Uhapšen Radovan Karadžić

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ranije rekoh da je karadzic pishkio u krevet, neki mi nisu verovali, i posto sam obecao da cu naci link, evo ko zeli neka gleda....:hahaha::hahaha::hahaha:

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/karadzic-nije-sluzio-vojsku-i-piskio-je-u-krevet.html

Ako je iko u Sarajevu sklon usamoupišavanju, onda je to sigurno baš ovaj Stjepan Kljujić, ex predsjednih HDZ-a u BiH koji je bio toliki pajvan u smislu političkih rezona da je uspio broj Hrvata zadovoljnih "multietničkim slobodama" i životom u današnjem Sarajevu da svede na jednu punu telefonsku govornicu uključujuću njega i Željka Komšića!!!:worth::worth::worth:
E baš dobro što si ga postavio!!! Baš mi je nedostajao komentar tog ćoravog klovna sa lulom i leptir mašnom!!! Interesantno bi bilo znati šta je sve još nesretni Stjepan istrpio po Radovanovom kravetu!!!:dash::dash::rotf:

Ako je iko u Sarajevu sklon usamoupišavanju, onda je to sigurno baš ovaj Stjepan Kljujić, ex predsjednih HDZ-a u BiH koji je bio toliki pajvan u smislu političkih rezona da je uspio broj Hrvata zadovoljnih "multietničkim slobodama" i životom u današnjem Sarajevu da svede na jednu punu telefonsku govornicu uključujuću njega i Željka Komšića!!!:worth::worth::worth:
E baš dobro što si ga postavio!!! Baš mi je nedostajao komentar tog ćoravog klovna sa lulom i leptir mašnom!!! Interesantno bi bilo znati šta je sve još nesretni Stjepan istrpio po Radovanovom kravetu!!!:dash::dash::rotf:

kako je kod vas danas?
ode heroj a mirna bosna :???:
mislim bosanci slave, a sto radite vi u BL
ima li kakvih protesta....

http://www.danas.co.yu/20080723/dogadjajdana1.html#2

Najtraženiji optuženik Radovan Karadžić slobodno šetao Beogradom i uživao u boemskom životu

Uz gusle pevao pesme o sebi

Često je boravio u kafani u kojoj su okačene njegova i fotografija Ratka Mladića l LUKA KARADŽIĆ: Bogu hvala, moj je brat živ i zdrav, dosta je izgubio na kilaži, ali je normalan i razložan i pun optimizma

NASTAVAK S 1. STRANE
Kako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić, Karadžić je radio u privatnoj lekarskoj ordinaciji i bio je vrlo uverljiv u skrivanju identiteta tako da nisu mogli da ga prepoznaju ni stanodavci kod kojih je živeo. Radio je, bavio se alternativnom medicinom i tako zarađivao. On je naveo da mu je poslednje mesto prebivališta bila opština Novi Beograd, a tokom saslušanja pred istražnim sudijom branio se ćutanjem.
- Još pravimo rekonstrukciju Karadžićevog kretanja, a operativna saznanja ćemo koristiti za pronalaženje preostalih haških optuženika. Karadžić je imao lažne isprave na ime Dragan Dabić - rekao je Ljajić.
On je dodao da Karadžić nije državljanin Srbije i da je praćena grupa osoba za koju se pretpostavlja da su pomagači Ratka Mladića, te da je akcija izvedena u ponedeljak uveče. Prema Ljajićevim rečima, do hapšenja je došlo posle praćenja grupe osoba za koje se pretpostavljalo da su u mreži pomagača.
Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević izjavio je da je istražni sudija uručio Karadžiću optužnicu Tribunala i da je "doneo rešenje o ispunjenosti uslova za izručenje Haškom tribunalu" Karadžića. Vukčević je negirao da je hapšenje izvedeno na osnovu dojava stranih službi i naveo da je izvedeno s "minimumom bezbednosnog rizika", kao i da se Karadžić slobodno kretao i čak pojavljivao na javnim mestima. On je naglasio da je Karadžić uhapšen kada je pokušao da se s jednog mesta prebaci na drugo.
Haški optuženik ima tri dana za žalbu na rešenje o izručenju Tribunalu, a nakon toga Vanraspravno veće Okružnog suda u Beogradu ima tri dana da odluči po žalbi. Na odluku tog veća nema mogućnosti žalbi.
Karadžićev advokat Svetozar Vujačić najavio je da će u zakonskom roku uložiti žalbu na rešenje o ispunjenosti uslova za izručenje njegovog branjenika Tribunalu. On je ponovio da je Karadžić uhapšen u petak, a ne u ponedeljak, ali je naveo da je to bilo u autobusu na liniji 83 na Novom Beogradu, a ne u Batajnici kako je ranije izjavio.
- Odneću žalbu poslednjeg dana roka, to je u petak. Ne mislim da će žalba biti usvojena, ali poremetiću im koncepciju jer su oni planirali da ga isporuče već u sredu. To neće moći da se desi pre kraja sledeće nedelje - rekao je Vujačić.
On je naglasio da je velika neistina da je Karadžić uhapšen u ponedeljak i najavio i podnošenje krivične prijave, pošto ni on ni Karadžić ne znaju ko ga je uhapsio i gde je bio od petka, kada je u 21,30 uhapšen. Prema njegovim rečima, Karadžiću je prilikom hapšenja oduzet laptop za koji se ne zna gde je. Prilikom hapšenja, naveo je Vujačić, Karadžiću je stavljen šešir na glavu i prekrivene su mu oči. Advokat tvrdi da je odveden i držan u prostoriji "dva sa tri" tri dana i nije zlostavljan, nije bio u kontaktu s političarima u Srbiji i RS, nije imao obezbeđenje i stanovao je sam. Imao je i mesečnu pretplatnu karticu za gradski prevoz. Vujačić je najavio da će se Karadžić u Hagu braniti sam, a u pravnom timu će, između ostalog, biti Vujačić i akademik Kosta Čavoški. Kako je naglasio, Karadžić je odličnog zdravlja i dobro se oseća.
Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) saopštilo je da nema nikakva saznanja da se hapšenje Radovana Karadžića dogodilo u vozilu tog preduzeća, te da nisu izdali pretplatnu kartu na ime Dragan Dabić.
Karadžićev brat Luka izjavio je da je posetio brata i razgovarao sat vremena sa njim u zgradi Specijalnog suda u Beogradu.
- Bogu hvala, moj je brat živ i zdrav, dosta je izgubio na kilaži, ali je normalan i razložan. Mogu da kažem da je pun optimizma. On zna koliko je kriv i koliko nije kriv - rekao je Luka Karadžić. Prema njegovim rečima Karadžić ne priznaje Haški tribunal i ne veruje tom sudu.
U časopisu Zdrav život, s kojim je Karadžić sarađivao, kažu da ne znaju da li je to Radovan Karadžić, ali da je "to čovek sa fotografije koju su videli na TV". Ono što se sigurno zna jeste to da je lekar David Dabić, odnosno Radovan Karadžić, 23. maja ove godine učestvovao kao predavač na trećem Festivalu zdravog života, koji je održan na beogradskoj Adi Ciganliji. Ispred restorana Jezero, Karadžić je nakon otvaranja Festivala u popodnevnim satima održao predavanje pod nazivom "Kako negovati sopstvene energije".
O tome da se Karadžić nije skrivao i da je slobodno putovao Srbijom govori i informacija da je između ostalog održao predavanje 10. decembra prošle godine u Centru za kulturu u Smederevu. On je tada predstavljen kao neuropsihijatar i istraživač u oblasti psihologije i bioenergije. Održao je predavanje "Odnos tihovanja i meditacije", u okviru tribine na kojoj je predstavljen časopis Zdrav život.
Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević rekao je juče da pod imenom Dragan ili David Dabić nema nijednog doktora medicine u registru Lekarske komore Srbije, ni u državnoj ni u privatnoj praksi.
- Pod tim imenom nema ni zdravstvenog osiguranika koji bi bio legalno zaposlen u državnoj ili privatnoj praksi - rekao je Milosavljević. On je dodao da u Ministarstvu zdravlja dosad nije izdata nijedna dozvola za rad u tradicionalnoj medicini, a prvih osam se planira za avgust. A. Roknić, I. Pejčić, I. Živanović

ja sam malo glup...možeš li da pojasniš...

David ?
ime simbol?

jevreji u domovini će gadno nayebati. to što su jevreji levičari jako uticajni u SAD ništa ne znači, jer oni se, kao i svaka neolevica, trude da budu totalno anti-nacionalni. nijedan političar u Srbiji neće da koristi to za savez, ili bar naklonjenost ka Izraelu. ja sam još i ranije rekao, jedine dve političke peticije koje bih potpisao su 'izmeštanje Kuće cveća iz Srbije' i 'uklanjanje Palestinske ambasade'.

videćemo u uvodnoj reči.

e a evo jos malo novina
SARAJEVO
OD STALNOG DOPISNIKA

BRITANSKI Bi-Bi-Si javio je da je obezbeđenje Radovana Karadžića ubilo dvojicu agenata CIA, koji su bili na tragu najtraženijem haškom beguncu. Ova medijska kuća objavila je i prilog holandskog novinara, koji tvrdi da je u aprilu 2005. godine video nekadašnjeg predsednika Republike Srpske kako, bez ikakvog skrivanja, pije kafu sa suprugom Ljiljanom u ugostiteljskom objektu, na putu između Foče i Gackog.
Holanđanin je tvrdio da je slučaj prijavio Tribunalu, ali da
je informacija procurila u javnost i naglasio, kako je Karadžićevo obezbeđenje surovo i ne preza od ubistva svakog ko bi njihovog šefa mogao da ugrozi. Novinar nije objasnio kako se on izvukao od "okrutnog obezbeđenja", ali je za nehapšenje Karadžića optužio bivšeg visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna.
Bi-Bi-Si je optužio SAD i Britaniju da znaju gde se krije bivši predsednik RS, ali da ne čine ništa kako bi ga uhapsili. Visoki zvaničnik međunarodne zajednice u BiH pod uslovom da ostane anoniman, izjavio je da je takva tvrdnja obična glupost.
Priča Bi-Bi-Sija neodoljivo podseća na tekst koji je pre mesec dana objavila sarajevska "Slobodna Bosna", ali niko nije želeo da slične tvrdnje komentariše zbog senzacionalizma na kojem insistira ovaj list. Međutim, kada je Bi-Bi-Si priču ponovio, ova vest je postala jedna od udarnih.
Domaći i strani izvori "Novosti" samo su se nasmejali na tvrdnje koje su izneli Bi-Bi-Si i "Slobodna Bosna". Vojno-politički analitičar Gostimir Popović kaže da su priče koje se plasiraju o obračunima agenata CIA i obezbeđenja Karadžića obične gluposti.
- To su izmišljene priče
- tvrdi Popović. - Da li je u pitanju novinarska mašta ili pokušaj nekih da zamagle situaciju oko Karadžića, ne znam. Jedino znam, da osobe koje su izmislile takve priče nemaju veze sa logikom.
Porodica Karadžić nema komentar o ovome. Ljiljana Zelen-Karadžić je "Novostima" izjavila da supruga nije videla skoro deceniju.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=3&status=jedna&vest=123936&datum=2007-12-13

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=07&dd=23&nav_id=309743

"Karadžić uhapšen u ponedeljak"
23. jul 2008. | 00:12 | Izvor: Beta
Beograd -- Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić demantovao da je Radovan Karadžić uhapšen u petak.

Ljajić je kazao da je Karadžić uhapšen u akciji koja je počela u ponedeljak i trajala oko devet časova, demantujući tvrdnje njegovog advokata Svetozara Vujačića da je Karadžić uhapšen u petak, 18. jula. On nije želeo da komentariše pisanje pojedinih medija i spekulacije da je uhapšen u Košutnjaku, na Vračaru ili na Kosmaju, kao ni informacije da se akcija hapšenja dogodila u autobusu.

"U medijima piše svašta, ali ja iz razumljivih razloga ne mogu da govorim jer mi moramo neke stvari najozbiljnije da proverimo za sam slucaj i mrežu pomagača. Ja moram da uskratim odgovor na to pitanje", rekao je Ljajić, gostujući na RTS-u.

On je kazao da će "naredni dani mnoge od ovih pitanja otkriti i mnoge od ovih dilema rešiti".

Ljajić je naveo da se hapšenje nije dogodilo slučajno, već na osnovu ozbiljnih informacija.

"Do pred samo hapšenje nismo mogli sa stoprocentnom sigurnošću tvrditi da će taj posao biti završen do kraja. Nije ništa slučajno, radilo se ozbiljno na ovome", istakao je on.

Ljajić je rekao da je hapšenja Karadžića "jasan signal da haški optuženci ne mogu večno da se skrivaju".

"Nikada nismo tvrdili da nisu u Srbiji, niti da su van Srbije, ali moramo biti jako obazrivi u procenama lokacija gde se oni nalaze", rekao je on.

Prema njegovim rečima, politička volja za izručenje optuženihpostojala je i kod prethodne vlade i "niko ne može reći da u tom periodu nije bilo saradnje".

On je podsetio da je do sada tribunalu u Hagu izručeno 44 optuženih i da su ostala još dvojica, Ratko Mladić i Goran Hadžić.

"Najbolje bi bilo kad bi se obojica predali, nastavićemo sa potragama, moramo da ovu temu što pre zatvorimo, svesni smo da je krajnje nepopularno, ali ubeđeni smo da će za pet godina građani shvatiti da smo uradili pravu stvar", rekao je Lajić.

Apel Karadžićeve porodice Lajčaku
23. jul 2008. | 00:38 | Izvor: Beta
Banja Luka -- Sonja Karadžić Jovičević pozvala šefa OHR-a Miroslava Lajčaka da njenoj porodici omogući da u Beograd posete Radovana Karadžića

Ćerka Radovana Karadžića se nada da da će odobrenje visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH biti doneto što pre, kako bi smo zbog pravnih i proceduralnih rokova mogli tu posetu i da realizuju.

Sonja Karadžić Jovičević je zamolila OHR da porodici omogući put u Beograd, jer je to "vrlo izvesno poslednja prilika da vide njezinog oca".

Ona je pojasnila da je Karadžićeva supruga Ljiljana Zelen-Karadžić narušenog zdravstvenog stanja, da su njena i deca njenog brata Saše mala, dok su njihove finansijske mogućnosti loše da bi Karadžića mogli posećivati u Hagu.

"Posle više od deset godina pakla u kojem smo živeli ne vidim zaista ničiju korist u dodatnom maltretiranju i uskraćivanju", rekla je Karadžićeva ćerka.

Odlukom OHR-a članovima porodice Karadžić oduzeta su lična dokumenta i onemoguće im je da napuste BiH.

Visoki predstavnik u BiH danas je najavio da će razmotriti mogućnost da se Karadžićevoj porodici omogući odlazak u Beograd.

Dodik: Pomoći Karadžićevoj porodici

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik rekao je sinoć da će njegova Vlada narednih dana ponuditi pomoć porodici Karadžić da otputuje u Hag i poseti Radovana Karadžića.

"Porodici Karadžić treba vratiti dokumente da ona može nesmetano da putuje u Beograd. To su stvari na koje treba da se reaguje na jedan normalan način, bez ikakvih emocija", kazao je Dodik.

On je naveo da nema potrebe da posle Karadžićevog hapšenja iz RS odlaze "poruke dramatizacije", dodajući da je današnji prekid rada parlamenta na zahtev poslaničkog kluba Srpske demokratske stranke bio potpuno nepotreban.

"Sednica parlamenta je trebalo da se održi i da se pokaže da parlament može da bude izvan situacije i da odlučuje o zakonima koji su na dnevnom redu, a ne da se danas vrti vest da je zbog Karadžićevog hapšenja parlament RS prekinuo rad", kazao je Dodik.

On je kritikovao ponašanje poslanika SDS-a, ocenjujući ga nepotrebnom dramatizacijom oko hapšenja Karadžića, koga su "pre sedam godina naprasno izbacili iz stranke".

Nekad i Sad

image.jpg

radovan karadzic!

David ?
ime simbol?

jevreji u domovini će gadno nayebati. to što su jevreji levičari jako uticajni u SAD ništa ne znači, jer oni se, kao i svaka neolevica, trude da budu totalno anti-nacionalni. nijedan političar u Srbiji neće da koristi to za savez, ili bar naklonjenost ka Izraelu. ja sam još i ranije rekao, jedine dve političke peticije koje bih potpisao su 'izmeštanje Kuće cveća iz Srbije' i 'uklanjanje Palestinske ambasade'.

videćemo u uvodnoj reči.

Sta tebi smeta kuca cveca pa da je izmestas iz drzave. Za TITA se vezuje vreme mira i ekonomske stabilnosti i kad ljudi nisu razmisljali hoce li moci da nadju posao kad zavrse skolovanje i nisu morali da brinu da ih neki klipan ne zgazi autom na pesackom ili na semaforu samo zato sto tata ima da mu kupi auto od 300 konja ili da h ne ubije neko zato sto mu je to jedini nacin da se isprazni. A za hapsenje Karadzica svaka im cast,samo se nadam da ce uskoro pasti i Mladic i Hadzic i da vec jednom i mi udjemo u EU i da nam svima bude bolje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back