Uhapšen pripadnik "Šakala"

adem_ks

Buduća legenda
Banovan
Poruka
33.624
Jedna vest koja je mozda promakla nekim forumasima. Inace sam hteo staviti naslov teme "kako se brzo obogatiti", ali sam odustao

Uhapšen pripadnik "Šakala"
Fonet | 17. 01. 2011. - 09:52h 10:10h | Komentara: 22

Ranko Momić, koji je osumnjičen da je kao pripadnik formacije "Šakali" učestvovao u ubistvu 44 albanska civila u selu Čuška, kod Peći, uhapšen je u Crnoj Gori, saopštilo je danas Tužilaštvo za ratne zločine Srbije.

U optužnici protiv Toplice Miladinovića i još osam pripadnika Šakala, Teritorijalne odbrane i rezervnog sastava policije se tvrdi da je Momić u maju 1999. učestvovao u ubistvu Hakija i Selima Gašija i u grupnom ubistvu još 11 civila i, kao vođa grupe, u paljenju kuća i izbacivanju porodica iz Ćuške.


Momić je učestvovao u oduzimanju novca, motornih vozila, zlatnog nakita, satova i drugih dragocenosti i raseljavanju preživelog stanovništva iz Ćuške, sa ciljem da se presele u Albaniju, navodi se u optužnici.


Očekuje se da će Momić biti izručen Srbiji.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/229751/Uhapsen-pripadnik-Sakala
 
Sta je bre ovo??? Svaki dan ispliva po koji zlocinac. Pa koliko ih je breee


STRELJAO RATNE ZAROBLJENIKE

(0)
Utorak, 18. Januar, 2011.| Autor: Agencija BETA


SARAJEVO- Po nalogu Tužilaštva BiH, na području Čajniča uhapšen je Božidar Kuvelja osumnjičen za genocid nad Bošnjacima (Muslimanima) u Srebrenici, saopšteno je iz tog Tužilaštva.

Kuvelju su u ponedeljak uveče uhapsili policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Kuvelja je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je u julu 1995. godine na području Srebrenice počinio krivično delo genocid, odnosno da je kao službenik Specijalne brigade policije Centra za obuku Jahorina MUP-a Republike Srpske, lično učestvovao u streljanju zarobljenih bošnjačkih muškaraca nakon pada Srebrenice.

http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/streljao-ratne-zarobljenike-70218.php

UHAPŠEN BIVŠI PRIPADNIK 10 DIVERZANTSKOG ODREDA

(0)
Utorak, 18. Januar, 2011.| Autor: Agencija BETA


SARAJEVO- Izraelske vlasti uhapsile su Aleksandra Cvetkovića, bivšeg pripadnika 10. diverzantskog odreda Vojske RS, koji je osumnjičen da je direktno učestvovao u streljanjima u Srebrenici u julu 1995, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Nadležnim pravosudnim i policijskim organima Izraela je iz BiH prosleđen zahtev za izručenje, kao i propratna dokumentacija.

Cvetković je, kako se navodi u saopštenju Tužilaštva BiH, lično učestvovao u streljanju zarobljenih bošnjačkih muškaraca i dečaka na ekonomiji u Branjevu kod Srebrenice, u julu 1995. godine.

- Radeći na istrazi protiv bivših pripadnika 10. diverzantskog odreda VRS, istražitelji i tužioci Tužilaštva BiH došli su do saznanja da se Cvetković krije u Izraelu, nakon čega je od izraelskih vlasti zatraženo njegovo hapšenje i izručenje BiH, navodi Tužilaštvo BiH.

U toj instituciji se vodi istraga protiv više pripadnika 10. diverzantskog odreda VRS koji su osumnjičeni za streljanje oko 1.000 zarobljenih Bošnjaka na ekonomiji Branjevo.

U Tužilaštvu BiH je podignuta optužnica protiv Franca Kosa i drugih na osnovu koje se sudi bivšim komandantima i pripadnicima tog odreda.

http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/streljao-ratne-zarobljenike-70218.php
 

Ви ваше на време прогласите за Министре, ПреЦеднике,
па имају имунитет,
а ону боранију
која је извршавала наређења
распродате на парче
да не би могли да шире причу ....
 

Back
Top