Dragi Sabesednik:
Алjона:
Komsija:
Moj komsija tj. znamo se jos iz skolskih dana je u jehovinim svedocima.Nezna da je zalutao.Kao da je drogiran.Njegova zena ga je uvela u tu sektu.Opcinjen je tim ! Sada zelim da ga spasim i izvedem na hriscanski put. Zahvalan sam za svaki predlog!!!
Знам ову проблему јако добро! Имамо пуно!
Мој савет - разговор твој са њом и молитва (твоја и најбоље монашеска).
Молим, напиши га стварно име. Мислим, да ево ће бити могучно да наши руски монахи ће се молити за га. Ускоро упутујем у манастир Оптина пустин. Ајде, пиши за ме брзо.
Поздрав.
Mnogo vam fala draga braco Rusi i sestre Ruskinje.
Blago nama Srbima kad se vi Rusi molite za nas. Samo tako nastavite da se molite iz dna duse kao za najrodjenije i uskoro nece biti nikoga od nas pa onda necete ni imati za koga da se molite, to jest, svi nasi problemi ce biti reseni za svagda. Da bog da vam se seme zatrlo, da bog da nikada niste ni postojali, da bog da ste svi izginuli sa onim mongolima i tatarima, sad ste neki vernici a 100 godina se kleli u komunizam i lude diktatore, i dan danas zalite za njima komunistima, a narod vam nema nista da jede (

televizor u kuci, pa ti si bato bogat

). Resavaj ti seko probleme u svojoj kuci i ne kuni se u pravoslavlje. Ginuce te sa onim sumskim chechenima jos najmanje 10 godina i to svaki bozji dan i ti brini o tome brini da ti buduci sin ne zavrsi tamo
Ostavite vi nas Srbe na miru, fala za sve godine sprdanja i ko bajagi nekog prijateljstva.
Da bog da vam se seme zatrlo.
Да ли ја сам тешко погрешила према ти, драги Сабеседник ?
Зашто ти судиш ме? Стога ја сам Рускиња?!
Шта ја сам остварила за те лоше?
Стварно, твоjи рећи су велико изненађење за ме...
Да ли ја могу одговорити за Ленина, Сталина, Хрущева, Брежнева и т.д.?
Код нас говорају: "Син за оца не одговараје!" Ја не могу одговорати за послови других људима, који такође нанесли су штету и ми.
Да ли ја сам мислила о комунизму, социализму и т.д., да ли увредила сам србов.
Добро, поштоване, да гледиш телевизију и знаш да шта сада има код нас али...ти не знаш мног другог...Страдања србов? Да, знам да имате, знам да имате њих много и они су јако тешки. Али и ми Руси УВЕК имали, имамо и, ако видим, ћемо имати такође страдања. Ако би ти знао нашу историју и наш стваран живот (живот не из телевизији), ти би помислил...
Страдања...СВАКИ Рус име рани који, веруј, нису мање као у србов.
Ајде, гледим на историју Русији. У XXх. ми смо имали МОРА, МОРА КРВИ! Око 26-27 млн. човеков у лагерима...то је цена за погрешке. И ти НИКАД ниси знао да ли ти ћеш жив...сутра или не, да ли ти ћеш имати своју породицу...сутра или не. Тако жили су моја бака и дед.
Ми такође као и Срби ДОСТА страдали, ДОСТА.
Сада сваки Рус име у свом срцу рани нашеј прошлости. И зашто ти говориш ми све то...
Рећ "Бог" се пише с "Б", а не с "б".