Uhapšen Radovan Karadžić

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sve po zakonu. Milosevic se prvi obavezao da ce saradjivati sa Hagom, svi ovi posle njega su to potvrdili. Ne znam zasto kukaju pojedini na ovoj temi, Srbija nikada nije dovela u pitanje nadleznost Tribunala tako da je saradnja obavezna.

Nije mi zao ni Karadzica ni Mladica. Provesce starost u sobicku u Hagu umesto u Beogradu a gradjanima Srbije ce zbog toga biti bolje (bar malo). Ako su prave patriote, izdrzace oni to zbog nas...
ma da. sve ce da procveta us rbiji. opet ce da organizuju donatorsku konferenciju, vratice nam kosovo....
alo! gde ti zivis....

a050.gif

Pitam ja vas sad sve kako bi ste se vi osecali da vam odvedu oca, dedu, brata u zatvor?
Da li bi ste slavili, stavljali vatromete na forum?
Jel to ta vasa demokratija gospodo?
Jel to taj vas nacin razmisljanja?
Ili je vama ispran mozak, ili ste rodjeni takvi pa da ne vidite dalje od svog nosa.
Radovan Karadzic je pre svega COVEK.
Zasto bi on bio licno kriv za neke stvari koje su se desavale tokom rata devedesetih?
Jel on zlocinac, jel on palio, klao?
Jel on kriv sto su nekome poubijali zenu, decu, roditelje pa je taj izgubio razum i uradio isto to onoj strani?
Kako bi se bilo ko od vas osecao da mu neko zakolje celu porodicu?
Da li bi ste bili normalni?
Ne bi ste ni prstom mrdnuli?
Verujem da nekim od vas to ne bi ni smetalo jer je za vas zivot tralala.
Ali razmislite sta vi slavite...Ako su vas tome roditelji vaspitali, svaka i vama i njima cast!

Pitam ja vas sad sve kako bi ste se vi osecali da vam odvedu oca, dedu, brata u zatvor?
Da li bi ste slavili, stavljali vatromete na forum?
Jel to ta vasa demokratija gospodo?
Jel to taj vas nacin razmisljanja?
Ili je vama ispran mozak, ili ste rodjeni takvi pa da ne vidite dalje od svog nosa.
Radovan Karadzic je pre svega COVEK.
Zasto bi on bio licno kriv za neke stvari koje su se desavale tokom rata devedesetih?
Jel on zlocinac, jel on palio, klao?
Jel on kriv sto su nekome poubijali zenu, decu, roditelje pa je taj izgubio razum i uradio isto to onoj strani?
Kako bi se bilo ko od vas osecao da mu neko zakolje celu porodicu?
Da li bi ste bili normalni?
Ne bi ste ni prstom mrdnuli?
Verujem da nekim od vas to ne bi ni smetalo jer je za vas zivot tralala.
Ali razmislite sta vi slavite...Ako su vas tome roditelji vaspitali, svaka i vama i njima cast!
Pretpostavljam da znas sta je komandna odgovornost?:think:

Pretpostavljam da znas sta je komandna odgovornost?:think:

Pretpostavi da znam, i jer onda treba to da slavim?
To sto se gospodin nasao na toj funkciji (VOLJOM NARODA) i sada biva uhapsen zbog toga? I da to slavim?

A pre svega, on ni nije optuzen po komandnoj odgovornosti nego po individualnoj.

Radovan Karadžić se tereti na osnovu individualne krivične odgovornosti (član 7(1)) i krivične odgovornosti nadređenog (član 7(3)) za:
genocid, saučesništvo u genocidu, istrebljenje, ubistvo, hotimično lišavanje života (teške povrede Ženevskih konvencija iz 1949., kršenja zakona i običaja ratovanja, genocid, zločini protiv čovječnosti, članovi 2-5),
progone, deportaciju, nečovječna djela, protivpravno terorisanje civila, uzimanje talaca (kršenja zakona i običaja ratovanja, zločini protiv čovječnosti, članovi 3 i 5).

Ljudi, ovo je sramota neviđena! Iskreno, nisam vjerovao da će se ovo ikada desiti. Znao sam da je vlast u Srbiji spremna na mnogo toga, ali ovo je previše! Izručenje Miloševića nekako i mogu shvatiti, smetao im je da dođu na vlast. Zašto Karadžića? Zašto čovjeka koji je spasio Srbe iz RS protjerivanja i genocida? Volim Srbiju kao svoju otadžbinu, ali sam izgubio vjeru u one ljude koji ovo podržavaju. Nažalost, to je većina u Srbiji, koja je izabrala ovaj najveći šljam u srpskoj istoriji. Prodali su kolijevku svih nas - Kosovo, izručili našeg predsjednika (pa i svog)....
Šta su još spremni da urade za ulazak u Evropsku uniju?
Ima li kraja ovoj sramoti.........................

Нема.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back