami i NIP Glas.

.

Jel možemo ti i ja da se pogodimo ovako:

Ti imaš firmu, uzmi kredit od banke cca 1 milion evrića, kupi mašinu iste vrednosti.
Onda prodaj meni tu istu mašinu.Za cenu ćemo se dogovoriti lako:

- tihi, koliko si platio mašinu?
- pa .... ovaj .....vredi milion evrića...
- dobro, ali koliko si je platio_
- pa.... ovaj.....uzeo sam je na kredit
- a jel vraćaš taj kredit?
. pa....ovaj...ne vraćam:mrgreen:
- a hoćeš ga vratiti ikada?
- pa, ovaj....neću.
- pa onda te mašina ne košta ništa:D da ti ja dam jedno 100 hiljada, daj ruku
- ruka-ruci:mrgreen:

Da li smo učinili delo prevara, svesni i jedan i drugi svojih postupaka?

Ako misliš da nije prevara, daj da uradimo ovo:lol:

alo bre dal si ti normalan?

ti nemas pojma o zakonu i pricas nekakve fiktivne nebuloze"?

kad ti kupis nesto na kredit to od tog trenutka postaje tvoja licna svojina i ti mozes sa tim da radis sta hoces.

jedino su stvari i masine koje se kupuju na lizing i dalje vlasnistvo lizing kompanije a ne tvoje licno.

Znaci u konkretnom slucaju, kad ti kupis stvar na kredit mozes da je prodas drugom bacis sta god ti zelis, banka ako ne vracas kredit tebi ne trazi tu stvar nazad vec ti aktivira bankarsku garanciju koja je znaci administrativna zabrana na platu, hipoteka ili sta vec.

Evo idi u tehnomarket pa kupi televizor na kredit - i nemoj da ga vracas pa mi javi oce te banka zvati da vratis televizor ili ce ti aktivirati administrativnu zabranu na platu.

Ti zaista dellboy nemas veze blage i pojma o funkcionisanju institucije kredita .

I u slucaju da ne vratis kredit ne ides u zatvor. Osim ako nisi Rodic . Tada si ti gradjanin drugog reda i diktator i tiranin Tadic ce te baciti u tamnicu zbog navodnog moguceg uticaja na svedoke, kojih nema.

To sto je bankarska garancija bila neneplativa je problem banke i stvar same banke a ne policije.

Pa ko sto sam reko Atchinson,ididadaamin je po licnom priznanju uzeo a nije vratio najmanje 5-6 kredita razlicitih. I nije lezao dana jednog u zatvoru.

Poslednja izmena:
pa to to ja i predlažem.
kupi na kredit, prodaj meni za 10% od cene i sve je ok:lol:
mašina je tvoja, "kupio" si je na kredit. Posao lak, a para dobra:hahaha:

pa to rade mnogi al ja se licno time ne bavim.

evo ti ga tvoj drugar ididadaamin . On to radi - njemu se javi pa pravite dilove.

pa imas gomilu cigana koji sa licnim kartama cekaju da podignu one mobilne telefone za 1 dinar i slicno pa ih posle preprodaju a prethodno se ugovorom obavezu da ce biti korisnici telenora/mts/vip-a narednih 12-24 meseca....

niko zbog nevracanja kredita u Srbiji nije otisao u zatvor da ja znam. A ti, ajde posto kazes da se zbog ne vracanja kredita ide u zatvor, daj jedno 10 slucajeva da su ljudi otisli u zatvor zato sto nisu vracali kredit.

Jos daj primer da su im odredili pritvor na 30 dana ko Rodicu.

Nema sa tobom diskusije jer ti si jedan ostrasceni Tadicevac pripadnik najcrnjeg rezima zutog mraka i crnog terora - najgoreg koji je ikada vladao ovom zemljom.

Samo zapamti jedno - vratice vam se sve to sa kamatom kad tad. Batina uvek ima dva kraja.;

niko zbog nevracanja kredita u Srbiji nije otisao u zatvor da ja znam. A ti, ajde posto kazes da se zbog ne vracanja kredita ide u zatvor, daj jedno 10 slucajeva da su ljudi otisli u zatvor zato sto nisu vracali kredit.

Nema sa tobom diskusije jer ti si jedan ostrasceni Tadicevac pripadnik najcrnjeg rezima zutog mraka i crnog terora - najgoreg koji je ikada vladao ovom zemljom.

Samo zapamti jedno - vratice vam se sve to sa kamatom kad tad. Batina uvek ima dva kraja.;

Nisam ja ni rekao da se ide u zatvor ako se ne vrati kredit, nego zato što se vara. Naravno, ako te uhvate, slobodan izbor:lol:
A to da sam ostrašćen..... ne zamajavaj me:lol: Samo volim da prodiskutujem sa tobom, neće valjda jedan tadić da nas posvadja, nije vredan toga:lol:

Nisam ja ni rekao da se ide u zatvor ako se ne vrati kredit, nego zato što se vara. Naravno, ako te uhvate, slobodan izbor:lol:
A to da sam ostrašćen..... ne zamajavaj me:lol: Samo volim da prodiskutujem sa tobom, neće valjda jedan tadić da nas posvadja, nije vredan toga:lol:

sta je prevario? to sto je prodao stvar koja je kupljena na kredit?

gde to pise da se stvar koju ja kupim na kredit ne moze pokloniti , prodati, ustupiti nekom drugom?

daj mi taj clan iz krivicnog zakona srbije gde to pise.

sta je prevario? to sto je prodao stvar koja je kupljena na kredit?

gde to pise da se stvar koju ja kupim na kredit ne moze pokloniti , prodati, ustupiti nekom drugom?

daj mi taj clan iz krivicnog zakona srbije gde to pise.

Polako, istraga je u toku:mrgreen:
A kad se završi i počne sudjenje, čućemo i ti i ja sasvim dovoljno informacija, nemoj da žuriš, kao i uvek;)
Uostalom, kao što rekoh, daj da uradimo isto, ako misliš da niko neće odgovarati.Ti samo uzmi kredu, i sve je u redu:mrgreen:

Ja ni jednog trenutka ne stavljam akcenat na nevraćeni kredit, već na prevaru.
Za prevaru -pravac bajbok.
Znam mnoge koji su smešteni u zatvor zbog prevare.

jos samo dan am objasnis u cemu je prevara.

rodica ne terete da je falsifikovao dokumentaciju za dobijanje kredita, vec da je nevracanjem kredita izvrsio krivicno delo zloupotrebe sluzbenog polozaja.

inace ne vidim kako moze vlasnik da izvrsi krivicno delo zloupotrebe sluzbenog polozaja , moze jeidno ako je istovremeno i direktor firme. A direktor firme je bio onaj Kacarevic. Rodica mogu u najgorem slucaju da terete za podsticanje na vrsenje krivicnog dela u slucaju da Kacarevic kaze da mu je Rodic naredio da uradi to.

Evo sta se konkretno stavlja Rodicu i Kacarevicu na teret

Окружно јавно тужилаштво у Београду поднело је прекјуче захтев за спровођење истраге против Родића и Качаревића због сумње да су починили кривично дело злоупотребе службеног положаја. Тужилаштво је навело да је захтев за спровођење истраге против Родића поднет у својству власника предузећа „Манами”, а против Качаревића у својству директора ове фирме.

У саопштењу је прецизирано да постоји сумња да су Родић и Качаревић током 2001. године, злоупотребивши службени положај, прибавили противправну имовинску корист на штету Комерцијалне банке у износу од 1.035.658 немачких марака по тадашњем курсу Народне банке Југославије.

znaci nikakvo falsifikovanje im se ne stavlja na teret, vec prosto NEVRACANJE KREDITA, cime su ostetili komercijalnu banku u iznosu od 500.000 evra. Ko sto sam rekao vec - jos nisam cuo da je neko OSUDJEN u Srbiji zbog nevracanja kredita banci.A jos manje sam cuo da se nekom ODREDI PRITVOR zbog nevracanja kredita.

Jos sto je najjace , onaj ko je ostecen, tj banka NIJE PODNELA KRIVICNU PRIJAVU

– Имамо сазнања да банка није поднела кривичну пријаву, па се поставља питање ко има права код приватног капитала да предузима одређене радње супротно захтеву наводно оштећеног лица. Такође, овде је реч о давању кредита, односно пословању два грађанско-правна лица – банке и предузећа. Правне службе те банке морале су да воде рачуна о давању кредита и његовој наплати – објаснио је Анђелковић.

ako banka nije podnela tuzbu protiv odredjenog lica kako onda tuzilac moze da goni takvo lice??? tuzilastvo moze samo da pokrene postupak ako ima tuzbu,bez tuzbe ne moze nista da radi.sve mi ovo lici na progon nepodobnih rezimu.isto je TITO radio 48godine.SRBIJA U ERI DIKTATURE

Poslednja izmena:
znaci nikakvo falsifikovanje im se ne stavlja na teret, vec prosto NEVRACANJE KREDITA

У саопштењу је прецизирано да постоји сумња да су Родић и Качаревић током 2001. године, злоупотребивши службени положај, прибавили противправну имовинску корист на штету Комерцијалне банке у износу од 1.035.658 немачких марака

ovo si ti kopirao, i tu ne piše ovo što tvrdiš. piše da su zloupotrebili službeni položaj i pribavili imovinski korist, na štetu banke.
to se zove prevara, a po tebi su i jedan i drugi čisti kao sunce:D

У саопштењу је прецизирано да постоји сумња да су Родић и Качаревић током 2001. године, злоупотребивши службени положај, прибавили противправну имовинску корист на штету Комерцијалне банке у износу од 1.035.658 немачких марака

ovo si ti kopirao, i tu ne piše ovo što tvrdiš. piše da su zloupotrebili službeni položaj i pribavili imovinski korist, na štetu banke.
to se zove prevara, a po tebi su i jedan i drugi čisti kao sunce:D

pa pribavili imovinsku korist na stetu banke znaci nisu vratili kredit z:D

ti bas nimalo pojma nemas a? :think:

pribaviti imovinsku korist na stetu banke = ne vratiti kredit

kako su drugacije mogli da pribave imovinsku korist na stetu banke osim nevracanjem kredita? z:D

A sto je najsmesnije Rodic je te 2001 bio jedan od najvecih akcionara Komercijalne banke sa 1/3 akcija z:D

Back