U Srbiji više Crnogoraca nego na prošlom popisu!

• Začetnik teme Začetnik teme Halix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Novi Sad " drze" NENOVOSADJANI...ako mislis da su oni sto "drze" isti ONI kojima je dozvoljeno da ruse Petrovaradinsku tvrdjavu, da razapinju mesare i staklene zgrade po sred starog jezgra grada , to su ti koji prave ruglo od ovog grada. Oni nisu gazde , zikice, zapamti to...jer svaki Gazda se prema SVOME odnosi sa vise brige i postovanja, cuva i voli svoje.

Ima nas jos uvek pravih Novosadjana , a ti tvoji, za koje ti mislis da su Gazde..pa ne mogu ni oni vecno da traju ;)

Koliko vidim tendencije idu u suprotnim smjerovima. Crnogoraca je sve više, a vas je sve manje. Znači za direktore ne morate brinuti. :lol:

oldflagofmontenegro1910.png

Evo je prava zastava, a ne ova izdajnička...
Pozdrav za sve crnogorske Srbe, izdajice napolje.

Ne, nijesam ušao u sve pore Novog Sada, ali sam bio kod ljudi koji se pitaju nešto u tom gradu, u tome je poenta...:roll:

Ne..poenta je u tome da sve sto je lazno i neposteno ne moze vecno da traje. Samo je istina vecna.
A ti shvati to kako hoces.
Kriminalci i polusvet vladaju Novim Sadom, prave od njega ruglo..a ti to istices kao VREDNOST, time se hvalis!?

I ja kažem da se treba prema svemu tome odnositi sa poštovanjem, jer je NS grad sa velikom kulturnom zaostavštinom i zaista jedan prelijep grad... Al, bez obzira na sve to, zna se ko vedri i oblači Novim Sadom...
Ne razumes.Ne ide to kod nas kao kod vas da jedno pleme drzi jedan grad..Ja znam da ste vi navikli na plemenske staresine(majka porodice uglavnom),ali moras da shvatis da postoje i drugacije organizacije u drustvu i da su neki ljudi odavno(pre jedno 4000 god.) prevazisli taj sistem.Ako ne verujes,dodji kod nas u civilizaciju i uveri se,mozda nesto preneses i u tvoj katun...

idu tendencije kako kazes..ali sve je relativno moj XXXyyyXXX , pa tako i apsolutni broj Crnogoraca :lol:

Ja tebi novosađanko želim da izađete na kraj sa seljačijom crnogorskom koja vas gnjavi. samo nam ih nemojte vraćati ovamo. Mi smo najsrećniji kad stojseri, itd, idu kod vas tamo. što manje njih ođe, to ljepše. od tih ljudi nikad ništa dobro nije izašlo.

Ja tebi novosađanko želim da izađete na kraj sa seljačijom crnogorskom koja vas gnjavi. samo nam ih nemojte vraćati ovamo. Mi smo najsrećniji kad stojseri, itd, idu kod vas tamo. što manje njih ođe, to ljepše. od tih ljudi nikad ništa dobro nije izašlo.

Licno me ne gnjave..bilo je tu nekih pokusaja bukvalne otimacine moje dedovine od vaseg sunarodnika ( sta ces..covek tako ubedjen da je "cojstvo i junastvo" kad otimas, pretis, pa si jaci i tako to...zavrsilo se ipak kako Bog zapoveda:))
bas me briga da li je neko Crnogorac ili nije..ja govorim o kriminalcima i lopovima koji su zaposeli ovaj nas grad
nas su bar na ovim prostorima naucili da postujemo sebe (Srbe) i ostale koji zive sa nama u zajednici..msm, bar moju generaciju su tako ucili..ja tako ucim svoju decu

Ne..poenta je u tome da sve sto je lazno i neposteno ne moze vecno da traje. Samo je istina vecna.
A ti shvati to kako hoces.
Kriminalci i polusvet vladaju Novim Sadom, prave od njega ruglo..a ti to istices kao VREDNOST, time se hvalis!?

Skoro sam čuo jedan citat: "Nikad ne govorim istinu, jer ona i ne postoji". Istina je subjektivan činilac, i samim tim što je jedna od najrelativnijih stvari u univerzumu, ona nikako ne može biti vječna. Vječno je nešto što je konstantno, a istina to sigurno nije. Objektivna istina ne postoji.
Niđe ja to nijesam istakao kao vrijednost... samo sam konstatovao da je tako.

Ne razumes.Ne ide to kod nas kao kod vas da jedno pleme drzi jedan grad..Ja znam da ste vi navikli na plemenske staresine(majka porodice uglavnom),ali moras da shvatis da postoje i drugacije organizacije u drustvu i da su neki ljudi odavno(pre jedno 4000 god.) prevazisli taj sistem.Ako ne verujes,dodji kod nas u civilizaciju i uveri se,mozda nesto preneses i u tvoj katun...

Tamo đe sam ja živio, i đe ću vjerovatno opet uskoro... e ti u tu civilizaciju nikad nijesi kročio, a i da kročiš, odma bi te vratili nazad kad bi viđeli kakav si... Toliko o vašoj civilizaciji.

Ја заиста не капирам разлику у националном смислу између Срба и Црногораца, зато сам и имао дилему на попису али рекох, када су већ сви моји преци се изјашњавали као Срби, да не рушим породичну традицију.

Imao si dilemu koje si nacionalnosti...?...:eek::eek:

Fantasticno....

Skoro sam čuo jedan citat: "Nikad ne govorim istinu, jer ona i ne postoji". Istina je subjektivan činilac, i samim tim što je jedna od najrelativnijih stvari u univerzumu, ona nikako ne može biti vječna. Vječno je nešto što je konstantno, a istina to sigurno nije. Objektivna istina ne postoji.
Niđe ja to nijesam istakao kao vrijednost... samo sam konstatovao da je tako.

:lol: a da se premestimo na pdf "filozofija''?
aman, kada kazem "istina", to je pojam malo kompleksniji i visi od onog kako si ga ti prosto definisiao. Mislim na istinske vrednosti i Bozije zakone (dakle, namerno ne kazem ljudske, obrati paznju). Ako se potrudis da posmatras iz ovog ugla, videces da jeste vecna.
Izvinjavam se na skretanju sa teme

01:10h Podgorica

Srpski ulazi u crnogorski ustav

255x160_4115-skupstina_crne_gore.jpg

Skupština Crne Gore razmatraće danas predlog opozicionih partija za promenu ustava po kojem bi srpski jezik bio službeni, a trobojka 'narodna' zastava uz postojeću državnu.

Opozicini predlog promena ustava predviđa i da ne zastarevaju krivična dela iz oblasti korupcije i organizovanog kriminala. Za verifikaciju predloženih promena ustava neophodna je dvotrećinska većina poslanika.

Manja članica vladajuće koalicije, Socijaldemokratska partijaranije je saopštila da je za nju neprihvatljiva promena u delu ustava koji se odnosi na identitetska pitanja.

Opozicione stranke Nova srpska demokratija i Pokret za promjene izrazile su zadovoljstvo zbog spremnosti vladajuće Demokratske partije socijalista da podrži predlog opozicije za promene Ustava Crne Gore.

Takva podrška nagoveštava da bi na sednici crnogorskog parlamenta mogla biti postignuta dvotrećinska većina za promene Ustava koje se odnose na državne simbole i na pitanje upotrebe jezika.

Na Odboru Skupštine Crne Gore za ustavna pitanja danas je ocenjeno da postoji ustavno-pravni osnov za opozicioni predlog o simbolima i jeziku.

autor: ZM
izvor: agencije/Novi magazin

http://www.novimagazin.rs/public/photos/4/4115/255x160_4115-skupstina_crne_gore.jpg

A kako će sad kad kriminalne radnje ne budu zastarevale?Zašto je do sada u Crnoj Gori to bilo suprotno nego u svim normalnim zemljama?Zašto su kod njih do sada zastarevale kriminalne radnje i nisu procesuirane?

:lol: a da se premestimo na pdf "filozofija''?
aman, kada kazem "istina", to je pojam malo kompleksniji i visi od onog kako si ga ti prosto definisiao. Mislim na istinske vrednosti i Bozije zakone (dakle, namerno ne kazem ljudske, obrati paznju). Ako se potrudis da posmatras iz ovog ugla, videces da jeste vecna.
Izvinjavam se na skretanju sa teme

Auu tek si sad zaglibila :lol: Bog ne postoji, pa tako ni božiji zakoni. Zakone postavlja sam čovjek, izuzev zakona prirode, sa kojima opet bog nema veze.

Back