Učestale noćne more i nesanica

момоа

Stara legenda
Poruka
78.843
Već duže vreme imam nenormalno poremećen bioritam. Spavam otprilike od 5 do 2 vec par godina. Drugi problem su česte noćne more kad zaspim. Non stop sanjam neke oluje, udarce groma, padove aviona neposredno pored moje kuće, ratove, apokalipse i slično. Ne znam šta mi je. Zna li neko šta bi mogao biti uzrok?

Već duže vreme imam nenormalno poremećen bioritam. Spavam otprilike od 5 do 2 vec par godina. Drugi problem su česte noćne more kad zaspim. Non stop sanjam neke oluje, udarce groma, padove aviona neposredno pored moje kuće, ratove, apokalipse i slično. Ne znam šta mi je. Zna li neko šta bi mogao biti uzrok?

Uzrok je u stvarima koje ti se desavaju. Tvoje misli, brige, problemi. Sve se odrazava na san.
Odi do psihologa.

Izbegavaj pasulj pred spavanje !
Barem da prosipaš prvu vodu......

jbg momcilo ja ti preporucujem neku gradjevinu a posle posla i neku picokaru.

vereuj mi da ces vec prvo vece biti izlecen :cool:

Posle mešalice ima da zaspe na pičoki !
I da sanja daidžičine hurmašice.....

- - - - - - - - - -

E bre Grofe nije reko da ima gasove :lol:

To se podrazumeva.
Gasovi utiču na pojave tih grmljavina i padove aviona u dvorište....

Da sanja kako avioni padaju u komšijsko dvorište,
onda bi moglo da se priča o varikočeli .....!

od 5 ujutro do 2 popodne?
tebra, ovo mi se uopšte ne sviđa, mjenjaj nešto pod hitno..:(

Ekstremna napetost i strepnja od nečeg što "može da sruši ti svet"... ( a verovatno nije ostanak naprednjaka na vlasti, tad bi sanjao napućene drekavce i slično ).

Ni tvoj ritam spavanja ne pomaže, naprotiv.
Treba ti bilo kakva obaveza u toku dana, nešto da trošiš energiju i da ležeš u normalno vreme. Neka psihologičarka ne bi smetala

- - - - - - - - - -

Verovatno neki čaj od čičuljka ili kantariona :lol:

Pokušaj fizički da se više trošiš-čisto radi umora.
Često može biti anksioznost u pitanju, ali onda moraš da rešavaš problem anksioznosti, pa će i snovi doći na svoje...
I treća stvar, bolje je i to da sanjaš, nego da imaš osećaj kako ništa ne sanjaš, to je već crvena lampica...
( ovo sve pod uslovom da apokalipse ne sanjaš zato što previše igraš igrice ili gledaš holivudsku produkciju)

Pokušaj fizički da se više trošiš-čisto radi umora.
Često može biti anksioznost u pitanju, ali onda moraš da rešavaš problem anksioznosti, pa će i snovi doći na svoje...
I treća stvar, bolje je i to da sanjaš, nego da imaš osećaj kako ništa ne sanjaš, to je već crvena lampica...
( ovo sve pod uslovom da apokalipse ne sanjaš zato što previše igraš igrice ili gledaš holivudsku produkciju)
Au a šta ako imaš osećaj da ništa ne sanjam?

Ne treba psiholog za to

Jok treba Jehovin svedok da mu ispira mozak kako da spasi dusu.

Naravno da treba psiholog.....I to u najmanju ruku....Dok jos uvek nije kasno...A moze rado i psihijatar, malo da se ukljuce i antidepresivi, verovatno mu je ovo sve posledica blaage depresije odn distimije u kojoj se nasao a da nije ni svestan, i naravno prvo se ocitava kao poremecaj bioritma i spavanja i ostalih sitnijih "tripova" koje ovaj decko ima za sada.

Naravno da treba psiholog.....I to u najmanju ruku....Dok jos uvek nije kasno...A moze rado i psihijatar, malo da se ukljuce i antidepresivi, verovatno mu je ovo sve posledica blaage depresije odn distimije u kojoj se nasao a da nije ni svestan, i naravno prvo se ocitava kao poremecaj bioritma i spavanja i ostalih sitnijih "tripova" koje ovaj decko ima za sada.

Na osnovu ovoga mi deluje kao da mi Laza na gine haha.

Ako uzima sintetičke droge ili preterano konoplju, mora da ide da se leči malo aha, psihijatrija.

Back