U Srbiji FRAPANTNO veći broj umrlih od rođenih

Има једна занимљива ствар у односу наталитета и религије.Од када су се Срби вратили вери и од када имамо попове на сваком ћошку, наталитет је драстично опао.До 1990 године fertility rate је био мало изнад 2 детета, а сада је око 1.5 детета.

Šta ćemo sa činjenicom da je natalitet opao i u evropskim zemljama koji se nikada nisu odricali svoje religije?To mi zvuči kao ona priča o spavanju na klupi u Jugoslaviji,kao dokaz javnog reda, mira i bezbednosti u zemlji.No,ko se malo više intresovao je mogao da nađe podatak da se u Parizu nisu zaključavali automobili '70.-ih,te da se i tamo "moglo spavati na klupi" (iako nisu imali Tita),a da je danas tako nešto suludo i zamisliti u jednom Parizu

Има једна занимљива ствар у односу наталитета и религије.Од када су се Срби вратили вери и од када имамо попове на сваком ћошку, наталитет је драстично опао.До 1990 године fertility rate је био мало изнад 2 детета, а сада је око 1.5 детета.

Odakle tebi ideja da su se Srbi "vratili veri" ?
Razlika je samo sto su do 90te morali da budu clanovi jedne Partije, a danas moraju da budu clanovi raznih stranaka istih onih lopova iz Partije.
Dovoljno je da upalis TV ili uzmes neke novine i vidis da zamlacivanje Srba nikad nije prestalo, samo su u pitanju nove tehnike i teme.
Tu postoji cela lepeza problema, od ovog sto sam naveo, nezdravog zivota (cigarete, alkohol, droga) i prehrane, povecanje raznih kancerogenih bolesti, iseljavanje stanovnistva, losa ekonomija, tema "abortusi" u abnormalnom broju (sto bi trebalo da je greh kad smo vec kod povratka "srpstvu/hriscanstvu") itd.

Nisu popovi krivi sto politicari prave debilanu od drzave i sludjuju narod za laksu pljacku i bogacenje.

За 30 година доћи ће до значајног прилива становништва. Већина оних који сада одлазе на рад у странство, када догура до пензије вратиће се овде. И донеће доста лове. За 20 година враћаће се они који су отишли деценију раније. Сада се враћају они који су отишли пре 30 година, али тад је исељавање било мање.

Moram.da te razočaram.

Iz Bosne su otišli mnogi u ratu i sad su prispjeli u penziju.

Ni puškom ih nećeš vratiti nazad!

Stanovništvo će se zamijeniti doći će neki drugi ljudi.

To je odlicno ako ima vise umrlih. Ja bih voleo da ovi 65+ umiru sedam puta brze. Voleo bih da ih umre milion. Nebitno je sto cemo imati 5.9 miliona stanovnika ali bar nece biti starci koji mahom nista nisu radili ceo zivot a sada traze i penzije. Penzije treba dati ljudima koji su radili u liberalnom kapitalizmu.

Пензије социјално здравство школство .. све треба укинути .... Бацање пара .....

To je odlicno ako ima vise umrlih. Ja bih voleo da ovi 65+ umiru sedam puta brze. Voleo bih da ih umre milion. Nebitno je sto cemo imati 5.9 miliona stanovnika ali bar nece biti starci koji mahom nista nisu radili ceo zivot a sada traze i penzije. Penzije treba dati ljudima koji su radili u liberalnom kapitalizmu.

Све изнад 55+ треба протерати из Србије.. тако је јефтиније

Нека буду клошарке и клошари другима на терет а не младој клеро либеро ројало Србској држави Срба

Neće da se vrate u bosanski raj?

Čudo... :per:

Ja pričam iskreno, onako kako jeste.

Lično poznajem više porodica koje su se u zadnjim godinama iselile i svi su imali sve riješeno što se tiče finansija, ali ovaj naš javašluk i mentalitet je ono što tjera vrijedne i pametne ljude.

A ti penzioneri su sve stariji i bolesniji, Švabo ih penzionira onda kad nisu nizašta, i kako će se on liječiti u nekoj pripizdini?

izvor je naravno imaginaran. Posto je vec 60tih pao na ispod dva deteta po majci.

Ja pričam iskreno, onako kako jeste.

Lično poznajem više porodica koje su se u zadnjim godinama iselile i svi su imali sve riješeno što se tiče finansija, ali ovaj naš javašluk i mentalitet je ono što tjera vrijedne i pametne ljude.

A ti penzioneri su sve stariji i bolesniji, Švabo ih penzionira onda kad nisu nizašta, i kako će se on liječiti u nekoj pripizdini?

Неће више бити пензије. Има да се ради до смрти. Ко неће да ради добија неку основну социјалну помоћ, и наравно, са годинама могућност да смањи број радних сати без већег финансијског губитка, наравно да не може са 70 и 40 да се понуди исто прегалништво, али генерално, неку врсту посла ћеш морати да обављаш док те више не буде.

Како се пензионисати? Направити троје успешне деце, али баш успешне, која ће те помагати са пар стотина евра месечно (појединачно), па са социјалном помоћи изађеш на 1000ак, што је довољно за пристојан живот,

ИЛИ

уложити у некретнине, па живети од ренти,

ИЛИ

уложити у акције, али добре акције

ИЛИ

купити добар удео у неком добром старт апу па живети од дивиденди.

Дакле поента, мораш да инвестираш у успешну децу, добар старт ап, добре некретнине или скупе и стабилне акције

или да ринташ до 78.

Неће више бити пензије. Има да се ради до смрти. Ко неће да ради добија неку основну социјалну помоћ, и наравно, са годинама могућност да смањи број радних сати без већег финансијског губитка, наравно да не може са 70 и 40 да се понуди исто прегалништво, али генерално, неку врсту посла ћеш морати да обављаш док те више не буде.

Како се пензионисати? Направити троје успешне деце, али баш успешне, која ће те помагати са пар стотина евра месечно (појединачно), па са социјалном помоћи изађеш на 1000ак, што је довољно за пристојан живот,

ИЛИ

уложити у некретнине, па живети од ренти,

ИЛИ

уложити у акције, али добре акције

ИЛИ

купити добар удео у неком добром старт апу па живети од дивиденди.

Дакле поента, мораш да инвестираш у успешну децу, добар старт ап, добре некретнине или скупе и стабилне акције

или да ринташ до 78.

To što si ti pobrojao su stvari kako su se ljudi osiguravali kroz vijekove. Početkom 20. vijeka se krenulo na mrskom Zapadu sa boljim životom pa smo se i mi kroz geografsku blizinu okrznuli o te dobre stvari ali sad se opet vraćamo na ono kako su stvari tekle hiljadama godina.

Mene što se tiče i neka bude tako, jer dok sam ja radio i učio i sa ženom djecu odgajao i učio i sam se borio u mom životu da stvorimo nešto, neki temelj, 90% mojih jarana se zayebavalo i hodalo.

Zato i jeste pošteno da oni rade u sutonu života kad nisu htjeli u podne kao ja...

Више умрлих од рођених више година уназад, хиљаде грађана напушта земљу, само у бирачком списку све више људи ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U Srbiji je u prvih 10 meseci ove godine negativni demografski priraštaj bio oko 40.000 ljudi – rođeno je 53.082 bebe, 585 više u odnosu na isti period prošle godine, a umrlo je oko 93.000, 470 više, pokazali su danas predstavljeni podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

U prošloj godini negativni prirodni priraštaj bio je 37.680, rođeno je 63.975, a umrlo 101.655, dok je u 2017. taj negativni odnos bio 38.828.

U periodu od 2005-2018. godine prosečan godišnji negativni priraštaj bio je 35.433, a najniži je bio 2006. – 31.887.

Na konferenciji za novinare RZS u materijalima nije bio dat broj umrlih u prvih 10 meseci ove godine, nego samo podatak koliko ih je više umrlo u odnosu na isti period prošle godinhje, ali je broj rođenih preciziran – 53.082.

Tek posle nekoliko insistiranja novinara data je cifra od oko 93.000 umrliih, što pokazuje razliku od 40.000 manje rođenih od umrlih.

https://www.krstarica.com/vesti/srb...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header
Haha pa vecina vas analiticara ne zeli djecu ili dvoje u veh glave, pa se posle svi cude i svima drzava kriva. Naucio komunizam da stvara nesposobne ljude, pa sada treba drzava valjda i da pravi djecu 😂😂😂

Смањење наталитета и раст морталитета је делимично нормална последица демографске транзиције.

Просто- 1950их рађано је 120-150 000 људи годишње, а они су 1970их и 1980их стварали 80-100ак хиљада нових годишње. Ови којих је било 80-100 000, рођени 80их, данас стварају 65 000.

Дакле умиру генерације којих је рођено 100к+, а децу праве генерације којих је рођено 80-90к, и праве 65к деце годишње.

Овде је драстична промена немогућа. Велико опадање становништва у прошлости спречио је продужени животни век и имиграција Срба из околних СФРЈ република, али сада је дошло време за умирање и нема више Срба у суседству.

Ове бројке би могле да буду пристојнијеи мање драстичне, наравно. Да постоји здравствени систем а не уместо њега нека септичка јама, умрло би вероватно 90 000 уместо 105 000.

И да није огромна емиграција младих наталитет би можда био 75 000, па би минус био упола мањи.

Нешто слично имате и у Немачкој или Италији, Мађарској, Русији. У Чешкој рецимо немате, јер се ово догодило пре много деценија, Чеси имају једно-двоје деце већ 100 година, па се број рођенх и умрлих стабилизовао на 90-100к годишње, а број становника на око 10 милиона.

Да рашчистимо једну ствар- као прво, људе је немогуће натерати да праве више деце. Дуго време школовања, женска еманципација, представе о томе како треба да изгледа детињство и менталитет данашњег миленијалца су гурнули време рађања иза тридесете, и због тога можете да киптите, бесните, врређате жене, сањате о томе да као Пол Пот отерате људе у земунице да рађају, СПЦ ће све време да апелује на рађање, наводежи примере многодетних фамилија као позитивне, просечни Срби рођени 1990. ће рећи "Тако је оче, деца, СПЦ, Србија, село наше" и онда ће отићи на Сплав. То је тако.

То не значи, али, да стање у земљи не утиче на број људи у њој. Као што сам већ рекао, ненормално је да оволико људи умире у 50им и 60им годинама живота колико их данас умире, значи здравство тотални фејл.

Што се рађања тиче-Има и оних који би у бољим економским условима направили треће дете, или друго, али овако не могу. То је велики број људи.

Даље, има људи са алтернативним животним стиловима који се на другим местима размножавају, у Срб не могу (нпр. лезбејке).

Треће, огромна је емиграција омладине. То значи да, рецимо, уместо рођених 85 000 људи у мојој генерацији, у земљи је можда присутно, брат-брату, 70 000 максимум.

Онда је бројка од 65 000 рођених заправо скроз ок.
Iako to zvuci zanimljivo, sve je netacno. Ljudi su postali sebicni i gledaju samo na svoje dupe, zbog toga ne prave djecu jer ih gledaju kao teret, a ne smisao zivota i najvecu srecu. Te price o parama, ekonomiji, diskriminaciji lgbt i tako dalje su samo izgovori da bi se prikrio onaj pravi razlog. Vecina Srba ni na zapadu ne pravi djecu kao i vecina bezboznika. Zbog toga moraju da uvoze ove iz Afrike i Azije koji zive u mnogo gorim uslovima ali imaju mnogo vise djece. Pa nasi preci su pre drugog sr imali mnogo vise djece u mnogo gorim ekonomskim uslovima, a danas svi samo traze neke izgovore isko zive 100 puta bolje od svojih predaka.

U Hrvatskoj će čitavo primorje i ZG da možda stagniraju i da ostanu na istom broju ali ostalo će da nestane.

BiH i Srbija, ako narod ostane ovako blentav, za jedno 200 godina će neko ugasiti svjetlo.

S tim da se to neće dogoditi nego će jednostavno biti naseljeni drugi narod i gotovo.

P.S. Ako do tada ne potrujemo svu vodu i floru i faunu.
Od cega ce da se izdrzava to primorje kada prestane dolaziti turista? Vece su sanse da ce ljudi ostati po Srbiji od Dalmacije ili drugih priobalnih mjesta.

Od cega ce da se izdrzava to primorje kada prestane dolaziti turista? Vece su sanse da ce ljudi ostati po Srbiji od Dalmacije ili drugih priobalnih mjesta.
Пусти их нек уживају у немоћи. Провокације на интернету је једино зло што још могу да ураде.Мени су забавни.

Back