U slučaju rata u BiH šta ćete vi da uradite?

Nije ni najmanje važno od koga bi eventualni rat bio podstaknut.Činjenica je da je rat vrlo moguć.Možeš zabiti glavu u pesak ionako je prazna ali ne može stalno ostati u pesku.
Rat nije "vrlo moguc" jer narodi na na ovim prostorima ne zele da ratuju.
Smiri svoje ratne strasti posto "nicija glava nije prazna".

Uvijek je moguc.
Zbog ove cinjenice treba dobro da se vodi racuna, prije nego se udje u autobuse kao u torove i krene da se pravi prebivalsite u srbiji i licna karta radi manipulacija prilikom glasanja ili prilikom odlaska na skupove sns...

jer ako srbija ne pruzi podrsku...
Ali da ga neko zeli i priziva,nije tacno.
tim laprdanjem da prostis na izrazu , u bosni se prikrivaju lopingeri na vrhu sve tri strane koji time yataskavaju lopovluk nevidjenih razmera...

drzava je od dejtona dodana primila ogroman broj sredstava a nije napravila recimo ni jednu svoju fabriku ili pokrneula neki deo privrede ...
Govorim o obicnim ljudima koji bi u njemu i ucestvovali.

Meni je muka i od same rijeci.I od naslova teme.
upravo to

Uvijek je moguc.
Ali da ga neko zeli i priziva,nije tacno.
Govorim o obicnim ljudima koji bi u njemu i ucestvovali.
Meni je muka i od same rijeci.I od naslova teme.
Oduševljenje ratom kod "običnih" može da postoji u slučajevima kad se očekuje laka i brza pobeda.Kad je protivnik mnogo slabiji.Oduševljenje ratom je na primer postojalo u Austrougarskoj 1914 jer su verovatli da će rat voditi samo protiv Srbije i da će isti biti pobedonsno završen u roku od nedelju dve.
Nisu ni Ukrajinci a ni Rusi oduševljeni ratom ali rat se vodi već četvrta godina.

Zbog ove cinjenice treba dobro da se vodi racuna, prije nego se udje u autobuse kao u torove i krene da se pravi prebivalsite u srbiji i licna karta radi manipulacija prilikom glasanja ili prilikom odlaska na skupove sns...

jer ako srbija ne pruzi podrsku...
A meni je,pravo da ti kazem,vise dosadilo da slusam mitove o tim autobusima kao da ih je bilo na hiljade,a ne odredjeni manji broj stranackih pristalica, kakvih uvijek ima svuda i kakvih ima i u samoj Srbiji.I koji niti su mogli,niti su sta primijenili na politickoj sceni Srbije.
Zasto se ne prica o pozitivnim stvarima,mladim,pametnim ljudima iz RS koji su dosli u Srbiju i tu ostali i doprinose Srbiji na razne nacine.
Koliko je takvih "autobusa"bilo?
Ali necu vise o toj prezvakanoj temi.

tim laprdanjem da prostis na izrazu , u bosni se prikrivaju lopingeri na vrhu sve tri strane koji time yataskavaju lopovluk nevidjenih razmera...

drzava je od dejtona dodana primila ogroman broj sredstava a nije napravila recimo ni jednu svoju fabriku ili pokrneula neki deo privrede ...
Naravno da politicarima odgovara prica o ratu i zastrasivanje...ali ja uvijek govorim iz perspektive obicnog naroda.
Obicnom narodu,bio Srbin,Hrvat ili Bosnjak,sigurna sam sto posto da nije do rata.

Oduševljenje ratom kod "običnih" može da postoji u slučajevima kad se očekuje laka i brza pobeda.Kad je protivnik mnogo slabiji.Oduševljenje ratom je na primer postojalo u Austrougarskoj 1914 jer su verovatli da će rat voditi samo protiv Srbije i da će isti biti pobedonsno završen u roku od nedelju dve.
Nisu ni Ukrajinci a ni Rusi oduševljeni ratom ali rat se vodi već četvrta godina.
U BiH,bas zato sto je prosla rat,nema nikog ko bi se odusevio takvom idejom.
Pod uslovom da je pri pameti.

U BiH,bas zato sto je prosla rat,nema nikog ko bi se odusevio takvom idejom.
Pod uslovom da je pri pameti.
Samo što za rat i nije potrebno oduševljenje istim.Kod razmatranja takvih pitanja,čovek treba da isključi svoje želje kao nekakav faktor.Nisam siguran da posebno u muslimanskoj komponenti MHF ne postoji želja za ratom i osvajanjem Srpske.Među njihovom političkom elitom.A politička elita najčešće uspeva da pridobije i stanovništvo za svoje ideje.

Samo što za rat i nije potrebno oduševljenje istim.Kod razmatranja takvih pitanja,čovek treba da isključi svoje želje kao nekakav faktor.Nisam siguran da posebno u muslimanskoj komponenti MHF ne postoji želja za ratom i osvajanjem Srpske.Među njihovom političkom elitom.A politička elita najčešće uspeva da pridobije i stanovništvo za svoje ideje.
:roll:

izbeglaja izbeglaju podrzava

dok je moj iz uze porodice krvario po visokom u bosni, "veterani" poput tebe jeli janjetinu na temerinskom putu i pevali cetnicke pesme.

znam da boli. sta ces
Visokom?
Jesi li siguran?
U svakom slucaju,ne dozvoli sebi da onako nesto pises o svom narodu.
To vise govori o tebi!
I da..za tvoju info,ja nisam nigdje izbjegla,ja sam u svojoj kuci.
Mnogi oko mene nisu.I nikad sebi ne bih dozvolila da za njih kazem one tvoje rijeci.

Back