U Skupštini nema krize: 30 miliona za hlađenje

Torrente Bgd

Buduća legenda
Poruka
34.549
Parlament će potrošiti 30 miliona dinara za uvođenje klimatizacije u Dom Narodne skupštine, jer se poslanici žale da ne mogu da rade po vrućini

Skupština Srbije potrošiće 30 miliona dinara za uvođenje klima-uređaja u zgradu Doma Narodne skupštine, kako bi poslanici mogli da rade u rashlađenim prostorijama!
Za ovaj novac biće ugrađen već kupljeni centralni sistem za klimatizaciju, kao i 19 posebnih klima-uređaja za kancelarije poslaničkih klubova. Radovi treba da počnu ovih dana i moraju da se završe do 31. avgusta, kada će se u Skupštini glasati o Predlogu zakona o informisanju i ostala 23 zakona.

Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović objašnjava za Press da je klimatizacija Doma Narodne skupštine „vlo komplikovani projekat" i da je zato košta čak 30 miliona dinara!

- Ovih 30 miliona biće potrošeno na rashlađivanje samo dela zgrade, poslaničkih klubova i kancelarija, plenarne sale, sale za režiju i novinarske sobe. Klimatizacija sale u kojoj se održavaju sednice biće rešeno ugradnjom takozvanog „čil sistema", koji je kupljen pre šest godina, ali još nije ugrađen. Biće kupljeno je 19 modernih „split sistema" koji će biti postavljeni u ostale prostorije. Znate kako, 30 miliona dinara nije tako puno za ovaj obiman posao... - kaže Odalović, dodajući da se ne još ne znaju svi troškovi.

Ostatak texta na
http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=76069&sectionId=37
 

Back
Top