Savo Manojlović neće da uzme mandate u Skupštini grada Beograda

Da li podržavate poteze Save Manojlovića?

• DA

glasova: 5 62,5%
  • NE

glasova: 3 37,5%

• Ukupno glasova
    8

„To je potpuno ludilo“: Borislav Antonijević iz Nestorovićevog pokreta povodom postupka Sava Manojlovića​

Vojin Radovanovićdanas 19:02
To je potpuno ludilo: Borislav Antonijević iz Nestorovićevog pokreta povodom postupka Sava Manojlovića 1
foto: Vojin Radovanović/Danas

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta „Mi snaga naroda“ Borislav Antonijević upitan da prokomentariše najavu povlačenja odbornika Kreni-Promeni iz beogradske i novobeogradske skupštine, kaže da „čovek više ne može da isprati njihove postupke“, te da je sada pitanje zašto su uopšte izlazili na izbore.

Antonijević navodi da ne zna šta da kaže na ovaj postupak Kreni-Promeni.
„Čovek ne može više da isprati te njihove postupke. To je potpuno ludilo“, poručuje on.
Antonijević je ranije za Danas, povodom Manojlovićevog zahteva da se opozicija povuče iz republičkog parlamenta, istakao da je njihov pokret bio spreman da ne učestvuje u izbornom procesu ako se iz njega povuku druge dve opozicione liste, ali da s obzirom da su Kreni-Promeni i koalicija Biramo Beograd ipak izašli na te izbore, trebalo najpre da iscrpe sve sve institucionalne i pravne mogućnosti i žalbene postupke.

Savo Manojlović, kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta Kreni-Promeni, naveo je ranije danas da će se odbornici ove liste povući iz Skupštine grada Beograda i Skupštine opštine Novi Beograd zbog izbornih mahinacija, odnosno da neće učestvovati u radu ovih institucija nakon verifikacije mandata, najavivši tako praktično bojkot sednica ovih skupština.

I Radomir Lazović reagovao na potez Sava Manojlovića​

Betadanas 18:11
I Radomir Lazović reagovao na potez Sava Manojlovića 1
foto: Dušan Milenković/ATAImages
Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović rekao je danas da bi napuštanje Skupštine opštine Novi Beograd pokreta „Kreni-promeni“ kao posledicu imalo gubitak šanse da se u toj opštini preuzme vlast.

Lazović je za TV N1 rekao da poštuje odluku predstavnike te liste Sava Manojlovića, ali da smatra da bi takav potez imao posledice, kao i da sada nije najbolji trenutak za to, jer se i dalje vrši uvid u materijal, broje glasovi i kada se „lomi na jednom mandatu“.
Kako je kazao, sutra treba da saznaju da li će moći da ospore tu opštinu, kao i da misli da može doći do obaranja vlasti na Novom Beogradu.
Dodao je da mu nije jasna inicijativa Manojlovića da „izađe iz Novog Beograda“ kada se opozicija nalazi na pragu da formira vlast, ali da je spreman da sasluša argumente i da sarađuje.

Lazović je rekao i da koalicija „Biramo Beograd“ neće predati mandate i da je očigledno da će biti potrebna borba i na ulici i kroz institucije.
„Sada su otvorene četiri opštine. U opštini Stari Grad neupitno je da je na nama i listi Marka Bastaća, dok je na Vračaru tesno, radi se prekrajanje izborne volje i imamo materijal koji dokazuje da smo u pravu. U dve opštine se dešava uvid u izborni materijal – to su Novi Beograd i Savski Venac. Razlika na Savskom Vencu je 114 glasova, videćemo da li možemo da priložimo dokaze da je došlo do prekrajanja izborne volje“, rekao je on.
Lazović je rekao i da je opozicija je prvi put uspela da spreči neke stvari koje su se dešavale na dan izbora.
„Sprečili smo kupovinu glasova, bugarski voz, Relju Ognjenovića da pravi kol centar u Sportskom centru Banjica. Gde god smo mogli mi smo to uradili“, ocenio je on.

1717489185-1717488943332-750x500.jpg
Savo Manojlović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Lider pokreta "Kreni - promeni" Savo Manojlović rekao je na konferenciji za medije da neće ući u Skupštinu grada Beograda.

„Kreni Promeni doneo je odluku da napušta parlament Beograda i skupštinu opštine Novog Beograda, zbog izbornih malverzacija koje su se desile odbijamo da učestvujemo na ovaj način u potpunom kršenju zakona i Ustava. Na ovim izborima dešavale su se mahinacije. Imali smo situaciju da predsednik kmeči kada dobijete 30 minuta godinšnje na RTS, imali ste duple biračke spiskove. Imamo sad i u Nišu prekrajanje izbornih spiskova, istu situaciju na Novom Beogradu, Vračaru, Starom gradu i Čačku“, rekao je Manojlović.

1717669307-20240606_120224_b-1024x576.jpg
Savo Manojlović
Dodao je da je to uvod u diktaturu.

„O ovome smo posebno obavestili sve iz opozicije, na ovaj korak, mislim na opozicione liste koje su učestvovale. Ovo nije nikakvo povlačenje, mi ćemo se zajedno sa građanima boriti, kaže Manojlović.

Rekao je da za ovaj potez nema podršku opozicije. Obrazlagajući kako će vraditi mandate rekao je:
„Tehnički ono što će biti urađeno jeste da će mandati biti verifikovani, a onda napuštena skupština. Odborničke naknade neće biti prihvaćene, to ćemo tehnički uraditi jer bi sa ostavkama, bio bi dug proces a i oni bi otišli kod stranaka vlasti“.
Rekao je da ovo korak koji predstavlja odgovornost prema biračima.
Dodaje da u Nišu pokret Kreni promeni neće napustiti Skupštinu u tom gradu.

https://nova.rs/vesti/politika/uziv...bpush&utm_campaign=2024-06-06-Kreni-promeni-n

Izgleda Savo ovim želi da se izdvoji od ostale opozicije. SPN/Nada neće da izadje iz republičke skupštine dok Biram borbu i Nestor neće iz gradske.
Opet neki hejter opozicije u opoziciji. Miličica je obavila posao. Drugi nastavljaju dalje.

1717489185-1717488943332-750x500.jpg
Savo Manojlović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Lider pokreta "Kreni - promeni" Savo Manojlović rekao je na konferenciji za medije da neće ući u Skupštinu grada Beograda.

„Kreni Promeni doneo je odluku da napušta parlament Beograda i skupštinu opštine Novog Beograda, zbog izbornih malverzacija koje su se desile odbijamo da učestvujemo na ovaj način u potpunom kršenju zakona i Ustava. Na ovim izborima dešavale su se mahinacije. Imali smo situaciju da predsednik kmeči kada dobijete 30 minuta godinšnje na RTS, imali ste duple biračke spiskove. Imamo sad i u Nišu prekrajanje izbornih spiskova, istu situaciju na Novom Beogradu, Vračaru, Starom gradu i Čačku“, rekao je Manojlović.

1717669307-20240606_120224_b-1024x576.jpg
Savo Manojlović
Dodao je da je to uvod u diktaturu.

„O ovome smo posebno obavestili sve iz opozicije, na ovaj korak, mislim na opozicione liste koje su učestvovale. Ovo nije nikakvo povlačenje, mi ćemo se zajedno sa građanima boriti, kaže Manojlović.

Rekao je da za ovaj potez nema podršku opozicije. Obrazlagajući kako će vraditi mandate rekao je:
„Tehnički ono što će biti urađeno jeste da će mandati biti verifikovani, a onda napuštena skupština. Odborničke naknade neće biti prihvaćene, to ćemo tehnički uraditi jer bi sa ostavkama, bio bi dug proces a i oni bi otišli kod stranaka vlasti“.
Rekao je da ovo korak koji predstavlja odgovornost prema biračima.
Dodaje da u Nišu pokret Kreni promeni neće napustiti Skupštinu u tom gradu.

https://nova.rs/vesti/politika/uziv...bpush&utm_campaign=2024-06-06-Kreni-promeni-n

Izgleda Savo ovim želi da se izdvoji od ostale opozicije. SPN/Nada neće da izadje iz republičke skupštine dok Biram borbu i Nestor neće iz gradske.

I sad hajde da rezimiramo.

GOSPODIN Branko Dragas i pokret MOBA upozoravaju i pozivali su da se potpuno bojkotuju izbori BUDUCI DA SU NAMESTENI i da nema nikakvih uslova da se na njih izadje, I DA NAROD IZADJE NA ULICU DA SRBIJA STANE (cega se Vucic najvise i plasi) I DA SE SPROVEDE GENERALNI STRAJK i postavi ultimatum Veleizdajniku da se skloni.

Naravno, to je sve ignorisano, da bi sada dosli na to da ce skoro pa svi negde da bojkotuju - neki u gradu, neki u republici, u opstini, a zapravo uslova za izbore NEMA NI NA JEDNOM NIVOU.

Na kraju ce svi doci na ono sto govori Branko Dragas, a i neki drugi ljudi, a sto govorim i ja: OVE BANDITE CEMO MOCI DA SKLONIMO SAMO I JEDINO NA ULICI. Sto se to vise odlaze gore po Srbiju i narod.

Dogadjaji sami potvrdjuju gorenapisano.

Znači ladno sam glasao za Savu, ne zato što se posebno slažem sa politikom koju zastupa, već zato što je izašao na izbore. Neizlazak na izbore doživljavam kao klasičnu izdaju i paktiranje sa režimom. Izričito sam protiv bojkota, jer je milion puta dokazano da je ta politika čist promašaj. Ali gospoda su se očigledno iza kulisa dogovorila.
Da su svi izašli sad bi Vučić izgubio glat Beograd.
E sad ne samo da nije izgubio, već ako ovi vrate mandate imaće gradsku skuštinu 100% naredne četiri godine. Boli Vučića ona stvar za nelegitimnost, jahanje se nastavlja.
Hvala Vam Dragane, Miloše i Savo na ingenioznoj i mudroj strategiji.

Da se podsetimo da je Djilas predao Beograd pre 2 godine, pa su opet zahebali u decembru POSLE ONOLIKIH PROTESTA vezano za majske tragedije, i na kraju, kao slag na tortu, izveli su ovu ja-cu-izadjem-ti-nemoj predstavu.

Sve je bilo dogovoreno, i na primer Miroslav Parovic je sve objasnio UNAPRED - imate emisije na YT pa gledajte, covek sve opisao.

Da ne pominjem mog idola Branka Dragasa i pokret MOBA koji su to sve takodje govorili vec godinama.

OVU BANDU MOZEMO DA SKLONIMO SAMO NA ULICI, i to NE slecedi Djilase, MArinike, Srdane Milvojevice, Jovanovice, Manojlovice, Dobrice, Milice Zamlatnice i slicne DB klovnove.

Ček bre, Pikolo, pa zar nisi ti pričala kako ćeš da glasaš za SNS? Doduše, koliko se sećam, rekla si ''al prvo da vidim šta nude'' (valjda misleći na neke poklone). Kako sad odjednom za neposlušnost?
Ne, to nikad nisam mogla da kazem jer nisam koristoljubiva i vecito sam se borila protiv stranacke koristi, bilo u poklonima ili u zaposlenju.

Ono sto sam jedino rekla na tu temu rekla sam ovde.

OVU BANDU MOZEMO DA SKLONIMO SAMO NA ULICI, i to NE slecedi Djilase, MArinike, Srdane Milvojevice, Jovanovice, Manojlovice, Dobrice, Milice Zamlatnice i slicne DB klovnove.

Ti to tako, mislis da sklonis samo zato sto se tebi ne svidjaju? Pa ne mozes nikog da sklonis pre nego sto izborni rezultati to ne pokazu.

Neke opozicione stranke nisu izašle na izbore, zbog izbornih uslova, pa su bojkotovale izbore :tick:

Druge su ipak izašle (progutale Knedlu) ali je "krađa rezultata" prevršila meru tolerancije, pa sada žele bojkot vlasti. :tick:

------------ i zašto sad vi pljujete i jedne i druge,.. a vlast najmanje, kada se zna da izborni uslovi nisu fer i da je bilo prekrajanje izbornih rezultata ?
-----------------------------------
Kao podrazumeva se da su Ovi najpokvareniji i da će da kradu (u "prihvatljivim granicama" ),.. e to mi je najgore :cross:

Neke opozicione stranke nisu izašle na izbore, zbog izbornih uslova, pa su bojkotovale izbore :tick:

Druge su ipak izašle (progutale Knedlu) ali je "krađa rezultata" prevršila meru tolerancije, pa sada žele bojkot vlasti. :tick:

------------ i zašto sad vi pljujete i jedne i druge,.. a vlast najmanje, kada se zna da izborni uslovi nisu fer i da je bilo prekrajanje izbornih rezultata ?
-----------------------------------
Kao podrazumeva se da su Ovi najpokvareniji i da će da kradu (u "prihvatljivim granicama" ),.. e to mi je najgore
:cross:
Ja ne "pljujem" nikoga, ali ako izadjes pod nekim izbornim uzlovima koji pre izbora nisu rascisceni, ti moras da prihvatis te uslove i posle izbora, tj. rezultate.

Ja nisam znala da neko moze da oformi manjinsku stranku bez predstavnika tih manjina, ili da on sam nije predstavnik te manjine. To je bio zadatak opozicije da primeti ili ukaze na vreme.

Ne moze ni doktor da izjavi da su pobedili jer njemu nije jasno kako moze da se skoro 6000 glasova vise za opozicione stranke prelije ka vlasti. Pa eto, moze, takav je zakon i takva izborna matematika (ili bar mislim da nazalost, moze, kao u Crnoj Gori davno, a nisam sasvim sigurna u to jer ne znam kako idu ti procenti ispod cenzusa kao i za manjine, kojom matematikom). Ali ako ides tim legalnim putem, onda moras i to da prihvatis a ne da se pravis lud, i da sebe reklamiras kao pobednika.

Ja sma izasla jer sam bila ubedjena da ih se je moglo pobediti sto vecom izlaznoscu, ali eto, nazalost deo opozicije je bojkotovao, i rezultati su takvi kakvi su.

Da se podsetimo da je Djilas predao Beograd pre 2 godine, pa su opet zahebali u decembru POSLE ONOLIKIH PROTESTA vezano za majske tragedije, i na kraju, kao slag na tortu, izveli su ovu ja-cu-izadjem-ti-nemoj predstavu.

Sve je bilo dogovoreno, i na primer Miroslav Parovic je sve objasnio UNAPRED - imate emisije na YT pa gledajte, covek sve opisao.

Da ne pominjem mog idola Branka Dragasa i pokret MOBA koji su to sve takodje govorili vec godinama.

Teoretski si u pravu, međutim i za to, kao i za izbore su potrebni pravi lideri.
Međutim kolonijalna uprava nas pacifikuje je kroz lažne opozicionare, pogrešne ideologije, medije koje kontrolišu sve do jednog.

I sad hajde da rezimiramo.

GOSPODIN Branko Dragas i pokret MOBA upozoravaju i pozivali su da se potpuno bojkotuju izbori BUDUCI DA SU NAMESTENI i da nema nikakvih uslova da se na njih izadje, I DA NAROD IZADJE NA ULICU DA SRBIJA STANE (cega se Vucic najvise i plasi) I DA SE SPROVEDE GENERALNI STRAJK i postavi ultimatum Veleizdajniku da se skloni.

Naravno, to je sve ignorisano, da bi sada dosli na to da ce skoro pa svi negde da bojkotuju - neki u gradu, neki u republici, u opstini, a zapravo uslova za izbore NEMA NI NA JEDNOM NIVOU.

Na kraju ce svi doci na ono sto govori Branko Dragas, a i neki drugi ljudi, a sto govorim i ja: OVE BANDITE CEMO MOCI DA SKLONIMO SAMO I JEDINO NA ULICI. Sto se to vise odlaze gore po Srbiju i narod.

Dogadjaji sami potvrdjuju gorenapisano.
Prvo takav štrajk i nema ko da povede. Para kao 5. oktobra nema.A i koga bi doveli?

Back