U par reči...

...napišite neki motiv, događaj, predmet, mesto, vreme....Šta god.... samo vama je znano, što opisuje neki bolan, prekretan ili radostan, bitan događaj ili situaciju u vašem život
Kad mi se prvi put nije digao pimpek je bilo poprilicno bolno iskustvo- pre toga- cuo sam milion puta kako se ljudi hvalisaju o svojim sposobnostima, ali nikad nisam cuo da se nekom desilo da ima ikakvih problema,
i ovo je sustina problema- unutrasnji strah da cemo biti osramoceni pred drugima ili biti ostrigovani ili odbaceni od drugih;
drugim recima- nije stvar u dogadjaju nego u tome kako se dogadjaj odrazava na nas ego.

Ima toga više kod mene, tako da evo samo poslednjeg sada - Film 9 1/2 Weeks, kao i sam Mickey Rourke u njemu + pesma Slave To Love - Bryan Ferry.

Prekretnica samospoznaje, shvatanja i prihvatanja.
Može se gledati i kao delimično bolno iskustvo, ali svakako ne traumatično.
I da, samo meni znano.

Inače, pesme su te koje me uglavnom vezuju za neke događaje, ljude, unutrašnje "situacije", i uglavnom nisu loši osećaji u pitanju.

Misliš i da traume koje neko doživi ili preživljava ima veze sa njegovim egom?
Naravno- sama rec trauma znaci povreda.
Ego u direktnom prevodu znaci “ja”- mada njegovo tacno znacenje zavisi od interpretacije i skole ucenja- no generalno uvek je povezan s obrambenim mehanizmom, uglavnom se smatra kako raznim obrambenim mehanizmima pokusava zastiti psihu coveka, i tu se koristi sirokim spektrom mehanizama od racionalizacije, projekcije itd…

Back