Ugrozene vrste ptica i sisara Republike SRBIJE

Ovo stvarno vise nema smisla. Otvorite poseban podforum za ugrozavanje sredine, pa tamo pucajte na svakoga. Ti bi da hajkas nekog. Sta je ovo? Aj da pocnemo da se vredjamo i psujemo onda. Mislim da je dosta. Ako imas nesto protiv lovaca idi u lovacko udruzenje, opstinu, ministarstvo, pa podnosi zalbe, zahteve, prohteve. Ovde je dosta toga. Nista neces postici osim prepucavanja.

Ovo stvarno vise nema smisla. Otvorite poseban podforum za ugrozavanje sredine, pa tamo pucajte na svakoga. Ti bi da hajkas nekog. Sta je ovo? Aj da pocnemo da se vredjamo i psujemo onda. Mislim da je dosta. Ako imas nesto protiv lovaca idi u lovacko udruzenje, opstinu, ministarstvo, pa podnosi zalbe, zahteve, prohteve. Ovde je dosta toga. Nista neces postici osim prepucavanja.

Helloooo.......ono je bio ironichan post.....
kapiras? znas sta je ironija?
Kizo umislio da njega uhodimo po forumu....strashno...kao da nemam pametnija posla nego da njega jurim

Svakog ja mogu da razumem. Ali nismo produktivni. Nigde ne idemo. Kako smo poceli, tako i nastavljamo. Imamo dve grupe, od kojih, hvala Bogu, nijedna nije kriminalna. Pa zato smatram da treba ici u istom pravcu, a ne pokusavati da jedna grupa nestane. To se nece desiti, a mozemo samo da se mrzimo. Dokle vise. I to dve grupe koje bi po logici stvari trebalo da budu srodne. Da ne pricam o tome kako je doslo vreme kad politici i interesu mocnika nista nije sveto. Mogu da nas zatru kad god pozele i ako im je u interesu.

Mi jedino mozemo da se trudimo da u svojim redovima napravimo red.

Naveli smo sve vrste lovnih ptica.
Nastavimo sa najugrozenijim vrstama i vrstama koje su sa nasis prostora zauvek nestale.

Beloglavi sup: gospodar visina,pravi cistac u prirodi.Ornitolozi ga smatraju najkorisnijom pticom.hrani se stvinama(uginulim domacim i divljim zivotinjama).Njegov raspon krila kod odraslih jedinki moze biti i do 3 metra.Gnezdi se na krsevima i visokim liticama.U gnezdu ima jedno jaje,na koje naizmenicno leze muzjak i zenka.Dok muzjak ili zenka odlazi po hranu,jedan od njih ce uvek ostati u gnezdu.Po ljubavi izmedju parova slican je labudovima,kada jednom oforme gnezdo i izvedu prvo ptice,ostaju zajedno sve dok neko od njih neugine ili nenastrada.
Kod nas se gnezdi u Kanjonu Tresnjice i Uvca.

U Srbiji su iscezli poslednji primerci:
1)Crni lesinar
2)Bela kanja
3)Mala droplja
4)Bradan
5)Tetreb ruzevac
6)Pelikan
7)Sivi zdral
8)Plavokljuna patka
9)Vidrica

Nastavite...

verovatno ste chuli da su pronadjena dva otrovana supa...i to kreozanom...u junu,u kanjonu Treshnjice
nisam bas pratila,verovatno je neko vec napisao

Mislim (ali to ne moraju da misle svi) da uopste nije lose da se lovci malo bolje i malo vise upoznaju i sa svim drugim vrstama koje zive, bar na nasim terenima, da bi naprosto bolje i vise znali i da ne odstrele nesto a da pritom nemaju pojma sta su ubili.
Kad bi vise znali i pogresnih odstreljivanja bi bilo manje, ne bi se ugrozavali npr. orlovi , samo kad bi se vise znalo o tome koliko su neke grabljivice zapravo ugrozene i pred nestankom..

Sve to zivi u prirodi , zajedno sa lovnom divljaci i stalno se nabacuje da su lovci neznalice i da ih zanima SAMO ono u sta pucaju.

Tako da nije lose...bar po meni...sto imamo ovakvu temu i da se napise ponesto, da se pita ponesto ako neko ne zna itd...

P.S. U kanjonu Tresnjice, kreozanom je otrovana zenka beloglavog supa sa dva mladunca...(potvrdjen otrov), medjutim istim otrovom otrovale su se i sve druge zivotinje koje su dosle na to mrciniste..
Oni koji brinu o supovima su digli opstu dzevu ali SAMO za supove, ostalu divljac koje se otrovala NIKO ne pominje...to je trebalo da uradi LU koje je tu i da takodje digne dzevu ali nije uradilo...

I to je ko zna koje po redu trovanje divlajci koje se lancano prenosi na sve vrste a da lovci , LU , LSS nisu nista uradili, podneli neku prijavu , bilo sta!!! I to je ono sto ne valja ...

I

Poslednja izmena:
Ne, dragi kolega Branimire,
nema potrebe da se zestis...nikoga ja ne optuzujem da je postavio otrov jer ne znam ko je...
Takodje , kad bi lovci bili bolje upoznati sa vrstama i njihovim opstankom vise bi vodili racuna, nije poenta mog posta bila da se kaznjava vec da se uci...

Sama tema kako je postavio Dolovac nije losa i kome se svidja , posecivanje je i postovati na njoj, kome se ne svidja, on nece i sve OK!!

Back