Учење страних језика

Zdravo! Cetvrta godina sam srednje,i jako volim jezike. tecno govorim engleski,italijanski ucim vec godinu dana i spanski znam od ranije. Htela bih da upisem italijanski,al mnogi mi kaze da nije perspektivan. Pa mi kazu da bolje upisem ruski ili kineski. Koji se na kraju najbolje isplati,sta mislite? I koji savet imate da mi date u vezi svega toga? hvala puno!

Za naše uslove, mislim da je sasvim dovoljno govoriti dva strana jezika, ali govoriti da ti jezik prati misao a ne da kažeš da govoriš. Govoriti tri strana jezika za zemlju koja je bila pod sankcijama i lišena mnogih stranih sadržaja kao i pohadjadnje stranih školica u inostranstvu, veliki uspeh i puna kapa. Svaki je zik je, trebao, ne trebao bogatstvo za sebe. Ako ćemo tako posmatrati strane jezike, engleski bi onda bio sasvim dovoljan...

Nisi razumeo, mislio sam da je glupo to sto mislis da ne treba da se uci ako ti ne treba, ajd onda lepo svi english i kraj price... :tiganj:
ja volim da ih ucim jer mi se svidjaju bez obzira dal ce da mi trebaju ili ne.

Pre ili posle ako ih nekoristis zaboravices ih. Tako da si se bespotrebno vreme provodio uceci umesto toga mogao si npr. otici u neku zemlju.

Dejane nece jer ja i razmisljam na svim jezicima koje govorim za sada, ne samo da razmisljam nego i pricam sa ljudima koji me razumeju, npr u kuci pricamo nem i sr, i ja nekad pricam na hol. jer me razumeju ili makledonski, sa vecinomn rumana koji stalno pitaju za put ka rumuniji pricam na ital i tako. ja zivim u takvoj sredini gde mogu da upotrebim svaki jezik jer ovde svi govore najmanje 4 jezika

Back