U susret novim dešavanjima...

Konačno sam na korak od svog sna!
Idem u prirodu. Ali ovog puta ne kao izletnik, već idem tako da - živim! Zelenilo, svež vazduh, "glasna tišina".. to će mi biti deo svakodnevnice.

Danas sam išla do mesta gde treba da se uskoro preselim. Kako sam sela na travu u dvorištu, tako sam počela da se opuštam, kao da je sva gradska nervoza iscurela iz mene. Jedva čekam da okrenem leđa tom lažnom urbanizmu, šljokicama, dosadnim i glasnim ljudima, asfaltu, dimu... i da budem ono što jesam, tamo gde i treba da budem.

Za živo čudo, čak mi i ne smeta toliko što skoro da neću imati Net. Dok sam se batrgala gegajući se kroz gradsko-podstanarski život, Internet mi je bio važan deo svakodnevnice i rutine, gde sam blogovala, razmenjivala mišljenja.. moja mala virtuelna oaza .. sad kad sam našla pravu oazu, moj Internet fanatizam je, za živo čudo, počeo da splašnjava .. ostajući jedino potreba da se sa prijateljima ostane u kontaktu :heart:.

Ne kažem da će uvek biti idealno i sjajno.
Život u zabačenom delu šume zna biti jako naporan .. posebno zimi kada je sve zamrznuto..ili kada vam crknu kola :lol: .. .. To zna svako ko živi na neurbanom, zabačenom mestu, u kućici (a ne u zgradi), gde skoro i da nema komšija.

Ali opet, kada mi je baza na takvom mestu, nekako sam dublje u kontaktu sa samom sobom. I čini mi se da ni jedan problem nije nerešiv. To mi je najbitnije.. šta bi mi vredeo naoko sređen život, kad nemam mir uma?

Danas sam smišljala gde ću praviti baštu..gde ću saditi cveće..gde će biti mesto za mačke (sada ću ih imati 7.. ).. posebno ću napraviti prostoriju za meditaciju i pisanje.. malu oazu stvaralaštva ... gde će biti "poslovni" deo... Kad pogledam tu kuću, ne vidim nju takvu kakva jeste, nego kakva će biti za 10 godina recimo.. posle mnogo ljubavi i ulaganja.

Eto.. to bi možda bio neki nov početak..
samo da počne da se ostvaruje... .
..ali kakav bih ja to mag bila ako ne bih vizualizovala i kreirala svoju željenu sadašnjost/budućnost? :D

Bravo!
Želim ti da uspeš u svojoj nameri!

Posle vremena prilagođavanja, što ne traje dugo .ako je promena na bolje, vratiće ti se pitanja koja nisu dočekala svoje odgovore. Ona su ustvari uvek sa nama

prostoriju za meditaciju i pisanje.. malu oazu stvaralaštva ... gde će biti "poslovni" deo
Ovo mi ne liči na reči pustinjaka.
Nastaviti jadnostavno sa boljeg uporišta, na to mi liči.

Sail on Silver Girl,
Sail on by
Your time has come to shine
All your dreams are on their way

See how they shine ... (znam da se ponavljam)

BTW ako neta sad ima slabo, biće ga ubrzo više, slučajno sam upoznat
Izgleda mi kao da ti Mo (naš mačak) šalje pozdrave, treći put ga sklanjam sa tastature.

Stvarno mi nije trebalo ovo da pročitam.

Ako ništa, barem sam dovoljno Velika da priznam: crći ću od muke. :mrgreen:

Čovek je surevnjiv spram svojih snova, pa lako poveruje da ih niko osim njega nema - pogotovo kad se desi da je u pitanju zastrašujuće sličan, da ne kažem: identičan san.
A u tuđoj glavi.

Definitivno sam ga trebala patentirati ranije.

U svakom slučaju, ukazaću pun rispekt snu koji te motiviše i poželeti sve najbolje čim prestanem da zelenim od zavisti.

Ali baš i nisi morala, znaš!..

:metla:

Bravo!
Želim ti da uspeš u svojoj nameri!

Posle vremena prilagođavanja, što ne traje dugo .ako je promena na bolje, vratiće ti se pitanja koja nisu dočekala svoje odgovore. Ona su ustvari uvek sa nama

Hvala ti MPMcM :)
I da ne zaboravim, puno pozdrava za Mo-a !
Sa mačkama imam poseban odnos :heart: .
Nanjušio je "kraljicu mačaka " :lol:

Čovek je surevnjiv spram svojih snova, pa lako poveruje da ih niko osim njega nema - pogotovo kad se desi da je u pitanju zastrašujuće sličan, da ne kažem: identičan san.
A u tuđoj glavi.

Definitivno sam ga trebala patentirati ranije.

U svakom slučaju, ukazaću pun rispekt snu koji te motiviše i poželeti sve najbolje čim prestanem da zelenim od zavisti.

Ali baš i nisi morala, znaš!..

Hihihi :zag:

Sa iskustvom koje imaš život u prirodi podstaći će nova saznanja i dublje uvide i siguran sam da će i do nas stizati izveštaji o tome.
Nadam se da imaš dobar pogled sa placa jer skučen vidik može da smeta.
Ne boj se fizičkih napora oni takodje koriste duhu i telu.Čine ih čvršćim.
Sve najbolje ti želim i očekujem da ćeš se javljati.:heart::ok:

Imaš li "smederevac" šporet na čvrsto gorivo? Ako nemaš a živiš na selu, predlažem ti da nabaviš. Može jako lepo da čučne ,u dugim zimskim danima, kao odmor od interneta, televizije......: "Da malo naložim". A na plotni se krčka supa...ili već.... A kad se skloni ona okrugla ploča može i atanor da se montira:) . Uopšte taj elemenat vatre koja ti je tu pored uha, čuješ je , greje te.... je veoma važan. A na selu se ogrev lakše i jeftinije nabavlja i ako je celulozni onda pepeo nosi naziv "lug" i nije štetan nego jako dobar za baštu, cveće.

Back