Ucenjivanje i siledzije

Zvezdara77

Zainteresovan član
Poruka
135
Kako izaci na kraj sa siledzijama?

Situacija je sledeca. Moj ortak muvao jednu ribu i ona ga iskulirala. Posle toga ja pokusao, ali nisam znao da su se oni muvali, jer je to bilo na splavu kad sam bio sa drugom ekipom.
I tek posle nekog vremena sam saznao od drugog druga, da je taj ortak pre mesec dana isto nju muvao. Ali bilo je vec kasno, jer sam se ja njoj svideo i mi se vec smuvali.

On sada misli da sam ja pic** i kaze da ako nju ne ostavim da ce me savatati sa ekipom i isprebijati.
Takodje kaze da sam mu duzan 500 evra kao "moralnu kompenzaciju" i da ni ne pomislim da se obratim u policiju, jer on zna sve policajce u Beogradu i da cu tako samo sebi da iskopam grob.

Uglavnom on je u fazonu devedesetih, voli da se bije, ali do sada nikad nije napravio neko ozbiljno sranje. Medjutim ja bih lagao ako bi rekao da se ne bojim, zato i izbegavam taj kraj gde on zivi.

Sta bi vi radili u ovakvoj situaciji?

Ne bih se obazirao, u prevodu ako dodje , pustio bih da mi lupi cvrgu, samo sto bi to verovatno zavrsilo sa nekoliko udaraca u moj stomak nogom, ako je takav kakvim si ga opisao....
Tj pustio bih pricu da sam pi.......Ali onda je odluka na tebi....da sve zaboravis da se desilo ili da mu isplatis 500e preko bejzbol paklene pomorandze ekipe...pa mu se sigurno nece svideti ako dodas i kamatu...

A ima i opasnijih odgovora, zuta minuta i slicno....

Inace ga obavezno prijavis i policiji ako dobijes cvrgu....za pretnju ne...ali za sacekusu da...nema veze sto nista policija nece da ucini ili hoce...

- - - - - - - - - -

Ne bih se obazirao, u prevodu ako dodje , pustio bih da mi lupi cvrgu, samo sto bi to verovatno zavrsilo sa nekoliko udaraca u moj stomak nogom, ako je takav kakvim si ga opisao....
Tj pustio bih pricu da sam pi.......Ali onda je odluka na tebi....da sve zaboravis da se desilo ili da mu isplatis 500e preko bejzbol paklene pomorandze ekipe...pa mu se sigurno nece svideti ako dodas i kamatu...

A ima i opasnijih odgovora, zuta minuta i slicno....

Inace ga obavezno prijavis i policiji ako dobijes cvrgu....za pretnju ne...ali za sacekusu da...nema veze sto nista policija nece da ucini ili hoce...

Situacija je sledeca. Moj ortak muvao jednu ribu i ona ga iskulirala. Posle toga ja pokusao, ali nisam znao da su se oni muvali, jer je to bilo na splavu kad sam bio sa drugom ekipom.
I tek posle nekog vremena sam saznao od drugog druga, da je taj ortak pre mesec dana isto nju muvao. Ali bilo je vec kasno, jer sam se ja njoj svideo i mi se vec smuvali.

On sada misli da sam ja pic** i kaze da ako nju ne ostavim da ce me savatati sa ekipom i isprebijati.
Takodje kaze da sam mu duzan 500 evra kao "moralnu kompenzaciju" i da ni ne pomislim da se obratim u policiju, jer on zna sve policajce u Beogradu i da cu tako samo sebi da iskopam grob.

Uglavnom on je u fazonu devedesetih, voli da se bije, ali do sada nikad nije napravio neko ozbiljno sranje. Medjutim ja bih lagao ako bi rekao da se ne bojim, zato i izbegavam taj kraj gde on zivi.

Ako imas dokaz ili svedoke raspitaj se kod advokata oko tuzbe.

Siledzije su uglavnom "jaki" u grupi, cim ostanu sami vidi se da su u stvari najvece kukavice i to mozes da iskoristis.

Ne bih ja tome pridavala znacaja, pogotovo mu ne bih platila. Tip je ocigledno budala. I jos jedna stvar, ako kojim slucajem proba da ostvari svoju pretnju, nemoj mu vracati, jer za tucu je potrebno dvoje, ako krene samo se sklanjaj, odustace kada vidi da ne reagujes. Takvi se hrane strahom svojih zrtava. Popij koji samar ako dodje do toga, ali mu nemoj vracati.

Ja ni ne planiram da se bijem, razlika izmedju nas je ko izmedju njega i sampiona MMA. Videli smo se mi vec i on me je podsetio da sam ckapi itd.. Ja ni nemam 500 evra ali je on rekao da moze i na rate. I tako ucenjuje pola kraja, mnogo klinaca mu placaju pare isto za neke gluposti. Meni se cini da se bas uziveo u ulogu.

Prvo, mislim da je tip sitan džiber.
Ako malo oseti tvrdo nestaće.
Ako popustiš neče ti se skidati s vrata,
Gledao dečko filmovr kako se to radi.

Ako ne smeš sam, nadji nekog borca,
Ako ga jednom patosira više ga nećeš videti.
A, rešenje za stalno; Upiši neku borilačku veštinu,
najbolje karate.

PS: Ja sam obučen borac,
a udario sam samo jednom
u nužnoj sdamoodbrani, jer je to jedino dozvoljeno.
Ushiro mawashi geri
srpski: noga-glava-asfalt
Niko me više nije dirao.

PPS: Polagao kod Ilije Jorge.

Poslednja izmena:

ja bih navijacima uzo gajbu piva da mu malo skacu po lobanji

Obavezno prijava u policiju, odi tamo pa neka ti daju obelezene novcanice i onda ga uhvate na licu mesta kada te reketira, jer je to klasicno reketiranje i stoka treba da bude u zatvoru....

I da, ne pomisljaj zaista da mu das 500e, oni idu razmisljanjem ako ces imati 5 dinara i ako mu das, imaces da nadjes i 5 miliona din i da mu das.....Tome nema kraja.....

Znaaaaci odmah u policiju a pre toga ga "navataj" da ti pripreti tako a da imas dokaze - poruke, sms, inbox preko drustvenih mreza, snimi ga mobilnim dok ti prica i sl....

Taman posla povlacenje i glava u pesak, zamisli svi kada bi tako radili kriminal bi cvetao 100%.

A mladi ste jos uvek, bolje da se nauci pameti dok je jos mlad a ne da divlja jos 10-15 godina dok ga ne uhvate za neko ubistvo ili slicno.....

- - - - - - - - - -

Ne bih ja tome pridavala znacaja, pogotovo mu ne bih platila. Tip je ocigledno budala. I jos jedna stvar, ako kojim slucajem proba da ostvari svoju pretnju, nemoj mu vracati, jer za tucu je potrebno dvoje, ako krene samo se sklanjaj, odustace kada vidi da ne reagujes. Takvi se hrane strahom svojih zrtava. Popij koji samar ako dodje do toga, ali mu nemoj vracati.

Ima pravo i te kako da mu vrati a ne da prima udarce dzabe, neka izbegava naravno, kao i da blokira a moze i da mu vrati ali da ne prekoraci nuznu samoodbranu.

A posle pravac policija....

ne placajn nista,kuliraj koliko mozes ako se stavrno plasis kreci se sa svojom ekipom bar dok se situacija ne smiri..i snimi sve za alucaj da se nesto desi,ono ne brisi poruke i sl mozes posle debelo da mu naplatis(ako naravno stvarno nije baca i advokat zna sudiju i sl itd...),al uostalom ovo nije ni bitno..poenta je kuliraj ga koliko mozes i jedno vreme gledaj da se ne kreces sam po mraku...ako bas odlucis da se sa njim nadjes bolje povdi neke krupnije drugare cisto da skonta da nisi sam,ili izmisli neku pricu da znas ovog onog(da ti je neko nesto i da ce imati problema ako se zakaci sa tobom),il jos bolje ali ovo ako stvarno bude problema opno da se cimas da ce da te izbode ili sta drugo,ako znas nekog u policiji ili slicno posaljes ga da mu pripreti da iskulira,jer ljudi jedino reaguju na silu...ljudi su u osnovi zivotinje samo treba da znas sa kojom vrstom zivotinje komuniciras,jer imas dileje koje ostanu na pretnji a imas i one sto se jos vise razjare pa te napadnu sta god ti radio..
msm ne bi da traumiram ali naslusala sam se svakakvih prica,i posebno ono kad ibodu lika nozem i slicno....

znaci kuliranje,drustvo,ne izlazenje po mraku i sl neko vreme..
ako postane kriticno onda ovo drugo..mada dzaba sve to ako je lik debil..uostalom nisam pametna mozda je i bolje da me ne slusas...

Poslednja izmena:

kao prvo nije ti ortak...
kao drugo i hrabri se boje, ali hrabri usprkos strahu stupaju u akciju..
i ta fukara se boji, ali on prije svega ima mnogo više samopouzdanja od tebe...ključ je u tome...
imao sam ljetos situaciju, nije ucjena, provokacija i qrčenje jednog ološa...bio je visok 2 m, a leđa su mu bila skoro kao manji ormar (onaj tip debila iz teretana)...suprostavio sam mu se verbalno, kad je vidio da sam spreman da se pobijem , uplašio se, iako nije to baš pokazivao, i povukao se smrad...iako bi me najvjerovatnije prebio...
takva je i ta tvoja fukara od čovjeka...samo oštro druže, i pokaži MUDA...

- - - - - - - - - -

ali hrabrost se ne stiče preko noći...:aha:

nemam pojma sta da radis, ali u medjuvremenu nikako ne pokazuj strah, potrudi se da delujes potpuno mirno
nista toliko ne podstice agresivnost koliko strah potencijalne zrtve

- - - - - - - - - -

Ja ni ne planiram da se bijem, razlika izmedju nas je ko izmedju njega i sampiona MMA. Videli smo se mi vec i on me je podsetio da sam ckapi itd.. Ja ni nemam 500 evra ali je on rekao da moze i na rate. I tako ucenjuje pola kraja, mnogo klinaca mu placaju pare isto za neke gluposti. Meni se cini da se bas uziveo u ulogu.
ko jednom pristane na ucenu, kraja nema, ucene ce biti trajne i sve vece, jer kapira da se plasis

Evo bio sam u policiji, nisam pisao prijavu nego se cisto posavetovao sa inspektorom.

Kaze mi da ni slucajno ne pokusavam sam da napravim neko sranje, tipa da platim likovima da ga isprebijaju ili da skupim ekipu, jer cu onda i sam imati problema sa zakonom.
Tog lika zna, kaze da je bio privodjen vec par puta za svakakve tuce na splavovima i u gradu. Kaze da je sitna riba i da je skoro poceo da se bavi reketiranjem i uterivanjem dugova, ali ga oni sve jedno drze na oku.
Meni savetuje da prekinem sve kontakte sa njim jer smatra da on nece dobro zavrsiti, jer je poceo da igra igru u koju igraju mnogo krupniji i ozbiljniji igraci.
Sto se tice samoodbrane kaze da je najbolje da kupim biber sprej.

I naravno da izbegavam taj kraj i ako se bilo sta desi, da odma dodjem i napisem prijavu.

Ne bih se družila sa siledžijama, ne bih išla na splav i ne bih smuvala devojku koja se siledžiji sviđa, pa do ovakve situacije možda ne bi ni došlo.
No, ako se već baškarim među siledžijama, svakako bih očekivala da i ja jednom dobijem po pichci, i verovatno da ne bih pekmezila. z:cry:

Nisam se ja nikada druzio sa siledzijama, on je pre bio dobar momak, u poslednje vreme se totalno promenio...
I kako sam ja mogao da znam da nju je on muvao? Mi cesto izlazimo i muvamo mnogo devojaka, ne mozes sve ni da popamtis. Ja znam samo stalne ribe drugova ili one sa kojima su bili u vezi, i takve naravno ne muvam. Ali bilo je i takvih situacija medju drugovima i opet se niko nije tukao. Ima valjda pravo i devojka da bira?

A poslednji put kada sam sa njim izlazio na splav, pre jedno godinu dana, mi poceli da muvamo dve ribe i ja reko za jednu "ova je moja", on rekao "ok", ali nije dugo proslo i on poceo da muva moju ribu, i da igra sa njom. Posle kada sam ga pitao zasto je muvao moju ribu on je rekao "ma ti se njoj i onako nisi svideo". Meni je bilo krivo, ali nije mi bilo ni na kraj pameti da pravim neko sranje ili pare da trazim, to je totalna nebuloza, posebno jer smo bili ortaci. I zbog cega onda on sada tako postupa?

tako se izvlacis u toj prilici ,ali vec sutradan si u mnogo vecem problemu

I sta da radim? Tvoj savet je da lazem, a ne mogu da lazem jer svi sve znaju.
A mi vec zivimo zajedno, volimo se i planiramo na prolece da se zenimo.

Po njegovoj logici ja sad treba nju da ostavim i zaboravim, njemu da se izvinim i jos 500 evra da platim. I onda me on satro vise nece dirati. A on nema jednu vec nekoliko devojaka, i sve mu malo, i ne razumem sta mu je moja toliko vazna?

A ja pod jedan ne zelim da se odreknem svoje srece, a pod dva sumljam da ce se na tome sve zavrsiti. Kad mu ispunim te uslove mislim da ce jako brzo smisliti jos neke nove. I tako u beskonacnost.

Moj drugi drug ga je isto tako nesto iskulirao i on isto sad i njemu preti da ce ga kad tad, jednog dana isprebijati, trazi pare isto, ali za razliku od mene, taj drug ga je odma oterao u PM. Dok ja pokusavam da resim situaciju putem mirnog dijaloga.

Poslednja izmena:
I sta da radim? Tvoj savet je da lazem, a ne mogu da lazem jer svi sve znaju.
A mi vec zivimo zajedno, volimo se i planiramo na prolece da se zenimo.

Po njegovoj logici ja sad treba nju da ostavim i zaboravim, njemu da se izvinim i jos 500 evra da platim. I onda me on satro vise nece dirati. A on nema jednu vec nekoliko devojaka, i sve mu malo, i ne razumem sta mu je moja toliko vazna?

A ja pod jedan ne zelim da se odreknem svoje srece, a pod dva sumljam da ce se na tome sve zavrsiti. Kad mu ispunim te uslove mislim da ce jako brzo smisliti jos neke nove. I tako u beskonacnost.

Moj drugi drug ga je isto tako nesto iskulirao i on isto sad i njemu preti da ce ga kad tad, jednog dana isprebijati, trazi pare isto, ali za razliku od mene, taj drug ga je odma oterao u PM. Dok ja pokusavam da resim situaciju putem mirnog dijaloga.

Какав бре дијалог, следећи пут кад те стартује отерај га у три лепе, ако нешто покуша брани се, ако мислиш да си угрожен наоружај се, нож, тај спреј, било шта, буди човек, немој да пустиш да те третирају као гњиду.

Nisam se ja nikada druzio sa siledzijama, on je pre bio dobar momak, u poslednje vreme se totalno promenio...
I kako sam ja mogao da znam da nju je on muvao? Mi cesto izlazimo i muvamo mnogo devojaka, ne mozes sve ni da popamtis. Ja znam samo stalne ribe drugova ili one sa kojima su bili u vezi, i takve naravno ne muvam. Ali bilo je i takvih situacija medju drugovima i opet se niko nije tukao. Ima valjda pravo i devojka da bira?

A poslednji put kada sam sa njim izlazio na splav, pre jedno godinu dana, mi poceli da muvamo dve ribe i ja reko za jednu "ova je moja", on rekao "ok", ali nije dugo proslo i on poceo da muva moju ribu, i da igra sa njom. Posle kada sam ga pitao zasto je muvao moju ribu on je rekao "ma ti se njoj i onako nisi svideo". Meni je bilo krivo, ali nije mi bilo ni na kraj pameti da pravim neko sranje ili pare da trazim, to je totalna nebuloza, posebno jer smo bili ortaci. I zbog cega onda on sada tako postupa?

Ako ti ne znaš, a ortak si mu, kako drugi da znaju. :) Iskreno, meni takvi maniri oko "skidanja riba" deluju baš džiberski. Imam drugove, ali videla sam u par navrata da se kod njih to nekako miroljubivije rešava, onako, šmekerski. :lol: Jednostavno, druga škola, tako da nema rizičnih situacija.
Ovakve situacije su možda i odličan povod da se čovek malo preispita i vidi kom društvu pripada.

Ako ti ne znaš, a ortak si mu, kako drugi da znaju. :) Iskreno, meni takvi maniri oko "skidanja riba" deluju baš džiberski. Imam drugove, ali videla sam u par navrata da se kod njih to nekako miroljubivije rešava, onako, šmekerski. :lol: Jednostavno, druga škola, tako da nema rizičnih situacija.
Ovakve situacije su možda i odličan povod da se čovek malo preispita i vidi kom društvu pripada.

Drugi znaju zato sto se vise druze sa njim. Pre sam se ja isto vise druzio sa njim, ali u poslednje vreme smo se vidjali jako retko, jednom u dva-tri meseca.
On se promenio jako puno za poslednje vreme, zbog cega svi i prestaju polako da se druze sa njim.

A kad sam mu pokazivao slike svoje devojke, onda se on setio da je pitaj boga kada, na nekom splavu on njoj prisao i oni popricali pet minuta i to je to. I zbog toga je ona na vjek i vjekove njegova! I vise niko nema pravo njoj da pridje, kao i ostalim devojkama kojima je on prisao... Eto takva logika.
A sta ona misli po tom pitanju i sa kime ona hoce da bude, njega ne zanima...

A moje drustvo je normalno. Sve dileme oko riba se resavaju isto mirno. Na kraju krajeva i devojke imaju pravo da biraju.

Poslednja izmena:

Back