ugojiti se ili smrsati

prica na drugoj temi me je asocirala na ovo nase cuveno.

ako se ugojis kazu ti da si se popravio
ako smras odmah stize..uuu al si propao, da nisi bolestan?

zasto je to tako?
Tako je bilo nekad, jer su bogati bili debeli, imali su novac za hranu. Sad je obrnuto. Sirotinja jede šta može a bogati kvalitetnu (skupu) hranu.

Слика из 70их. Тад је било бајно и сјајно јелте? Колико видимо сви су фит. Не тебра, ако се упрасиш упрасио си се и сасвим је легитимно да те зову свиња. Нема то везе са здрављем.
Ima li neka druga slika iz 70tih? Svi kace istu kao primer.
Gde je to slikano?
Kako god... 70tih je bilo moderno biti mrsav ko Tvigi. Za to vreme nisu fit, nego popunjeni.
A nisu ni za danasnje. Samo su normalne tezine i izgleda.
Biti fit je nesto drugo.
Mozes da budes mrsav a da ne budes fit.

prica na drugoj temi me je asocirala na ovo nase cuveno.

ako se ugojis kazu ti da si se popravio
ako smras odmah stize..uuu al si propao, da nisi bolestan?

zasto je to tako?
Po mom iskustvu.. izraz popravio se koristi ako neko smatra da si bio mrsav pre toga.
Propao-u smislu da si smrsao previse ili da ti ne stoji lepo, makar to bilo i malo.
Kada sam ja smrsala pre 7-8 godina 20 kg.... niko nije rekao super izgledas, svi su rekli da sam propala :lol: Skroz nerealno i netacno
Sad mi kazu da sam propala cim skinem 2-3 kile... i realno je tacno.
Telo bolje uzgleda, u licu izgledam starija, umornija, upalih obraza, izbecena... i sebi i drugima. A ipak po tabelama, treba jos malo da smrsam.
Uglavnom, niko ne hvali :lol:

Ајде... Шта је по теби фит?
Biti fit znaci da imas ispod 20 % masti u telu, a da budes u normalnom BMI opsegu. To nije moje, nego zvanicno merilo.
Postoje gojazne mrsavice, kao neke manekenke i modeli... koje imaju malo kilograma, minimum misica da odrze kosti na mestu i preko 30% telesnih masti, što se racuna u gojazno, bez obzira na izgled.

Uvek je bolje smršati, lako je nabaciti masu... Mislio sam obratno, dok se nisam ugojio i shvatio da to ipak ne želim.
Zabluda , tako je isto nekome lako da se ugoji kao nekome da smrsa ... zapravo ni jedno ni drugo nije dobro niti treba ici u krajnosti.

Ne treba mi ni jedno ni drugo. Taman sam.
Znaci zlatna sredina :D

Izbegavati samo stanja kost & koza kao i ona stanja da visi stomak etc ...
Inace gojaznih ima bukvalno najvise.
Zato ide i termin : bolje da ljulja nego da zulja.
Ma ja se slazem. Za oba pola.
Problem je kad neko misli da je debeo (ili jos gore, da je neko drugi debeo), a nije.. i obrnuto, kad je neko ubedjen da je fit a nije. Pa jos druge uci sta su ili nisu.

Ja mogu da imam i manju tezinu od idealne, ali nikad necu biti fit.
Takva sam, kakva sam.
Ako je iko uspeo da smrsa mnogo i ne vrati kilazu nikad to sam ja.... ali ne idem po forumu da prosipam pamet sta treba raditi i kakav je ko i zbog cega

Chubby class

rBVaSlrmnReAEs4nAAFprXjRaI4674.jpg

Šta znam , zlatna sredina.
Ja ih zovem Mangulice 😏

Back