Udaj se na brzinu, kaj se natenane

Sto se tice, da li je cesca duga veza a kratak brak ili obrnuto....mislim da nema pravila....da su najbolji brakovi ljudi koji provedu zaista dugo vremena zajedno, ali ne samo zabavljajuci se vec i deleci probleme i zivot, resavajuci ih...da bi to nastavili da rade i u braku...veza mi smo mladi i super nam je..koliko god trajala ne dodnosi garanciju srecnog i dugog braka...

Mislim da to zavisi od od toga kako neko razmislja o braku.Nekada je bilo normalno da se ljudi zene, udaju, razvode, a danas da zive zajedno, po potrebi su verenici ili u nevencanom nraku.Dakle, ako neko smatra da mu je BRAK zelja, buducnost i perspektiva , on ce sazrevanjem ZELETI da u nekome vidi partnera za brak.E, ako se to desi za par meseci, a to moze da bude 2, 3, 6 meseci i u tom peridu upozna nekog, tj. budu situacije i lepe i ruzne u kojima mozemo da vidimo kakav je ko i da li nam TAKAV odgovara, onda TO nije kratak period i ne mora da bude moda ili hir! Duzina veze ne mora da bude garancija da cemo nekoga dobro upoznati, vec nasa zrelost da procenimo coveka u razlicitim okolnostima...ukoliko zaljubljenost ne da nekim osobinama drugu boju, ili ako racio prevagne, i OPET nekim osobinama da drugu boju!!!

Verujem da nema pravila...
Mm i ja smo posle 7 meseci počeli da živimo zajedno... živeli zajedno 4 godine... pa se venčali...
Svima toplo preporučujem zajednički život... posle 6 meseci zaj. života se vidi, ili ste jedno za drugo ili niste... ;)

Slazem se.

Ali ispada da zajednicki zivot nije brak?!?

Zivis sa nekim godinama a ne vencas se i tvrdis da nikad nisi bio u braku? :dontunderstand:

Slazem se.

Ali ispada da zajednicki zivot nije brak?!?

Zivis sa nekim godinama a ne vencas se i tvrdis da nikad nisi bio u braku? :dontunderstand:

Ne ne... ne kažem ja da nije brak... već nije papirološki dokumentovan brak... nisi pravio svadbu, dočekivao tetke sa frižiderima... itd...
I ako zajednički život ne ide, jednostavno se rastanemo i kraj... nema papira, advokata, razvoda, vucaranja po sudovima... rastajanja sa njegovom rodbinom...

Po meni taj zajednički život predstavlja uvertiru... za brak... kao probni test za auto... sedneš provozaš se... ako ti se sviđa kupiš ga... ako ne tražiš dalje...;)

Ne ne... ne kažem ja da nije brak... već nije papirološki dokumentovan brak... nisi pravio svadbu, dočekivao tetke sa frižiderima... itd...
I ako zajednički život ne ide, jednostavno se rastanemo i kraj... nema papira, advokata, razvoda, vucaranja po sudovima... rastajanja sa njegovom rodbinom...

Po meni taj zajednički život predstavlja uvertiru... za brak... kao probni test za auto... sedneš provozaš se... ako ti se sviđa kupiš ga... ako ne tražiš dalje...;)

To je ok. Samo da ne potraje dugo taj probni test, pa puno energije (a i para) ulozis u auto. ;) Onda dodje na isto kao da si ga kupio. A ako traje kratko, onda je na brzinu :lol:

Razvod kao procedura je najmanji problem u celoj prici, dokle god nema dece. Osim ako se ne deli neka grdna imovina. Ali to te ceka i ako steknes u vanbracnoj zajednici.

Tako da...nema pravila

Sta mislite o ovim 'modernim'(ako mogu tako da kazem) brakovima koji se sklapaju posle nekoliko mesec zabavljanja? Koje su prednosti a koje mane takvih brakova?
Da li je ova izreka(Udaj se na brzinu, kaj se natenane) tacna? :D

Previše faktora je u gri da bih ti bilo ko dao konkretan odgovor.
Kao prvo, bitno je koliko "mladenci" imaju godina. Sa 30 i nešto već imaš neku kakvu-takvu predstavu o tome šta očekuješ od partnera i brže i lakše procenjuješ da li ga voliš dovoljno da bi sa njim proveo ceo život.
Drugo, mnogi parovi se zabavljaju decenijama, svako živi kod svojih roditelja, viđaju se kad oboje to žele a onda se venčaju i sve ode u peršun. Nepristajanje na kompromise, nezrelost, nespremnost za obaveze.....razloga je bilion....
Sa druge strane koliko slučajeva znate da dvoje raskinu dugometražnu vezu a onda se u roku od par meseci udaju/ožene sa nekim drugim, uletevši iz jedne veze naglavačke u brak. Nekad taj brak potraje nekad ne. Takođe nema pravila....

Dobar deo mojih prijateljica je uleteo u brak posle kratkih veza i jako mlade.Više od polovine njih se razvelo, pa ponovo udalo i njihovi primeri su mi kao neki podsetnik šta ne treba raditi.Ove što su ostale u braku, snalaze se nekako i vidi se da im se mišljenje promenilo, ne razmišlja se isto sa 20 i 30 godina (bar je tako u mom slučaju).

Mislim da nema nekih pravila, kao što su mnogi ovde konstatovali da pucaju i dugogodišnje veze, ali i da opstaju brakovi posle nekih kratkih veza.Inače, ja sam u dugoj vezi i evo tek sad smo rešili da je brak sledeći korak, tek sad su se stvorili neki uslovi za to.Imamo prednost što se tiče upoznavanja i prilagođavanja, jer smo skoro 3 godine živeli zajedno u studentskom domu, gde smo pojeli, ne kilo soli, već ceo džak!:)

:eek: Svaka cast za hrabrost...:lol:

Eeeee, moja rođaka je rekorder.
Muvala se par nedelja sa nekim tipom, našim gastarbajterom, preko telefona (još nije bilo neta), poslali slike jedni drugima poštom, al' on došao u posetu pre pisma.
Videli se prvi put u životu, popričali, dogovorili se, i isto veče tražili blagoslov od njenog tatka.
On se sutradan vratio, a venčali se posle mesec dana.

U braku su već dugo, imaju dve divne ćerkice, sve super....

Sta mislite o ovim 'modernim'(ako mogu tako da kazem) brakovima koji se sklapaju posle nekoliko mesec zabavljanja? Koje su prednosti a koje mane takvih brakova?

A шта је то ''модерно'' у томе?:confused:

Мислиш да су се наше прабабе забављале са прадедама по 6-7 година пре брака? :think:

A шта је то ''модерно'' у томе?:confused:

Мислиш да су се наше прабабе забављале са прадедама по 6-7 година пре брака? :think:
Naravno da se nisu zabavljali pre braka,, ali ipak je to bilo drugo vreme.

Ono sto sam ja hteo da kazem tj sto sam uocio da sad ima sve vise takvih brakova tj brakova koji nastanu nakon par meseci. Pre je to bilo dosta redje, sad mi se cini kao da nekud zure ili ja gresim.
p.s. Nemam nista protiv brakova koji se sklope posle kraceg zabavljanja.
:cmok:

bila je tacna
kada se "udaj se na brzinu" odnosilo - na udaj se prije nago sto provjeris citavu njegovu porodicu, a "kaj se natenane" na - to ti je tako do kraja zivota, da se nisi kuci vracala

Eeeee, moja rođaka je rekorder.
Muvala se par nedelja sa nekim tipom, našim gastarbajterom, preko telefona (još nije bilo neta), poslali slike jedni drugima poštom, al' on došao u posetu pre pisma.
Videli se prvi put u životu, popričali, dogovorili se, i isto veče tražili blagoslov od njenog tatka.
On se sutradan vratio, a venčali se posle mesec dana.

U braku su već dugo, imaju dve divne ćerkice, sve super....

od bivse snajke keva i cale se upoznali na nekoj zurci i nesto se muvali,muvali i on je pita da se uda za njega i ona kao hoce...i stvarno se vencaju :lol:
i bili su u braku nekih 14 godina,ali on je umro :(
verovatno bi i dalje bili zajedno.....

apsolutno ne verujem u te brzinske brakove... bar iz iskustava mojih prijatelja i poznanika, ne znam nikog kome cvetaju ruze... uglavnom se prave da je sve ok... sve je to vecito upoznavanje i prilagodjavanje....i defininitivno sam protiv ulaska u brak eto samo zbog trudnoce... i jos da se ogradim, ne mislim ni da je recept za vecnu srecu u dugogodisnjem zabavljanju.... ljubav je cudo :) ali mislim da je godinu-dve sasvim ok period da nekog upoznas i shvatis da li ti odgovara ili ne....

Back