Учење страних језика

ne vrujm barem meni ne ali ja sam 2 jezika ucio istovremeno, a ostale sam ucio jedan preko drugog, po skolskom nacinu meni ne odgovara, jer engleski ucim 8g ali ga ne znam ko svet, osim kad sam ljut, onda znam samo engleski :eek: inace sad ucim spanski na faxu i izgovor mi nije problem jer ima ono ''hr'' g kako se cita kao u holandskom i ono RR i LL ali uvek kad hocu da kazem na espanol nesto uvek mi izlazi samo italijanski, :eek:

ne vrujm barem meni ne ali ja sam 2 jezika ucio istovremeno, a ostale sam ucio jedan preko drugog, po skolskom nacinu meni ne odgovara, jer engleski ucim 8g ali ga ne znam ko svet, osim kad sam ljut, onda znam samo engleski :eek: inace sad ucim spanski na faxu i izgovor mi nije problem jer ima ono ''hr'' g kako se cita kao u holandskom i ono RR i LL ali uvek kad hocu da kazem na espanol nesto uvek mi izlazi samo italijanski, :eek:
a da brate 8 godina u skoli, na kursu naucis za 8 meseci, samostalno mozes nauciti za 8 nedelja, samo je pitanje koliko si zainteresovan
Zavisi koji je. A sta ti konkretno radis na tome da postanes poliglota. Moras da znas da mnogi zavrsavaju fakultete u Srbiji, posebno po provincijama da bi dokazivali komisijama kako su obrazovani. Evo, ja govorim sve jezike i nema potrebe nekom nesto da dokazujem.

Citam novine na italijanskom iz kontexta razumevam, vremenom ce taj se kontext suzavati sve dok ne budem znao celi jezik.
Iz recnika mi nije problem uciti samo sto mi problem da ponavljam stranice i da u isto vreme ucim nove...

Za sada mogu razumem o cemu pise clanak, tako sam danas saznao da je nas fudbaler Bojan Krkic u rodu sa Alexandro Mesiem, tj u bliskom rodu, braca su! Mozda je trač ko zna, tako pisu vecernje novosti (corriera della serra)
a npr ima clanaka recimo cucina gde se slabo razume sta pise.

Back