UEFA takmičenja

Ko osvaja LŠ 2017/2018?

• Atletiko Madrid

• Bajern Minhen

• Barselona

• Čelzi

• Juventus

• Mančester Junajted

• Mančester Siti

• PSŽ

• Real Madrid

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
OK....ako cemo tako daj mi ti jedan dokaz da je Spanska i Serija A skoro podjednaka kao Premijer liga....Jednostavno dokaza nema...ali je tako....nemoramo da trazimo dokaze da je NBA liga najjaca....jednostavno je tako....
Kao prvo pažljivije čitaj, meni su približne španska i engleska liga (zbog stila fudbala i ostalih stvari glas dajem španskoj), dok sam milion puta rekao da je kalčo u ***** i da nije ni približno jak koliko je bio ...

Glavu stavljam na panj da bi Totenhem i Siti da su u Seriji A zavrsili na jedno od tri mesta,zar hoces da kazes da Siti nebi zauzeo prva cetiri mesta u Seriji A prosle sezone....Hajde ovako....da otvorimo temu pa da svi glasaju koja je Liga najjaca....Mada pogledaj i ovo:

I stvarno ne znam gde ti ovde vidiš Nolita ...

Nemoras biti tatko na fudbal pa da znas ko ima vise novca i ko ima boljeg trenera i igrace...
Znam, ali to često ne igra presudnu ulogu kad je krajnji ishod u pitanju ...

A zasto nije Tottenham uspeo da se podigne kao Liverpul...na osnovu cega...
Da nije i budjenje protiv Arsenala i preokret neka nebeska sila ili ludog Van der Varta koji je u zivotnoj formi....Sta vise da pricam.....Zna se ko je prvi...ko je slavio u Londonu....pregazili smo ih......TRPAAAJJJJJ!!!!!
Nije se podigla cela ekipa, nego se podigao jedan igrač koji ih je demolirao (prvi meč) ... Nije Totenhem stiso Inter i sabio ih u svoj 16-erac stvarajući šanse, nego su sva tri gola ista - Bejl uhvati loptu pretrči predribla pola odbrane i gol ...

Protiv Arsenala nisam gledao pa ne mogu da kažem, ali verujem da je tamo ceo tim bio nadahnut, za razliku od meča u milanu gde je Bejl pokidao ...

A jesi li pa ti pricao sa vlasnicima i oni ti rekli da ih zanima......Jednostavno,da ih zanima sigurno bi razbijali sve redom....
Jel ti stvarno ne kapiraš razliku između te dve tvrdnje ili me zajjebavaš??

Poslednja izmena:
Kao prvo pažljivije čitaj, meni su približne španska i engleska liga (zbog stila fudbala i ostalih stvari glas dajem španskoj), dok sam milion puta rekao da je kalčo u ***** i da nije ni približno jak koliko je bio ...
U Spanskoj Primeri samo tri najvise cetiri ekipe su na nivou a u Engleskoj ih ima sest....Tu je kvalitet na strani Premijer lige..
Ti i dalje ne kapiraš da ja za razliku od tebe sa sigurnošću ne znam koje bi mesto Siti zauzeo, dok ti si ubeđen u te stvari koje se ne mogu dokazati ... Možda bi Siti bio prvak, a možda bi bio osmi ...
Ja potpisujem....kao i ogromna vecina...glavu bi svoju odseko ako nebi bio medju prve cetiri ekipe...
Sa ovom listom nisi ništa pokazao čime bi oponirao meni - ja sam rekao da su PL i Primera približne, a kalčo i dalje slab ... A to pokazuje i ta famozna lista ...
Da ali uzni u obzir ekipe koje su donele bodove za tu listu....Vamo su samo zapazenije rezultate u zadnje cetiri godine pravili Real,Barsa,Sevilja i Atletiko a u Premijer Celzi,Liverpul,Arsenal,Mancester,Fulam i sad Totenhem...To pokazuje da je u Premijer ligi ima vise izjednacenijih i kvalitetnijih ekipa od Primere.
Kako onda objašnjavaš činjenicu da je Čelsi bio efikasniji i od Barse i od Reala, pošto Barsa i Real tamo trpaju svakoga sa po 5-0, a u PL to nije toliko često ...
Celzi ima 4 poraza na 14 meca....Barsa i Real sve redom taslace....
Koji nedostatak argumenata? Moj argument je da su te dve lige podjednake, i da je teško odrediti koja je bolja ... Tvoja je da sa sigurnošću tvrdiš da je PL daleko jača ... Ja nemam šta da dokazujem ti imaš ... Iako nije konkretan dokaz, ja ću navesti broj trofeja u Evropi gde su španski timovi skoro duplo bolji ... Tvoj dokaz je tvoje mišljenje da je Premier liga daleko bolja ... Jeste od Bundes lige, i možda kalča, ali mala je razlika u odnosu na Primeru ...
Vec sam pisao o tome....ali ajde da napravimo temu sa anketom pa neka se i ostali ubace u diskusiju(mislim da bi to napravilo havariju ali ajde)....Ako se vecina slaze kao i ti OK....
Evo vidiš, kako ja da nastavim priču sa tobom kad uopšte nisi dobro informisan, a ponašaš se kao da si izneo kakav aksiom ... Od svih pobrojanih jedino Džefren je član prvog tima, i to je odigrao pola utakmice ukupno ove sezone ... Krkić jeste klasa u odnosu na njih zato što on ima šansu da pokaže tu klasu, ostali nemaju ... Ne boj se, čuo sam ja za ostale, ali oni ne dobijaju priliku u Barsi a Krikić je dobija ... I da, Pedru i Busketsu je šansu dao i selektor Španije, a sa njima je bio prvak sveta (pedro malo manje udela ima doduše) ...

I stvarno ne znam gde ti ovde vidiš Nolita ...
Kuurac cu da isecem ako nije u poslednjih mesec dana gol dao Nolito...Rekao sam ''mozda'' protiv Almerije,sad se ne secam meca...Jeste da je selektor Spanije zvao Pedra i Buskeca,ali tek posto ih je Gvardiola izbacio u prvi plan...
Znam, ali to često ne igra presudnu ulogu kad je krajnji ishod u pitanju ...
Novacem nije Siti kupio titulu,ali neuporedivo su bolji nego sto su bili pre....Novcem Celzi nije kupio ligu sampiona,ali su kupili titule i ime...Fudbal je biznis....
Nije se podigla cela ekipa, nego se podigao jedan igrač koji ih je demolirao (prvi meč) ... Nije Totenhem stiso Inter i sabio ih u svoj 16-erac stvarajući šanse, nego su sva tri gola ista - Bejl uhvati loptu pretrči predribla pola odbrane i gol ...
Znaci Mesi je po tebi sam pobedio Arsenala,Vucinic je sam razvalio hrvate....Jeste da je dao tri gola....ali jeebiga....nas igrac......nemoze svako u ekipi da ima ovakvog igraca....

U Spanskoj Primeri samo tri najvise cetiri ekipe su na nivou a u Engleskoj ih ima sest....Tu je kvalitet na strani Premijer lige..
To se da raspraviti, jer su kod pojedinih ekipa velike varijacije ... Ti ćeš ubaciti Liverpul u tu listu ali nećeš Viljareal npr., a oba kluba imaju jake oscilacije ...

Ja potpisujem....kao i ogromna vecina...glavu bi svoju odseko ako nebi bio medju prve cetiri ekipe...
Znači da ne ceniš svoju glavu puno ...

Da ali uzni u obzir ekipe koje su donele bodove za tu listu....Vamo su samo zapazenije rezultate u zadnje cetiri godine pravili Real,Barsa,Sevilja i Atletiko a u Premijer Celzi,Liverpul,Arsenal,Mancester,Fulam i sad Totenhem...To pokazuje da je u Premijer ligi ima vise izjednacenijih i kvalitetnijih ekipa od Primere.
Ne, to pokazuje da si zaboravio Valensiju i Viljareal ... I odnos izjednačenih klubova u Primeri i Premijer ligi je apsolutno isti ...

Celzi ima 4 poraza na 14 meca....Barsa i Real sve redom taslace....
Pa ko je kriv Čelsiju za to što ne mogu da održe formu? Barsa i Real su kadri da održe formu a Čelsi nije ...

Vec sam pisao o tome....ali ajde da napravimo temu sa anketom pa neka se i ostali ubace u diskusiju(mislim da bi to napravilo havariju ali ajde)....Ako se vecina slaze kao i ti OK....
Kakvu anketu? Da li je PL liga najjača na svetu? Ja nemam ništa protiv toga, i rekoh da niko ne bi pogrešio kad bi je nazvao najjačom ligom na svetu ... Pogrešio bi kad bi rekao da je ubedljivo i daleko najjača, jer su nijanse između PL i Primere ...

Kuurac cu da isecem ako nije u poslednjih mesec dana gol dao Nolito...Rekao sam ''mozda'' protiv Almerije,sad se ne secam meca...Jeste da je selektor Spanije zvao Pedra i Buskeca,ali tek posto ih je Gvardiola izbacio u prvi plan...
Možda je dao u kupu protiv onih trećeligaša, i ako ti je ubolo oči onda ne znam šta da ti kažem ... Ispada naučna fantastika to da Guardiola ubaci omladinca u Kup utakmici gde je pobednik izvestan i pre meča ...

I šta ima veze sa tim što ih je Guardiola ubacio u prvi tim? Da li je to presedan u fudbali i u PL se to ne radi?

Novacem nije Siti kupio titulu,ali neuporedivo su bolji nego sto su bili pre....Novcem Celzi nije kupio ligu sampiona,ali su kupili titule i ime...Fudbal je biznis....
Naravno da su bolji, i po meni imaju najjači tima na papiru u PL ... Kao što rekoh zbog tih ulaganja je PL najstabilnija, za neke je i najbolja i nemam ništa protiv toga i neću reći da je taj neko u krivu, ali nikako nije miljama ispred ostalih, i nije odnos kao između NBA i evropskih liga, nego je jako mali ...

Znaci Mesi je po tebi sam pobedio Arsenala,Vucinic je sam razvalio hrvate....Jeste da je dao tri gola....ali jeebiga....nas igrac......nemoze svako u ekipi da ima ovakvog igraca....
Ne, jer je Barsa kidala Arsenal celu tekmu i stvarala šanse, presingom dobijala loptu i apsolutno ih nadigrala ... To je pobeda ekipe gde se pojedinac istakne, a ono Bejlovo je bukvalno rapsodija pojedinca, dok ekipa nije prikazala ni približno isti nivo igre kao i Bejl ... U slučaju Barse i Mesija to je bilo na istom nivou ...

To se da raspraviti, jer su kod pojedinih ekipa velike varijacije ... Ti ćeš ubaciti Liverpul u tu listu ali nećeš Viljareal npr., a oba kluba imaju jake oscilacije ...
Naravno....zna se ko je Liverpul u svetskom fudbalu...zna se da za njih jos uvek igraju Dzerard i Tores......a sta je Viljareal....Taslaci ga Dinamo iz Zagreba.....Smesno...

Ne, to pokazuje da si zaboravio Valensiju i Viljareal ... I odnos izjednačenih klubova u Primeri i Premijer ligi je apsolutno isti ...
Tacno je da nisam nabrojao Valensiju i Viljareal ali zato sto nisu imali zapazeni ucinak u Evropi,onda znaci da sam zaboravio i Aston Vilu,Everton i Bolton...

Pa ko je kriv Čelsiju za to što ne mogu da održe formu? Barsa i Real su kadri da održe formu a Čelsi nije ...
Jaca liga :mrgreen: Teze utakmice,svake druge nedelje derbi....Zajebano je to....
Možda je dao u kupu protiv onih trećeligaša, i ako ti je ubolo oči onda ne znam šta da ti kažem ... Ispada naučna fantastika to da Guardiola ubaci omladinca u Kup utakmici gde je pobednik izvestan i pre meča ...
:eek: Covek ima 23 godina ;)
A kako je brate npr.Zefran zbrao 12 nastupa u sampionatu...
Naravno da su bolji, i po meni imaju najjači tima na papiru u PL ... Kao što rekoh zbog tih ulaganja je PL najstabilnija, za neke je i najbolja i nemam ništa protiv toga i neću reći da je taj neko u krivu, ali nikako nije miljama ispred ostalih, i nije odnos kao između NBA i evropskih liga, nego je jako mali ...
Daleko od toga da su priblizne lige,rekao sam sta sam imao da ne ponavljam....Jednostavno Real i Barselona su mozda bolji od Celzija i Mancestera ali zato Atletiko,Sevilja,Valensija i Viljareal nisu od Arsenala,Sitija,Liverpula i Totenhema...
I šta ima veze sa tim što ih je Guardiola ubacio u prvi tim? Da li je to presedan u fudbali i u PL se to ne radi?
Nije problem sam ulazak u prvi tim,nego sto se ovoga tice nas dvojica smo debelo skrenuli sa kursa tako da ovo nema veze sa onim sto sam rekao na pocetku.. :hahaha:
Ne, jer je Barsa kidala Arsenal celu tekmu i stvarala šanse, presingom dobijala loptu i apsolutno ih nadigrala ... To je pobeda ekipe gde se pojedinac istakne, a ono Bejlovo je bukvalno rapsodija pojedinca, dok ekipa nije prikazala ni približno isti nivo igre kao i Bejl ... U slučaju Barse i Mesija to je bilo na istom nivou ...
Jeebiga brate,Hari je od njega napravio na ovakog igraca,sta ces...on je nas igrac i pravi nam rezultat....Uostalom drugi i treci gol su asistencije Kabula odnosno Lenona...

A koliko puta je Celzi osvojio Ligu sampiona?:lol:

Nadam se da necemo vise cekati da Celzi posle 100 godina postane prvi put sampion Evrope:D

Ja Celzi gotivim,ali ti sad prozivas Inter koji ima 3 titule sampiona Evrope,a Celzi nema nijednu,pa ti vidi sta je tu smesno...;)

Nijednom je nijesmo osvojili zato sto je bila pretplacena za iste timove... Samo se nekoliko cuda desilo u LS pa da pobjednik bude neko potpuno neocekivan(Celzi nije bio te srece u to vrijeme)...
Pratio si Ligu sampiona ovih godina tako da tvoja sala i nije na mjestu... Ne bismo mi uopste toliko cekali da je sve posteno...ali moramo da se navikavamo na stvari na koje se ne treba navikavati...

Normalno da prozivam... Jedan od velikih razloga zasto sam i zavolio Celzi je bio taj sto je bio borben klub koji nije bio poznat po trofejima vec po srcu... Muka mi je od istih klubova koji zauzimaju iste pozicije... Vrijeme je za smjenu...
Tako da sam uz Borusiju, Salke, Betis, Sampdoriju, Aston Vilu, Totenhem...a ne uz Real, Mancester...

Za 100 godina ulaganja osvojiti 3 Lige sampiona...i za 10 godina ulaganja ne osvojiti nijednu... Mi u svakom slucaju bolje stojimo...

P.S. Nijesam ni ja mriztelj Intera...naprotiv...;)

Iznio bih samo neke cinjenice...

Dugi niz godina Premijer liga je najbolja na svijetu... Lista nije napravljena juce...vec se moze pogledati svake godine... I svake godine je ista liga na prvom mjestu... Iz toga mozemo zakljuciti da je neko stvarno zasluzeno najbolji jer nema smjene u vrhu, vec je stanje isto... Iz toga takodje mozemo zakljuciti da se ne radi o nijansama, vec o krupnijim razlikama...jer vrh se ne moze kontinuirano sacuvati nijansama... Premijer liga je najgledanije takmicenje na svijetu...gledanije i od NBA lige... Gledanost u takvim okvirima govori i o kvalitetu...

Mancester Siti sve vise lici na tim(to se najbolje vidjelo u utakmici protiv Arsenala...koju su izgubili)... Ja bih stavio svoju glavu na panj da bi Mancester Siti bio sampion u Italiji(to ne znaci da ja ne cijenim svoju glavu, vec sam siguran u kvalitet Mancestera kao sto sam i siguran da ce ujutro sunce izaci na istoku)...

Celzi nije kupio ime, ni titule... Ime je vec imao... A titule se ne kupuju...vec zasluzuju... Zato Arsenal, Juventus, Milan, Mancester Siti i Liverpul ne mogu da osvoje nista... Ali svaka od ovih ekipa radi na sebi...tako da u blizoj buducnosti mogu da ocekuju trofeje...

Celzijev tim je izresetan povredama i suspenzijama...i i pored toga su prvi u svojoj ligi(koja je najjaca na svijetu) i najbolji u Ligi sampiona... Real i Barselona imaju svoje najbolje timove na okupu i rezultati koje prave uopste nijesu iznenadjenje... Celzi itekako prati ritam najboljih jer je na prvom mjestu...prema tome, Celzi odlicno odrzava formu... Problem je sto Celzijevu prvobitnu formu nije jos niko sustigao pa kada Celzi malo popusti onda se spusti samo na formu ostalih najboljih... Kada je Celzi imao 5 i 6 bodova prednosti u svojoj ligi ostali vrhovi liga su bili u 2 boda... Mozemo da zakljucimo da Celzi diktira ritam a ne Real i Barselona... Do Nove godine(a po trenutnim prognozama i prije) cemo imati cijeli tim na okupu a onda cu vas pitati sta mislite o Celzijevoj formi... Do tada uzivajte u nasim partijama i u predstojecem ``El klasiku``;)

Iznio bih samo neke cinjenice...

Dugi niz godina Premijer liga je najbolja na svijetu... Lista nije napravljena juce...vec se moze pogledati svake godine... I svake godine je ista liga na prvom mjestu... Iz toga mozemo zakljuciti da je neko stvarno zasluzeno najbolji jer nema smjene u vrhu, vec je stanje isto... Iz toga takodje mozemo zakljuciti da se ne radi o nijansama, vec o krupnijim razlikama...jer vrh se ne moze kontinuirano sacuvati nijansama... Premijer liga je najgledanije takmicenje na svijetu...gledanije i od NBA lige... Gledanost u takvim okvirima govori i o kvalitetu...

Mancester Siti sve vise lici na tim(to se najbolje vidjelo u utakmici protiv Arsenala...koju su izgubili)... Ja bih stavio svoju glavu na panj da bi Mancester Siti bio sampion u Italiji(to ne znaci da ja ne cijenim svoju glavu, vec sam siguran u kvalitet Mancestera kao sto sam i siguran da ce ujutro sunce izaci na istoku)...

Celzi nije kupio ime, ni titule... Ime je vec imao... A titule se ne kupuju...vec zasluzuju... Zato Arsenal, Juventus, Milan, Mancester Siti i Liverpul ne mogu da osvoje nista... Ali svaka od ovih ekipa radi na sebi...tako da u blizoj buducnosti mogu da ocekuju trofeje...
Celzijev tim je izresetan povredama i suspenzijama...i i pored toga su prvi u svojoj ligi(koja je najjaca na svijetu) i najbolji u Ligi sampiona... Real i Barselona imaju svoje najbolje timove na okupu i rezultati koje prave uopste nijesu iznenadjenje... Celzi itekako prati ritam najboljih jer je na prvom mjestu...prema tome, Celzi odlicno odrzava formu... Problem je sto Celzijevu prvobitnu formu nije jos niko sustigao pa kada Celzi malo popusti onda se spusti samo na formu ostalih najboljih... Kada je Celzi imao 5 i 6 bodova prednosti u svojoj ligi ostali vrhovi liga su bili u 2 boda... Mozemo da zakljucimo da Celzi diktira ritam a ne Real i Barselona... Do Nove godine(a po trenutnim prognozama i prije) cemo imati cijeli tim na okupu a onda cu vas pitati sta mislite o Celzijevoj formi... Do tada uzivajte u nasim partijama i u predstojecem ``El klasiku``;)

Potpisujem :ok:
Samo da kazem na sta sam mislio kada sam reko da je Celsi kupio titulu i ime....Titule su zasluzene....za njih skidam kapu....ime je i ranije imao....za mene je Tottenham oduvek imao ime,ime ima i Radnicki Nis....ali kad kazem ime mislim na reputaciju u Svetu fudbala....Celzi pre dolaska Abramovica nije ni priblizno onaj sto je bio pre njega....Siti pre dolaska seika nije ni trunka onog starog....Tottenham pre dolaska Rednapa nije bio ovakav....Ja skidam kapu vlasnicima,oni su napravili klub na ono sto jesu...To je bio moj odgovor na Walkenovu konstantaciju da ''novac ne igra bitniju ulogu u fudbalu'' a ja iznosim suprotno...Fudbal je biznis,klubovi koji ne ulazu nemogu se nadati uspesima,ali kao i svaki biznis neki put se ulaganja u nesto i ne isplate....Ovo sam trebao da napisem...ali pogubio sam se bio medju onim postovima i citatima tako da sam gledao sto manje da pisem jer mislim da ce Walken razumeti ,a ispalo je da sam rekao nesto sasvim suprotno od onoga sto mislim...A brate tebi skidam kapu kad te nije mrzelo da citas ono cudo... :kpozdrav:

Naravno....zna se ko je Liverpul u svetskom fudbalu...zna se da za njih jos uvek igraju Dzerard i Tores......a sta je Viljareal....Taslaci ga Dinamo iz Zagreba.....Smesno...
Pa šta onda što igraju Džerard i Tores, to im ne garantuje uvek rezultate, kao ni ime njihovo ... Normalno da se zna šta je Liverpul, ali oni svake godine moraju da opravdavaju ime, da ne bi ponovili sudbinu Notingema ... Zna se i da je Notingem dvostruki šampion Evrope, pa ***** ...

Viljareal je gradić od 50.000 stanovnika, čiji je klub već 5-6 godina među 4-5 najboljih španskih ekipa, i koji je igrao polufinale LŠ-a ... Viljareal je klub koji je izbacio Inter pre par godina, i koga je Arsenal onomad teškom mukom izbacio iz polufinala golom iz penala pred kraj (kasnije u drugom dvomeču su dosta bolji bili) ...

Tacno je da nisam nabrojao Valensiju i Viljareal ali zato sto nisu imali zapazeni ucinak u Evropi,onda znaci da sam zaboravio i Aston Vilu,Everton i Bolton...
Valensija je osvojila Kup Uefa, a Viljareal je igrao polufinale i četvrtfinale LŠ-a ... Ako Vila, Everton i Bolton imaju takve uspehe onda ih slobodno stavi na listu ...

:eek: Covek ima 23 godina ;)
A kako je brate npr.Zefran zbrao 12 nastupa u sampionatu...
Jebbem li ga, nisam mu zagledao krštenicu, mislio sam da je omladinac jer ne dobija šansu u prvom timu i igra za Barsu B ...

U tih 12 nastupa Žefren je odigrao možda dve cele utakmice, ostalo po 10-ak minuta ... I to za dve godine ... Ako je to tebi rizik koji Guardiola ne bi smeo u PL, onda ne znam šta da ti kažem ...

Daleko od toga da su priblizne lige,rekao sam sta sam imao da ne ponavljam....Jednostavno Real i Barselona su mozda bolji od Celzija i Mancestera ali zato Atletiko,Sevilja,Valensija i Viljareal nisu od Arsenala,Sitija,Liverpula i Totenhema...
I ja sam rekao šta sam imao ...

Moj argument je ta lista koja kaže da su približni, i duplo više osvojenih trofeja španskih timova u evropskim okvirima, a tvoj je tvoje mišljenje ...

To je bio moj odgovor na Walkenovu konstantaciju da ''novac ne igra bitniju ulogu u fudbalu'' a ja iznosim suprotno...Fudbal je biznis,klubovi koji ne ulazu nemogu se nadati uspesima,ali kao i svaki biznis neki put se ulaganja u nesto i ne isplate....Ovo sam trebao da napisem...ali pogubio sam se bio medju onim postovima i citatima tako da sam gledao sto manje da pisem jer mislim da ce Walken razumeti ,a ispalo je da sam rekao nesto sasvim suprotno od onoga sto mislim...
A gde sam ja to rekao da fudbal nije biznis i da novac ne igra bitniju ulogu u fudbalu????

Pa sto puta sam napisao da je PL najstabilnija baš zbog tih ulaganja, i da je izuzetno jaka liga, verovatno i najjača, i jedino u čemu se ne slažem je to da je miljama ispred ostalih, i da su klubovi iz PL daleko jači od klubova iz Primere ... To nikako nije tačno, koji god kriterijum da uzmeš ...

Dugi niz godina Premijer liga je najbolja na svijetu... Lista nije napravljena juce...vec se moze pogledati svake godine... I svake godine je ista liga na prvom mjestu... Iz toga mozemo zakljuciti da je neko stvarno zasluzeno najbolji jer nema smjene u vrhu, vec je stanje isto... Iz toga takodje mozemo zakljuciti da se ne radi o nijansama, vec o krupnijim razlikama...jer vrh se ne moze kontinuirano sacuvati nijansama...
Može se vrh sačuvati nijansama, razlika između PL i Primere nije u 15 bodova nego u dva tri ... Kao što Đoković drži treće mesto godinama, ne znači to da je on miljama ispred Mareja, nego su nijanse u pitanju ... Ja mogu da se složim da je PL zasluženo najbolja, ali ne mogu da je ona daleko, daleko najbolja kao što se potencira ...

Premijer liga je najgledanije takmicenje na svijetu...gledanije i od NBA lige... Gledanost u takvim okvirima govori i o kvalitetu...
Onda Grizli gledaj farmu i bićeš kvalitetniji čovek, jer po tvojoj teoriji, Farma je daleko kvalitetnija od kulturno-obrazovanog programa jer je daleko gledanija ...

I Real je svih ovih godina imao kvalitet, i u igračkom i u trenerskom smislu pa je bio ćorak u LŠ-a ... Po meni Siti nakon Barse i Reala ima najjači tim na papiru, a da li bi bio prvak u Italiji ne znam ... Kao kad bih ja bio siguran da bi Juve bio prvak na ostrvu ... Glupost na kub ...

A titule se ne kupuju...vec zasluzuju...
Pa što ih ranije nisu zasluživali nego su morali da dovode Esijena za 50 miliona, Drognu za 30, Robena, Čeha, Karvalja, Kola, Ševčenka i ostale ...

Pa šta onda što igraju Džerard i Tores, to im ne garantuje uvek rezultate, kao ni ime njihovo ... Normalno da se zna šta je Liverpul, ali oni svake godine moraju da opravdavaju ime, da ne bi ponovili sudbinu Notingema ... Zna se i da je Notingem dvostruki šampion Evrope, pa ***** ...
.
Pa oni su u mnogo bolje rezultate i u Evropi i u svojoj ligi pokazali od Viljareala...Daleko je Liverpil od Notingema...

Viljareal je gradić od 50.000 stanovnika, čiji je klub već 5-6 godina među 4-5 najboljih španskih ekipa, i koji je igrao polufinale LŠ-a ... Viljareal je klub koji je izbacio Inter pre par godina, i koga je Arsenal onomad teškom mukom izbacio iz polufinala golom iz penala pred kraj (kasnije u drugom dvomeču su dosta bolji bili) ...
Valensija je osvojila Kup Uefa, a Viljareal je igrao polufinale i četvrtfinale LŠ-a ... Ako Vila, Everton i Bolton imaju takve uspehe onda ih slobodno stavi na listu ...
Za rejting lige se gleda poslednje cetiri sezone....Ovo je bilo-pitaj kuurac...
U tih 12 nastupa Žefren je odigrao možda dve cele utakmice, ostalo po 10-ak minuta ... I to za dve godine ... Ako je to tebi rizik koji Guardiola ne bi smeo u PL, onda ne znam šta da ti kažem ...
Zefran je odigrao 12 nastupa u poslednjoj sezoni....Zapitaj se zasto Kakuta,Borini,Staridz i pre Matic nisu ni po desetak minuta provirili na terenu...

A gde sam ja to rekao da fudbal nije biznis i da novac ne igra bitniju ulogu u fudbalu????

Pa sto puta sam napisao da je PL najstabilnija baš zbog tih ulaganja, i da je izuzetno jaka liga, verovatno i najjača, i jedino u čemu se ne slažem je to da je miljama ispred ostalih, i da su klubovi iz PL daleko jači od klubova iz Primere ... To nikako nije tačno, koji god kriterijum da uzmeš ...
Rekao si da rezultat i ulaganje na znaci rezultat...A ja sam ti naveo primere Sitija i Celzija koji su sad gde jesu zahvaljujuci novcu....Uostalom kakva bi bila Ruska liga da se tamo ne ulaze,a kakva bi bila nasa Super liga da se u nju ulaze...

Pa oni su u mnogo bolje rezultate i u Evropi i u svojoj ligi pokazali od Viljareala...Daleko je Liverpil od Notingema...
Prošle godine su bili 7-i ...

Za rejting lige se gleda poslednje cetiri sezone....Ovo je bilo-pitaj kuurac...
Kao prvo, rejting se gleda poslednjih 5 sezona, kao drugo Viljareal je ispao 2006-e u polufinalu (to se briše sledeće godine), a u četvrtfinalu 2009-e ja mislim ... Valensija je takođe igrala ono četvrtfinale sa Čelsijem kad je tesno ispala ...

I kaži mi koji od Engleskih timova su igrali LŠ-a osim velike četvroke? Niko, izuzev Totenhema sada ... Iz Primere su Barsa, Real, Valensija, Viljareal, Atletiko i Sevilja igrali drugi krug takmičenja ... I ti onda onda spominješ Bolton i Aston Vilu kao klubove koje bi trebao da navedeš ako ja navedem Atletiko i Viljareal ... Proveri prvo jebbiga ... Sve je to bilo u proteklih 5 sezona izuzev Valensijinog osvajanja Kupa Uefa ...

Zefran je odigrao 12 nastupa u poslednjoj sezoni....Zapitaj se zasto Kakuta,Borini,Staridz i pre Matic nisu ni po desetak minuta provirili na terenu...
Nisu odigrali zato što nemaju kvalitet ... a ti se zapitaj zašto Bejl, Vilšer, Čikarito i ostali igraju stalno i starteri su, a Žefern je u dve godine skupio 120 minuta ...

Poslednja izmena:
Rekao si da rezultat i ulaganje na znaci rezultat...A ja sam ti naveo primere Sitija i Celzija koji su sad gde jesu zahvaljujuci novcu....Uostalom kakva bi bila Ruska liga da se tamo ne ulaze,a kakva bi bila nasa Super liga da se u nju ulaze...
Pa normalno da ne znače rezultat iz prostog razloga što i drugi ulažu ... Igra bitnu ulogu, jer pruža jednake uslove kao što imaju i ostali najbogatiji klubovi, ali ne znači rezultat upravo iz tog razloga što i drugi ulažu ...

Nije dovoljno uložiti u tim i dobiti rezultat, to ne može niko da garantuje jer pored Sitija i Real i Barsa ulažu velike pare, i Inter i Milan, i Čelsi i Mančester ... Kako onda ti onda svima njima da garantuješ rezultat?

I Siti nemoj navoditi, jer oni nisu još nigde i sa ovim ulaganjem treba minimum polufinale LŠ-a da igraju ...

Prošle godine su bili 7-i ...
Da...ali su bili iza Celzija,Mancestera,Arsenala,Totenhema i Sitija...Tako da su oni jaki...ali nedovoljno za ove timove ispred...
Kao prvo, rejting se gleda poslednjih 5 sezona, kao drugo Viljareal je ispao 2006-e u polufinalu (to se briše sledeće godine), a u četvrtfinalu 2009-e ja mislim ... Valensija je takođe igrala ono četvrtfinale sa Čelsijem kad je tesno ispala ...

I kaži mi koji od Engleskih timova su igrali LŠ-a osim velike četvroke? Niko, izuzev Totenhema sada ... Iz Primere su Barsa, Real, Valensija, Viljareal, Atletiko i Sevilja igrali drugi krug takmičenja ... I ti onda onda spominješ Bolton i Aston Vilu kao klubove koje bi trebao da navedeš ako ja navedem Atletiko i Viljareal ... Proveri prvo jebbiga ... Sve je to bilo u proteklih 5 sezona izuzev Valensijinog osvajanja Kupa Uefa ...
Everton i Aston Vila da igraju Ligu Sampiona prosli bi u drugu fazu...ali zato sto samo cetiri ekipe idu u to takmicenje oni jesu dobri,ali nemogu protiv Arsenala,MAncestera,Celzija i Totenhema...
Nisu odigrali zato što nemaju kvalitet ... a ti se zapitaj zašto Bejl, Vilšer, Čikarito i ostali igraju stalno i starteri su, a Žefern je u dve godine skupio 120 minuta ...
Dzefran i Nolito da imaju kvalitet nebi igrali u 23 godina u Barsi B a u A timu dobijali koliku-toliku sansu....Bejl,Vilsir i Cikartito imaju oko 20 godina ali su klase,igraju u prvom timu,,,

Pa normalno da ne znače rezultat iz prostog razloga što i drugi ulažu ... Igra bitnu ulogu, jer pruža jednake uslove kao što imaju i ostali najbogatiji klubovi, ali ne znači rezultat upravo iz tog razloga što i drugi ulažu ...

Nije dovoljno uložiti u tim i dobiti rezultat, to ne može niko da garantuje jer pored Sitija i Real i Barsa ulažu velike pare, i Inter i Milan, i Čelsi i Mančester ... Kako onda ti onda svima njima da garantuješ rezultat?

I Siti nemoj navoditi, jer oni nisu još nigde i sa ovim ulaganjem treba minimum polufinale LŠ-a da igraju ...
Pogledaj Siti i Celzi kakvi su bili bez ulaganja....pogledaj sad.....nemoze se novcem uzeti Liga Sampiona ali kvalitet moze....a oni su kupili kvalitet koji nemaju Viljareal,Atletiko i Sevilja....

Da...ali su bili iza Celzija,Mancestera,Arsenala,Totenhema i Sitija...Tako da su oni jaki...ali nedovoljno za ove timove ispred...
LIverpul je prošle godine bio očajan, oni prošle godine nisu bili uopšte jaki, tako da njih nema smisla upoređivati sa ostalima nego jedino sa njima samima ... Isto kao Juve prošle godine - bili su očajni, a ne jaki ali nedovoljno za ove ispred ...

Everton i Aston Vila da igraju Ligu Sampiona prosli bi u drugu fazu...ali zato sto samo cetiri ekipe idu u to takmicenje oni jesu dobri,ali nemogu protiv Arsenala,MAncestera,Celzija i Totenhema...
Everton je pre 4-5 sezona imao šansu da igra LŠ, i nije uspeo ... Ispao je od Viljareala, a ti tvrdiš da bi prošli u drugu fazu ... Uozbilji se malo, razumem da voliš PL, ali ne razumem to preterano glorificiranje i to bez valjanog osnova ...

Dzefran i Nolito da imaju kvalitet nebi igrali u 23 godina u Barsi B a u A timu dobijali koliku-toliku sansu....Bejl,Vilsir i Cikartito imaju oko 20 godina ali su klase,igraju u prvom timu,,,
Pa nemaju toliki kvalitet, o tome ti i pričam, a ti zapeo za njih kao da dobijaju svaku tekmu šansu i da igraju po poluvreme, a Nolito odigrao jedan meč ove sezone, Žefren jedan i po meč ... Zbog toga i Kakuta, Matić i ostali ne igraju - nemaju taj kvalitet kao što ga ima Bejl ili Čikarito, ili ko što je imao Mesi kad je ubačen u prvi tim ...

Sve ovo je započelo tvojom konstatacijom da Guardiola ne bi smeo to da radi u PL (iako ne radi ni u Primeri), što je nebuloza na kvadrat ...

Pogledaj Siti i Celzi kakvi su bili bez ulaganja....pogledaj sad.....nemoze se novcem uzeti Liga Sampiona ali kvalitet moze....a oni su kupili kvalitet koji nemaju Viljareal,Atletiko i Sevilja....
Pa naravno da se može kupiti kvalitet novcem, ali do njega se može doći i bez prevelikog ulaganja, kao što je Valensija uzela dve titule i dva puta igrala finale LŠ, Viljareal je igrao polufinale, a Ateletiko je uzeo Kup UEFA ... Ne možeš reći da nemaju kvalitet ... Siti tek treba da potvrdi, dok je Čelsi ipak malo potvrdio u odnosu na uloženo ...

OK....pobedio si...
Uporedi ovu raspravu sa onom Žigić - Kleo, gde je u tom odnosu ustaljeno mišljenje da je Kleo miljama ispred Žigića, i da će Srbija biti daleko, daleko bolja sa Kleom umesto sa Žigićem ...

I u toj raspravi i u ovoj sada, ja mogu da se složim da je Kleo bolji od Žigića, i da je PL jača od Primere, ali ako se sagledaju sve činjenice i ako se pravilno uporede sve situacije dođe se do zaključka da se razlika ne meri svetlosnom godinom, nego da je mnogo manja nego što se misli da jeste ...

Kao što si sebi stvorio percepciju da je Žigić bolji, stvori i takvu da je Primera bolja i vremenom će ti biti ...

Može se vrh sačuvati nijansama, razlika između PL i Primere nije u 15 bodova nego u dva tri ... Kao što Đoković drži treće mesto godinama, ne znači to da je on miljama ispred Mareja, nego su nijanse u pitanju ... Ja mogu da se složim da je PL zasluženo najbolja, ali ne mogu da je ona daleko, daleko najbolja kao što se potencira ...

Onda Grizli gledaj farmu i bićeš kvalitetniji čovek, jer po tvojoj teoriji, Farma je daleko kvalitetnija od kulturno-obrazovanog programa jer je daleko gledanija ...

I Real je svih ovih godina imao kvalitet, i u igračkom i u trenerskom smislu pa je bio ćorak u LŠ-a ... Po meni Siti nakon Barse i Reala ima najjači tim na papiru, a da li bi bio prvak u Italiji ne znam ... Kao kad bih ja bio siguran da bi Juve bio prvak na ostrvu ... Glupost na kub ...

Pa što ih ranije nisu zasluživali nego su morali da dovode Esijena za 50 miliona, Drognu za 30, Robena, Čeha, Karvalja, Kola, Ševčenka i ostale ...

Primjer nije dobar jer je Novak gubio 3. mjesto a Premijer liga ne gubi prvo mjesto vec godinama...to su znacajne razlike...znaci da nijesu samo nijanse u pitanju...
I Bolt je bolji od Geja...i radi se o nijansama...zato je sad Gej bolji od Bolta...ali ponavljam da Premijer liga ne gubi svoje prvo mjesto...
Ne kazem ja da su razlike u svjetlosnim godinama vec su samo znacajne...

Sto se tice gledanosti, ja sam bio veoma precizan... Rekao sam u tim okvirima...a jasno je da su u pitanju svjetski... Farma je mozda gledana ali samo u ovom podrucju(ja je npr. nijednom nijesam pogledao)... Mnogo bolji reper su svjetska desavanja nego desavanja u mjestima u kojima je Grand vrhunac i u kojima se predsjednici sportskih klubova ubijaju toliko cesto kao da su odabrani za odstrijel(ali isto tako ne kazem da se iz ovih desavanja ne moze nauciti kako da postanes kvalitetniji covjek)...

Liga sampiona ne smije biti mjerilo za negativne rezultate...jer cesto sreca zna da presudi(za sada ne znamo kako se sreca rasporedjuje...da li pravedno ili ne?!)... Osim toga, prilican broj timova je imao boljeg trenera od Reala(a cesto kazu da trener i ne igra veliku ulogu ako ima odlican tim na raspolaganju...ja nijesam od tih koji to pricaju)... Kapelo je bio najbolje sto su imali ali njemu su dali pismeni pozdrav(da sam navijac Reala iskoristio bih onaj smajli koji udara glavom u zid...ali posto nijesam, nije bitno)... Huande Ramos je covjek sa druge planete, njemu treba mir i vrijeme(to u Realu nikada ne bi dobio, tako da je pogrijesio sto je uopste i dolazio...nije pogrijesio sto se tice finansijske strane) Juve ne moze biti prvak u Engleskoj jer se radi o ogromnim razlikama izmedju liga i to na stetu Kalca... Siti bi sa istim igrackim kadrom spao sa konja na magarca sto se tice konkurencije(zato i Spurs i ja stavljamo glavu na panj)...
Ja tebi ne pricam da pricas gluposti...nego se samo zamislim i kazem u sebi: ``Pa mozda covjek i ima pravo...``, i onda analiziram sta si rekao i sa time se slozim ili ne...ali nikad to ne kvalifikujem kao glupost jer te toliko postujem(postujem te toliko da smatram da ne pricas gluposti)...

Ti hoces da kazes da ne bi kupio igrace te klase da imas novca(i da si na mjestu vlasnika kluba) a da su ti neophodni(mozda i ne bi...ali bi bio cicija i covjek koji je nezainteresovan za svoj klub)?!
Proces dolaska do titule se ubrzava kupovinom igraca(neko kupuje mladje igrace, neko starije...kupuju u zavisnosti sta im treba tj. za kakav projekat su se odlucili)... Do novca za te kupovine mozes doci na vise nacina... Tim moze da postepeno postaje bolji ali za takve poduhvate je neophodno mnogo vise vremena a rizik je mnogo veci...

Neko kupuje 100 godina, a neko 10...
Celzi ne moze uopste da dostigne ulaganja npr. Mancester Junajteda(ako proporcionalno izracunamo sta su ulozili od osnivanja kluba)... Postoji u stvari mogucnost...sa ovim tempom ne prije 100 godina... Kada ti i ja budemo imali po 125 godina...tada bi trebalo da ulaganja budu ekvivalentna pa cemo utvrditi ko je bolje zavrsio posao(zbrojati titule i ispricati se ko ljudi sa puno energije kako nam i prilici o tome sta smo sve gledali za tih 115-120 godina...na forumu ili jos bolje uzivo)...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back