UEFA takmičenja

Ko osvaja LŠ 2017/2018?

• Atletiko Madrid

• Bajern Minhen

• Barselona

• Čelzi

• Juventus

• Mančester Junajted

• Mančester Siti

• PSŽ

• Real Madrid

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Očekivano... nema se para za sljedeće kolo :(

- - - - - - - - - -

Uvijek je pokušavao da iscenira pekršaj i penal... zvali smo ga Padalica...

Ma znam sve, samo sam malo zaboravio prezimena ali setio sam se. Znam ja sve o Zvezdinim igracima jos od TV Lige Sampiona :D a da ne spominjem ove od pre rata.

Joj brate kad se setim Ognjenovica, kakva je to igracina bio, steta sto nije vise uspeo u karijeri.

Mislis da je Radnik pustio? Ja ne bi rekao, al opet ne znam, ti bolje znas

Ma znam sve, samo sam malo zaboravio prezimena ali setio sam se. Znam ja sve o Zvezdinim igracima jos od TV Lige Sampiona :D a da ne spominjem ove od pre rata.

Joj brate kad se setim Ognjenovica, kakva je to igracina bio, steta sto nije vise uspeo u karijeri.

Mislis da je Radnik pustio? Ja ne bi rekao, al opet ne znam, ti bolje znas
Klub nema para, a gradonačelnik i lokalni tajkuni se stisli zbog lokalnih izbora koji su ove godine...

- - - - - - - - - -

Čuka sa Videotonom, Voša sa nekim Velšanima indijancima, a groblje protiv Zaglebia u sljedećem kolu...

Ja mislim da bi svi mogli da prođu...

Vosa lagano, samo sam ocekivao da ce jos u CG biti 3-0. Ovako sumnjam da su namestili. Cuka jeste prosla, ali me brine sto su posle 21. minuta tamo vodili 3-0, a na kraju igrali 3-3. Imali su srecu sto su kod kuce bili ubedljivi. Razumem ispadanje od Beitara i Beroe, ali da Siroki Brijeg izgubi od Maltezana je katastrofa.

Poslednja izmena:
Vosa lagano, samo sam ocekivao da ce jos u CG biti 3-0. Ovako sumnjam da su namestili. Cuka jeste prosla, ali me brine sto su posle 21. minuta tamo vodili 3-0, a na kraju igrali 3-3. Imali su srecu sto su kod kuce bili ubedljivi. Razumem ispadanje od Beitara i Beroe, ali da Siroki Brijeg izgubi od Maltezana je katastrofa.

More, ja sam se malo zabrin'o zbog Maltežana :)

A njihov fudbal je sve jaci i jaci, nista specijalno ali cak i nije toliko iznenadjenje, pa prosle sezone je ta Birikara namucila Westham, tek na penale su Englezi prosli

Razumem da je sve jaci, ali svi igraju samo iz ex-Ju se raspadaju i muce pojedini klubovi.

A jbga. koliko sam upratio na nekom forumu, prodali su 3 vazna igraca a nisu doveli zamene, tako se ne moze.

Sta rec nego sramota za BIH klubove, odma 3 kluba ispala, a recimo oba dva kluba iz Gibraltara su prosla dalje :D i dva sa Malte cini mi se.

Osim BIH ispali su i svi klubovi iz Litvanije i Luksemburga, ne znam da li jos neko

Ajmo malo zezanja, evo parovi 2.pretkola, stavite bold tamo gde mislite ko ce proci, pa na kraju da vidimo ko je bio najuspesniji

14.07. 19:00 Aberdeen (Sco) Ventspils (Lat)
14.07. 19:00 Admira (Aut) Kapaz (Aze)
14.07. 19:00 AIK Stockholm (Swe) College Europa (Gib)
14.07. 19:00 Austria Vienna (Aut) Kukesi (Alb)
14.07. 19:00 B. Jerusalem (Isr) Omonia (Cyp)
14.07. 19:00 Beroe (Bul) HJK (Fin)
14.07. 19:00 Cliftonville (Nir) AEK Larnaca (Cyp)
14.07. 19:00 Debrecen (Hun) Zhodino (Blr)
14.07. 19:00 Din. Minsk (Blr) St. Patricks (Irl)
14.07. 19:00 Genk (Bel) Buducnost (Mne)
14.07. 19:00 Giannina (Gre) Odd (Nor)
14.07. 19:00 Grasshoppers (Sui) KR Reykjavik (Ice)
14.07. 19:00 Hacken (Swe) Cork City (Irl)
14.07. 19:00 Hibernian (Sco) Brondby (Den)
14.07. 19:00 K. Almaty (Kaz) M. Tel Aviv (Isr)
14.07. 19:00 Kalju (Est) M. Haifa (Isr)
14.07. 19:00 Levadia (Est) Slavia Prag (Cze)
14.07. 19:00 Midtjylland (Den) Vaduz (Lie)
14.07. 19:00 MTK Budapest (Hun) Gabala (Aze)
14.07. 19:00 Neftci Baku (Aze) Shkendija (Mac)
14.07. 19:00 Partizan (Srb) Zaglebie (Pol)
14.07. 19:00 Piast (Pol) Göteborg (Swe)
14.07. 19:00 Rovaniemi (Fin) Lok. Zagreb (Cro)
14.07. 19:00 Shirak (Arm) Trnava (Svk)
14.07. 19:00 Slovan Bratislava (Svk) Jelgava (Lat)
14.07. 19:00 Soligorsk (Blr) Domzale (Slo)
14.07. 19:00 Sonderjyske (Den) Strömsgodset (Nor)
14.07. 19:00 Videoton (Hun) Cukaricki (Srb)
14.07. 19:00 Vojvodina (Srb) Connah's Q. (Wal)
14.07. 20:00 Birkirkara (Mlt) Hearts (Sco)
14.07. 20:00 CSMS Iasi (Rou) Hajduk Split (Cro)
14.07. 20:00 Maribor (Slo) Levski (Bul)
14.07. 20:00 Zimbru (Mda) Osmanlispor (Tur)

Ajmo malo zezanja, evo parovi 2.pretkola, stavite bold tamo gde mislite ko ce proci, pa na kraju da vidimo ko je bio najuspesniji

14.07. 19:00 Aberdeen (Sco) Ventspils (Lat)
14.07. 19:00 Admira (Aut) Kapaz (Aze)
14.07. 19:00 AIK Stockholm (Swe) College Europa (Gib)
14.07. 19:00 Austria Vienna (Aut) Kukesi (Alb)
14.07. 19:00 B. Jerusalem (Isr) Omonia (Cyp)
14.07. 19:00 Beroe (Bul) HJK (Fin)
14.07. 19:00 Cliftonville (Nir) AEK Larnaca (Cyp)
14.07. 19:00 Debrecen (Hun) Zhodino (Blr)
14.07. 19:00 Din. Minsk (Blr) St. Patricks (Irl)
14.07. 19:00 Genk (Bel) Buducnost (Mne)
14.07. 19:00 Giannina (Gre) Odd (Nor)
14.07. 19:00 Grasshoppers (Sui) KR Reykjavik (Ice)
14.07. 19:00 Hacken (Swe) Cork City (Irl)
14.07. 19:00 Hibernian (Sco) Brondby (Den)
14.07. 19:00 K. Almaty (Kaz) M. Tel Aviv (Isr)
14.07. 19:00 Kalju (Est) M. Haifa (Isr)
14.07. 19:00 Levadia (Est) Slavia Prag (Cze)
14.07. 19:00 Midtjylland (Den) Vaduz (Lie)
14.07. 19:00 MTK Budapest (Hun) Gabala (Aze)
14.07. 19:00 Neftci Baku (Aze) Shkendija (Mac)
14.07. 19:00 Partizan (Srb) Zaglebie (Pol)
14.07. 19:00 Piast (Pol) Göteborg (Swe)
14.07. 19:00 Rovaniemi (Fin) Lok. Zagreb (Cro)
14.07. 19:00 Shirak (Arm) Trnava (Svk)
14.07. 19:00 Slovan Bratislava (Svk) Jelgava (Lat)
14.07. 19:00 Soligorsk (Blr) Domzale (Slo)
14.07. 19:00 Sonderjyske (Den) Strömsgodset (Nor)
14.07. 19:00 Videoton (Hun) Cukaricki (Srb)
14.07. 19:00 Vojvodina (Srb) Connah's Q. (Wal)
14.07. 20:00 Birkirkara (Mlt) Hearts (Sco)
14.07. 20:00 CSMS Iasi (Rou) Hajduk Split (Cro)
14.07. 20:00 Maribor (Slo) Levski (Bul)
14.07. 20:00 Zimbru (Mda) Osmanlispor (Tur)

admira, geteborg i nažalost videoton prolaze, ostalo isto.

Селтик мој омиљени тим на острву после Њукастла али тешки балвани већ дуже време, сећам се како су неправедно избацили Легију која их је на терену одрала.

Проћи ће они ове у реваншу али су тотална фудбалска антипропаганда.

Селтик мој омиљени тим на острву после Њукастла али тешки балвани већ дуже време, сећам се како су неправедно избацили Легију која их је на терену одрала.

Проћи ће они ове у реваншу али су тотална фудбалска антипропаганда.

I trener im je takav...posle Liverpula dosao ojaditi Seltik :mrgreen:

Seltik ce ove amatere da prodje. Moguce da je ovo odradjeno za kladzu. Seltik je pre dve-tri godine prosao mnogo jaci, jaci od Gibraltara, Sahtjor iz Karagandija. Tad su izgubili kao gosti 0-2, kuci dobili 3-0 i prosli. Napunice ove sa 3/4-0 kod kuce.

Nego, Kinezi opasno ubacuju lovu u fudbal. Sad hoce da prave nesto kao FIBA i Evroliga.

Najbogatiji čovek najmnogoljudnije zemlje Vang Đianlin, gazda moćne Dalijan Vanda grupe, pokušaće da investiranjem ogromne sume novca napravi novo klupsko takmičenje u kojem će učestvovati najmoćniji predstavnici iz pet najjačih liga (engleske, španske, nemačke, italijanske i francuske). Tu neće biti mesta za šampione malih zemalja.

Plan je da učestvuje bar 32 ekipe (po šest iz pet najjačih vropskih liga), a najviše 64, tvrdi u tekstu Fajnenšl tajms. Znači 30 učesnika bilo bi zacementirano, a među njima će biti sigurno i posrnuli giganti Milan, Inter i Mančester junajted koji ne uspevaju da se plasiraju u Ligu šampiona ovog formata. Mesto bi možda mogle da nađu i neka ekipa iz Portugalije, Rusije, Turske, Grčke…

A ne bi trebalo zaboraviti da klubovi iz moćnih prvenstava već imaju odličnu zastupljenost u elitnom evrokupu pošto igraju po četiri tima iz Španije, Nemačke i Engleske, po tri iz Italije, Francuske i Portugalije…

Kupljeni Inter, Milan, Aston Vila

Kinezi su već ušli konkretno u evropski fudbal.

Vanda je prošle godine kupila švajcarsku firmu Info sports i medija za 1,2 milijarde dolara, ali i 20 odsto madridskog Atletika.

Nedavno je firma Suning otkupila gotovo 70 odsto akcija milanskog Intera za 306 miliona dolara, a kineski konzorcijum kompanija Milan od Silvija Berluskonija za 400 miliona evra, s im što će još 350 miliona platiti dugove koje je klub napravio.

Kinezi su ušli i u dva engleska kluba, Aston Vilu koju je kupio Toni Sia za 60 miliona funti i Mančester siti (13 odsto akcija).

Marko Bogareli, strateški direktor kompanije Vanda sports holding, potrudiće se da animira što više klubova iz pet najjačih evropskih liga da se priključe novom ekstra takmičenju koje bi nasledilo Ligu šampiona i Ligu Evrope.

- Mnogo talentovanih igrača odlučuje da igra u Aziji umesto u Evropi - kaže Bogareli. - Jednog dana Aziji će imati novca da angažuje Kristijana Ronalda… Mislim da je zajednički interes klubova iz Liga petice da fudbal u Evropi napreduje i da ostanu na čelu.

Borgareli je, kaže, već razgovarao sa ljudima iz italijanskih i španskih klubova, koji su navodno iskazali zadovoljstvo onim što su čuli. Tvorci novog takmičenja obećavaju svim učesnicima povećanje prihoda od 30 do 50 odsto, jer tvrde da će takva liga privući mnogo sponzora i gledalaca (tv prava).

- Sad ćemo tražiti i razgovore u Engleskoj, Nemačkoj i Francuskoj, a pokušaćemo da nađemo zajednički jezik i sa UEFA – dodaje Bogareli. – Takav načina razvoja fudbala svima nam je u interesu.

UEFA već godinama odoleva sličnim pokušajima moćnih klubova da naprave jače i finansijski isplativije takmičenje od Lige šampiona. Da igraju stalno moćni klubovi (bez autsajdera iz Srbije, Kazahstana, Bugarske, Izraela, Hrvatske), da sami ubiru kajmak, bez posrednika kakva je evropska kuća fudbala. Ali do sada je UEFA, u saradnji sa FIFA, uspevala da se izbori pretivši progonom igrača iz reprezentativnih takmičenja. A sa EURO i Mondijala svi dobijaju ogromne pare.

- Nije prvi put da se priča o nekoj novoj super ligi, sigurno neće biti ni poslednji put – kaže Teodor Teodoridis, privremeni generalni sekretar UEFA. – Ne može da se razmišlja samo o povećanju zarade klubova, već mora i o razvoju fudbala na celom kontinentu.

Iz Vande tvrde da su spremni da pokrenu takmičenje i ukoliko dogovor sa ljudima iz UEFA propadne. Ali niko ne pominje koliko je gopodin Vang spreman da uloži u evropski fudbal.

Novo takmičenje u Evropi je ključni korak u pokušaju milijardera da omogući zabavu (putem tevea) sve moćnijoj i bogatijoj kineskoj srednjoj klasi. Vang je pre toga napravio prvi, počevši gradnju mnoštva tematskih zabavnih parkova koji bi trebalo da istisnu Dizni sa domaćeg tržišta.

http://www.zurnal.rs/fudbal/liga-sa...liga-sampiona-i-liga-evrope?lang=lat?lang=lat

Malo zezanja :mrgreen:

13606989_1229500203775559_4955112376959005860_n.jpg

B8dla04CIAEJ7DM.png

Ok danas je ruzan dan za kupanje pa ce se gledati utakmice, pogotovo klubova sa ovih prostora.

Pokusavam sad da vidim sta ce se mozi gledati pa da pitam, Vojvodinu i Cuku nece niko prenositi?

Lokomotiva i neki Finci igraju na HNTV u 18.h, Hajduk na HRT2 u 20.h, Partizan na RTS1 u 20.15h

Dakle Vojvodina i Cuka nista?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back