U potrazi za besplatnom energijom..

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Gost Istočnika je bio dr Dragan Novković, profesor Visoke škole elektrotehnike i
računarstva. Zašto je stanje društva, kolektiva, čitavog sveta ovakvo kakvo jeste? Od
porodice, preko obrazovnih institucija, do akademije, dr Novković je dao svoj pogled
na problem. Uz svoju prioritetnu delatnost, Dragan , kao sin prof. Milice Novković,
itekako poseduje širu perspektivu o manjkavostima kako obrazovnog sistema, tako
i pogrešnih modela porodičnog vaspitanja, o čemu je Milica Novković pisala u svojim
knjigama kao što su Porodični bukvar, Bitka ljubavi i Izvorna škola. Gde smo sada,
i kuda i kako dalje, pogledajte u ovoj emisiji.

Ne znam da li mi je interesantniji on ili njegova majka, ali se uvek obradujem
kada naiđem na ovakve ljude.

Ne može postojati besplatna energija jer bi u tom slučaju bio moguć pepetuum mobile.
nemoj se mnogo obazirati na reč i ideju perpetumobile-a.. to je tu samo da spotačinje slobodne istraživače.

ako imate pomeranje vetra u odnosu na zemlju onda ubacite vetrenjaču i ona pravi struju (to mislim da je jasno)
samo uvek treba da imate vetar.

e sad,
šta ako postoji etar (a nauka ga danas ne priznaje sa debelim razlogom!) koji se kreće uvek u odnosu na zemlju!
dovoljno je ubaciti "vetrenjaču" koja to može da koristi i eto svakom izvor besplatne energije!

a dok ne ovladamo time, vetrenjača od 1kw je sasvim dovoljna po domaćinstvu
(to je oko 10m u prečniku propelera)

Ne može postojati besplatna energija jer bi u tom slučaju bio moguć pepetuum mobile. Nije moguć kao što znamo, tako da je ta potraga gubljenje vremena.

šta si ti po struci? ozbiljno te pitam.
sva istraživanja i teslina i svih onih koji su posle bavili time
govore da je vazduh oko zemlje prepun potencijalne el. energije
koju samo treba iskoristiti
tj da razlika potencijala omotač/ zemlja je ta beskonačna energija.
ne i za svemir, al za čoveka i naše postojanje da.

Planiram da sledeće sedmice konačno krenem sa projektom stvaranja konvertora/generatora ambijentalne, prostorne energije. Projekat će biti zasnovan na četiri zakona koja sam definisao na osnovu svega što sam o ovoj temi do sada pročitao. Nacrti, opis eksperimenata i komponente potrebne za konstrukciju konvertora su tu.

Back