pa da, ali ima ljudi kojima je bukvalno neprijatno da traze svoje pare nazada, posle isteka roka za vracanje. jedna moja drugarica je jednoj svojoj poznanici pozajmila pare i dogovorile se one kada da ce ova da joj vrati. proso rok, njih dve su se tu i tamo sretale, a ova poznanica nista pare nije pominjala, pravila se blesava.

i kaze moja drugarica meni i svojoj sestri - kako da joj trazim pare, bas mi je neprijatno, a i naljutice se.

mislim, ta ce da se naljuti sto joj ova trazi sopstvene pare nazad. na kraju joj je trazila i jedva ih dobila nazad.

msm, neka se ljuti ko god hoce, dati i pozajmiti, kao sto rekoh, nije isto. ili neka pozajmljuju u banci, oni ce bas biti tolerantni.
stvar je u bezobrazluku onoga ko je pozajmio, ako ih ne vrati na vreme, a ne onoga ko je pozajmicu dao. i zasto bi neko davao svoje pare, bez povratka? realno, svako zaradjuje za sebe i svoju porodicu. pozajmiti nekome je dobra volja, narocito kao su vece pare u pitanju, i nista vise. na sta bi to licilo da neko stalno trazi nekome pare i da ih ne vraca?