Учење страних језика

Ne znam na sta tacno mislis sa tim oficial, imas goethe institut tamo ti je za nemacki ''zvanicno'', isto tako imas i za druge...

hebes nemacki, ruzan je, nikada ga ne bih ucio!
Nego imas ti za neke druge jezike?

Naj bolje da odes u tu zemlju na 6 meseci, tako se uci jezik..uciti iz knjiga jezike je glupost.Jezik moras koristiti da bi ga naucio.

Pa da, ali vec sam napisao negde da oni koji nemaju sredstava za put njima ostaje ucenje iz knjiga gde spada vecina nas.

hebes nemacki, ruzan je, nikada ga ne bih ucio!
Nego imas ti za neke druge jezike?

Pa to sam samo dao kao primer, a koliko se secam znas ga isto kao i holandski onako pomalo :lol:
Imas i za engleski i druge jezike samo trazi na google...
P.S. Ne znam na koji nemacki mislis na standardizaciju? ona nije ruzn bas je slicna engleskom izgovoru, a ovi dijalekti tj. nemacki jezici jesu ocaj...

Ma ok :) nemacki je preruzan a tebi samo ruzan lol :D

Nego, sve vise kontam da strani jezik zaista ali zaista uopste nije tesko nauciti samo su ljudi subjektivni... pa ne znaju... kako da nauce.
Evo, ja npr, znam samo Engleski, "full" a ostale jezike koje znam po neku rec iz njih necu da govorim jer ne znam ceo jezik.
Italijanski sam znao ali vremenom zaboravio jer mi nije bio potreban.
Iskreno da kazem, nisam ni probao da se u potpunosti prepustim strasti poligota... ali sam ubedjen da se jedan strani jezik moze savladati u roku od nekoliko nedelja da se tecno govori! Sve se moze kad se hoce pa i to!
Jedini problem je sto mi necemo! i nista drugo :)
a i sto bi da kazem "gubili vreme" uceci strani jezik samostalno kad postoje kursevi koji traju po nekoliko meseci jedan nivo.

Ma ok :) nemacki je preruzan a tebi samo ruzan lol :D

Nego, sve vise kontam da strani jezik zaista ali zaista uopste nije tesko nauciti samo su ljudi subjektivni... pa ne znaju... kako da nauce.
Evo, ja npr, znam samo Engleski, "full" a ostale jezike koje znam po neku rec iz njih necu da govorim jer ne znam ceo jezik.
Italijanski sam znao ali vremenom zaboravio jer mi nije bio potreban.
Iskreno da kazem, nisam ni probao da se u potpunosti prepustim strasti poligota... ali sam ubedjen da se jedan strani jezik moze savladati u roku od nekoliko nedelja da se tecno govori! Sve se moze kad se hoce pa i to!
Jedini problem je sto mi necemo! i nista drugo :)
a i sto bi da kazem "gubili vreme" uceci strani jezik samostalno kad postoje kursevi koji traju po nekoliko meseci jedan nivo.
Evo ja sam primer za to sto se tice staronodrijskog, ali opet imao sam ogrmono predzanje svedskog...
Inace sa nem. sa hol. naucio slusajuci pesme i gledajuci serije za 2 meseca...
I italijanski i sto za relativno kratko vreme, samo sto je tu problem jer na italijnskom pisem intuitivno, znam da citam i pricam, ali ne i da pisem najbolje... :think:
Inace, meni kursevi ne pomazu, engleski sam ucio u skoli 8g, i ne znam najbolje, samo kad se oslobodi osecaj besa, e onda znam samo negleski :eek: :dontunderstand: :huh:
Meni odg prirodni nacin ucenja jezika :D

Evo ja sam primer za to sto se tice staronodrijskog, ali opet imao sam ogrmono predzanje svedskog...
Inace sa nem. sa hol. naucio slusajuci pesme i gledajuci serije za 2 meseca...
I italijanski i sto za relativno kratko vreme, samo sto je tu problem jer na italijnskom pisem intuitivno, znam da citam i pricam, ali ne i da pisem najbolje... :think:
Inace, meni kursevi ne pomazu, engleski sam ucio u skoli 8g, i ne znam najbolje, samo kad se oslobodi osecaj besa, e onda znam samo negleski :eek: :dontunderstand: :huh:
Meni odg prirodni nacin ucenja jezika :D

Ok. Sasvim prihvatljivo zivis u Nemackoj.

Back