UEFA takmičenja

Ko osvaja LŠ 2017/2018?

• Atletiko Madrid

• Bajern Minhen

• Barselona

• Čelzi

• Juventus

• Mančester Junajted

• Mančester Siti

• PSŽ

• Real Madrid

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako god, mislim da su Englezi jedna umisljena fudbalska nacija i da oni jednostavno ne znaju da igraju fudbal

Tako da sto se tice engleskog reprezentativnog fudbala ne vidim nikakvu svetlu buducnost, moraju da prihvate da nisu nikakva sila vec goli prosek i da se pomire sa tim

:tick::tick::tick:

Енглези су препотентни медиокритети. Лига им је јака, али зато што је маркетиншки циркус. Покуповали су најскупље играче са којима њихови клубови постижу успехе. Али својих играча светске класе одавно немају, и репрезентација им је (и поред судијских навлачења) чист просек.
Предвиђам им судбину Мађарске. :thumbdown:

Иначе, занимљиво вече на отварању нове сезоне ЛШ. :srecna:

Браво, браћо! :pivce:
Zvezda-Olimpijakos.jpg

Ma da. Bajern mi ne igra bas kako znaju nemci... Kontam da su se zajebali za Krosa i Mandzukica :)

Kroos je zajeb. Jer su doveli skoro 10 godina starijeg igrača za veće novce nego su mogli zadržati Kroosa. Lewandowski je došao bez odštete, a Mandžukić nije htio sjedit na klupi nit se baš mirišao s Guardiolom. Dobro Bayernu, dobili world class napadača, dobro Mandži, otišao u Atletico gdje je prvi izbor.
Btw i Bayern i Maribor ga dali u sudačkoj nadoknadi :)

Kroos je zajeb. Jer su doveli skoro 10 godina starijeg igrača za veće novce nego su mogli zadržati Kroosa. Lewandowski je došao bez odštete, a Mandžukić nije htio sjedit na klupi nit se baš mirišao s Guardiolom. Dobro Bayernu, dobili world class napadača, dobro Mandži, otišao u Atletico gdje je prvi izbor.
Btw i Bayern i Maribor ga dali u sudačkoj nadoknadi :)

Lewandowski je kesa... To sto je igrao u BvB to mu je to... :D
Drago mi je zbog Maribora i Ajaxa
Bilbao i Chelsea su morali bolje... :)

Majstore, ti si napisao da IZBACUJU najbolje igrace, a ne da kupuju najbolje igrace

Pazi sledeci put na tu igru reci, jer jedno znaci jedno a drugo znaci drugo

Da je to najjaca liga na svetu - jeste, da su Englezi uglavnom losi fudbaleri - jesu

Pazi, ima dosta engleskih igrača koji su bili neprikosloveni u klubovima a za reprezentaciju su jednostavno podbacili. To je pogotovo dostupno kod napadača kojih ja sada nekoliko. Recimo Majkl Oven je mogao da postigne mnogo više u dresu Engleske da se nije sjebao i otišao u madridski real gdje mu je forma drastično opala iako je u dresu engleske dao 40 golova što je velika brojka. On je bio svega 26 godina star kada mu je forma počinjala polako da opada. Robie Fovler, tresao je kao lub mreže EPL-a sredinom 90-tih godina a u reprezentaciji ništa, pa onda dolazi Les Ferdinand i pnaj Ian Wright iz arsenala.

Oni sada imaju solidnu ekipu, ekipu dostujnu velikog takmičenja. Mlada, perspektivna, ambiciozna i talentovana, ali koliko dugo će oni ljubiti grb na svom dresu, to ćemo tek da vidimo.

Zadnja engleska momčad koja je igrala baš dobar nogomet je ona sa SP 1998 (makar su i 2004. po meni bili dosta dobri). Kad ih je Beckhamova glupost vjerojatno koštala prolaska u četvrtfinale (ispali na penale kao i 1996, 2004, 2006,2012). Na tom SP-u je 18-godišnji Owen igrao fenomenalno. Sjećam se gola protiv Argentine u osmini finala, kad im je prošao kroz obranu kao zagrijan nož kroz maslac i spremio loptu u rašlje. Zatim je pri izvođenju penala također loptu spremio u 90, kao da je imao 30, a ne 18 godina. U to doba je bio jedan od najboljih napadača na svijetu. I koliko se sjećam, rijetko je za reprezentaciju igrao loše. Od njih javnost uvijek očekuje puno, bez obzira kakvu momčad imali. Očito imaju problem s pritiskom, jer toliko puta ispasti na penale ne može biti slučajno. Uglavnom, nisu baš sam vrh ali nisu ni toliko loši. Igrači im u novije vrijeme jesu precjenjeni, ali reprezentacija gotovo nikad ne propušta velika natjecanja, tako da sigurno nisu krš.

Zadnja engleska momčad koja je igrala baš dobar nogomet je ona sa SP 1998 (makar su i 2004. po meni bili dosta dobri). Kad ih je Beckhamova glupost vjerojatno koštala prolaska u četvrtfinale (ispali na penale kao i 1996, 2004, 2006,2012). Na tom SP-u je 18-godišnji Owen igrao fenomenalno. Sjećam se gola protiv Argentine u osmini finala, kad im je prošao kroz obranu kao zagrijan nož kroz maslac i spremio loptu u rašlje. Zatim je pri izvođenju penala također loptu spremio u 90, kao da je imao 30, a ne 18 godina. U to doba je bio jedan od najboljih napadača na svijetu. I koliko se sjećam, rijetko je za reprezentaciju igrao loše. Od njih javnost uvijek očekuje puno, bez obzira kakvu momčad imali. Očito imaju problem s pritiskom, jer toliko puta ispasti na penale ne može biti slučajno. Uglavnom, nisu baš sam vrh ali nisu ni toliko loši. Igrači im u novije vrijeme jesu precjenjeni, ali reprezentacija gotovo nikad ne propušta velika natjecanja, tako da sigurno nisu krš.

Ne mozes to objasniti ljudima koji ne gledaju fudbal vec samo prate rezultate... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back