Bastiani
Poznat
- Poruka
- 7.656
Englezi su na SP odigrali vrlo dobru utakmicu s Italijanima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zadnja engleska momčad koja je igrala baš dobar nogomet je ona sa SP 1998 (makar su i 2004. po meni bili dosta dobri). Kad ih je Beckhamova glupost vjerojatno koštala prolaska u četvrtfinale (ispali na penale kao i 1996, 2004, 2006,2012). Na tom SP-u je 18-godišnji Owen igrao fenomenalno. Sjećam se gola protiv Argentine u osmini finala, kad im je prošao kroz obranu kao zagrijan nož kroz maslac i spremio loptu u rašlje. Zatim je pri izvođenju penala također loptu spremio u 90, kao da je imao 30, a ne 18 godina. U to doba je bio jedan od najboljih napadača na svijetu. I koliko se sjećam, rijetko je za reprezentaciju igrao loše. Od njih javnost uvijek očekuje puno, bez obzira kakvu momčad imali. Očito imaju problem s pritiskom, jer toliko puta ispasti na penale ne može biti slučajno. Uglavnom, nisu baš sam vrh ali nisu ni toliko loši. Igrači im u novije vrijeme jesu precjenjeni, ali reprezentacija gotovo nikad ne propušta velika natjecanja, tako da sigurno nisu krš.
Pazi, ima dosta engleskih igrača koji su bili neprikosloveni u klubovima a za reprezentaciju su jednostavno podbacili. To je pogotovo dostupno kod napadača kojih ja sada nekoliko. Recimo Majkl Oven je mogao da postigne mnogo više u dresu Engleske da se nije sjebao i otišao u madridski real gdje mu je forma drastično opala iako je u dresu engleske dao 40 golova što je velika brojka. On je bio svega 26 godina star kada mu je forma počinjala polako da opada. Robie Fovler, tresao je kao lub mreže EPL-a sredinom 90-tih godina a u reprezentaciji ništa, pa onda dolazi Les Ferdinand i pnaj Ian Wright iz arsenala.
Oni sada imaju solidnu ekipu, ekipu dostujnu velikog takmičenja. Mlada, perspektivna, ambiciozna i talentovana, ali koliko dugo će oni ljubiti grb na svom dresu, to ćemo tek da vidimo.
Nisu krs ali kakvom se fudbalskom velesilom predstavljaju i koliko ulazu u fudbal sramota je da samo "nikad ne propustaju" velika takmicenja. Ne propusta ih ni Svajcarska pa? Bruka je za takvu asocijaciju kao sto je Engleska da konstantno ne mogu dalje od cetvrtfinala na velikom takmicenju, a neretko ispadnu i u grupi ili se ni ne kvalifikuju uopste na turnir. Njihov najveci problemi su sto mladi igraci rano dobiju puno para, sto insistiraju na domacim selektorima, koji su inace krs, i sto im je liga koncipirana tako da FA zaradi sto vise para, umesto da je fokus na forsiranju domacih talenata.
U zadnjih 20 godina su propustili 1 natjecanje i 2 puta ispali u grupi. I kad vidiš koliko su puta ispali na penale, jbg. Naravno da je Engleska reprezentacija, s obzirom na renome kakav ima, rezultatski neuspješna. Sa zaključkom da im igrači premladi zarađuju previše para se slažem, i sam sam napisao da su u zadnje vrijeme precjenjeni (dovoljno je pogledati ovaj transfer rok). Bila je i ona situacija kada su nakon ispadanja sa Svjetskog ili Europskog uhvaćeni kako kartaju u autobusu. Znači, sat vremena nakon eliminacije ih doslovno boli ******. A da su velesila ne misli nitko osim njih. Imali su i strance za izbornike, jednog vrhunskog trenera i jednog idiota, pa nije napravljen pomak. Po meni su imali stvarno jaku reprezentaciju (po imenima) na natjecanjima od 2002 do 2006. I oni su stvarno mogli dosta. A polufinale EURA 1996. su igrali sa prilično slabom ekipom, makar su tada bili domaćini. Btw, danas ili jučer sam pročitao da postoji inicijativa da postrože uvjete za dobijanje dozvola za igrače van EU. Makar, slaba korist od toga. I dalje će Newcastle radije kupit Francuza nego Engleza iste kvalitete, samo 3 puta skupljeg. S druge strane ima likova kao Keegan koji se zalažu za ukidanje omladinskih škola u Premierligašima.
nači ne da je uništiv...![]()
Pogledaj dobro top klubove u engleskoj i reci mi koji ima dobru omladinsku školu. NIJEDAN. Prvak Engleske nema ni 2 Engleza u ekipi. Sve stranci. Mladi engleski talenti su pretežno stacionirani u klubovima koji nisu elitni, ja volim reći u klubovima iz sredine tabele. Odakle je došao Bale, Volkot ? Odakle je došao Lampard ? Jedan southampton je proizveo više talenata nego svi elitni klubovi zajedno.
Pravi engleski fudbal ti se igra u čampionšipu. Tako da se nemojte čuditi kada jedan ličester naguzi jednog mančestera koji je dao 100 miliona funti na transfere.
40 golova na 8 utakmice. To se zove efikasnost. Eh da smo znali da izujemo kladionice.
RTS - naše pravo da vidimo sve.
40 golova na 8 utakmice. To se zove efikasnost. Eh da smo znali da izujemo kladionice.
nači ne da je uništiv...![]()