Учење страних језика

I da ne zaboravim vrlo važnu stvar.
Sinu sam plačao časove engleskog
od njegove 4-te to 8-me godine.
E, on priča gramatički
i kad gleda filmove makne titl,
Kaže smeta mu, a ćesto nije ni sasvim tačan.

Ovo neka pročitaju roditelju male dece
Nebitno je šta će biti u životu.

Stizavao sam i do Kine, i nema problema.
Sva službena lica znaju engleski.
And no problem.
Samo pitchi i opusti se.

Evo gore ti pomaže Iron man
obrati mu se.

Poslednja izmena:
Preko TV-a, muzike i kompa, a i u školi sam ga učila. Mada se baš i nisam trudila da ga naučim - sam mi je ušao u glavu. :D
Tako sam naučila i španski, dok sam nemački učila u školi i ne znam ga tako dobro kao ova dva.

Kod mene je ista situacija, jedino sto sam umesto nemackog ucio francuski.
Medjutim, problem kod ove ''metode'' ucenja je to sto se stice samo pasivno znanje.
Iako razumem engleski i spanski, preko 95%, kad gledam neki film, seriju, emisiju
ipak ne znam da pricam.

Danas je mnogo lakše naučiti strani jezik nego što većina ljudi misli. Uz pomoć kaseta ili CD-a može postati i veoma lako. Ti misliš da zbog nedostatka vremena ne možeš naučiti novi jezik? Grešiš! Svaki dan gubimo vreme. Svejedno da li čekamo lift, čekamo u redu za gorivo ili skidamo program sa interneta – stalno gubimo nekoliko minuta. Smatra se da prosečan građanin gubi čitavih 45 minuta dnevno.

Jedna zena u Poljskoj je naucila nemacki za sedam dana verovali ili ne, a jedna zena kod nas je za mesec dana naucila engleski na jednom kursu sa tim da nije nikad ucila pre.

Pitanje je, kako ste vi i na koji nacin naucili strani jezik i koliko ste vremena utrosili?

Auuuu,ovo nisam skoro čula!Pa,šta sam ja radila prethodnih 15 godina,rođače?! :lol:

Za ucenje bilo kog jezika najbitnije je da odredis cilj. Kada odredis cilj onda ces uz savet nekoga ko poznaje taj jezik odrediti i nivo koji ti je potreban.

Definisati cilji nivo podrazumeva stizanje do rezulatata daleko preciznije i odredjenije nego samo upustanem u kurseve i sve metode redom :)

Danas je mnogo lakše naučiti strani jezik nego što većina ljudi misli. Uz pomoć kaseta ili CD-a može postati i veoma lako. Ti misliš da zbog nedostatka vremena ne možeš naučiti novi jezik? Grešiš! Svaki dan gubimo vreme. Svejedno da li čekamo lift, čekamo u redu za gorivo ili skidamo program sa interneta – stalno gubimo nekoliko minuta. Smatra se da prosečan građanin gubi čitavih 45 minuta dnevno.

Jedna zena u Poljskoj je naucila nemacki za sedam dana verovali ili ne, a jedna zena kod nas je za mesec dana naucila engleski na jednom kursu sa tim da nije nikad ucila pre.

Pitanje je, kako ste vi i na koji nacin naucili strani jezik i koliko ste vremena utrosili?[/QUOTE

Opet je pitanje cilja :)
Vrlo je ozbiljno tvrditi "ja znam taj i taj jezik...ja sam naucio taj i taj jezik".

Sve sto vidis, pomislis, napise, kazes, procitas, sanjas moze da se kaze na bilo kom svetskom jeziku :)

Reci "naucio sam" podrazumeva - "znam sve" :)

Reci "komuniciram, mogu da se snadjem, sluzim se..." je sasvim nsto drugo i za vecinu realnije od tvrdnje "naucio sam" :)đđ

Ali generalno podrzavam svako ucenje bilo kog jezika :super: ma sta tvrdili "ucio" ,"naucio", "sluzim se" ili stagod, samo napred :)))))

Moja stara tema :) nasa je na guglu chrome hahaha
pa ucenje pesama na stranom jeziku.
I jos se niko nije setia ali ja sam razmisllja bume o tome i evo najkokretnije za ucenje stranog jezika su filmovi ali pazi sada ovo filmovi na engleskom sa subtitlom recimo italijanskog :)
jos ako je film dobar ni necete osetiti da je subtitl na stranom jeziku :)

S obzirom na to da bih upisala kurs za pocetnike, nisam raspolozena da idem u neku poznatiju i skuplju skolu kao sto je, na primer, Institut za strane jezike, mislim da bi mi za pocetak odgovarala i neka koja nudi povoljne kurseve, bar dok dobro ne savladam osnove; ako bih posle toga odlucila da nastavim i unapredim znanje, cena kursa mi ne bi bila toliko bitna.

Ako je neko zavrsio pocetni kurs bilo kog stranog jezika i opredelio se za skolu koja ima malo povoljnije cene, a ujedno pruza mogucnost da se osnove dobro savladaju, bila bih zahvalna na preporuci.

Poslednja izmena:
Ako već poznaješ engleski i interesuje te samo sticanje znanja a ne i sertifikata - vrlo jednostavno možeš početi preko interneta.
Za većinu stranih jezika imaš gomilu veoma kvalitetnih multimedijalnih kurseva koji se mogu naći potpuno besplatno.
Preporučujem i program(softver) "Rosetta Stone".

Back