Savo Manojlović neće da uzme mandate u Skupštini grada Beograda

Da li podržavate poteze Save Manojlovića?

  • DA

    glasova: 5 62,5%
  • NE

    glasova: 3 37,5%

  • Ukupno glasova
    8

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
79.638

Savo Manojlović neće da uzme mandate u Skupštini grada Beograda
1717489185-1717488943332-750x500.jpg
Savo Manojlović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs


Lider pokreta "Kreni - promeni" Savo Manojlović rekao je na konferenciji za medije da neće ući u Skupštinu grada Beograda.

„Kreni Promeni doneo je odluku da napušta parlament Beograda i skupštinu opštine Novog Beograda, zbog izbornih malverzacija koje su se desile odbijamo da učestvujemo na ovaj način u potpunom kršenju zakona i Ustava. Na ovim izborima dešavale su se mahinacije. Imali smo situaciju da predsednik kmeči kada dobijete 30 minuta godinšnje na RTS, imali ste duple biračke spiskove. Imamo sad i u Nišu prekrajanje izbornih spiskova, istu situaciju na Novom Beogradu, Vračaru, Starom gradu i Čačku“, rekao je Manojlović.

1717669307-20240606_120224_b-1024x576.jpg
Savo Manojlović
Dodao je da je to uvod u diktaturu.

„O ovome smo posebno obavestili sve iz opozicije, na ovaj korak, mislim na opozicione liste koje su učestvovale. Ovo nije nikakvo povlačenje, mi ćemo se zajedno sa građanima boriti, kaže Manojlović.

Rekao je da za ovaj potez nema podršku opozicije. Obrazlagajući kako će vraditi mandate rekao je:
„Tehnički ono što će biti urađeno jeste da će mandati biti verifikovani, a onda napuštena skupština. Odborničke naknade neće biti prihvaćene, to ćemo tehnički uraditi jer bi sa ostavkama, bio bi dug proces a i oni bi otišli kod stranaka vlasti“.
Rekao je da ovo korak koji predstavlja odgovornost prema biračima.
Dodaje da u Nišu pokret Kreni promeni neće napustiti Skupštinu u tom gradu.

https://nova.rs/vesti/politika/uziv...bpush&utm_campaign=2024-06-06-Kreni-promeni-n

Izgleda Savo ovim želi da se izdvoji od ostale opozicije. SPN/Nada neće da izadje iz republičke skupštine dok Biram borbu i Nestor neće iz gradske.
 
Poslednja izmena:
Izgleda Savo ovim želi da se izdvoji od ostale opozicije. SPN/Nada neće da izadje iz republičke skupštine dok Biram borbu i Nestor neće iz gradske.

Otprilike kako sam i tvrdio. Njegov posao je da mrsi opoziciji. Šta god da oni urade, on će uraditi suprotno. Malo je čudno da je izabrao da izađe na izbore pa se tek posle njih "setio" da ne postoje izborni uslovi 🤔

Što se tiče napuštanja parlamenta, ja sam saglasan sa tim potezom AKO bi se teren borbe preselio na ulicu. Dakle u hipotetičkoj situaciji da su svi zajedno SPN+Nada+Savo+Proglas izabrali da ne učestvuju na izborima, krenuli u proteste i bili uporni i odlučni, pa onda i kao vrhunac svega da se uradi i napuštanje parlamenta kako bi se napravila kompletna severnokorejizacija režima, onda bi sve imalo smisla. Međutim, Savo nije hteo da se priključi vaninstitionalnoj borbi, mudro je ćutao dok su ostali pokušavali upravo to, pa je onda najednom izabrao da izađe na izbore, ismevao bojkot i sad je promenio ploču kako eto ipak treba ulica 🤔. Dakle lik je opozicioni Vučić, manipulat i podjebljivač teške klase. Naravno, kao takvog njegov opstanak u opoziciji nije dugog veka. Iako je meni trebalo minut da ga provalim, većini glasača obično za svakog novog parobranca treba i više meseci, pa čak i godina. I tako se jede dragoceno vreme. Nažalost.
 
Има нешто више од мандата што Свети Саво Манојловић хоће.

Гледај ширу слику.
Uvek mi je to bio problem.Uvek sam se fokusirao na detalje zanemarujući širu sliku a Savo je u stvari vizionar takoreći.Možda ne kao Labus,Đelić,Pitić,Dinkić.Možda ne kao Kori Udovički ali usudio bih se da kažem, vidi daleko dalje od svih nas.Možda ne od tebe i još par vas.
 
Ваш Ђидо је муерто (само политички).

Наш Ђидо (Саво) постаје Ђидо уместо Ђида.

Живео Свети Саво Манојловић!!! Доле друг Ђидо, вучићев друг и 619 милиона лопурда!
Џабе се гицаш, Саво ради за Државу тј. Народни Покрет за Србију тј. СНС. ;)
 
Znači ladno sam glasao za Savu, ne zato što se posebno slažem sa politikom koju zastupa, već zato što je izašao na izbore. Neizlazak na izbore doživljavam kao klasičnu izdaju i paktiranje sa režimom. Izričito sam protiv bojkota, jer je milion puta dokazano da je ta politika čist promašaj. Ali gospoda su se očigledno iza kulisa dogovorila.
Da su svi izašli sad bi Vučić izgubio glat Beograd.
E sad ne samo da nije izgubio, već ako ovi vrate mandate imaće gradsku skuštinu 100% naredne četiri godine. Boli Vučića ona stvar za nelegitimnost, jahanje se nastavlja.
Hvala Vam Dragane, Miloše i Savo na ingenioznoj i mudroj strategiji.
 
Nisu otkazali, ja sam prva za neposlusost, ali kad se zakonski utvrdi da je bilo prekrajanja volje, a ne na rec.

Uostalom, svi imaju zapisnike i lako je proveriti.
Ček bre, Pikolo, pa zar nisi ti pričala kako ćeš da glasaš za SNS? Doduše, koliko se sećam, rekla si ''al prvo da vidim šta nude'' (valjda misleći na neke poklone). Kako sad odjednom za neposlušnost?
 

Back
Top