Udario sam auto

milosmanijak

Početnik
Poruka
43
Udario sam vozilo dok sam preticao u raskranici covek je skretao levo ne secam se da je dao zmigavac... uglavnom ja sam kriv a covek je naduvao 0.25 koliko ce meni osiguranje da naplati stetu i kako (ulubio sam mu vrata i krilo) znam da nije nrka velika steta ali kako bi oni meni naplatili stetu ako je procene na 1500evra

Kako znaš da je bio pod uticajem alkohola .
Promili ne znače da je pod uticajem .

Ja ne pijem , ali Krit je u EU.
Napisao je u uvodu da je taj naduvao 0,25 promila (u SRB je dozvoljeno 0,20) pa sledi da je bio pod uticajem alkohola, tako ga tacnije tretira vazeci zakon.
Nemacka je takodje u EU, tamo je dozvoljeno 0,05 promila, pazi to. A na Kipru je 0,5 a ne kao sto ti kazes 0,9 - na Malti je 0,8 a u svim ostalim dzravama EU je ispod 0,5. U Rumuniji i Slovackoj ne smes imati ni zrnce alhohola u krvi.

Poslednja izmena od moderatora:
Napisao je u uvodu da je taj naduvao 0,25 promila (u SRB je dozvoljeno 0,20) pa sledi da je bio pod uticajem alkohola, tako ga tacnije tretira vazeci zakon.
Nemacka je takodje u EU, tamo je dozvoljeno 0,05 promila, pazi to. A na Kipru je 0,5 a ne kao sto ti kazes 0,9 - na Malti je 0,8 a u svim ostalim dzravama EU je ispod 0,5. U Rumuniji i Slovackoj ne smes imati ni zrnce alhohola u krvi.

Srpski vozači.

Season 6 What GIF by The Office

Udario sam vozilo dok sam preticao u raskranici covek je skretao levo ne secam se da je dao zmigavac... uglavnom ja sam kriv a covek je naduvao 0.25 koliko ce meni osiguranje da naplati stetu i kako (ulubio sam mu vrata i krilo) znam da nije nrka velika steta ali kako bi oni meni naplatili stetu ako je procene na 1500evra
Štetu plaća tvoje osiguranje, a ne ti. Tebe će samo prebaciti u mnogo skuplji razred što ćeš itekako osetiti kad sledeći put budeš registrovao kola.
Veći je tu problem to što je preticanje u raskrsnici ozbiljan prekršaj za koji se gubi dozvola na više meseci. Okolnost da je zbog toga došlo do saobraćajne nezgode je svakako otežavajuća.

Štetu plaća tvoje osiguranje, a ne ti. Tebe će samo prebaciti u mnogo skuplji razred što ćeš itekako osetiti kad sledeći put budeš registrovao kola.
Veći je tu problem to što je preticanje u raskrsnici ozbiljan prekršaj za koji se gubi dozvola na više meseci. Okolnost da je zbog toga došlo do saobraćajne nezgode je svakako otežavajuća.
Ja bi im trajno oduzeo auto

Ako je bio pod uticajem alkohola ON JE KRIV
Taj pod uticajem alkohola je kriv za voznju pod uticajem alkohola a ne za saobracajni udes. Za saobracajni udes je kriv covek koji je postavio tu pricu na ovaj forum te on/njegovo osiguranje placa troskove stete na vozilu. Ocito ne poznajes dovoljno zakon o saobracaju.

A da je recimo taj koji je prouzrokovao sudar, odnosno krivac, bio pod uticajem alkohola u trenutku sudara osiguranje mu ne bi pokrilo nacinjenu stetu vec bi to morao placati iz svog dzepa. Jer kad potpisujes polisu osiguranja tamo negde stoji da u slucaju sudara koji je prouzrokovan voznjom pod uticajem alkohola, droga i lekova i svim ostalim stanjima koji su u suprotnosti sa zakonom o saobracaju ta polisa ne vredi. Pa je tako moj brat od strica pre 5-6 godina napravio sudar pod uticajem majka mare, gadno ostetio neki dzip i ozbiljno povredio neku devojku u njemu. Vozac tog dzipa je bio pod uticajem alkohola ali je sudar izazvao moj rodjak te je on proglasen krivim i osudjen na 30 dana Padinjaka plus sve druge stvari (novcana kazna, negativni poeni). No problem po njega je nastupio kada je dobio racun za popravku tog dzipa i kad je otisao na sudjenje po privatnoj tuzbi povredjene devojke. Sve zajedno to ga je izaslo 30 hiljada eura koje, naravno, nije imao. Na kraju smo se skupili mi iz rodbine da platimo to jer je moj stric trebao da zavrsi pod stare dane na ulici - hteo je da prodaje kucu da izvuce sina od duznicke robije.

Poslednja izmena:
Šta bi na kraju sa ovim?

Back