"u pocetku bese Rec" Jovan 1:1-3

Anonymous:
kako ti kao moderator mozes da te ne interusuje sta drugi moderatori rade :?: kukavicluk :?: forumaski :idea: :arrow: pojasni mi, molim te.
Verujem da će ti biti interesantno da čuješ da sam ja Aljoni još pre tri dana poslao ličnu poruku da ne briše postove samo zato što joj se ne sviđa šta osoba kaže, već isključivo ako se koristi nedoličan jezik, bezvezne brljotine, flooding i slično. Dakle to je u tvoju korist, ako se ne varam.

Jedini je problem što Gost nije lični nadimak, i što ga koriste desetine ljudi, pa se ti nemoj ljutiti ako te opet zamolim da se registruješ da bi nama bilo lakše, jer ja lično nemam ništa protiv tebe, ko god da si.

Pozdrav.

Logos ima šire značenje ali i bez toga evo jedan primer:

Ja kažem da ću za godinu dana napraviti kuću .
To je moja REČ (namera)
Kada napravim kuću ja kažem: moja reč delom postade postade kuća. O kojoj sam vam govorio godinu dana.

O tome se radi i kod Isusa .
Apsurdno je reći da je Isus bukvalno reč.
Tako reč telom postade .
O kojoj nam je Bog govorio od postanja.
A ne reč kao biće postade čovek !!!!????

'Ajde pricajte mi malo kakvo znacenje moze da ima rijec logos! Cijela glava govori o Logosu, medjutim, kad se radi o stihu "Logos postade tijelo" odnosi se na Isusa o kojem nam stalno, od postannja, govori Bog(pa je on u tom kontekstu "rijec"), ali to sto "bjese u pocetku u Boga" i sto je "sve kroz njega postalo" onda se ne odnosi na Isusa, vec na nesto drugo(ti valjda znas sta) Odlicno tumacenje-nas narod bi rekao OVD (odakle vjetar duva, tj. kako mi odgovara)! Da ukazemo, opet, na 1 Jovanovu 1,1-i dalje i naravno-ista poslanica 5,7-tu se jasno razlikuju i Otac i Logos (a i Duh Sveti), naravno, ako se ti stihovi tumace u kontekstu!

Back