Убијен Оливер Ивановић

Oliver Ivanović je bio čovek koji je mnogo znao i koji je mnoge ljude znao. Toliko mogućnosti ovde ima da možda ne bi trebalo da se usuđujem ni da nagađam. On je uvek imao sve informacije unapred i svaki put su se sve njegove prognoze ispostavile tačnim, bilo o lokalnoj, bilo o višoj politici.

Ono što mogu da kažem jeste da mi se čini da je, zbog toga što previše stvari zna, vrlo nepoželjak čovek koga bi trebalo ukloniti. Pošto je iz današnje opozicije, jasno je zbog čega bi želele aktuelne vlasti da ga vrate natrag na Kosovo, ali nije objašnjiva toliko mlaka borba za njegova prava u nečemu što je po svemu sudeći bio montirani proces sa namerom da ga ućutkaju zatvorom.

Ko god da je pokušavao da ga ućutka, nije mu uspelo to sa tužbom, pa se, izgleda, opredelio za druga sredstava.
Možda je Oliver hteo da progovori neke stvari?

То је тачно. Оливер Ивановић је мнпго тога знао, очигледно је неком засметао. А могуће је да је хтео нешто да изнесе, она његова изјава коју си навео управо то и имплицира.

Prvi put u mom životu su mi grunule suze automatski i bez zadrske kad jutros videh ovu tragičnu vest, a da čoveka nisam lično poznavala i još političar.

Za onog prethodnog nisam ni trepnula već nastavila svoj tadašnji posao.

Oliver sa velikim Č za čoveka.

Laka mu zemlja.

Da, ja nisam bas plakala ali mi je bilo iskreno zao za coveka. Pa nije od juce tamo...da bi ga tek sad neko ubio. Stvarno strasno i neverovatno!

Црна јанкна, црна маска - нешто ми познато............:zcool:

Sta ti je poznato Mitke? Pa svaki kriminalac tako izgleda, i takav "treci svet" uopste.

То је тачно. Оливер Ивановић је мнпго тога знао, очигледно је неком засметао. А могуће је да је хтео нешто да изнесе, она његова изјава коју си навео управо то и имплицира.

Sećam se kada je Haški tribunal delimično poništio presudu Haradinaju i vratio na ponovno suđenje; svi su slavili, samo što je razlika u tome što su neki činili to sa rezervom.

Oliver Ivanović je rekao novinarki da je to farsa i da će ga u ponovljenom procesu opet osloboditi, kao i da je sve oko poništavanja presude bio određeni ustupak da ne ispadne da je sve iz Haga crno, jer je izrazio uverenje da će MSP objaviti mišljenje da jednostrana secesija Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

:ceka:

jel znam..ne znam ko i ti sto ne znas..znaci sacekaj prvo ubice da se naklopaju..ko se bude ugojio on je ubica..

Složio bih se sa onim što je Ljajić rekao na onom gostovanju, on je bio neprijatelj svima, i Srbima i Albancima.

Tako da zaista sumnjam da će se ikada saznati ko ga je ubio. Još ako su tajne službe direktnije umešane u ove stvari, verovatnoća se dodatno smanjuje...

jel znam..ne znam ko i ti sto ne znas..znaci sacekaj prvo ubice da se naklopaju..ko se bude ugojio on je ubica..

Па ти причаш ко да знаш, кажете ти и Вучић да се ,,зна коме то одговара". Тако да...

Да, ја не знам ко је убио Оливера, ни на кога нисам указао прстом, само сам указао на неке ствари које су чињенице.

Hašim Tači osudio ubistvo Olivera Ivanovića; Haradinaj: Ne treba blokirati dijalog sa Beogradom

https://www.blic.rs/vesti/politika/...radinaj-ne-treba-blokirati-dijalog-sa/3yhh8m4

Neko napisa ovde da će biti belaja, ali neće. Evo Tači i Haradinaj puštaju prikladne zvuke, pomoći će Srbiji u istrazi i sve tako. Mislim da je ovde sklonjen remetilački faktor koji je smetao i jednoj i drugoj strani, manje zbog njegovih izjava danas, a više zbog toga šta je mogao da uradi sutra.

Druga opcija, po meni, jeste da je ovo signal VUčiću koji je mnogo uzleteo sa izjavama kako on kontroliše stvari, kako nijedan Sbin nije ubijen zato što on to ne dozvoljava, pa mu je upućena poruka da nije baš tako kako on priča i ko zaista kontroliše stvari dole.

takoe

Na kraju krajeva, gledajmo kako ovo koincidira sa napetom atmosferom između Prištine i njenih suseda i odbijanja u vezi specijalnog suda?

Ovo ide kao karta koja se poklapa određenim šamarima ranije, kao što je recimo bilo odgalanje izdavanja vize Haradinaju.

Nije isključeno da su se neke snage umešale u saradnju zajedno sa Oliverovim neprijateljima i dale zeleno svetlo da se on ukloni, kako bi bila ostvarena teža politička situacija Kosova u javnosti i lakši pritisak bio izvršen na Prištinu.

Jer pogledajmo, već danima svetski mediji vrlo negativno pišu o Kosovu, navodeći da su beskompromisni ekstremisti zaseli u Prištini. Šta mislite šta će tek sada da pišu?

https://www.theguardian.com/world/2018/jan/16/oliver-ivanovic-serb-politician-in-kosovo-shot-dead

ISTA BANDA! Saša Janković i Petrit Selimi zajedno optužuju Srbiju za ubistvo Olivera Ivanovića!

ŽUTI BOLESNICI! Optužili Srbiju za ubistvo Olivera Ivanovića!

jedva su docekali da se ovo desi..zasu..

joj srce, zar pored svoje glavice ne moze da sastavis misljenje svojim recima, nego moras da citiras tu nakazu dragana J vucicevica

ja bih zarad mentalnog blagostanja, izbegavao da citam informer, cak ni vremensku prognozu ne bih otvarao

reagovanje

MOSKVA TRAŽI DETALJNU ISTRAGU: Oštro osuđujemo ubistvo Ivanovića!

Politika 16.01.2018.

Moskva osuđuje ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića na Kosovu i Metohiji i očekuje detaljnu istragu ubistva, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

"Sa žalošću smo saznali za ubistvo poznatog političara Olivera Ivanovića, jednog od lidera Srba koji žive na severu Autonomne pokrajine Kosovo 16. januara. Izražavamo svoje najdublje saučešće njegovoj porodici i prijateljima. Oštro osuđujemo ovaj gnusni čin. Svođenje političkih računa na ovaj način doprinosi rastu atmosfere terora i recidiv je međuetničkog sukoba u regionu. Pozivamo sve međunarodne organizacije prisutne na Kosovu da, u skladu sa postojećim mandatima, preduzmu sveobuhvatne mere za sprečavanje eventualnih incidenata u pokrajini“, navodi se u dokumentu.

Moskva očekuje da će relevantne strukture sprovesti detaljnu istragu o incidentu i otkriti počinioce koji će dobiti zasluženu kaznu. Ivanović je ubijen jutros ispred svoje kancelarije u Kosovskoj Mitrovici.

Na Kosovu je imao reputaciju nezavisnog srpskog političara. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Beograd nema puno poverenja u istražne organe na Kosovu, čiju teritoriju ne kontroliše od 1999. godine. Prema Vučićevim rečima, ako kosovske vlasti ne budu u mogućnosti da istraže ovaj zločin, istrazi bi trebalo da se pridruže srpske vlasti.

Back